20-06-09

Verbod op boerka en niqab?

Boerka


De Franse overheid sluit niet uit dat ze een nieuwe wet willen uitvaardigen om het dragen van een boerka (volledig bedekt met kijkgat in gaas) en een niqab (enkel de ogen vrij) te verbieden.

Een verbod op het dragen van hoofddoeken op scholen en andere publieke plaatsen werd vijf jaar geleden al uitgevaardigd.

Nu wil men een enquete houden om te zien of die vrouwen gedwongen worden of niet, wat in feite dom is want bij het hoofddoekendebat bleken vrouwen ook al onder druk van de mannen te staan die hen voorschreven wat ze al dan niet in publiek mochten zeggen tijdens de door hen verplichte betoging.

Dounia Bouzar, specialiste in de islam in Frankrijk zegt dat het een vergissing zou zijn om het debat over het dragen van de niqab in termen van religie te voeren. Ze vindt dat men het eerder over de argumenten van ‘veiligheid’ moet hebben, zoals België doet, waar in sommige steden mensen die buiten de carnavalsperiode gemaskerd rondlopen beboet worden. Het is een algemene regel, zegt ze, en stigmatiseerd geen enkele religie.

Waarschijnlijk is het een poos geleden dat ze nog eens in Brussel of Antwerpen was. In Brussel ziet men behalve af en toe een boerka, enorm veel vrouwen in niqab. Net zoals in Antwerpen- Borgerhout ook al enkele dames in niqab rondlopen en wat ik al helemaal crimineel vind is dat ze hun babydochtertjes van amper twee – drie jaar ook zo kleden. Als de boerka of de niqab dient om de mannelijke lusten te bedwingen, wat moeten we dan denken wanneer ze hun dochtertjes van in de kinderwagen al helemaal bedekken ??

In HLN stond er vandaag ook een artikel en daarin stond dat de Franse Staatssecretaris Fadela Amara een totaalverbod op deze « lijkwade van de vrijheid » eist, zoals ze de boerka omschrijft. De Europese overheden zouden beter die vrouwen steunen.

http://actu.orange.fr/articles/france/Voile-integral-le-g...

15:06 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Nu werkt hij wel. Ik had die foto al in 'mijn afbeeldingen' staan dus is het goed mogelijk dat hij hier ook al ergens staat.

Gepost door: Janice | 24-06-09

De commentaren zijn gesloten.