29-06-09

Besparen? Ja, de bevolking...de parlementairen niet!

Nadat het parlement, in aanloop naar de verkiezingen van 7 juni jl. de laatste twee maanden niet meer bijeenkwam, vertrekken ze nu twee maanden op verlof.

Dat zijn dus VIER maanden dat het Vlaams parlement niet heeft gewerkt.
Niet werken met behoud van de volledige wedde voor elk parlementslid… wie zei er ook alweer iets over ‘besparen’?

12:48 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

27-06-09

Atheneum Antwerpen onder imambeheer?

DSCN4026

Nadat de Koninklijke athenea van Antwerpen en Hoboken bekend maakten dat hoofddoeken (en andere religieuze uiterlijke kenmerken – wat dat ook moge zijn…want joden hebben vroeger altijd al hun keppeltje afgezet op het atheneum) vanaf 1 september zullen verboden worden en de directrice van het atheneum in Antwerpen toen zei dat de school ‘open stond voor dialoog’ was er donderdag serieus wat herrie. Het leek bijna op de moslimprotesten na de Deense cartoons.

Dat had de directrice blijkbaar niet verwacht. Massa’s moslims stroomden toe en riepen ‘Allah Ahkbar’ opgejut door imam Nordine die daarvoor speciaal vanuit Merksem kwam afgezakt vergezeld van andere ongure figuren in lange gewaden en even lange baarden.
De sfeer werd grimmig en je zag de directrice met de seconde van mening veranderen wat betreft haar ‘geliefde studentjes’. (Een vriendin van mij heeft altijd les gegeven in het atheneum van Antwerpen en ik ken dus de situatie daar wel een beetje. In haar klas zat een paar jaar geleden bij aanvang van het schooljaar nog welgeteld één Vlaams meisje en na een paar weken hield ze het ook voor bekeken en bleef weg).

DSCN4015De mannen met lange baarden, vast wahabieten, volgens sommige moslims een bloedzuchtige sekte, stonden er dreigend bij en keken goedkeurend naar de tierende meiden.

Wat deden die gebaarde fanatiekelingen in woestijnkledij daar?

Het werd eng en dreigend! Tot de directrice van de school Taouil Nordine opriep om zijn volk tot kalmte te manen.

Ze droegen borden waarop stond dat ze recht hadden op hun hoofddoeken, en indien de school haar regels niet zou aanpassen, zouden ze, volgens de ophitsende Nordine, in september niet meer komen opdagen. Ik hoop dat ze woord houden, dan hebben onze kinderen tenminste hun school terug en zijn er misschien geen wachttijden meer nodig om in te schrijven. Laat ons dan ook maar meteen stoppen met het uitbetalen van de kindertoeslag, Europa heeft toch al gezegd dat we dringend iets moeten doen aan onze uitkeringen…

Ik heb trouwens gelezen dat er in Marokko nog plaats genoeg is op scholen en ze ginder wel hoofddoekjes mogen dragen… al verdwijnt het ook daar stilaan, maar dan wel uit eigen vrije wil, omdat ze het dragen van hoofddoeken associëren met terrorisme. (KLIK HIER)Onderwijs in Marokko
In Nederland is het zoniet nog erger, Daar deden meisjes zelfs examen in een niqab – handig om wat spiekbriefjes in weg te moffelen natuurlijk – of zelfs iemand anders te sturen om het examen af te leggen.

DSCN4019
Ik mag volgens sommigen dan al ‘vastgeroest’ zijn in mijn overtuiging, maar dit kan gewoon niet. In plaats van blij te zijn wat hen hier geboden wordt, in plaats van de vrijheid die ze hier krijgen te benutten, zich aan te passen en te integreren, gaan ze gewoon achterwaarts in plaats van voorwaarts.

In Turkije en Tunesië zijn hoofddoeken op school ook verboden, dus als het in een islamitisch land kan, waarom zou het dan discriminerend zijn in een christelijk land? Dit heeft overigens totaal niets te maken met de vrijheid van godsdienst, want hoofddoeken worden in de koran niet verplicht en zij kunnen nog steeds hun eigen godsdienst belijden in de moskeeën waar de vrouwen stilletjes langs opzij binnen mogen om ergens achter een gordijn te kruipen uit het zicht van de mannen en waar ze in geen geval, - net zoals de mannen wel doen - hardop mogen bidden.

nordinetaouil300


Ondertussen heeft Nordine, onder druk van de moslimexecutieve, enkele ouders en de scherpe kritiek van Frank Vandenbroucke, zijn dreiging alweer ingeslikt. Hij had eerst gezegd dat de schoolplicht niet bestaat in België. Alleen maar leerplicht. Hij vergat echter dat er dan thuis wel iemand bevoegd moest zijn om de leerstof te onderwijzen en dat er daarna een examen diende te worden afgelegd. Nu zegt Nordine dat het maar om één dag zou gaan. Op 1 september zouden de moslimleerlingen thuis blijven uit protest.

In ieder geval, wanneer de directrice zelf een verbod op hoofddoeken vraagt is er serieus wat misgelopen, want onder haar jarenlang bestuur verdwenen nagenoeg alle Vlaamse kinderen uit het atheneum en werd het ondertussen een exclusieve moslimschool.

In de krant van vandaag stond een lezersbrief van iemand die zich afvroeg waarom er vroeger wel kledingsvoorschriften dienden gevolgd te worden op het atheneum en nu niet meer. Toen mocht je niet eens met een jeans naar het atheneum en een leeuwenvlaggetje aan zijn fiets was ook verboden.


Lees ook de artikels in Knack

DSCN4002DSCN4008DSCN4013DSCN4021DSCN4018DSCN4008DSCN4039DSCN4002DSCN4003DSCN4028DSCN4024DSCN4031DSCN4014

DSCN4025DSCN4037DSCN4038DSCN4035

Wie weigert te integreren en zich aan te passen moet er toch maar eens over nadenken of het in de thuislanden niet veel beter is. Dat is het voordeel van een tweede nationaliteit en het blijven spreken van de eigen taal... ze kunnen altijd terug naar huis.

22:16 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

26-06-09

Luc Van Der Kelen... jaren geleden.

Jaren geleden, meer bepaald vlak na de Lambermontbetoging in Gent, schreef Luc Van Der Kelen in Het laatste Nieuws dat heel ‘zwart’ Vlaanderen op de been was in Gent. Alhoewel alle partijen, behalve de linkse en liberale, aanwezig waren op de betoging, schoot dit bij mij toch even in het verkeerde keelgat en ik stuurde hem persoonlijk een mail.

In een column de dag voordien, prees hij de politici die meeliepen in de jaarlijkse ‘gay parade’ en hij vond dat toen blijkbaar veel nuttiger dan te betogen tegen de Lambermontakkoorden. Na wat heen en weer schrijven, kwam hij mij een stuk tegemoet en schreef hij zelfs in zijn column de dag nadien, dat de politici die meeliepen in de gay-parade, daar in feite maar wat met zichzelf liepen te koketteren. Dat is iets wat ik vroeger bij Luc Van Der kelen ten zeerste apprecieerde, hij voelde zich toen niet te beroerd om zichzelf te verbeteren.

Maar mijn schrijven ging niet over de gay-parade of over diegenen die erin meeliepen, maar wel over het doel van de betoging in Gent in 2001 tegen de Lambermontakkoorden.

Vanzelfsprekend kwamen we ook aan het hoofdstuk ‘onafhankelijk Vlaanderen’, waar ik, zoals iedereen wel weet, grote voorstander van ben en Luc Van Der Kelen, die gekend staat als Belgicist, uiteraard niet.

