17-06-09

Staatshervorming

De PS wil weer eens proberen de staatshervorming aan te pakken binnen een comité van wijzen.

Ondanks het vorige fiasco liet PS-voorzitter Elio Di Rupo weten dat hij de onderhandelingen over een staatshervorming wil voeren binnen een comité van wijzen. Hij wil het institutionele dialoog hernemen, maar persoonlijk kiest hij niet voor een dialoog binnen de federale regering, noch de regionale regering van gemeenschap tot gemeenschap, zoals Kris Peeters voorstelde en waar ook het Vlaams Belang voorstander van is.
Alhoewel de formule met de ‘wijzen’ in geen geval heeft gewerkt, mede door het feit dat er geen enkele rechtgeaarde Vlaming bijzat, vond Di Rupo dit de beste manier om tot een oplossing te komen, alvorens de politiek de fakkel terug overneemt.
Hij pleit nu wel voor een comité van ‘anders samengestelde groepen’.

Bij een vorige staatshervorming voor meer eigen bevoegdheden kreeg Wallonië de eigen bevoegdheid over de wapenverkoop van FN en Vlaanderen kreeg de flitspalen. Een bevoegdheid waarmee de Vlaamse socialisten nogal kwistig omsprongen.

02:10 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Samenkomst der wijzen ? Ik heb nog geen uitnodiging gekregen !
En waar gaan ze de anderen halen ?

Gepost door: Siberx | 17-06-09

Mooi En het parlement dan, zijn dat dan geen 'wijzen'? Waarom worden die dan betaald? Als er iets moet besproken of voorbereid worden, geven ze de fakkel door aan duurbetaalde externe experts of aan machteloze comités van wijzen. Mooi is dat, zo kan ik ook parlementair spelen. Of Verstrepen of Freya.

Gepost door: Wannes | 17-06-09

slaap zacht mijn kindje ,slaap zacht !! Raad der wijzen ??!! het doet zo'n beetje denken aan de "hoeders van Iran" die laten zich ook leiden door wat hersenschimmen en dringen hun wil op aan de bevolking voor hun machtsbehoud....Onze franstalige "heersers" zullen met hun wijzen ons opnieuw in't slaap wiegen ,tot de volgende verkiezingen en dan begint alles opnieuw.

Gepost door: Rene | 18-06-09

Misschien krijgen we in de herfst wel al volgende verkiezingen, wie weet. Maar volgens de wet moet BHV dan wel eerst gesplitst worden.

Gepost door: Janice | 18-06-09

De commentaren zijn gesloten.