10-06-09

Gastcolumn op Vrij van Zegel

Nederland, Vlaanderen en Europa


OP DE SITE VAN LUC VAN BALBERGHE STAAT EEN ZEER INTERESSANTE GASTCOLUMN, GESCHREVEN DOOR LAURENT ASSELBERGH

In Nederland heeft de PVV, de partij van Wilders, voor de nodige ophef en beginnende paniek gezorgd bij de gevestigde machten. Onder andere in Rotterdam is ze uitgegroeid tot de grootste partij. Het is een zoveelste noodkreet van de autochtone bevolking om aandacht voor haar problemen en voor de vervreemding waarmee ze in hun eigen stad te maken krijgen.

Toch is het belangrijk om de score in perspectief te plaatsen: ze ligt onder bij deze van Pim Fortuyn, enige jaren geleden. Dit hoeft niet te verbazen als men weet dat in 2012 volgens het Nederlandse Centrum voor Onderzoek en Statistiek meer dan 50% van de totale bevolking van Rotterdam van vreemde afkomst zal zijn; onder 14 jaar is zelfs nu al 62% allochtoon.

De toekomst is dus verzekerd voor de hoofdzakelijk linkse partijen. Vandaar dat men vlug weer zal overgaan tot de orde van de dag en echte maatregelen en veranderingen zullen uitblijven.

In Vlaanderen doet zich een vergelijkbare situatie voor.

Een unieke kans tot echte verandering via één Vlaamsgezinde partij is verkeken. Zonder het opkomen van LDD een paar jaar geleden, zou Vlaams Belang wellicht de 30%-score hebben benaderd en zonder concurrentie de grootste partij zijn geworden in Vlaanderen.

Waarschijnlijk zou het ondemocratische cordon dan zijn gesneuveld en zou ook N-VA over de brug zijn gekomen.

Nu maken we mee dat, ondanks de historisch hoge score, de versplintering onder de Vlaamsgezinde partijen nog nooit zo groot was. Zelfs voor het N-VA van tv-ster De Wever zou het wel eens een pyrrusoverwinning kunnen worden.

Deze kans komt voor Vlaanderen in de toekomst hoogstwaarschijnlijk niet meer terug, gelet op de demografische evolutie. Om deze reden kunnen en zullen de klassieke partijen zich na een tijdje nog weinig om de uitslag bekommeren en opnieuw de weg van compromissen en ingeslikte beloften bewandelen.

In Europa is de situatie niet beter, integendeel.

Met een dodelijke precisie wordt de verdwijning van ons patrimonium, onze beschaving, onze cultuur en onze bevolking door onze ‘leiders’ voorgeprogrammeerd en uitgevoerd.

Zoals de Franse politicus Philippe de Villiers het uitdrukt: het Verdrag van Lissabon voorziet – volgens het principe van de ‘non-discriminatie’ – o.a. in het ‘fundamentele’ recht op homohuwelijk en massa-abortie.

Als toetje op de taart wordt de immigratie, voor 80% islamitisch, aanbevolen en bevorderd om de bevolking te vervangen die er niet meer zal zijn.

Wanneer men nu weet dat bijv. in België alle partijen – ook de zogenaamd Vlaams-nationalistische, op het Vlaams Belang na – dit verdrag volmondig steunen, dan beseft men dat het lot van Europa bezegeld is. De geplande toetreding van Turkije tot de EU zal het proces alleen maar versnellen.

Alleen een onverwachte en dramatische gebeurtenis kan mogelijk de loop van de geschiedenis nog wijzigen.

11:23 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

De reden is eenvoudig "Met een dodelijke precisie wordt de verdwijning van ons patrimonium, onze beschaving, onze cultuur en onze bevolking door onze ‘leiders’ voorgeprogrammeerd en uitgevoerd."
De reden hiervoor is duidelijk. We leven in het westen met zijn allen al jaren boven onze stand. Europa geraakt maar niet af van zijn begrotingstekort en daar bovenop heeft België een staatschuld van weldra 100% van het BNP. Schuld betekent dat we in het verleden geld hebben opgebruikt dat we niet hadden. Dat geld is ergens vandaan gekomen. En wie heeft veel oliedollars en niets om in te investeren. Juist ja Arabieren. En zo is daar weer het Eurabia verhaal. Arabieren financieren onze welvaart en in ruil mag het westen de Arabieren geen duimbreed in de weg leggen. Bush had dit maar al te goed begrepen en wou onafhankelijk worden van de Arabieren. Maar met Bush is ook het besef verdwenen dat we met zijn allen met de dag afhankelijker worden van de Arabieren. Zopas heeft Obama zijn bedelronde in het Midden-Oosten afgerond. En waarschijnlijk is hij met pakken geld naar huis gegaan. De dollarpersen zjn al vollen bak aan het draaien. Amerikaanse en Europese bedrijven in moeilijkheden worden in ijltempo via allerlei construkties opgekocht door investeerders uit het Midden-Oosten (lees de koning van Saoudi-Arabie). Je hoeft maar na te gaan hoe initiatieven om onafhankelijker te worden van olie in de kiem worden gesmoord.
Het ziet er niet goed uit voor Europa.

Gepost door: Roland | 10-06-09

Kerknet De grootste pedofielenclub van europa, de christelijke clerus, waarschuwt voor het gevaar van 'extreemrechts' (Newspeak voor conservatief). Of nog erger: ze waarschuwen voor slogans als 'Abendland in Christenhand'! Wie het aandurft de christelijke waarden te verdedigen, krijgt de ganse kerkleiding over zich heen. Iets voor de geschiedenisboeken. Zie foto en tekst op:

Gepost door: Wannes | 10-06-09

Dat is inderdaad waar het boek 'Eurabia' van Bath Ye'or over gaat.
Wij leven hier al onder een dhimmiestatuut.

Het ziet er zeker en vast niet goed uit voor Europa.

Gepost door: Janice | 10-06-09

Eigen schuld , dikke bult ! We staan niet aan de rand van de afgrond , we zijn volle bak naar beneden aan het suizen ! Dit dankzij het oliedomme kiesvee dat gewillig de linkse prietpraat en het progressieve braaksel slikt ! bv. Als het VB aan de macht komt , krijgen we terug deportatie's , vernietigingskampen , gaskamers enz. Ondanks de vele jaren wanbeleid en bedrog van de zelfbenoemde "democratische" partijen , loopt het kiesvee nog steeds met oogkleppen rond , zie maar naar de laatste verkiezingsuitslag ! Voor de verkiezingen kocht ik 'n embleem met de tekst "Ik ben Vlaming , en daar ben ik fier op". Het was de bedoeling om dit op 'n kledingstuk te naaien , maar.....dat ding komt er niet meer op , gezien de verkiezingsuitslag! Ik ben niet meer fier 'n Vlaming te zijn ! Een oliedom volk zonder zelfrespect , een volk dat zich zonder slag of stoot laat verdringen , een volk dat zich keer op keer laat beduvelen door dezelfde politici en partijen , daar wil ik niet meer bijhoren ! Beste Vlamingen en Europeanen , loop maar verder in Uw ongeluk , ik wens Jullie 'n keiharde aankomst op de bodem van de afgrond ! Eigen schuld , dikke bult !

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 31-07-09

De commentaren zijn gesloten.