26-06-09

Luc Van Der Kelen... jaren geleden.

Jaren geleden, meer bepaald vlak na de Lambermontbetoging in Gent, schreef Luc Van Der Kelen in Het laatste Nieuws dat heel ‘zwart’ Vlaanderen op de been was in Gent. Alhoewel alle partijen, behalve de linkse en liberale, aanwezig waren op de betoging, schoot dit bij mij toch even in het verkeerde keelgat en ik stuurde hem persoonlijk een mail.

In een column de dag voordien, prees hij de politici die meeliepen in de jaarlijkse ‘gay parade’ en hij vond dat toen blijkbaar veel nuttiger dan te betogen tegen de Lambermontakkoorden. Na wat heen en weer schrijven, kwam hij mij een stuk tegemoet en schreef hij zelfs in zijn column de dag nadien, dat de politici die meeliepen in de gay-parade, daar in feite maar wat met zichzelf liepen te koketteren. Dat is iets wat ik vroeger bij Luc Van Der kelen ten zeerste apprecieerde, hij voelde zich toen niet te beroerd om zichzelf te verbeteren.

Maar mijn schrijven ging niet over de gay-parade of over diegenen die erin meeliepen, maar wel over het doel van de betoging in Gent in 2001 tegen de Lambermontakkoorden.

Vanzelfsprekend kwamen we ook aan het hoofdstuk ‘onafhankelijk Vlaanderen’, waar ik, zoals iedereen wel weet, grote voorstander van ben en Luc Van Der Kelen, die gekend staat als Belgicist, uiteraard niet.

Uiteindelijk liet Luc Van Der Kelen mij weten dat hij geen voorstander was van een onafhankelijk Vlaanderen die de geldstroom naar Wallonië zou stopzetten, omdat hij vreesde dat Waalse bendes later naar Vlaanderen zouden komen om overvallen te plegen en ons te beroven zoals de Oost-Europese bendes toen deden.
Bendes die in die tijd heel actief waren in onze streken. Vlaanderen werd toen werkelijk geteisterd door een golf van inbraken door Oost-Europese bendes. Ze sloegen toe en verdwenen weer.

Alhoewel ik het ten zeerste waardeer dat Luc Van Der Kelen terugschreef,vond ik dat maar een zeer eigenaardige reden en ik sprak er over met iemand uit de VVB die mij vroeg of ik de mail wou doorsturen, wat ik ook deed.

Van Der Kelen had toen al moeten weten dat Vlaanderen leeggeroofd wordt door het zuiden van het land.

Daarom vond ik zijn columns van de laatste weken uitermate onbeschoft.

Stel je voor, zijn vrouw slaakt kreten van ontzetting als ze hoort dat Bart De Wever van N-VA mee in de Vlaamse regering zal zitten. Verder doet hij uitspraken over Bart De Wever die vroeger enkel voor het Vlaams Belang werden voorbehouden. Om nog niet te spreken over de uitvallen door De Wever zelf. Zijn laatste opmerking was er weer echt over, "VB'ers waren allemaal marginalen", als ik dan zag wat er tijdens de campagne zoal op straat liep voor hem, dan denk ik dat het misschien net die marginalen zijn die nu van bij ons zijn overgelopen naar N-VA.
(Ja, je kunt sympathie hebben voor zijn overtuiging en droge humor, maar een sympathiek bazeke is het in geen geval).

Ondanks Van Der kelen hard zijn best deed om een ‘cordon bleu’ rond De Wever te leggen, is het hem niet gelukt.

En De Wever die zelf zegt beter om te kunnen met kritiek dan met complimenten heeft bewezen dat dit niet klopt, hij heeft zijn veto gesteld en de blauwen een blauwtje laten lopen uit rancune tegenover nog andere blauwe uitspraken van ondermeer De Gucht, De Croo en de slimste van de klas, Ceysens.

In ieder geval mag Bart De Wever nu over de weg wandelen waaraan het Vlaams Belang meer dan 25 jaar heeft getimmerd. Hij zou ons wel een beetje dankbaarder mogen zijn.

En nu maar hopen dat hij onderweg niet struikelt.


15:16 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Bart de wever en de postjes Moest het NVA van DE WEVER achter haar ideologie staan, dan zouden zij zich geschaard hebben bij hun geestesgenoten, VB en LDD. Dan had men na de verkiezingen kunnen zeggen : Rechts is er sterk op vooruit gegaan (8+16++21)=45 zetels. Bij verre DE grootste formatie in Vlaanderen. Dan pas zou men aan de overkant van de taalgrens beginnen beven. Dan zou men al de rest moeten bijeenrapen om nog een regering te vormen in Vlaanderen. En bij de volgende verkiezingen in 2011 zou men er waarschijnlijk niet meer in slagen om nog een meerderheid bij mekaar te krijgen. Dat zou een stap vooruit zijn voor het rechtse gedachtengoed. Mat omwillle van de postjes hebben LDD en NVA er anders over beslist. LDD is al op de bek gegaan en NVA wacht een verpletterende nederlaag na haar regeringsdeelname. Het VB moet enkel geduld hebben. Geduld is een mooie deugd. Ik hoop enkel dat het VB zich na haar verkiezingsdipje niet gaat bezondigen aan nestbevuiling zoals dat het geval is bij de andere partijen.