Uiteindelijk liet Luc Van Der Kelen mij weten dat hij geen voorstander was van een onafhankelijk Vlaanderen die de geldstroom naar Wallonië zou stopzetten, omdat hij vreesde dat Waalse bendes later naar Vlaanderen zouden komen om overvallen te plegen en ons te beroven zoals de Oost-Europese bendes toen deden.
Bendes die in die tijd heel actief waren in onze streken. Vlaanderen werd toen werkelijk geteisterd door een golf van inbraken door Oost-Europese bendes. Ze sloegen toe en verdwenen weer.

Alhoewel ik het ten zeerste waardeer dat Luc Van Der Kelen terugschreef,vond ik dat maar een zeer eigenaardige reden en ik sprak er over met iemand uit de VVB die mij vroeg of ik de mail wou doorsturen, wat ik ook deed.

Van Der Kelen had toen al moeten weten dat Vlaanderen leeggeroofd wordt door het zuiden van het land.

Daarom vond ik zijn columns van de laatste weken uitermate onbeschoft.

Stel je voor, zijn vrouw slaakt kreten van ontzetting als ze hoort dat Bart De Wever van N-VA mee in de Vlaamse regering zal zitten. Verder doet hij uitspraken over Bart De Wever die vroeger enkel voor het Vlaams Belang werden voorbehouden. Om nog niet te spreken over de uitvallen door De Wever zelf. Zijn laatste opmerking was er weer echt over, "VB'ers waren allemaal marginalen", als ik dan zag wat er tijdens de campagne zoal op straat liep voor hem, dan denk ik dat het misschien net die marginalen zijn die nu van bij ons zijn overgelopen naar N-VA.
(Ja, je kunt sympathie hebben voor zijn overtuiging en droge humor, maar een sympathiek bazeke is het in geen geval).

Ondanks Van Der kelen hard zijn best deed om een ‘cordon bleu’ rond De Wever te leggen, is het hem niet gelukt.

En De Wever die zelf zegt beter om te kunnen met kritiek dan met complimenten heeft bewezen dat dit niet klopt, hij heeft zijn veto gesteld en de blauwen een blauwtje laten lopen uit rancune tegenover nog andere blauwe uitspraken van ondermeer De Gucht, De Croo en de slimste van de klas, Ceysens.

In ieder geval mag Bart De Wever nu over de weg wandelen waaraan het Vlaams Belang meer dan 25 jaar heeft getimmerd. Hij zou ons wel een beetje dankbaarder mogen zijn.

En nu maar hopen dat hij onderweg niet struikelt.


15:16 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

24-06-09

't Is lang geleden

Het is lang geleden dat hij hier nog eens kwam binnenwaaien, dus ging ik even bij hem op bezoek. Toch de moeite waard want er staan een paar leuke afbeeldingen op, http://hetgroteongenoegen.skynetblogs.be/

Onder andere deze hier:

dyn003_original_302_400_jpeg_38327_849159ae6b835471e42c3e000170ff54


En ook deze aanpassing vond ik wel geslaagd:

dyn006_original_254_144_jpeg_38327_44c2f01fd1069a3973f98a64c1c683e0


Maar ga zelf maar eens kijken.

17:02 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Hoofddoekje in Brussel trekt veel buitenlandse pers

Ons land kwam weer prachtig in het buitenlands nieuws. Niet omdat een bakker op zijn ronde voor het rood licht in een boterham beet en daar zwaar voor beboet werd, of omdat de eigenaar van de grootste drugsplantage wegens een procedurefout terug in vrijheid werd gesteld en de zaak naar de vuilbak werd verwezen.
Ook niet omdat de twee Israëlisch-Oekraïense broers een berisping kregen nadat ze een jongen met een mes hadden toegetakeld.

Nee, de voltallige buitenlandse pers was aanwezig op de eedaflegging van het Brussels parlement omdat daar voor het eerst een zekere Mahinur Özdemir haar eed aflegde met een hoofddoek op.
Zover zijn we dus al, Brussel onder moslimbestuur.

Spaak (MR-FDF), blijkbaar de oudste van de hele bende, mocht de openingszitting leiden en sprak alleen maar Frans tot ze werd onderbroken door Els Ampe (Open VLD) die zei dat ze zich ook in het Nederlands tot de Nederlandstaligen moest richten, waarop Spaak zei “als zij haar eed mag afleggen met een hoofddoek, mag ik enkel in het Frans spreken”. In aanloop naar de parlementszitting had alleen de MR daar een probleem van gemaakt. De Franstalige liberalen willen in het intern reglement van de verschillende parlementen een verbod op het dragen van religieuze of filosofische symbolen inschrijven.

Ziezo, maar de Vlamingen, ook diegenen die tegen de hoofddoeken zijn, waren natuurlijk weeral de kop van jute. Waarom was Spaak niet een beetje assertiever tijdens de eedaflegging van Özdemir zelf ?

En zo kregen de buitenlandse journalisten toch nog waar voor hun geld.

16:01 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Waarom de sluier in het vrije Westen moet verboden worden!!

irw
Iemand vroeg mij waarom vrouwen in islamitische landen niet overal in opstand komen tegen het onrecht dat hen wordt aangedaan. Ondergronds doen ze het soms wel, maar dan vaak met hulp vanuit het buitenland, zoals destijds RAWA in Afghanistan.

Nu zien we hetzelfde in Iran, maar ook mannen komen in opstand tegen de islam, de gruwelijkheden, de onthoofdingen, ophangingen verbrandingen... We moeten hen helpen, want vaak is de angst groter dan de wil om meer vrijheid. Het hele vrije Westen moet hen daarbij helpen, maar hier stellen we helaas, alleen maar lafheid en eigenbelang vast.
Nochtans moet de intelligentia de strijd tegen de achterlijken winnen.
In hun belang maar ook in ons belang.

Want het zijn de achterlijken die de macht hebben door hun aantal. Willen we dat dergelijke achterlijke wezens kunnen beslissen over dood en leven op deze wereld? Niet alleen vanwege de gruwelijke shariatoepassingen in eigen land, maar omdat ze beschikken over nucleaire wapens waarmee ze alle leven op aarde kunnen vernietigen. Wie nog twijfelt moet goed beseffen dat 'het leven' voor die mensen generlei waarde heeft. Voor hen is de dood een geschenk. Het hiernamaals is hun streven en hun grootste doel. Daar waar er beken van melk en honing vloeien, en de 72 maagden aan al hun wensen tegemoet komen, daar willen ze zijn en liefst zo snel mogelijk.

Moslima's die in het Westen die de sluier of de niqab dragen, dragen het symbool van onderdrukking. Zij betuigen hierdoor hun steun aan de achterlijken. Inplaats van in de vrije wereld te laten zien dat ze aan de kant van hun onderdrukte zusters in de islamitische wereld staan.
Ze zouden zich moeten doodschamen!!!Volgende clips zijn niet voor gevoelige kijkers!!! En toch zal ik ze blijven tonen tot men beseft dat de islam de grootste bedreiging aller tijden is.


"Onze angst is sterker dan onze wil om vrij te zijn..."Sharia straf – levend verbranden


Commentaar van Brigitte Gabriel, Libanese christelijke vluchtelinge.
Als het Westen niets onderneemt, zal het steeds erger worden. Ook gematigde en Westersgezinde Staten, zoals bvb. Azerbeidzjan, in het oosten grenzend aan Iran, worden door de Hezbollah mee in het complot getrokken voor hun islamitische revolutie.

womenagainstshariah.blogspot.com

Bron foto bovenaan: womenagainstshariah.blogspot.com


APTOPIX_US_Iran_sff_DCSA107_20090622141027

Reza Pahlavi, Iran's former crown prince, becomes emotional as he talks about the uprising in Iran over the disputed presidential election, Monday, June 22, 2009, at the National Press Club in Washington. Reza Pahlavi, who was forced into exile with his father, the shah, during the 1979 Islamic revolution, has been a leading advocate of a campaign for civil disobedience against the clerical regime that has used violence to shut down mostly peaceful demonstrations.

