23-06-09

Johan Demol stapt uit partijbestuur VB

Dat er na de recente verkiezingsuitslagen een hartige discussie zou ontstaan in het partijbestuur van het Vlaams Belang was te verwachten en dat schreef ik hier al meteen na de verkiezingen. Karim Van Overmeire uitte al eerder zijn ongenoegen, en nu stapt Johan De Mol, die destijds door het Vlaams Belang werd opgevangen na zijn ontslag als politiecommissaris in Schaarbeek, uit het partijbestuur. (Niet uit de partij zoals sommigen al verkondigen). Ik had vandaag districtsraad en heb het nieuws telefonisch via een lezer van deze blog ontvangen. Misschien is het goed dat er nu twee maanden vakantie voor de deur staan. Een periode om te bezinnen?

Brusselsnieuws.be bericht:


Brussels kopstuk Johan Demol stapt uit het partijbestuur van Vlaams Belang. Dat zegt hij in een interview met Humo. Demol heeft ook vlijmscherpe kritiek op de partijtop van het VB.

"De partijtop zit zo vastgeroest in de eigen ideeën, en de geesten zijn zo bekrompen dat verandering in het VB compleet onmogelijk is", aldus Demol, die ook namen noemt: Filip Dewinter, Gerolf Annemans en Frank Vanhecke zijn volgens hem de hoofdverantwoordelijken voor de malaise, terwijl Valckeniers vooral een volgzame marionet is.

Demol zegt niet meteen helemaal uit de partij te willen stappen. "Dat ben ik niet meteen van plan, nee, tenzij ze me straks expliciet komen zeggen dat ik eruit moet. Het laat me eerlijk gezegd totaal koud. Op dit moment voel ik vooral een geweldige onverschilligheid. We zien wel."

"Ikzelf moest zorgen voor de stemmen in Brussel en voor de rest moest ik vooral mijn mond houden.", aldus nog Demol. "Mijn ideeën interesseerden hen hoegenaamd niet. Zelfs over veiligheid, toch een thema waar ik als ex-politiecommissaris iets van weet, mocht ik niets vertellen."

Het Vlaams Belang leed op 7 juni een verpletterende nederlaag in Brussel. De partij zag zijn score gehalveerd. Stemmenkanon Johan Demol haalde nog amper 3000 voorkeurstemmen, terwijl dat er in 2004 nog bijna 10.000 waren.


Brusselsnieuws

Een tikkeltje afgunst komt er ook wel bij kijken.

Lees hier het volledige interview

01:27 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Demol=MR Zou Demol overstappen naar de MR? Zijn standpunten gaan steeds meer in de richting van die partij. Hij is zo overduidelijk aan het provoceren opdat de partij hem aan de deur zou zetten, zodat hij het zelf niet moet doen.

Gepost door: ziende mol | 24-06-09

Hij werd gisteren benoemd in het Brussels parlement. Misschien moet hij zelf wat harder werken daar in Brussel?

Gepost door: Janice | 24-06-09

De commentaren zijn gesloten.