27-06-09

Atheneum Antwerpen onder imambeheer?

DSCN4026

Nadat de Koninklijke athenea van Antwerpen en Hoboken bekend maakten dat hoofddoeken (en andere religieuze uiterlijke kenmerken – wat dat ook moge zijn…want joden hebben vroeger altijd al hun keppeltje afgezet op het atheneum) vanaf 1 september zullen verboden worden en de directrice van het atheneum in Antwerpen toen zei dat de school ‘open stond voor dialoog’ was er donderdag serieus wat herrie. Het leek bijna op de moslimprotesten na de Deense cartoons.

Dat had de directrice blijkbaar niet verwacht. Massa’s moslims stroomden toe en riepen ‘Allah Ahkbar’ opgejut door imam Nordine die daarvoor speciaal vanuit Merksem kwam afgezakt vergezeld van andere ongure figuren in lange gewaden en even lange baarden.
De sfeer werd grimmig en je zag de directrice met de seconde van mening veranderen wat betreft haar ‘geliefde studentjes’. (Een vriendin van mij heeft altijd les gegeven in het atheneum van Antwerpen en ik ken dus de situatie daar wel een beetje. In haar klas zat een paar jaar geleden bij aanvang van het schooljaar nog welgeteld één Vlaams meisje en na een paar weken hield ze het ook voor bekeken en bleef weg).

DSCN4015De mannen met lange baarden, vast wahabieten, volgens sommige moslims een bloedzuchtige sekte, stonden er dreigend bij en keken goedkeurend naar de tierende meiden.

Wat deden die gebaarde fanatiekelingen in woestijnkledij daar?

Het werd eng en dreigend! Tot de directrice van de school Taouil Nordine opriep om zijn volk tot kalmte te manen.

Ze droegen borden waarop stond dat ze recht hadden op hun hoofddoeken, en indien de school haar regels niet zou aanpassen, zouden ze, volgens de ophitsende Nordine, in september niet meer komen opdagen. Ik hoop dat ze woord houden, dan hebben onze kinderen tenminste hun school terug en zijn er misschien geen wachttijden meer nodig om in te schrijven. Laat ons dan ook maar meteen stoppen met het uitbetalen van de kindertoeslag, Europa heeft toch al gezegd dat we dringend iets moeten doen aan onze uitkeringen…

Ik heb trouwens gelezen dat er in Marokko nog plaats genoeg is op scholen en ze ginder wel hoofddoekjes mogen dragen… al verdwijnt het ook daar stilaan, maar dan wel uit eigen vrije wil, omdat ze het dragen van hoofddoeken associëren met terrorisme. (KLIK HIER)Onderwijs in Marokko
In Nederland is het zoniet nog erger, Daar deden meisjes zelfs examen in een niqab – handig om wat spiekbriefjes in weg te moffelen natuurlijk – of zelfs iemand anders te sturen om het examen af te leggen.

DSCN4019
Ik mag volgens sommigen dan al ‘vastgeroest’ zijn in mijn overtuiging, maar dit kan gewoon niet. In plaats van blij te zijn wat hen hier geboden wordt, in plaats van de vrijheid die ze hier krijgen te benutten, zich aan te passen en te integreren, gaan ze gewoon achterwaarts in plaats van voorwaarts.

In Turkije en Tunesië zijn hoofddoeken op school ook verboden, dus als het in een islamitisch land kan, waarom zou het dan discriminerend zijn in een christelijk land? Dit heeft overigens totaal niets te maken met de vrijheid van godsdienst, want hoofddoeken worden in de koran niet verplicht en zij kunnen nog steeds hun eigen godsdienst belijden in de moskeeën waar de vrouwen stilletjes langs opzij binnen mogen om ergens achter een gordijn te kruipen uit het zicht van de mannen en waar ze in geen geval, - net zoals de mannen wel doen - hardop mogen bidden.

nordinetaouil300


Ondertussen heeft Nordine, onder druk van de moslimexecutieve, enkele ouders en de scherpe kritiek van Frank Vandenbroucke, zijn dreiging alweer ingeslikt. Hij had eerst gezegd dat de schoolplicht niet bestaat in België. Alleen maar leerplicht. Hij vergat echter dat er dan thuis wel iemand bevoegd moest zijn om de leerstof te onderwijzen en dat er daarna een examen diende te worden afgelegd. Nu zegt Nordine dat het maar om één dag zou gaan. Op 1 september zouden de moslimleerlingen thuis blijven uit protest.

In ieder geval, wanneer de directrice zelf een verbod op hoofddoeken vraagt is er serieus wat misgelopen, want onder haar jarenlang bestuur verdwenen nagenoeg alle Vlaamse kinderen uit het atheneum en werd het ondertussen een exclusieve moslimschool.