14:06 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

23-06-09

Karel Van Miert plots overleden

De plotse dood van Karel Van Miert moet wel iedereen hebben verrast. Hij overleed maandagvond in zijn woning te Beersel. De 67-jarige voormalige SP.A-politicus kreeg een hartstilstand toen hij in zijn tuin aan het werk was. Sommigen beweren dat hij van een ladder is gevallen, maar de juiste doodsoorzaak moet nog worden bekend gemaakt.

Hij was in ieder geval een onbesproken politicus die zelfs afstand nam van het ‘Belgisch socialisme’ en iemand waar ik respect voor had. Hij was iemand waarvan ik steeds vond, dat hij wist waarover hij sprak, wat hij vertelde was interessant of op z’n minst wetenswaardig.
Eind jaren tachtig werd hij Europees commissaris, hij was trouwens een groot voorvechter van de Europese Unie en internationaal genoot hij een groot respect. Ik denk zelfs dat hij één van de weinige politici was die geen echte vijanden had.

23:02 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Iran’s answer to the free world - NEDA-YE SABZ

KLIK HIER (opgelet schokkende beelden)

22:05 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Johan Demol stapt uit partijbestuur VB

Dat er na de recente verkiezingsuitslagen een hartige discussie zou ontstaan in het partijbestuur van het Vlaams Belang was te verwachten en dat schreef ik hier al meteen na de verkiezingen. Karim Van Overmeire uitte al eerder zijn ongenoegen, en nu stapt Johan De Mol, die destijds door het Vlaams Belang werd opgevangen na zijn ontslag als politiecommissaris in Schaarbeek, uit het partijbestuur. (Niet uit de partij zoals sommigen al verkondigen). Ik had vandaag districtsraad en heb het nieuws telefonisch via een lezer van deze blog ontvangen. Misschien is het goed dat er nu twee maanden vakantie voor de deur staan. Een periode om te bezinnen?

Brusselsnieuws.be bericht:


Brussels kopstuk Johan Demol stapt uit het partijbestuur van Vlaams Belang. Dat zegt hij in een interview met Humo. Demol heeft ook vlijmscherpe kritiek op de partijtop van het VB.

"De partijtop zit zo vastgeroest in de eigen ideeën, en de geesten zijn zo bekrompen dat verandering in het VB compleet onmogelijk is", aldus Demol, die ook namen noemt: Filip Dewinter, Gerolf Annemans en Frank Vanhecke zijn volgens hem de hoofdverantwoordelijken voor de malaise, terwijl Valckeniers vooral een volgzame marionet is.

Demol zegt niet meteen helemaal uit de partij te willen stappen. "Dat ben ik niet meteen van plan, nee, tenzij ze me straks expliciet komen zeggen dat ik eruit moet. Het laat me eerlijk gezegd totaal koud. Op dit moment voel ik vooral een geweldige onverschilligheid. We zien wel."

"Ikzelf moest zorgen voor de stemmen in Brussel en voor de rest moest ik vooral mijn mond houden.", aldus nog Demol. "Mijn ideeën interesseerden hen hoegenaamd niet. Zelfs over veiligheid, toch een thema waar ik als ex-politiecommissaris iets van weet, mocht ik niets vertellen."

Het Vlaams Belang leed op 7 juni een verpletterende nederlaag in Brussel. De partij zag zijn score gehalveerd. Stemmenkanon Johan Demol haalde nog amper 3000 voorkeurstemmen, terwijl dat er in 2004 nog bijna 10.000 waren.


Brusselsnieuws

Een tikkeltje afgunst komt er ook wel bij kijken.

Lees hier het volledige interview

01:27 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

22-06-09

Belgische begroting werd door Europa met de grond gelijk gemaakt.

De Belgische regering moet haar meerjarenbegroting opnieuw maken. Het hele werkstuk wordt door de Europese Commissie met de grond gelijk gemaakt. Dat is quasi nooit gezien. De cijfers die onlangs werden ingediend bij de Europese Commissie, zijn niet geloofwaardig en er ontbreken concrete besparingen. Dat zal de Europese Commissie woensdag beslissen, in uitzonderlijk scherpe bewoordingen, zo vernam de redactie van De Tijd.

LEES HIER VERDER en vooral ook de reacties.

Een staatshervorming is nu echt wel dringend nodig, maar blijkbaar nog niet voor morgen.


VIDEO

17:02 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

20-06-09

Verbod op boerka en niqab?

Boerka


De Franse overheid sluit niet uit dat ze een nieuwe wet willen uitvaardigen om het dragen van een boerka (volledig bedekt met kijkgat in gaas) en een niqab (enkel de ogen vrij) te verbieden.

Een verbod op het dragen van hoofddoeken op scholen en andere publieke plaatsen werd vijf jaar geleden al uitgevaardigd.

Nu wil men een enquete houden om te zien of die vrouwen gedwongen worden of niet, wat in feite dom is want bij het hoofddoekendebat bleken vrouwen ook al onder druk van de mannen te staan die hen voorschreven wat ze al dan niet in publiek mochten zeggen tijdens de door hen verplichte betoging.

Dounia Bouzar, specialiste in de islam in Frankrijk zegt dat het een vergissing zou zijn om het debat over het dragen van de niqab in termen van religie te voeren. Ze vindt dat men het eerder over de argumenten van ‘veiligheid’ moet hebben, zoals België doet, waar in sommige steden mensen die buiten de carnavalsperiode gemaskerd rondlopen beboet worden. Het is een algemene regel, zegt ze, en stigmatiseerd geen enkele religie.

Waarschijnlijk is het een poos geleden dat ze nog eens in Brussel of Antwerpen was. In Brussel ziet men behalve af en toe een boerka, enorm veel vrouwen in niqab. Net zoals in Antwerpen- Borgerhout ook al enkele dames in niqab rondlopen en wat ik al helemaal crimineel vind is dat ze hun babydochtertjes van amper twee – drie jaar ook zo kleden. Als de boerka of de niqab dient om de mannelijke lusten te bedwingen, wat moeten we dan denken wanneer ze hun dochtertjes van in de kinderwagen al helemaal bedekken ??

In HLN stond er vandaag ook een artikel en daarin stond dat de Franse Staatssecretaris Fadela Amara een totaalverbod op deze « lijkwade van de vrijheid » eist, zoals ze de boerka omschrijft. De Europese overheden zouden beter die vrouwen steunen.

http://actu.orange.fr/articles/france/Voile-integral-le-g...

15:06 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

18-06-09

56 sterretjes en andere rare kwieten

Sommige mensen vragen zich af waarom ze geen job kunnen vinden. Ik weet het niet...weet u het?


Herschaalde kopie van untitledtatoo5Herschaalde kopie van untitledtatoo6Herschaalde kopie van untitledtatoo7Herschaalde kopie van untitledtatooHerschaalde kopie van untitledtatoo1Herschaalde kopie van untitledtatoo3Herschaalde kopie van untitledtatoo4image020Alleen die laatste is nog een beetje verlegen!

15:54 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

17-06-09

Staatshervorming

De PS wil weer eens proberen de staatshervorming aan te pakken binnen een comité van wijzen.

Ondanks het vorige fiasco liet PS-voorzitter Elio Di Rupo weten dat hij de onderhandelingen over een staatshervorming wil voeren binnen een comité van wijzen. Hij wil het institutionele dialoog hernemen, maar persoonlijk kiest hij niet voor een dialoog binnen de federale regering, noch de regionale regering van gemeenschap tot gemeenschap, zoals Kris Peeters voorstelde en waar ook het Vlaams Belang voorstander van is.
Alhoewel de formule met de ‘wijzen’ in geen geval heeft gewerkt, mede door het feit dat er geen enkele rechtgeaarde Vlaming bijzat, vond Di Rupo dit de beste manier om tot een oplossing te komen, alvorens de politiek de fakkel terug overneemt.
Hij pleit nu wel voor een comité van ‘anders samengestelde groepen’.

