23-06-09

Karel Van Miert plots overleden

De plotse dood van Karel Van Miert moet wel iedereen hebben verrast. Hij overleed maandagvond in zijn woning te Beersel. De 67-jarige voormalige SP.A-politicus kreeg een hartstilstand toen hij in zijn tuin aan het werk was. Sommigen beweren dat hij van een ladder is gevallen, maar de juiste doodsoorzaak moet nog worden bekend gemaakt.

Hij was in ieder geval een onbesproken politicus die zelfs afstand nam van het ‘Belgisch socialisme’ en iemand waar ik respect voor had. Hij was iemand waarvan ik steeds vond, dat hij wist waarover hij sprak, wat hij vertelde was interessant of op z’n minst wetenswaardig.
Eind jaren tachtig werd hij Europees commissaris, hij was trouwens een groot voorvechter van de Europese Unie en internationaal genoot hij een groot respect. Ik denk zelfs dat hij één van de weinige politici was die geen echte vijanden had.

23:02 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Uiteraard was hij een Belgicist, maar respect voor iemand hebben heeft meer met de persoon zelf te maken dan met zijn visie op bepaalde onderwerpen. Ik hoef het niet met iemand eens te zijn om respect voor iemand te hebben. Het is gewoon de manier waarop je je eigen argumenten naar voor brengt, zonder daarbij anderen te schofferen. Hij gebruikte bvb. nooit geen vuile trukjes om politieke opponenten in een slecht daglicht te stellen zoals zijn goede vriend (zoals hij nu zelf beweert) Willockx wel doet.

Gepost door: Janice | 24-06-09

De commentaren zijn gesloten.