In de krant van vandaag stond een lezersbrief van iemand die zich afvroeg waarom er vroeger wel kledingsvoorschriften dienden gevolgd te worden op het atheneum en nu niet meer. Toen mocht je niet eens met een jeans naar het atheneum en een leeuwenvlaggetje aan zijn fiets was ook verboden.


Lees ook de artikels in Knack

DSCN4002DSCN4008DSCN4013DSCN4021DSCN4018DSCN4008DSCN4039DSCN4002DSCN4003DSCN4028DSCN4024DSCN4031DSCN4014

DSCN4025DSCN4037DSCN4038DSCN4035

Wie weigert te integreren en zich aan te passen moet er toch maar eens over nadenken of het in de thuislanden niet veel beter is. Dat is het voordeel van een tweede nationaliteit en het blijven spreken van de eigen taal... ze kunnen altijd terug naar huis.

22:16 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Ik begrijp de argumentatie niet goed .

Ze verbieden de hoofddoeken omdat het een godsdienst zou vertegenwoordigen .
[u][i]Nadat de Koninklijke athenea van Antwerpen en Hoboken bekend maakten dat hoofddoeken (en andere religieuze uiterlijke kenmerken - [u][i]

Ik lees in de post, dat het niets te maken heeft met godsdienst.
[u][i]Dit heeft overigens totaal niets te maken met de vrijheid van godsdienst, want hoofddoeken worden in de koran niet verplicht [u][i]

Waarom ? Hoofddoeken [i]"die niets te maken hebben met religie"[i]
en religieuse kenmerken [i]" die niets te maken hebben met hoofddoeken"[i]?
Het is als roken en drinken van alcohool verbieden, omdat roken kanker verwekt .

Zou het niet eenvoudiger zijn om gewoon het uniform terug in te voeren .
Dan sluit men ineens alles uit aan uiterlijke kenmerken van rijkdom, religie, afkomst etc .
En zelfs de kenmerk van de school mag niet herkenbaar zijn .
Gewoon, zwarte schort tot onder de knieën en met gesloten kraag .
We keren terug naar de jaren stillekes, maar op zijn minst, is er geen gezever over wie wat aanheeft .
En niemand kan erom klagen, ook niet een imam of pastoor .

Gepost door: Siberx | 28-06-09

In dit onland is prijs van vijf jaar de wet overtreden( illegaliteit), levenslang aanschuiven aan de sociale kassen. Alles is met geld op te lossen, er is geen beleid.
Wat haat ik die slijmballen die dit soort gemakkelijke keuzes maken zonder zich af te moeten vragen wat de consequenties zijn, ze zijn verkozen door soortgenoten, onverantwoordelijke idioten.
De leeghoofden van mei 68 strooien nog met geld dat er niet meer is, hoe lang gaat het nog duren vooraleer het doordringt tot de in slaap gewiegde massa.

Gepost door: stradi | 28-06-09

Het wordt inderdaad hoog tijd dat sommige 'Belgen' terug naar huis gaan, daar waar ze 'hun' cultuur en 'hun' tradities zonder enige problemen kunnen beleven. Het is hier toch maar een onverdraagzaam land...

Gepost door: Alexander | 28-06-09

Geen school-geen kindergeld !! Het Atheneum van Antwerpen was tot eind jaren 50 mijn school,onder het bestuur van een zekere "Cardon" Het was een "goede" school! Wat er nu gebeurd is weer een bewijs voor een poging tot Islami"zevering" , wat zal het volgende zijn ? eis tot scheiding van man en vrouw in de werkplaats of fabriek ? Het einde van onze miserie"verrijking" is nog niet in zicht.Je moet maar durven ..."geen hoofddoek geen leerlingen" ...zo precies of we kunnen ze niet missen ...Ik hoop dat de overheid daar tegenoversteld " niet naar school geen kindergeld !! Allah mag dan nog zo groot zijn,maar als ge in hun zakken zit !! In ieder geval is er hoop ,ik ben abonnee op de Standaard online en las de commentaren (meer dan 1200) van lezers.Het merendeel steunt de directie in haar beslissing ,behalve een paar oogkleppendragers super-verdraagzamen. Laat ons hopen dat die 300 kopvodden inderdaad wegblijven dan hebben wij onze school terug !! Andere oplossing zoals Siberx voorstelde "het uniform" iedereen gelijk,zoals in Thailand .Het is allemaal te zot om los te lopen. Ge kunt dergelijke protesten nog begrijpen van mensen zoals een Nordin Taouil,die niets anders hebben geleerd dan Koran en voor de rest wereldvreemd.Maar meisjes die toch wat "studies" achter de rug hebben ,moeten toch kunnen nadenken!! een oordeel vormen over iets. Zij zouden moeten begrijpen dat indien geboren in een katholiek land uit Katholieke ouders zij vermoedelijk Christenen zouden zijn ,of in een Bhoedistisch land Bhoedisten of ....enz enz,dat op zichzelf is al een bewijs dat godsdiensten waar ook ter wereld slechts sprookjes zijn.Er is maar "een" universele godsdienst die van hoop,liefde en verdraagzaamheid,dat laatste is echter bij de Moslims ver te zoeken.
Hun hoofddoek is een uiting van beperking in denken en handelen..De niet dragers zoals wij westerlingen hebben in alle vrijheid van "denken en handelen ,al mensen op de maan gebracht en de GSM-ekens ontwikkeld en niet te vergeten (de schotel-antennekens !!)...wat staat daar tegenover wat heeft die Islaam ons feitelijk te bieden !! In ieder geval als ik de artikeltjes lees van onze AEL vrienden ,wordt het nog spannend...een nieuwe schoolstrijd !!