Bij een vorige staatshervorming voor meer eigen bevoegdheden kreeg Wallonië de eigen bevoegdheid over de wapenverkoop van FN en Vlaanderen kreeg de flitspalen. Een bevoegdheid waarmee de Vlaamse socialisten nogal kwistig omsprongen.

02:10 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

16-06-09

Het toppunt van verslaving

Politie zet "laptoprijder" aan de kant

De politie van Bilzen heeft vanochtend op de E313 een autobestuurder aan de kant gezet. De man was tijdens het rijden op zijn laptop aan het werken die op zijn dashboard stond. Hij moet 150 euro boete betalen.

16:46 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

15-06-09

Ayatollah Khamenei beveelt onderzoek naar verkiezingen Iran

Ik schreef hier al lang geleden dat de intelligentsia in Iran het beleid van Ahmadinejad niet lang meer zouden blijven pikken. Ze hadden nu, met de laatste verkiezingen, gehoopt op een ander leven onder de nieuwe president Mousavi.

Amper een uur nadat de kiesburelen waren gesloten, riep Ahmadinejad zich echter enige grote overwinnaar van de verkiezingen uit. Sindsdien zijn er aanhoudend rellen en betogingen van mensen die op meer vrijheid, democratie en het afschaffen van de godsdienstpolitie hadden gerekend.

Lees in Knack over de onverwachte tussenkomst van de ayatollah Ali Khamenei:

De hoogste Iraanse leider, ayatollah Ali Khamenei, heeft een onderzoek bevolen naar mogelijke fraude bij de presidentsverkiezingen van afgelopen vrijdag, waarbij president Mahmoud Ahmadinejad werd herkozen.
Lees hier verder

16:35 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Wim van Rooy - uit de Standaard (29/01/09)

MalpertuusMalpertuus 001Malpertuus 002

13:45 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

12-06-09

Kris Peeters - denk eraan...

Als je vastzit...

Herschaalde kopie van untitledkoe


Is niet altijd de eerste die komt aangerend diegene die de redding brengt....

Herschaalde kopie van untitledkoe2

14:56 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Vereenvoudigde belastingsaangifte voor Vlaanderen

image001

11:54 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

11-06-09

Eremoorden

Voor er nog kan gepraat worden over de toetreding van Turkije tot de EU, zou de EU beter eens een hartig woordje praten over de eremoorden en de behandeling van vrouwen in Turkije.

Er werd weer een jonge vrouw ontvoerd, zwaar gefolterd, haar armen en benen gebroken en daarna vermoord door de familie van de man waarmee ze weigerde te trouwen.
Waarom sluit Europa de ogen voor de onmenselijke behandelingen van vrouwen in Turkije (en andere moslimlanden)?

Ik protesteerde vroeger al tegen de toetreding van Spanje vanwege de stierengevechten, dus zal ik zeker blijven protesteren tegen de toetreding van moslimlanden die vrouwen nog steeds op beestachtige manieren behandelen en vermoorden.
Waar blijven trouwens die linkse ‘sociale’ stemmen? Gaan ze blijven volhouden dat iedereen recht heeft op zijn eigen cultuur, zonder één woord van afschuw of protest?


Lees HIER verder.

23:55 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

VB vs SP.a

Te goed om te laten verloren gaan tussen de reacties.

Op 11 maart omstreeks 17u30 was er op Villa Politica te zien, hoe Patrick Janssens in het Vlaams Parlement prentjes van voetballers aan het overtekenen was uit verveling. Andere politici zaten te praten over Opel Belgium dat notabene in Antwerpen gelegen is. Antwerpen, de stad waar Janssens burgemeester is. Als boegbeeld van dé partij die het opneemt voor arbeiders, kunnen de problemen van de vele honderden arbeiders van Opel Belgium niet op Janssens' aandacht rekenen, zo bleek. Ik kan begrijpen dat een debat over de toekomst van een belangrijke fabriek, minder interessant is dan pakweg een papieren reus en olifant die door de stad marcheren, maar dat hij daar zat te tekenen op kosten van de belastingbetaler is allesbehalve constructief te noemen.

Vraagje tusendoor: "Wie stond er wél actie te voeren voor Opel Belgium?"

Onder de ambtstermijnen van Janssens, zijn de buitenwijken van de stad zo verloederd, vervuild en vervreemd, dat weinig Vlamingen er nog willen wonen. "Wat zitten die Antwerpenaren zo te jammeren?" denken de toeristen en dagtrippers die door de schone, Vlaamsche straten en steegjes van de oude binnenstad, hun ogen tegoed doen aan de mooie gebouwen en prachtige musea maar vooral aan het netjes afgeborstelde kunstmatige imago van Antwerpen dat in hapklare brokken wordt voorgeschoteld. We denken hierbij aan de inhoudloze liederen van derderangsartiesten als Axl Peleman de reusachtige letter "A" die op de boerentoren pronkte. Toerbussen en paardetrams vol enthousiaste toeristen hoeven natuurlijk nooit in de Seefhoek of op het Stuyvenbergplein te komen, daar Janssens Antwerpen netjes heeft voorzien van ondergrondse invalswegen en daarvoor Antwerpen voor de komende twintig jaar heeft veranderd in een enorme bouwwerf waar ruimtelijke ordening ver te zoeken is en waarvoor vele parkeerplaatsen moesten wijken.

De "A" van Antwerpen die intussen symbool staat voor "Afzetterij", wanneer een bewoner uit een randgemeente z'n moeder, die net buiten de oude stadskern woont, wil bezoeken en daarvoor een klein fortuin in de parkeermeter moet steken, om enkel maar z'n auto te mogen parkeren in de stad waar hij notabene geboren is.

De "A" van "Ambetant", wanneer men kilometers moet rondrijden om in een straat terecht te komen, waar je vroeger langs de andere kant in kon en waarvoor men nu zorgvuldig moet berekenen hoe en waar men het labyrinth van enkelrichtingstraten in kan rijden om op bestemming te komen.

De "A" van "Aanschuiven" wanneer men uit welke richting ook, de pas vernieuwde peperdure Ring over moet. In andere streken worden files gemeten in kilometers, in Antwerpen in weken.

De "A" van "Achterbuurt" wanneer men vanuit de stadskern, de noordelijke Leien oversteekt, waar menig vuilzak door de vensters wordt gekatapulteerd en waar de stank van bier en pis niet te harden is. Waar mompelende alcoholici met blikjes Cara Pils in de hand geklemd, door drugsverslaafden beroofd worden van hun laatste geld opdat ze spul zouden kunnen kopen in de Marokkaanse vzw om de hoek.

De "A" Van "Allochtoon" wanneer men opmerkt dat er tussen de talrijke kebabtenten en nachtwinkeltjes, amper nog vlaamse zelfstandigen of eetgelegenheden zijn en waar men voor een "frietje met stoofvleessaus" bij Frituur Sultan moet zijn.

De "A" van "Arabisch", dé gesproken taal in wijken als 't Kiel, Stuyvenbergplein, Dam, Borgerhout, delen van 't Zuid, Luchtbal en de Rozemaai. Van kakelende vrouwen met zevenhoofdige kroost, tot oude mannen met soepjurken, lange baarden en theemutsen op hun hoofd. Allen spreken ze arabisch. Maar goed ook, zo kunnen ze zich thuis voelen in bijvoorbeeld de Handelstraat of de Van Kerckhovenstraat, waar menig halalwinkel een uitstelraam met arabisch opschrift heeft.

De "A" van "Agressie" wanneer men een heetgebakerd groepje jonge moslims aan durft kijken op de tram naar huis en men daarna prompt in elkaar getrapt wordt.

De "A" van "Antenne" als men vanuit het raam van de bus, tegen de voorgevels van appartementsgebouwen tientalle schotelantenne's ziet hangen en zich afvraagt of het hier een NASA observatorium is, of een sociale woonwijk.