Gepost door: Roland | 26-06-09

't Ja..die postjes, hé! Macht en geld, daar danst zelfs de duivel voor!

Gepost door: Janice | 26-06-09

Lang Een coalitie LDD-NVA-Vb is ondenkbaar omdat beide eerste partijen pro-islam zijn. Ze kotsen op het VB. Zelfs de benaming VB Light vinden ze een affront. We kunnen dus nog lang dromen.

Gepost door: Wannes | 26-06-09

janice,
"over de weg wandelenn waaraan het VB 25 jaar heeft gewerkt".

het is precies die weg die de bever wil vermijden. dat hij zijn misleide kiezers BELOOFDE om die weg te bewandelen, dàt klopt !
maar in het nieuws hoorde ik zowel peeters, gennez als bartje zeggen dat ze op communautair vlak in de "goede richting" zaten! engel gabriél en lucifer samen in de goede richting ??? de wever is de dekker in 't kwadraat! een draaikont !

Gepost door: jos | 26-06-09

NVA - VB Janice,
Stellen dat de NVA nu het door het VB geëffende pad mag bewandelen, is m.i. wel een beetje overdreven. Studies uit verschillende organisaties en partijen i.v.m. een of andere Vlaamse materie vormen samen het geëffende pad. Immers de vroegere Volksunie, van waaruit de NVA een uitvloeisel is, bestaat al veel langer dan het VB. Het VB is ontstaan uit een afscheuring uit de Volksunie. Je kan je wel afvragen, wat de invloed geweest is van het VB op het Vlaamse Volksbewustzijn. Daarover zijn de meningen verschillend. De enen menen dat het VB de Vlaamse zaak heeft vooruit geholpen, de anderen menen dat de invloed van het VB juist zeer slecht was voor de status en het aanzien van het Vlaams bewustzijn.
Persoonlijk meen ik dat de invloed die het VB gehad heeft op de programma's van de andere partijen groot is geweest, vooral dan met liberale en rechtse thema's. Met Bart De Wever heeft misschien wel een groot deel van de kiezers een "properder manier" gevonden om zijn Vlaamse sympathie te uiten.
Men mag ook de invloed van het m.i. hoogst ondemocratische cordon sanitair niet onderschatten bij grote delen van de bevolking.
We moeten daarom De Wever steunen of eventueel het voordeel van de twijfel geven, omdat het reeds zolang geleden is dat de Vlaamse zaak nog mee actief in het politieke leven zat, en niet langer alleen maar in de oppositie.
Verder vrees ik dat het VB dringend aan vernieuwing moet denken en de huidige topfiguren meer achter de schermen moet laten werken. Het negatieve imago (vooral aangewreven door het linkse etablissement)moet omkeren. En dat doe je met nieuwe mensen. 't Zal geen makkelijke zaak worden.

Gepost door: pol | 26-06-09

Minder Hahaha! De walen gaan ons in bendes overvallen! Dat gaat ons toch nog altijd een pak minder kosten dan nu denk ik. Wallonie, land van bosbouw, steengroeves en toerisme. Het post-industriele tijdperk, zonder CO2.

Gepost door: Wannes | 27-06-09

Pol
De zaak zal zichzelf uitwijzen. Dit land staat op de rand van de afgrond! De centen zijn op, vlaanderen begint eveneens de schulden op te stapelen. toch blijft men de zaken vooruit schuiven. de BROODNODIGE staatshervorming word op de lange baan geschoven. en als u denkt dat de wever dat ook niet weet! tja . maar wanneer vlaanderen niet snel de zaken in eigen hand mag nemen (van vanrompuy, eyskens, dehaene en co) gaat gans de santeboutique eraan! belgié EN vlaanderen! dan kan de wever de pluim op zijn hoed steken dat hij daaraan heeft meegewerkt ! of we hem daarvoor proficiat moeten wensen laat ik aan hen over die hem het voordeel van de twijfel gaven ! maar mijn gedacht kan hij nù beter aandringen op een grote staatshervorming (zijn vette vis) zoals hij zijn kiezers had beloofd ipv zich te verschuilen in een regering-peeters die fijntjes alle verantwoordelijkheid voor die staatshervorming afschuift op één of andere commissie !

Gepost door: jos | 28-06-09

De commentaren zijn gesloten.