Gepost door: Rene | 28-06-09

Mooie gebouwen Ik blijf erbij dat dit uit de hand gelopen vestimentair fenomeen een combinatie is van islamisme en kuddegedrag. En er bij zulke temperaturen zo bijlopen moet ook geen lachertje zijn. En door het gebrek aan zonlicht krijgen moslima's botporositeit zoals al in een tweetal landen vastgesteld.

Spijtig dat die reporters zelf er zo sjofel gekleed bijlopen en zo'n bierpensen hebben, anders konden we zeggen: zie je wel dat westers gekleed eleganter staat?

Overigens vind ik het spijtig dat zo'n mooi gebouw moet dienen om de islamisering vh land te bespoedigen. Want dat ze maar naar hun eigen land moeten terugkeren als ze zich niet willen aanpassen, is ntl vh zotte teveel. Ze komen juist naar hier om ONS aan te passen aan de islam, niet om bij de minste weerstand met de staart tussen de benen weer te vertrekken.

Gepost door: Wannes | 28-06-09

Pestalozzi In het stedelijk secundair onderwijs laat nog één school de hoofddoek toe. In het Leonardo Lyceum/Pestalozzi hangt een kleine 30 procent van de leerlingen het moslimgeloof aan. Dat zijn voornamelijk meisjes, maar slechts enkele daarvan dragen een hoofddoek. 'Het gaat misschien om vijf meisjes', zegt coördinerend directeur Mark Wouters van Pestalozzi. 'Bij ons geldt geen verbod omdat wij geloven in de vrijheid van het individu. Maar laat mij duidelijk zijn. Als hier plots te veel moslima's met hoofddoek van het Atheneum aankloppen, moeten wij ons reglement herzien. Wij hopen dat het niet zo ver komt, maar we hebben toch een lichte vrees. Onze school zit in de situatie waar mevrouw Hereman (directrice van het Koninklijk Atheneum Antwerpen, red.) vijf jaar geleden in zat. Wij hebben elkaar er ook al over gesproken. Voor haar was de situatie niet langer houdbaar. Zij is het slachtoffer geworden van haar eigen tolerantie. Wij sympathiseren dus met haar standpunt omtrent het hoofddoekenverbod.'
----------------
Mooi gezegd: slachtoffer geworden van haar eigen tolerantie. Ik denk dat gans europa daar last van gaat hebben.

Gepost door: Wannes | 28-06-09

Staatsveiligheid weert imam Nordine Taouil uit moslimexecutieve. Zelf beweert hij dat dit is omdat hij flamingant is en de executieve wou opsplitsen in een Vlaamse en een Franstalige afdeling.
Anderen beweren dat het is vanwege zijn fanatisme in de islam.

Gepost door: Janice | 28-06-09

de paradijsvogels Ik heb die Nordine eens bezig gezien ,ik geloof op ATV in discussie met een wetenschapper.Wel die Nordine neemt dat scheppingverhaal met Adam en Eva op kop ... heel die cinema,voor waarheid !!! Door die achterlijke zijn invloed, twijfelen de studenten aan de evolutie-leer,ik begrijp dat gewoon niet.Moet ge daar voor studeren om nog in sprookjes te geloven.Het ergste van al ,die vent krijgt er nog "poen" voor ook,want het is een erkende godsdienst.Het is een vrije godsdienst-markt economie en de keuze is groot..Christus aan het kruis , Allah en zijne profeet , Jehova , De Mormonen , Bhoedisten ,Protestanten , Joodse religie + talrijke secten ,een echte grabbelton voor de, naar verlichting zoekende geest,voor elk wat wils met zijn allen op weg naar het "paradijs" van Christus Jehova Allah enz enz enz (moet er soms geen "zand" zijn ??)