En tenslotte de "A" van "Allah", want de islam, dàt is waar het in razendsnel tempo heengaat in Antwerpen.
Ik heb ook een "A" voor u meneer de burgemeester. De "A" van "Achterlijk" en de "O" van "Oprotten"

Auteur: pOp4RT

12:14 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

10-06-09

Asielzoekers op hotel.

Het Federaal Agentschap voor de Opvang van Asielzoekers moet asielzoekers onderbrengen in hotels omdat de opvangcentra volzet zijn. Dat meldt vtm in Het Nieuws. Minstens 130 asielzoekers zitten op hotel tot er plaats vrijkomt in een asielcentrum. Hele families van 7 of 8 mensen zitten er bijeengepropt in kleine kamertjes. Dit schrijft HLN, terwijl iedereen weet dat daklozen helemaal geen dak boven het hoofd hebben en de armoede bij onze eigen bevolking dagelijks stijgt, vooral bij alleenstaande vrouwen met kinderen is de toestand vaak schrijnend.
Pas vorige week werd ik nog opgebeld door een vrouw die het niet meer zag zitten, ze kan haar huur niet meer betalen en geraakt niet aan een sociale woning. Het water staat haar ondertussen al tot aan de lippen,want zelfs voor het hoogst noodzakelijke schiet er amper nog geld over.

Gezin van zeven op 12 vierkante meter, schrijft de krant verder. Want ocharme de net toegekomen familie van een Vlaamse Kosovaar werd voor onderdak naar een goedkoop hotel in Brussel verwezen. Waarom zorgt die 'Vlaamse' Kosovaar niet voor een eigen inkomen en onderdak vooraleer hij zijn familie laat overkomen?
Twee volwassenen en vijf kinderen wonen er tijdelijk in een kamer van amper 12 vierkante meter. Een verdieping hoger wonen zes mannen in 1 kamer met drie bedden en één toilet. De asielzoekers in het hotel moeten zelf uitzoeken of er opnieuw plaats is vrijgekomen in een opvangcentrum.

Minstens 130 asielzoekers moeten (?) zo leven, omdat er een acuut plaatsgebrek is in de asielcentra. Het kabinet van de bevoegde Minister Arena, die zelf niet wou reageren, heeft de cijfers aan vtm bevestigd. In een ander bericht staat dat de OCMW's terug financiële hulp gaan geven aan asielzoekers en mensen zonder papieren.
In Mechelen sprak mij een vrouw aan die moest leven van 84 euro per week nadat haar man haar en hun vier kinderen in de steek had gelaten. Zou het OCMW niet beter eerst zorgen voor mensen van bij ons? Werd de sociale zekerheid en dus ook de OCMW steun niet in het leven geroepen om mensen die bij ons tijdelijk uit de boot vielen te steunen, inplaats van eerst de fortuinzoekers uit de rest van de wereld te bevoordelen?

22:53 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Weeral een steekpartij

En het leven gaat weer verder zoals vanouds.
Deze namiddag was er alweer een steekpartij, deze keer aan een Gentse school, Het Trappenhuis aan de Dampoort. Het incident deed zich voor aan de ingang van de school, gelegen tussen de Schoolkaai en de Lucas Munichstraat maar zou niet rechtstreeks iets met de school te maken hebben. Die buurt had vroeger reeds geen al te beste reputatie, maar nu is het daar ook al helemaal om zeep.

De kranten schrijven dat de exacte omstandigheden nog niet bekend zijn, maar dat er zeker twee slachtoffers zijn gevallen. Ze zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeren niet in levensgevaar. Het lijkt er op dat de steekpartij niet rechtstreeks met de school te maken heeft. Het parket zal later meer details geven.

15:58 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

In Brussel is het al zover.

thumb_act_20090609hoofddoek


Zoals bekend, deden de traditionele partijen de voorbije verkiezingen hun uiterste best om allochtone zieltjes te winnen. In Brussel, waar bijna de helft van de kiezers van allochtone afkomst is, manifesteerde dit fenomeen zich het scherpst. Op de cdH-lijst stonden maar liefst 32 kandidaten van allochtone origine, waarmee ze zelfs de Parti Socialiste voorbijstak.

Eén van die ‘christendemocratische’ kandidaten luistert naar de naam Mahinur Özdemir. Het Laatste Nieuws herinnerde er gisteren aan dat de 28-jarige vrouw van Turkse afkomst tijdens de campagne bekendheid verwierf toen haar partij de kiesfolders aanpaste, zodat haar hoofddoek nog amper te zien was. Zij reageerde ‘gekwetst’, maar het cdH waste de handen in onschuld en hield vol dat de opdracht was uitbesteed. Hoe dan ook: het incident leverde Özdemir heel wat sympathiestemmen op van de islamitische gemeenschap in Brussel. Ze raakte immers verkozen van op een onverkiesbaar geachte 21ste plaats.

Het kersverse ‘christendemocratische’ parlementslid heeft ondertussen al aangekondigd straks in het parlement te zullen zetelen mét hoofddoek, waarmee zij meteen voor een unicum zou zorgen in de parlementaire geschiedenis van dit land.


imagex294x210

Brussel - De Schaarbeekse Mahinur Özdemir (CDH) is het eerste Belgische verkozen parlementslid dat een hoofddoek draagt. Ze behaalde haar zetel in het Brussels Parlement met 2.851 voorkeursstemmen.
Bron en foto: Brusselsnieuws

12:17 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Gastcolumn op Vrij van Zegel

Nederland, Vlaanderen en Europa


OP DE SITE VAN LUC VAN BALBERGHE STAAT EEN ZEER INTERESSANTE GASTCOLUMN, GESCHREVEN DOOR LAURENT ASSELBERGH

In Nederland heeft de PVV, de partij van Wilders, voor de nodige ophef en beginnende paniek gezorgd bij de gevestigde machten. Onder andere in Rotterdam is ze uitgegroeid tot de grootste partij. Het is een zoveelste noodkreet van de autochtone bevolking om aandacht voor haar problemen en voor de vervreemding waarmee ze in hun eigen stad te maken krijgen.

Toch is het belangrijk om de score in perspectief te plaatsen: ze ligt onder bij deze van Pim Fortuyn, enige jaren geleden. Dit hoeft niet te verbazen als men weet dat in 2012 volgens het Nederlandse Centrum voor Onderzoek en Statistiek meer dan 50% van de totale bevolking van Rotterdam van vreemde afkomst zal zijn; onder 14 jaar is zelfs nu al 62% allochtoon.

De toekomst is dus verzekerd voor de hoofdzakelijk linkse partijen. Vandaar dat men vlug weer zal overgaan tot de orde van de dag en echte maatregelen en veranderingen zullen uitblijven.

In Vlaanderen doet zich een vergelijkbare situatie voor.

Een unieke kans tot echte verandering via één Vlaamsgezinde partij is verkeken. Zonder het opkomen van LDD een paar jaar geleden, zou Vlaams Belang wellicht de 30%-score hebben benaderd en zonder concurrentie de grootste partij zijn geworden in Vlaanderen.

Waarschijnlijk zou het ondemocratische cordon dan zijn gesneuveld en zou ook N-VA over de brug zijn gekomen.

Nu maken we mee dat, ondanks de historisch hoge score, de versplintering onder de Vlaamsgezinde partijen nog nooit zo groot was. Zelfs voor het N-VA van tv-ster De Wever zou het wel eens een pyrrusoverwinning kunnen worden.

Deze kans komt voor Vlaanderen in de toekomst hoogstwaarschijnlijk niet meer terug, gelet op de demografische evolutie. Om deze reden kunnen en zullen de klassieke partijen zich na een tijdje nog weinig om de uitslag bekommeren en opnieuw de weg van compromissen en ingeslikte beloften bewandelen.

In Europa is de situatie niet beter, integendeel.

