24-06-09

Hoofddoekje in Brussel trekt veel buitenlandse pers

Ons land kwam weer prachtig in het buitenlands nieuws. Niet omdat een bakker op zijn ronde voor het rood licht in een boterham beet en daar zwaar voor beboet werd, of omdat de eigenaar van de grootste drugsplantage wegens een procedurefout terug in vrijheid werd gesteld en de zaak naar de vuilbak werd verwezen.
Ook niet omdat de twee Israëlisch-Oekraïense broers een berisping kregen nadat ze een jongen met een mes hadden toegetakeld.

Nee, de voltallige buitenlandse pers was aanwezig op de eedaflegging van het Brussels parlement omdat daar voor het eerst een zekere Mahinur Özdemir haar eed aflegde met een hoofddoek op.
Zover zijn we dus al, Brussel onder moslimbestuur.

Spaak (MR-FDF), blijkbaar de oudste van de hele bende, mocht de openingszitting leiden en sprak alleen maar Frans tot ze werd onderbroken door Els Ampe (Open VLD) die zei dat ze zich ook in het Nederlands tot de Nederlandstaligen moest richten, waarop Spaak zei “als zij haar eed mag afleggen met een hoofddoek, mag ik enkel in het Frans spreken”. In aanloop naar de parlementszitting had alleen de MR daar een probleem van gemaakt. De Franstalige liberalen willen in het intern reglement van de verschillende parlementen een verbod op het dragen van religieuze of filosofische symbolen inschrijven.

Ziezo, maar de Vlamingen, ook diegenen die tegen de hoofddoeken zijn, waren natuurlijk weeral de kop van jute. Waarom was Spaak niet een beetje assertiever tijdens de eedaflegging van Özdemir zelf ?

En zo kregen de buitenlandse journalisten toch nog waar voor hun geld.

16:01 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren


"Underneath this veil there is a personality," Ozdemir told euronews on Wednesday, June 24.

"There is someone who is engaged, who wants things to change, who wants to move forward and execute lots of projects for the people of Brussels."

"I will not be the representative of a community, but of all the people of Brussels," she insists.

"The veil will in no way slow me down."

---------

Verandering? Vooruitgang? Projecten? Dat kan alleen de sharia betekenen.

Gepost door: Wannes | 25-06-09

De commentaren zijn gesloten.