Gepost door: Rene | 28-06-09

Zoals iedereen... Toen ik daar nog naar school ging, waren er reeds velen die met hoofddoek rondliepen. Ik weet nog hoe ik uit protest een pet opzette en daarvoor werd aangepakt door meneer Van Cauwenbergh, die speelplaatstoezichter was en overigens zelf met een pet rondliep. Toen we 's avonds in de rij moesten staan om na afroep de schoolpoort te verlaten, hield de man mij tegen en zei hij dat het dragen van petten niet toegestaan was. Vrijpostig als ik was vroeg ik hem waarom hijzelf dan een pet droeg, waarop hij antwoordde dat de zijne geen vrijetijdspet was. Omdat wat hij daarna zij, zo grappig was, is het me altijd bijgebleven. "Geen petten, bolhoeden, maskers, tulbanden, harnassen, maliënkolders, helmen of astronautenpakken", want die zouden niet passen op school. "Gewoon aangepaste kledij, zoals iedereen", zei hij. "Ook geen hoofddoeken dan?", Kon in nog net vragen voor ik strafstudie kreeg. Ik wacht nog steeds op antwoord..

Gepost door: p0p4rt | 28-06-09

ziezo! dat wordt dan stilaan duidelijk hoe de toekomst er voor onze kinderen en kleinkinderen gaat uitzien. want dit is nog maar het begin van de miserie! prachtige fotoreportage Janice! en zeggen dat 84.72% vlamingen dit toekomstbeeld aanhangen ! ja toch??

Gepost door: jos | 28-06-09

Sommige islamitische sites noemen het hoofddoekenverbod een 'belediging van het verstand'.

Gepost door: Janice | 28-06-09

Gele schoenen Ziet ge, hij vergelijkt het kopvodfenomeen ook met het slaafse opvolgen door vrouwen van iedere modegril. Als morgen een (mannelijke!) ontwerper beslist dat vrouwen gele schoenen met rode bollen moeten dragen ipv bottekes, dan durft binnen twee maanden geen enkele vrouw het huis nog te verlaten zonder gele schoenen met rode bollen.

Trouwens op al die fotos is geen enkele broer of vader te zien die zijn zus/dochter komt steunen in het ongeluk dat hij haar heeft aangedaan door haar te verplichten zich te sluieren. Eentje heeft zelfs een 6-jarig kind meegebracht voorzien van een tafellaken.

Vrouwen, wie kan er aan uit?

Gepost door: Wannes | 28-06-09

Rune In het laatste jaar van mijn atheneumtijd in Antwerpen, in de prille hippieperiode, waagde een van mijn klasgenoten het met een levensrune aan een kettinkje op te dagen. Van de klastitularis moest hij dat kettinkje uitdoen, wat hij weigerde. Nog geen half uur later moest hij bij de studieprefect (mr Cardon) op het matje komen. Dat ding uitdoen of onder zijn hemd dragen. Volgens mijn klasgenoot had de prefect gezegd: "Dit is de eerste verwittiging, een tweede bestaat niet, dat ding weg of buiten!"

Gepost door: metten | 28-06-09

toendertijd was het doel van elke school: "jonge mensen klaarstomen voor de maatschappij" ! of het nu om de universiteiten, humaniora of technische scholen ging had geen belang. iemand die de school verliet moest na enige tijd van opleiding, meedraaien om de welvaart van (in ons geval) vlaanderen te verbeteren. ik spreek van eind de jaren '50. zelf heb ik daar als (nu gepensioneerd) aannemer mijn steentje toe bijgedragen.
vandaag de dag is men vooral druk doende om het onderwijs aan te passen aan het nivo van de "nieuwe belgen" en vooral hen niet voor het hoofd te stoten.(hoofddoekendebat; stel u voor!!)de helft van de allochtone "jongeren" verlaat de school zonder diploma ! wat daar de gevolgen van zullen zijn laat zich raden. daar hoeft geen verdere uitleg bij. we zijn nu 50 jaar verder en zien er al duidelijk de gevolgen van. en zeggen dat de aftakeling nog moet beginnen ! de tijdbom tikt !

Gepost door: jos | 28-06-09

Wannes, ik verzeker je dat ik nooit gele schoenen met rode bollekes zal dragen. En ik ben nochtans ook een vrouw, hé! Maar de mode? Nee, ik volg ze niet. Ben altijd al een beetje tegendraads geweest en zal waarschijnlijk wel altijd zo blijven.
Dus moet je ook niet alle vrouwen aan de schandpaal nagelen, er zijn er nog zoals ik.

Gepost door: Janice | 29-06-09

1 op 3 Holland: 1 op 3 moslims denkt aan emigreren dank zij Wilders. Wie zei ook weer dat we ze nooit meer wegkregen? En als we ze allemaal binnen de week weg willen hebben: de oorlog verklaren aan Turkije en Marokko, ze moeten dan allemaal gaan meevechten met hun vaderland. Zeker de Turken, die allemaal, ook de 3e generatie 'belgen', hun dienstplicht nog in het turkse leger hebben vervuld.

Gepost door: Wannes | 29-06-09

Jammer genoeg emigreren ze dan naar ons land.

Gepost door: Janice | 30-06-09

Niets... Ondanks het verbod op hoofddoeken, moest ik vandaag vaststellen dat nog steeds vele leerlingen met een hoofddoek naar buiten kwameng. Nu stelt zich de vraag: "Wat als leerlingen wel hoofddoeken dragen?" Worden ze geschorst? Beboet? Wie zal het zeggen? Een hele hetse wederom voor niets. Het zal met andere woorden geen bal uitmaken.
Leve de multicultuur!! En volgend schooljaar is iedereen de kopvod vergeten...

Gepost door: p0p4rt | 30-06-09

1-10 ons eerste doelpunt pOp....niet wanhopen de regel gaat in vanaf de eerste schooldag in september...doet me plezier, te lezen dat je ook een Antwerpse Atheneum veteraan bent,zoals Jos , Metten,die Mr Cardon nog heeft gekend.In mijne tijd was er nog geen sprake van kopvodden .Van Arabieren kon je enkel iets vernemen uit het sprookjesboek duizend-en-een-nacht.In mijne studententijd was het zelfs zelfs nog geen gemengde school.Het was een goede school met goede leerkrachten.Ik herinner me Xavier Janssens onze Nederlandse taal leraar ,wiskunde kregen we van Van Herck ,een hele lange met pekzwart haar,spijtig het was niet echt mijn vak en we waren niet de beste vrienden.Ik vraag me af, hoe die nu zouden reageren.Wat zouden onze oudstrijders denken, aan wie we meer dan 60 jaar "vrijheid" te danken hebben ,over deze Islam-invasie. Slechts enkele kopvodden zijn een attractie,teveel betekenen zij een gevaar ,voelen zich sterk en zetten een grote bek op. Het heeft niks met godsdienst te maken,zeggen ze zelf ,dus is een rechtstreekse provocatie,wij kopvoddragers zijn anders !wij zijn Moslims ! wij zijn beter,reiner enz ! wij zijn echte gelovigen en voor ons staat de wet van Allah boven die van jullie....en wat ga je nu doen ?? (ongelovige sukkels) ...Ik hoop dat de schooldirectrice bij haar standpunt blijft , dat de politiek een duidelijk standpunt inneemt...geen hoofddoeken op school en bij openbare diensten.Het zou de eerste stap zijn naar integratie,als dat tenminste nog mogelijk is.Als we het vergelijken met de voetbal scoren we het eerste doelpunt 1-10

Gepost door: Rene | 30-06-09

verbetering... de naam van de wiskundeleraar was niet Van Herck maar "Van Elsen"

Gepost door: Rene | 30-06-09

Wat ik ook weer vaststel is dat onze schepen van cultuur (niet de onze uiteraard) Fatima Bali ook weer aan de kant van de eisers staat.

Gepost door: Janice | 02-07-09

Jullie angst komt voort uit onwetendheid Het is triest om de reacties hier te lezen. Triest dat er zoveel mensen een mening hebben, maar geen enkele achtergrond of bagage om die mening te staven. Bovendien is er om te beginnen geen enkel excuus om te praten over de aanwezige moslims op de manier waarop Janice dat doet, denigrerend en respectloos.
De term 'terug naar Marokko' slaat ook nergens op, want de jongens en meisjes op het atheneum zijn hier geboren en getogen en hebben gewoon een ander geloof. De hoofddoek verbieden was wel het stomste dat kon besloten worden. Net zo stom als een imam die oproept om dan maar niet naar schol te gaan.
Ook opvallend, Janice, dat jij je kennis over de situatie op het Atheneum baseert op een vriendin die daar ooit les gegeven heeft. Je praat over zij en wij, duidelijk signaal dat jij je superieur voelt en eigenlijk vindt dat moslims geen recht plaats hebben in 'onze school'; Ik vind dat een bange, intolerante houding. Dat merk ik ook aan hoe je schrijft, ze zien er 'bedreigend' uit, bloeddorstige sekte, enz;
Ik mis de nuances in de reacties hier. Jammer

Carine Dingemans, een Antwerpenaar, Belg en Europeaan

Gepost door: Carine Dingemans | 10-07-09

NEDERLAND Opniniepeiling:

CDA: van 41 zetels nu naar 32 of - 9 zetels

PvdA: van 33 zetels nu naar 21 of - 12 zetels

PVV: van 9 zetels nu naar 32 of + 23 zetels

Gepost door: NOVA | 10-07-09

Bloomberg Het voorstel vd gemeenteraad van New York om voortaan alle scholen ook vrijaf te geven op islamitische feestdagen werd verworpen door burgemeester Bloomberg. Denigrerend en respectloos. Benieuwd hoe de superieure moslims gaan reageren.

Gepost door: Wannes | 10-07-09

Dubbele standaard... Gelukkig zijn er nog mensen als u, die wel weten waarover het gaat en die er "bovendien om te beginnen" voor zorgen dat Vlamingen andere scholen zoeken voor hun kinderen, waar ze zich geen vreemdeling in eigen land hoeven te voelen en waar het leerniveau niet omlaag wordt getrokken door maghrebijnen, die ondanks ze hier al drie generaties verblijven nog steeds nederlands "met veel haar op" spreken en nog nooit van het gebruik van een lidwoord hebben gehoord.
Lof en dank aan individuen als u, die elke vorm van kritiek op de prioritaire behandeling van islamieten in het dagelijkse leven als in het onderwijs, zo blijkt, bestempelen als onverdraagzaam, terwijl het net de naïeve voorvechters van de multiculturaliteit zijn, die ervoor gezorgd hebben dat er niet langer een kruis mag afgebeeld worden op Sinterklaas z'n mijter en dat de Kerstmarkt op de Groenplaats voortaan wintermarkt (zonder kindje Jezus) moet heten. Als u echt eerlijk bent zou u zeggen dat iedereen gelijk voor de wet is, maar bij die eerlijkheid blijft het echter niet. Het valt niet te ontkennen dat religieuze symbolen die al eeuwen diepgeworteld zijn in onze samenleving en erfgoed zijn van onze cultuur, moeten wijken in het onderwijs en de ambtsfuncties. Alsof dat nog niet genoeg is, moeten ze plaatsmaken voor hoofddoeken, die niet enkel symbool staan voor de ondergeschiktheid van de vrouw, maar tevens perfect het onvermogen of eerder de onwil illustreren om zich te integreren in onze samenleving. Hypocrisie in eerste graad en bezwaarlijk eerlijk te bestempelen, me dunkt.

Gepost door: p0p4rt | 11-07-09

Dubbele standaard... Gelukkig zijn er nog mensen als u, die wel weten waarover het gaat en die er "bovendien om te beginnen" voor zorgen dat Vlamingen andere scholen zoeken voor hun kinderen, waar ze zich geen vreemdeling in eigen land hoeven te voelen en waar het leerniveau niet omlaag wordt getrokken door maghrebijnen, die ondanks ze hier al drie generaties verblijven nog steeds nederlands "met veel haar op" spreken en nog nooit van het gebruik van een lidwoord hebben gehoord.
Lof en dank aan individuen als u, die elke vorm van kritiek op de prioritaire behandeling van islamieten in het dagelijkse leven als in het onderwijs, zo blijkt, bestempelen als onverdraagzaam, terwijl het net de naïeve voorvechters van de multiculturaliteit zijn, die ervoor gezorgd hebben dat er niet langer een kruis mag afgebeeld worden op Sinterklaas z'n mijter en dat de Kerstmarkt op de Groenplaats voortaan wintermarkt (zonder kindje Jezus) moet heten. Als u echt eerlijk bent zou u zeggen dat iedereen gelijk voor de wet is, maar bij die eerlijkheid blijft het echter niet. Het valt niet te ontkennen dat religieuze symbolen die al eeuwen diepgeworteld zijn in onze samenleving en erfgoed zijn van onze cultuur, moeten wijken in het onderwijs en de ambtsfuncties. Alsof dat nog niet genoeg is, moeten ze plaatsmaken voor hoofddoeken, die niet enkel symbool staan voor de ondergeschiktheid van de vrouw, maar tevens perfect het onvermogen of eerder de onwil illustreren om zich te integreren in onze samenleving. Hypocrisie in eerste graad en bezwaarlijk eerlijk te bestempelen, me dunkt.

Gepost door: p0p4rt | 11-07-09

Linkse tante Carine is gewoon een linkse tante die lijdt aan het Moeder Theresa Syndroom: ze neemt het steeds op voor de zwakkeren, zonder zich af te vragen of die mss zelf schuld hebben aan hun situatie.

En dat hebben de moslims wel degelijk: als ze zich fatsoenlijk hadden gedragen zoals de 1e generatie, sprak niemand nog negatief over hen. Maar met iedere nieuwe lichting wordt het geprovoceer erger. Bekijk die lakens over hun kop, rug en borst: is dat nog een hoofddoek? Ze zouden, uit respect en dankbaarheid voor hun nieuwe vaderland, een compromis kunnen sluiten tussen de (onvindbare) eis om hun haar te bedekken en het laken dat in sommige landen gebruikelijk is, door bv een sjaaltje over hun haar te trekken. Dat doen ze expres niet, omdat het niet genoeg provoceert. Liever nog een boerka, alhoewel dat al helemaal niets met de islam te maken heeft.

Zulke 'belgen' wil ik niet in MIJN land. Hoepel op naar het land dat op uw paspoort vermeld staat, legertje missionarissen en provocateurs. En neem alle Simele Zielen zoals Dingemans maar mee. Die zullen daar ook veel gelukkiger zijn als in dit discriminerende land. Want ik ben zeker dat ze in Marokko een leger van enkele honderdduizenden arme christelijke Filippijnen, die daar wat komen missioneren en de boel op stelten zetten, met open armen zouden ontvangen.

Wat denkt gij, met uw aanzienlijke achtergrond en bagage, Carine?

Gepost door: Wannes | 11-07-09

Smeerbeurt nodig Janice, het reactie-oplaadsysteem hapert. Het duurt minuten voor een reactie geplaatst is, waardoor men de neiging heeft om nogmaals op de knop te drukken. De reactie staat er dan echter dubbel op. Een smeerbeurt dringt zich op.

Gepost door: Wannes | 11-07-09

Somali "Researchers cited the case of one unnamed school where 85 percent of pupils were white British at the end of 2005. Over the next six months, pupils from 15 to 20 Somali families were admitted, said the study. “Many white parents reacted negatively, arguing that their children were being disadvantaged by large numbers of non-English speakers. By September 2006, 60 white children had been removed from the school… and the percentage of black and minority ethnic pupils rose to 45 percent.”

Ook in de UK vluchten autochtonen dus voor de moslims. Men gaat nu de blanken verplichten om tussen de negers en de mohammeds te blijven zitten door een soort loterij die de schoolkeuze bepaaalt.

En bij ons staan 50 tot 100.000 regularisaties voor de deur, zonder de gezinsherenigingen mee te tellen. Het overgrote deel moslims zonder twijfel. En de vlamingen maar LDD stemmen, de partij die vindt dat asielaanvragen na één jaar automatisch moeten goedgekeurd worden! Maar nu JMDD tot zijn afgrijzen heeft moeten vaststellen dat hij exact de helft stemmen haalde van de eerste peilingen (8% tov 16%) is hij ineens anti-islam geworden, en heeft hij zelfs al een gesprek gehad met FDW, als westvlamingen onder mekaar. Bloeit daar iets moois tussen die twee?

Gepost door: Wannes | 11-07-09

CD Die bloeddorstige sekte komt van een moslimsite, niet van mij. Klik op de link vooraleer te reageren, dan vertel je ook geen onzin. Dat jouw bagage over de islam beter gevuld zou zijn dan de mijne, durf ik sterk te betwijfelen als ik al zie dat je de islam beschrijft als 'gewoon een religie'.
Bovendien is het niet omdat je hier geboren werd, dat je ook het recht hebt jezelf Europeaan, of Vlaming te noemen. Het is niet omdat een kat in een aquarium wordt geboren dat ze daarom een vis is.

Hier blijven we vastzitten in de 'eerste generatie' zolang er bruiden en bruidegommen uit de thuislanden worden gehaald. Hoe kan een kind dat daaruit voorvloeit ook maar enige binding hebben met het land waar het weliswaar geboren werd, maar verder geen contact mee heeft. De getto's en de segregatie - of de apartheid - wordt in stand gehouden door mensen zoals u.

Ik merk het hier trouwens in Kent, waar ik momenteel ben. We leerden hier een Turk kennen die volledig is geïntegreerd. Een toffe mens, zoals ik er trouwens ook een paar ken in ons land, maar jammer genoeg veel te weinig. En dat hebben we te danken aan mensen zoals u, Carine Dingemans.

Gepost door: Janice | 11-07-09

Oeigoeren "Uighur Muslims accuse the government of settling millions of ethnic Han in their territory, a vast region with large oil and gas reserves, with the ultimate goal of obliterating its identity and culture."

Hoezo? Moslims mogen overal ter wereld gaan wonen met de bedoeling om de identiteit en de cultuur vh gastland te vernietigen, maar joden of han-chinezen mogen datzelfde niet doen in moslimgebied?

Carine, laat Uw Licht eens chijnen op deze ongerijmdheid?Gepost door: Wannes | 11-07-09

beste Carine ""geen enkele achtergrond of bagage om die achtergrond te staven ?? na 36 jaar dienst bij de Antwerpse politie met bovendien 3 jaar Mareestraat Borgerhout,komt die achtergrond- bagage vanzelf...nuances ?? hier heb je een paar nuances...Na dertig jaar gesnoept te hebben onder het juk van de Islaaaaam en zijn hoeders is de gewone man met het zot potske in Iran het zo moe als koude pap...protestjes tegen dat barbaarse regime die de hele wereld in gevaar brengen door "doe het zelve" knutselen met atoombommetjes,worden stevig onderdrukt.Onlangs gelezen in de Standaard krant ...somalie 7 mensen onthoofd omdat zij niet naar de pijpen van Allah wilden dansen enz enz enz...Die Atheneum-""kopvodden"" promoten deze godsdienst ,vinden nog steun bij mensen zoals U,
Imans die nog letterlijk geloven in adam en eva,nooit de barbaarsheid afkeuren van hun bloeddorstige broeders Islamieten...mensen die nog geloven en naleven in de meer dan 1000 oude jaar oude regeltjes van een profeet pedofiel en massamoordenaar ,die zich niet kunnen, willen of mogen aanpassen aan "onze" maatschappij die ga jij verdedigen,steunen.Ben jij een socialist of zoiets of ben je in behandeling voor psychische problemen,ongelukkige jeugd gehad of gewoon "dommer dan dom" dat je dergelijke nonsen durft schrijven...zou je echt graag willen dat onze regering vervangen wordt door "hoeders van Allah" wil jij terug naar de middeleeuwen ? Ik heb echt medelijden met je beste Carine.
Een mooi voorbeeld zijn de oeigoeren in China waar zij botsen met de verplichte modernisering ,ze zien dat als een inbreuk tegen hun "cultuur" idem in Belgie het westen is de duivel maar nietemin ,leefloon kindervergoeding enz zijn welkom ook de schotelantennekens Gsm-ekens hebben ze voorlopig in de koelkas gestopt,ze kunnen ze niet missen die duivelse uitvindingen... Ook gelezen beste Carine wat er weer rond Parijs gebeurd auto's in brand ,rellen ,waarom..een dode broeder in de politie-cel,men wacht nog niet de resultaten van het onderzoek af...lang leve de rellen,het vandalisme het enige waar ze echt goed in zijn...