Met een dodelijke precisie wordt de verdwijning van ons patrimonium, onze beschaving, onze cultuur en onze bevolking door onze ‘leiders’ voorgeprogrammeerd en uitgevoerd.

Zoals de Franse politicus Philippe de Villiers het uitdrukt: het Verdrag van Lissabon voorziet – volgens het principe van de ‘non-discriminatie’ – o.a. in het ‘fundamentele’ recht op homohuwelijk en massa-abortie.

Als toetje op de taart wordt de immigratie, voor 80% islamitisch, aanbevolen en bevorderd om de bevolking te vervangen die er niet meer zal zijn.

Wanneer men nu weet dat bijv. in België alle partijen – ook de zogenaamd Vlaams-nationalistische, op het Vlaams Belang na – dit verdrag volmondig steunen, dan beseft men dat het lot van Europa bezegeld is. De geplande toetreding van Turkije tot de EU zal het proces alleen maar versnellen.

Alleen een onverwachte en dramatische gebeurtenis kan mogelijk de loop van de geschiedenis nog wijzigen.

11:23 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

09-06-09

Bedankt kiezers

Ik zou graag alle mensen van harte willen bedanken die voor onze partij gestemd hebben.

En denk eraan...wat ze ook mogen zeggen:

durban1

17:42 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

08-06-09

Groot verlies voor alle gevestigde partijen.

Alle gevestigde partijen hebben een serieuze dreun gekregen ten gunste van N-VA en Lijst Dedecker. Ook wij hebben ons resultaat van 2004 niet meer kunnen waarmaken.

Dat hadden we ook niet verwacht.
In 2004 was er de veroordeling van het Vlaams Blok, waarvan heel veel mensen zagen dat dit gewoon om een politieke afrekening ging en dat leverde ons een reuzenwinst aan stemmen op. Vlamingen stemmen nu eenmaal graag op ‘underdogs’ en bovendien werd toen ook het fel gecontesteerde vreemdelingenstemrecht en de snel-Belgwet goedgekeurd en waren wij toen de enigen die de onafhankelijkheid van Vlaanderen bespreekbaar wilden maken.

Zes jaar geleden waren er ter rechter zijde ook geen mededingers zoals nu. N-VA bestond nog niet, en ik weet niet of Dedecker toen zelfs al in de politiek zat. En als hij al in de politiek zat, dat was het bij de liberalen.

Alle gevestigde partijen voerden toen min of meer een linkse of centrum linkse koers en wij waren de enigen die consequent de Vlaamse kaart trokken.
Een ander verschil is ook dat er niemand van het VB dagelijks op televisie kwam voor deze verkiezingen, niet met schandalen, en niet in de diverse tv-spelletjes.

Dus na een jarenlang winnende koers te hebben gevaren kregen we deze keer een serieuze dreun. Maar omdat iedereen, behalve NV-A en Dedecker een dreun kreeg, maakt het in feite weinig verschil uit in het politieke landschap want we blijven nog altijd, net als voorheen, de tweede grootste partij. Het grote verschil met vroeger is dat we nu niet meer alleen aan de rechterzijde staan.

Maar ondanks we nog steeds de tweede grootste partij zijn in Vlaanderen, zal men ook nu nog het cordon handhaven. Uiteraard wisten we dat ook wel, wat is tenslotte een democratie zonder stevige oppositie?

Tijdens een interview deze namiddag vroeg een journalist van HLN mij of “het cordon dan gewerkt heeft om het VB terug te dringen”, omdat hij had gehoord dat er kiezers waren die hun wensen hoopten gerealiseerd te zien door op de nieuwe rechtse partijen te stemmen zonden het fameuze ‘cordon sanitaire’. Ik heb geantwoord met een tegenvraag. “Zou het niet kunnen zijn dat het terugdringen van een politieke partij via een cordon gelijk staat aan het terugdringen van de democratie?” Hij bekeek zijn collega van De Standaard en wist niet zo meteen een antwoord te geven, tot hij uiteindelijk zei dat je het ook zo kon bekijken.

Dat er aan de top druk zal gediscussieerd worden over de te volgen koers voor de toekomst staat vast. Dat de harde slogans misschien iets genuanceerder zullen moeten klinken waarschijnlijk ook, maar de principes worden in geen geval overboord gegooid. We zijn en blijven een onafhankelijkheidspartij en we blijven tegen de islamisering van niet alleen Vlaanderen, maar heel Europa.

In ieder geval heeft Vlaanderen beslist dat ze voor eigen bevoegdheden zijn en hun eigen huishouden willen besturen. Ze bleven misschien niet hun partij trouw, maar wel hun idealen.

Op Vlaanderenkiest.be kunt u alle resultaten opzoeken.

00:03 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

07-06-09

7 juni - kies voor een partij die durft!!! Stem Vlaams Belang!

image002


11de kandidate op Vlaams Belang lijst voor het Vlaams parlement.Vijf vragen aan Janice Laureyssens

Studenteninterview op 4/5/2009

Waarom bestaat er nog steeds een stemplicht in België?Een groot deel van de bevolking zou toch gewoon liever op een zondagmorgen in bed blijven liggen dan te gaan aanschuiven aan het kiesbureau?

Griekenland en België zijn de twee enige landen in Europa die de stemplicht nog hanteren. Waarom dat in Griekenland zo is weet ik niet, waarom het in België angstvallig op ‘plicht’ wordt gehouden, daarover heb ik zo’n tricolore vermoeden.

De bevolking beseft onderhand ook wel dat een stem uitbrengen op een traditionele partij toch niets uithaalt. Dus waarom nog die stemplicht, ze doen toch waar ze zin in hebben.
Vlaanderen heeft zelfs een minister-president die nooit verkozen werd.
En diegenen die wel gaan stemmen, zullen dan meestal wel mensen zijn met een ideaal en een visie.
Ook lokale verkiezingen geven een onjuist beeld over wat de etnische bevolking echt wil. Net als in Frankrijk, Engeland of Nederland hebben steden te kampen met de voorkeur van migranten voor links. Het hoeft dus ook niet te verwonderen dat socialistische partijen het migrantenstemrecht om opportunistische redenen willen behouden. Je ziet dat meestal ook in alle Europese grootsteden dat bij de gemeenteraadsverkiezingen rechtse of rechts-liberale kandidaten stemmen verliezen ten gunste van socialistische kandidaten. Bij het verdelen van de zetels worden de allochtone stemmen echter niet echt geteld en vaak over het hoofd gezien. Daarom denk ik dat het niet lang meer zal duren vooraleer (vooral moslims) met hun eigen partijen aan de verkiezingen zullen gaan deelnemen.
Dat wordt dan waarschijnlijk de grootste nachtmerrie van links.

Mensen met een ideaal. Over welke idealen hebt u het?

Een ideaal over hoe een echte democratische staat hoort te zijn. Een land waarin het welzijn van de burgers primeert boven de machtwellust, geldzucht, opportunisme en de graaicultuur van de huidige politici. Een land waar de mensen nog job-zekerheid hebben omdat in tijden van crisis de werkgevers de hoge kosten op de lonen niet meer kunnen betalen.
De bevolking wil geen politici die geplaatst, gestuurd en gesteund worden door de maffia van de vakbonden. ACV – ABVV en ACLVB. Sp.a en Open VLD kunnen nu wel roepen dat ze jobs willen creëren, maar ze konden het niet in het verleden, hoe zouden ze het dan kunnen in tijden van een economische crisis? Het zijn trouwens niet de politieke partijen die jobs creëren, het zijn de bedrijven die de werkgevers zijn. Bedrijven die vaak in tijden van crisis worden lamgelegd door de vakbonden. En wat doen die bedrijven dan bij de eerste gelegenheid die ze krijgen? Ze danken af of trekken naar lageloonlanden. Politici zouden beter beloven dat ze een goed en concurrentieel klimaat gaan scheppen voor de bedrijven die veel mensen tewerk stellen, want dat is het enige dat ze wel kunnen doen. De kosten op de lonen verlagen en de vennootschapsbelastingen afschaffen.

