10-06-09

Weeral een steekpartij

En het leven gaat weer verder zoals vanouds.
Deze namiddag was er alweer een steekpartij, deze keer aan een Gentse school, Het Trappenhuis aan de Dampoort. Het incident deed zich voor aan de ingang van de school, gelegen tussen de Schoolkaai en de Lucas Munichstraat maar zou niet rechtstreeks iets met de school te maken hebben. Die buurt had vroeger reeds geen al te beste reputatie, maar nu is het daar ook al helemaal om zeep.

De kranten schrijven dat de exacte omstandigheden nog niet bekend zijn, maar dat er zeker twee slachtoffers zijn gevallen. Ze zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeren niet in levensgevaar. Het lijkt er op dat de steekpartij niet rechtstreeks met de school te maken heeft. Het parket zal later meer details geven.

15:58 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Geen probleem... van maken: het waren Noord-Afrikanen onder elkaar; dus is dat enkel het beleven van HUN KUL-tuur.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 11-06-09

Jongeman schiet ex-vriendin dood in Gent
12/06/2009 08:48

Een 21-jarige man heeft vrijdagochtend zijn ex-vriendin doodgeschoten in de Gentse deelgemeente Ledeberg. De schutter vluchtte na de feiten weg en werd later aangetroffen in Melle, bevestigt het parket van Gent.

De feiten vonden plaats aan de Hoveniersstraat. Op straat ontstond een discussie tussen de man en de vrouw, waarbij er slagen vielen.

"De man trok daarna een wapen en schoot verschillende keren op het slachtoffer", zei parketwoordvoerster An Schoonjans aan persagentschap Belga.

Een van de kogels raakte het slachtoffer dodelijk in het hoofd. Het gaat om een 27-jarige vrouw van Turkse afkomst. Ze had vermoedelijk net haar kindje afgezet aan school. Het kind bleef ongedeerd, de vrouw overleed ter plekke.

Carjacking
De dader vluchtte weg door een carjacking te plegen. Hij dwong een man hem weg te voeren, maar raakte later klem in het verkeer in Melle. Daar schoot hij zichzelf door het hoofd, terwijl de bestuurder man naast hem zat. De politie heeft geen schoten gelost.

De schutter verkeert in kritieke toestand. De jongeman verbleef mogelijk illegaal in het land, aldus het parket. Over de achtergronden van de discussie tussen de dader en zijn ex-vriendin bestaat nog geen duidelijkheid.

De gegijzelde man raakte fysiek niet gewond, maar verkeerde in shock. Hij wordt bijgestaan door slachtofferhulp.

Gepost door: Nobody | 12-06-09

De commentaren zijn gesloten.