Gepost door: Rene | 12-07-09

beste Carine ""geen enkele achtergrond of bagage om die achtergrond te staven ?? na 36 jaar dienst bij de Antwerpse politie met bovendien 3 jaar Mareestraat Borgerhout,komt die achtergrond- bagage vanzelf...nuances ?? hier heb je een paar nuances...Na dertig jaar gesnoept te hebben onder het juk van de Islaaaaam en zijn hoeders is de gewone man met het zot potske in Iran het zo moe als koude pap...protestjes tegen dat barbaarse regime die de hele wereld in gevaar brengen door "doe het zelve" knutselen met atoombommetjes,worden stevig onderdrukt.Onlangs gelezen in de Standaard krant ...somalie 7 mensen onthoofd omdat zij niet naar de pijpen van Allah wilden dansen enz enz enz...Die Atheneum-""kopvodden"" promoten deze godsdienst ,vinden nog steun bij mensen zoals U,
Imans die nog letterlijk geloven in adam en eva,nooit de barbaarsheid afkeuren van hun bloeddorstige broeders Islamieten...mensen die nog geloven en naleven in de meer dan 1000 oude jaar oude regeltjes van een profeet pedofiel en massamoordenaar ,die zich niet kunnen, willen of mogen aanpassen aan "onze" maatschappij die ga jij verdedigen,steunen.Ben jij een socialist of zoiets of ben je in behandeling voor psychische problemen,ongelukkige jeugd gehad of gewoon "dommer dan dom" dat je dergelijke nonsen durft schrijven...zou je echt graag willen dat onze regering vervangen wordt door "hoeders van Allah" wil jij terug naar de middeleeuwen ? Ik heb echt medelijden met je beste Carine.
Een mooi voorbeeld zijn de oeigoeren in China waar zij botsen met de verplichte modernisering ,ze zien dat als een inbreuk tegen hun "cultuur" idem in Belgie het westen is de duivel maar nietemin ,leefloon kindervergoeding enz zijn welkom ook de schotelantennekens Gsm-ekens hebben ze voorlopig in de koelkas gestopt,ze kunnen ze niet missen die duivelse uitvindingen... Ook gelezen beste Carine wat er weer rond Parijs gebeurd auto's in brand ,rellen ,waarom..een dode broeder in de politie-cel,men wacht nog niet de resultaten van het onderzoek af...lang leve de rellen,het vandalisme het enige waar ze echt goed in zijn...

Gepost door: Rene | 12-07-09

Het enige echte... probleem met heel dat Allah circus beste Caroline,ze zijn hier al meer dan 2 a 3 generaties lang,dus hadden ze tijd genoeg om zich aan te passen... maar nee ze blijven middeleeuwers,sommigen spreken amper de taal..dit alles heeft te maken met hun "opvoeding" en hun onwil voor zich te integreren..de wetten van Allah primeren ,behalve dan de financiele weldaden ,onze verworvenheden ,waar ze in hun thuislanden kunnen naar "fluiten" daar kunnen ze hun plan trekken en zich neerleggen bij de wil van Allah.Weg met die provocatie "kopvodden" burka's en dergelijk circus en karnaval uitrustingen !!

Gepost door: Rene | 12-07-09

Wahabieten zijn een bloedzuchtige sekte zeggen moslims zelf. Zij discussieren niet, zei een Wahabit op een Forum. Discussiëren en overleggen is Haram. En Shi’ieten vinden ze gelijk staan aan ongelovigen.

Het word vermeld dat Abu'alDjawzaa-e, rahimahu'Allah, (d. 83 H.) heeft gezegd: 'Het is me geliefder dat apen en varkens naast me leven i.p.v. 1 van hen (mensen van begeertes).'

alFudayl ibn cIyyaad, rahimahu'Allah, (d. 187 H.) zei: 'Dat ik eet met een Jood en een Christen is meer geliefder voor mij dan dat ik eet met een persoon van innovatie.

Gepost door: A. Selim | 29-07-09

De commentaren zijn gesloten.