Kan het Vlaams Belang geen eigen neutrale vakbond oprichten? Er bestaat toch ook een Vlaams Neutrale Ziekenkas?

Wees gerust – er zal nooit een neutrale vakbond in dit land worden toegelaten, want een nieuwe vakbond oprichten moet worden goedgekeurd door NAR. En wie zit er zoal in de NAR? O.a. de heer Rudy De Leeuw van het ABVV…Het is dus ook niet verwonderlijk dat steeds weer dezelfde mensen uit de traditionele partijen minister worden. Ministers onder de knoet van de vakbondbazen, die niets liever willen dan veel werklozen, want daar verdienen ze vele miljoenen aan.

Wat vind u van de huidige regering op federaal niveau?

Wat daar allemaal is gebeurt, is toch echt wel ongelooflijk!
De man van 800.000 stemmen – Yves Leterme, die nooit met de PS samen in één regering wou zitten – heeft zich gewoon laten inpakken en deed met een interim-regering verder. Vergat daarbij bij al zijn verkiezingsbeloften en liet uiteindelijk de federale regering in de steek. Na een korte periode Verhofstadt, die een regering vormde met een meerderheid aan Franstaligen, werd deze regering terug overgegeven om nadien in handen van Herman Van Rompuy terecht te komen, en is ze nu een regering van ‘stilstaande zaken’ geworden, want niets beweegt nog in dit land… In de welvaartsstatistieken zakt ons land steeds dieper naar beneden en meer en meer mensen worden met de dag armer. Dat kunnen we enkel redden door de Vlaamse bevoegdheden, ook de Vlaamse belastingontvangsten, naar Vlaanderen over te hevelen.

Denkt u dat een Vlaamse regering daar iets kan aan veranderen?

Ja. Daarom is er nu een stevige Vlaamse regering nodig. Een regering die durft en moed toont.
Een Vlaamse regering die vecht voor de eigen Vlaamse bevoegdheden en zich niet langer laat boycotten door het Franse ‘NON’.
Wij moeten onze eisen stellen en niet de Franstalige politici. Vlamingen zijn in de meerderheid en hebben het geld, zijn er nog betere onderhandelingsmiddelen?

Is dat democratisch?

Ik denk dat heel wat mensen een verkeerd besef hebben over de betekenis van het woord democratie.
Democratie of volksheerschap is een staatsvorm waarbij de bevolking soeverein is en zichzelf regeert. In een democratie kan dus niemand aan de meerderheid van de bevolking ongewenste maatregelen of wetten opleggen.
Een democratie in een modern land is bijna enkel mogelijk door een combinatie van directe en vertegenwoordigende democratie die elkaar perfect kunnen aanvullen.
Als de EU denkt dat ze democratisch bezig zijn door ons te vertellen dat ze nog maar eens 60 miljoen vreemdelingen zonder enige vorm van opleiding, met een voor ons vreemde cultuur en vaak met een onaanvaardbare religie, gaan binnenhalen in Europa, dan is dat geen democratie, maar het einde van Europa zoals we het nu kennen.

SP.A wil de volgende verkiezingen allemaal laten samenvallen, wat is uw mening?

Sp.a heeft nog altijd niet goed begrepen wat ‘federalisme’ wil zeggen. Federalisme betekent dat bepaalde bevoegdheden op federaal niveau worden uitgeoefend en bepaalde bevoegdheden op deelstaatniveau, en dat die bevoegdheden op federaal niveau worden uitgeoefend volgens de normale regels van de democratie.

Maar is een federale regering nog wel nodig? Heeft men nu nog niet door dat België niet meer bestaat? Waarom wil men zo krampachtig iets samenhouden, waarvan iedereen weet dat het in theorie toch al om twee verschillende landen, elk met hun eigen cultuur en taal, gaat? Waarom moet Vlaanderen blijven betalen voor een volk dat hen alleen maar veracht en minacht? Wie af en toe eens de uitzendingen op de RTBF volgt weet wat ik bedoel.

Volgens De Tijd is de solidariteit met 12 miljard jaarlijkse steun vanuit Vlaanderen aan Wallonië onnodig, er is voldoende werk en bovendien is er enkele kilometers verder in Vlaanderen altijd werk te vinden voor diegenen die willen werken. De Fransen komen wel in West-Vlaanderen werken, waarom willen de Walen dat niet? Ik zal u zeggen waarom, omdat je voor bijna hetzelfde geld aan steun, tot ’s middags in je bed kunt blijven liggen. We moeten maar eens eindelijk stoppen met geld uit te delen aan mensen die er nooit voor gewerkt hebben. We hebben het hard nodig voor de mensen die ervoor afgedragen hebben en nu hun job verliezen door de economische crisis.

Het spijtige is dat de burgers in Vlaanderen het allemaal lijdzaam ondergaan. Ze leggen er zich bij neer zonder te protesteren. Je hoort wel hier en daar zeggen ‘bij de volgende verkiezingen…’ , maar mensen toch! Als we ons lot niet eens eindelijk in eigen handen nemen is het bij de volgende verkiezingen weer net hetzelfde. Het is al 178 jaar zo…
Wat Vlaanderen nodig heeft is onafhankelijkheid en liefst zo snel mogelijk.


03:07 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

05-06-09

Obama en zijn Arabische natte droom

capt_490630c6d781429084145060a0523f63_aptopix_mideast_egypt_obama_xan114


>

Obama gaat er prat op dat hij steeds de waarheid vertelt. Vóór zijn afreis naar Saoedi-Arabië en Egypte en eveneens tijdens zijn ‘big speech’ in Cairo, liet hij weten dat de hoofdzaak van zijn Midden-oostenpolitiek erin bestaat de harde waarheid te verkondigen. En inderdaad, Obama maakte drie dingen duidelijk in zijn zogenaamd ‘address to the Muslim world’.

Jammer genoeg, zijn speech die een eerste oefening in het zeggen van de ‘harde waarheid’ had moeten zijn, viel eerder tegen en reflecteerde eerder een politieke gemakzucht dan moed en het vertellen van de ‘harde waarheid’.

Zijn harde waarheid bestond erin de islamitische wereld erop te wijzen dat ze hun terroristen moesten bestrijden, gelijke recht moesten geven aan vrouwen, recht op een andere geloofsovertuiging moesten aanvaarden de democratie moesten aanmoedigen. Deze statements waren niets anders dan politiek voorgeschreven verklaringen. Hij sprak over terroristen, maar liet na te vermelden dat hun intellectuele, politieke en financiële grondlegging en steun uit verschillende moskeeën, religieuze politici en regimes in zowel Saoedi-Arabië als Egypte komen. Landen die door Obama als ‘gematigd’ en ‘verantwoordelijk’ geprezen werden.

13691c094a8f60970a9b9a6acb61cf36Hij sprak over de noodzaak vrouwen gelijke rechten toe te kennen, maar liet na een woord te reppen over de zogenaamde ‘eremoorden’, de stenigingen, de genitale verminkingen bij meisjes (soms al vanaf de leeftijd van 1,5 jaar), en hij negeerde ook het feit dat vrouwen in alle islamitische landen niet eens aanspraak kunnen maken op de wettelijke basisrechten van de mensenrechten. Bovendien durfde hij het aan om in zijn toespraak te vertellen dat de vrouwen in de VS eveneens te maken hadden met het verschil in gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

Boerka-2Bovendien durfde hij het aan om met de vinger naar ons land te wijzen en zich te bemoeien met het hoofddoekverbod, omdat vrouwen het ‘recht’ hadden om die te dragen, zei hij. Wie daartegen was zou vervolgd worden.
“Progressieve idealen mogen geen voorwendsel zijn voor vijandschap tegen om het even welke religie”, sprak hij vermanend.

iranexecutionDoor dergelijke uitspraken en het weglaten van het werkelijke leed dat vrouwen ondergaan in de moslimwereld, stuurde hij in feite een bericht aan hen, dat het hem helemaal niet kon schelen wat de positie van de vrouw in de islamitische wereld is.

Obama sprak over de religieuze vrijheid, maar niet over de Saoedische religieuze ‘apartheid’ en de middeleeuwse behandeling van ingevoerde zwarte slaven of Chinese gastarbeiders op het Arabische Schiereiland. Hij sprak over de ‘zegeningen’ van de democratie in het land, maar negeerde de problemen van tirannie.

arab_toddler_guns

Hij sprak ook niet over de haat die kinderen op school worden aangeleerd tegenover andersgelovigen en de oorlogszuchtige opleidingen die ze krijgen. 5


Kortom, Obama’s zogenaamde “openhartige en waarheidsgetrouwe babbel” tegen de Arabische wereld, die al begon met zijn weinig vindingrijke verklaring dat de islam, net als in Amerika, begaan is met “rechtschapenheid en vooruitgang, verdraagzaamheid en respect voor alle mensen”, was gewetenloos en fundamenteel frauduleus. En zijn fraude bestond erin te opperen dat de islamitische wereld moreel op gelijke voet stond met de vrije westerse wereld.


D09531_3
Over Israel is hij evenmin eerlijk. Obama liet uitschijnen dat hij de Holocaustontkenning en Jodenhaat pervers vond en daarom de Arabieren in zijn toespraak een standje gaf, terwijl hij in zijn eerdere verklaringen zei dat de Amerikaaanse banden met Israël ‘onbreekbaar’ zijn, liet hij anderzijds in andere verklaringen duidelijk merken dat hij achter de Arabische visie staat, en het ermee eens is dat Israël een vreemde natie is, en dus daardoor een onaanvaardbare indringer is in het islamitische Midden-Oosten. Inplaats van de Arabische wereld aan te pakken over de problemen die ze veroorzaken door Israël niet te aanvaarden, doet Obama het tegenovergestelde, hij legitimeert het.

Het basis argument dat de Arabieren aanhalen in deze discussie is, dat Israël werd gesticht om het Europese geweten te sussen na de Holocaust en ze dus volgens de Arabische uitleg geen historische, legale of morele aanspraak kunnen maken op het land van Israël. Dat dit niet klopt, en dat er in 1922 al afspraken werden gemaakt om Israël ,terug op te bouwen deert hen uiteraard niet.

Obama durft zelfs zover te gaan om de verhoudingen tussen de Israëli’s en de Palestijnen te vergelijken met de verhoudingen die in Amerika bestonden tussen de blanke slavenhouders en de zwarte slaven.

Hoe onthutsend en bijna obsceen Obama’s retoriek ook was, Hij zal niet kunnen verhinderen dat Iran zijn politiek zal wijzigen en de maak van nucleaire wapens zullen stopzetten, net zomin als hij dat zal kunnen in Noord-Korea.

Na Obama’s eerdere diepe buiging voor een Saoedische prins, en zijn dankbaarheid tegenover een Saoedische zakenman die de reis van zijn moslima-oma zal betalen om deel te nemen aan de hadj in Mekka zien we duidelijk de onmiskenbare gevolgen van Obama's moslimopvoeding. Het ziet er voorlopig voor het vrije Westen alles behalve goed uit. Gelukkig zijn er binnen enkele jaren alweer nieuwe presidentsverkiezingen in de VS. Laten we hopen dat de conservatieven tegen die tijd een ernstige kandidaat met charisma hebben gevonden en de 47% rechtse kiezers die nu niet gingen stemmen, dan wel hun stem zullen uitbrengen.


HetbesteverkeersbordsindsjarenDe man die zegt dat het Westen de moslimvrouwen niet hoeven te vertellen hoe ze zich moeten kleden, moet eerst maar eens beseffen dat Europa niet zegt hoe vrouwen zich moeten kleden in moslimlanden, maar wel in Europese landen waar de vrouwenemancipatie zelf nog in de kinderschoenen staat en onderwerpen als 'onderdrukking' en 'ongelijkheid' zeer gevoelig liggen.

Hij zou ook moeten weten dat Europa, in tegenstelling tot de VS, bestaat uit landen met een cultuur. Een cultuur die we niet willen laten verdringen door middeleeuwse culturen. Iemand die meent de wereld te moeten ‘beleren’ en te ‘besturen’, zou beter moeten weten.

En als wij de moslimvrouwen die in ons land komen wonen niet mogen zeggen dat ze geen hoofddoeken mogen dragen, dan moet Amerika ons al zeker niet komen vertellen wat wij hier in Europa al dan niet mogen doen.


Volledige speech: http://www.whitehouse.gov/the_press_office/Remarks-by-the-President-at-Cairo-University-6-04-09/

16:06 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Plakken en overplakken.

Nu de campagneperiode bijna ten einde loopt worden ook de laatste affiches geplakt. Die van mij worden er in oud-Borgerhout sneller afgerukt dan ze geplakt worden. Maar ook voor andere kandidaten van de verschillende partijen is er weinig respect.
Worden ze er niet afgetrokken, dan worden ze beklad met allerlei tekeningen, schunnige opmerkingen vol taalfouten, rode neuzen of overplakt door affiches van andere partijen met meer zuiders ogende kandidaten.

In Sint-Niklaas, waar Willockx de plak zwaait is het zoniet nog erger.. Daar moeten de kandidaten hun affiches gaan afgeven op het gemeentebestuur die zelf een plakploeg heeft. Geen enkele kandidaat mag er zelf gaan plakken. Met als gevolg, en naar aloude socialistische gewoonte, ze de democratie weer eens flink aan hun laars lappen en enkel kandidaten hebben geplakt van partijen die hun ‘aanstaan’. En uiteraard liefst zo links mogelijk!


Gisteren liep ik over het Laar in Borgerhout en enkele ‘jongeren’ waren daar aan het voetballen. De goal was een grote affiche van Kris Peeters vlak naast de kerk en bij elk doel riep diegene die scoorde; “Hier, pak aan kris Peeters, recht op je smoel”, of “Hier, baf, je verdient niet beter” (de meest schunnige laat ik achterwege). Het was net alsof ze begrepen dat Kris Peeters Vlaanderen in de steek heeft gelaten, maar ik vrees dat het eerder was, omdat het de enige ‘witte smoel’ was die er tussen hing. Ter afwisseling namen ze daarna de kerkdeur als doel. Stel je eens voor dat onze jongeren hetzelfde zouden doen tegen een moskeedeur?

In ieder geval heb ik het plakken daar opgegeven, dat wil echter niet zeggen dat ik, ondanks de doodsbedreigingen die ik soms krijg, onze bevolking die daar woont opgeef, ik zal hun belangen blijven verdedigen want het is echt meer dan nodig dat er ook iemand zijn nek uitsteekt voor hen, de oude Borgerhoutenaars, die in hun eigen gemeente (district) niets meer te vertellen hebben en bang zijn om na het vallen van de duisternis nog buiten te komen.

12:28 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

03-06-09

Hans Verreyt

Nu we in rechte lijn naar de verkiezingen op 7 juni afstevenen, zou ik toch graag ook nog uw aandacht (en uw stem) willen vragen voor enkele personen die het volgens mij toch echt verdienen.

Uiteraard heb je onze Antwerpse kopstukken, zoals Filip Dewinter en zeker ook Jan Penris, maar er zijn kandidaten die minder opvallen op de lijst. Bescheiden, maar zeer intelligente kandidaten.
Een beloftevolle jonge politicus die ik hier graag even onder de aandacht wil brengen is Hans Verreyt. Vergeet hem niet op 7 juni!!

a3-2009-kl

17:01 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |