09-07-09

Weg tot 20 juli

Ja, het is zover, morgen vertrekken we naar Engeland. De zoon van vrienden stapt in het huwelijksbootje en van deze gelegenheid willen we gebruik maken om wat rond te toeren. Misschien even naar Schotland...we weten het nog niet precies.

In ieder geval neem ik een laptop mee, je weet maar nooit dat ik moet wissen!!
Jullie weten dat deze blog in het oog wordt gehouden, dus hou het proper, hé?

Ik vraag mij wel af of de vakbonden onze uitstap niet gaan afkeuren en het 'decadent' gaan vinden. Stel je voor, een ondernemer die twee weken op reis gaat in tijden van crisis. Zou dat wel mogen?
Ze kunnen nog niet eens verdragen dat een werkgever een feestje geeft voor zijn zoon die achttien werd. Hadden ze nog niet genoeg werk met het verklikken van werkgevers die 'de beste man/vrouw op de gepaste plaats' wilden hebben? Gestapo...daar dacht ik aan toen ik het in de krant las.

En dat is nog niet alles.
Je mag ook geen Spaanse villa meer bouwen. Want dat is lelijk, zegt de schepen van ruimtelijke ordening in St.Pieters-Leeuw.

Eigenaardig, als we buitenlanders op bezoek krijgen willen ze hier steeds 'huizen kijken' want dat is nu toevallig het enige wat in ons land wel mooier is dan in het buitenland. De verscheidenheid, en niet de unitaire kazerneachtige gebouwen die we kennen van in Nederland en Duitsland.

Tot binnenkort...

00:31 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Fijn verlof!

Gepost door: luc | 09-07-09

Geniet ervan En maakt U geen zorgen, de crissis zal niet opgelost zijn bij uw terugkomst .
Erger kan het niet, dus, daar ook al geen zorgen .
En ja, van dat gestappo gedoe, ik dacht eerder aan de KGB .
Maar dat wisten we al .

Gepost door: Siberx | 09-07-09

fijn verlof - veel zon ... goede reis en een mooi kaartje sturen hé ?

Gepost door: Johan | 09-07-09

Geniet ervan ... ... en maak u geen zorgen. Naar Belgische traditie zal er bij uw terugkomst inderdaad geen bal veranderd zijn.

Ik wens u veel plezier en doe ze daar de groeten in Engeland.

Gepost door: p0p4rt | 09-07-09

Vanaf morgenvroeg.... zetten we de volgende twee weken, iedere dag een borstel en vuilblik naast onze pc, een stofdoek kan er ook nog bij, aldus zal Uw blog wel netjes gehouden worden terwijl U geniet van de vakantie.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 10-07-09

Freya Maar wat te denken van onze nieuwe ministers? Het goede nieuws is ntl dat Anciaux er niet bij is, maar met Freya hebben we nu, als enige ontwikkelde regio in de westerse wereld, een minister die niet tot 100 kan tellen. En Vd Broecke buitengewerkt door Gennez, is dat nu goed nieuws of slecht?

Gepost door: Wannes | 12-07-09

slecht nieuws Ik vind het eerder slecht nieuws. Ten eerste zitten we weer met die geit van een Freya opgescheept. Ten tweede, is het inderdaad heel goed dat Anciaux er niet bij zit, maar Pascal Smet was het enige alternatief en da's ook niet echt een aanwinst. Beetje kiezen tussen de pest en de cholera dus. Met Vd Broecke heeft de SPa ook hun enige echt capabele politicus een sjot onder zijn kont gegeven, dus da's ook niet echt schitterend te noemen.
En wat te denken van het regeerakkoord? Geen enkele vermelding van B-H-V! Geen enkele vermelding over méér Vlaanderen.

Voor mij is het duidelijk: de kiezer koos overduidelijk rechts, hunkerend naar verandering. Helaas waren de Tsjeven als enige trafitionele partij de grote winnaars en zij hebben uiteraard gekozen voor het status quo, of zelfs voor de achteruitgang, hetgeen te verwachten viel.

Het is wel weer typisch om te zien hoe Chris Peeters wordt bejubbeld door de vaderlandse pers als wonderboy om met 'zo'n schitterend regeerakkoord' af te komen. 't Zegt weer veel over de neutraliteit van de pers.

Ik vind het vooral een heel mager beestje, waar geen enkel initiatief uit blijkt om Vlaanderen te verbeteren of op een hoger niveau te tillen. Het toont niet echt blijk van veel ambitie, enkel blijk van 'laat het maar zoals het is'.

Jammer, Vlaanderen verdient beter. Ik ben nog het ergst van al teleurgesteld in De Wever denk ik. Niet dat ik er zo veel van verwacht had hoor, ik wist ook wel al beter van de vorige keer... maar toch. Nu is het wel héél erg weinig. Hoe zei De Wever dat alweer: beter in de ploeg zitten dan aan de zijlijn staan? (of zoiets) Hij zit nu in de ploeg, en me dunkt dat er ook niet al teveel op het programma staat, dat in zijn programma stond... spijtig...alweer!

Gepost door: Percy | 12-07-09

wardje de bever Heeft zeker geen dam opgeworpen tegen het frans imperialisme, integendeel hij zal worden weggespoeld in de rivier van het po-co establishment.
Niks, nul,noegabollen in te brengen in het rooms rode bastion

Gepost door: lowieke staal | 12-07-09

wardje de bever Heeft zeker geen dam opgeworpen tegen het frans imperialisme, integendeel hij zal worden weggespoeld in de rivier van het po-co establishment.
Niks, nul,noegabollen in te brengen in het rooms- rode bastion

Gepost door: lowieke staal | 12-07-09

Dat Vlaams energiebedrijf en die hospitalisatieverzekering lijkt me toch wel een versterking van Vlaanderen. Deze regering moet vooral besparen. Veel geld om grote maatregelen te nemen is er dus niet. De meeste Vlamingen zijn nu vooral bezorgd om hun geld en over de crisis en minder om Vlaanderen. Al ben ik zeker dat De Wever de komende vijf jaar zeker in actie zal schieten.

Gepost door: 1MT | 12-07-09

MT Ben je een De Wever-fan zoals Janice, MT?

Gepost door: Wannes | 12-07-09

Ik vind hem een zeer goed politicus, ja. Maar ik ben enkel fan van (muziek)artiesten

Gepost door: 1MT | 12-07-09

Armoedebestrijding Geloof het of niet, maar in één vd rijkste regio's ter wereld, vlaanderen dus, wordt armoedebestrijding een topprioriteit. Het is alsof ze in Congo een mooie gebruinde huid als topprioriteit zouden invoeren.

Want wie is er nog arm in vlaanderen? Het zijn, naast mss de ontelbare éénoudergezinnen die het tenslotte vooral aan zichzelf te wijten hebben, omdat nog slechts weinigen er in slagen om met twee samen te leven, vooral de moslims, die hun zuurverdiende centen naar hun eigen landen transfereren als 'familiehulp' en als investering in vastgoed aldaar. Nogal wiedes dat ge dan hier voor armoeizaaier kunt doorgaan.

Gepost door: Wannes | 13-07-09

Zeg, maar wat vinden jullie van de opmerking van Janice over die Spaanse villa's? Ik vind eigenlijk dat de schepen van ruimtelijke ordening gelijk heeft. In Nederland heb je van die kleine gezellige huisjes op het platteland, in Duitsland de typische bergwoningen. Alles in de stijl van het land (daarmee de eigen identiteit uitdrukkend) en niet zomaar willekeurig in het rond gestrooid. Bij ons daarentegen bouwen ze er maar op los: een Spaanse villa naast een betonnen bunker naast een villa in de stijl van het witte huis. En dan die lintbebouwing: er is nauwelijks nog sprake van een landschap. Heb je de Boomsesteenweg al eens goed bekeken? Wat een lelijk gedrocht is dat? Dat is geen ruimtelijke orde meer, dat is ruimtelijke WANorde!

Goed verlof, Janice!

Gepost door: Willem | 14-07-09

In België is er weldegelijk armoede. Als je af en toe eens buiten kwam en ergens kwam, vrijwilligerswerk deed of zo, zou je dat wel merken. Door in je huisje te blijven en zeer gevoelig te zijn voor propaganda langs alle kanten, weet je dat natuurlijk niet.

Wel raar dat je mensen veroordeeld dat ze niet samen kunnen leven en ondertussen zo afgeeft op immigranten, "de enige armen in dit land".

Wat die huizen betreft, er mag diversiteit zijn, maar een kakafonie van allerlei stijlen is ook niet ideaal. Bennieuwd wat overigens jullie reactie zou zijn als er een huis in Arabische stijl in jullie straat zou verschijnen.

Gepost door: 1MT | 14-07-09

De camping hier om de hoek staat vol met tenten. Geen probleem mee. :)

Gepost door: Percy | 14-07-09

Harmonie De vlamingen (de walen is het beter vergaan) hebben een eeuw lang alle gevoel voor schoonheid en harmonie kwijt geweest. Wanneer je foto's van rond 1900 bekijkt, zie je dat het kwaad vd lintbebouwing op den buiten, met de smalle hoge huizen met blinde zijmuren, die zo uit een stadsrij lijken weggesneden, het land reeds om zeep begon te helpen.

Nochtans is het de eeuwen daarvoor goed gegaan, getuige de mooie oude stadskernen, en de lage langgevel- en vierkantshoeven op den buiten. Maar ipv lage brede huizen met smalle hoge vensters, werden ineens hoge smalle huizen met brede lage vensters gebouwd, met daaraanvast een lagere schuur. Liefst in een donkere baksteen, wat resulteerde in dreigende gedrochten om elke hoek.

De twee plaatjes die men dient op te sturen naar stedenbouw, één links en één rechts van uw bouwlapje, leken wel uitsluitend te dienen om zeker te zijn dat uw stulpje in geen enkel opzicht paste of harmonieerde met wat er al stond.

Nochtans is het de laatste decennia terug beter geworden vind ik: mooie hoevestijl, moderne huizen, harmonieuze verkavelingen, en zelfs mooie kantoor- en industriegebouwen. Maar dan weer teveel variatie naast mekaar, niet alleen in bouwstijl, maar iedereen wil zelfs een andere kleur van dakpannen, gevelstenen, en zelfs van oprit. Wie naar de beelden vd Tour de France kijkt, merkt dat in één stad of dorp steeds dezelfde dakbedekking wordt toegepast, wat toch een veel mooier geheel geeft. Wij apprecieren mooie plaatsen in het buitenland, maar we schijnen niet te weten hoe we diezelfde harmonie kunnen reproduceren. En dat gebeurt zeker niet door op elke hoek een spaanse kitchvilla neer te poten.

En dat er zoiets als een arabische woningstijl bestond wist ik niet eens, tenzij je een betonnen kubus met nauwelijks vensters, en met een zonneboiler en een waslijn op het dak een bouwstijl noemt ntl.

Gepost door: Wannes | 14-07-09

Barosso Het ziet er almaar beter uit in de EU. De sossen en de groenen verzetten zich heftig tegen de herverkiezing van Barosso, das dus een goed teken. En ik die dacht dat hij ook een linkse was. Hij handelde dus gewoon in functie vh veel te linkse EP.

En een Pool wordt EP-voorzitter. Die oosteuropeanen zijn toch nog altijd een beetje minder verwijfd dan westerlingen.

Gepost door: Wannes | 14-07-09

Platgebrand EGYPTISCHE KERK PLATGEBRAND
BRUSSEL (KerkNet/Kathpress) – Moslims hebben afgelopen weekend een Koptisch-orthodoxe kerk in Beni Mazar (Boven-Egypte) in brand gestoken. De kerk was pas op 3 juli plechtig ingewijd. Bij het kerkgebouw stonden politieagenten opgesteld, maar die keken slechts toe toen de daders het kerkgebouw met benzine in brand staken. Het gebedshuis is volledig vernield.


(Kerknet)

Het grote nieuws is ntl niet dat de moslims een kerk platgebrand hebben, maar dat dit bericht te vinden is op de extreemlinkse site vd Bende van Danneels, die anders geen kwaad woord over zijn 'moslims' over de lippen krijgt uit pure eerbied.

Gepost door: Wannes | 14-07-09

Vlaanderen weeral de klos De afkeer van de tjeven voor het blauw konijn, die voor het eerst gedaan kreeg dat zij in de oppositie terecht gekomen zijn, heeft Peeters ertoe aangezet de verliezers van de verkiezingen in zijn regering op te nemen. De manipulatieve posten om het desastreus beleid verder te zetten heeft hij toegekend aan de sossen, de lege portefeuilles om het herstel te bewerkstelligen daar mogen de anderen zich aan verbranden. Stevaert is terug.
Een goede analyse….

Gepost door: stradi | 15-07-09

Om even op de reactie van Wannes terug te komen, waarin hij concludeerde dat ik een Dewever-fan ben. Wel kijk een keer naar het volgende filmpje en je zou voor minder bewondering krijgen voor die man. Dewever is gewoon een raspolicticus.

Gepost door: 1MT | 15-07-09

Geen woord Ik hoor Dewever geen woord zeggen MT, hebt ge u weer eens vergist van filmpje?

In ieder geval, de chinese moslims zijn van een ander kaliber: als de overheid, net zoals bij ons, hun identiteit en cultuur probeert te ondermijnen door massa-import van vreemden, slaan zij met islamitisch geweld terug. Ik wou dat ik een moslim was.

Gepost door: Wannes | 15-07-09

Je moet uiteraard wel het item "De Wever - Dewinter 1-0" aanklikken ;).

Of via deze link (hopelijk werkt het nu: http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/redactietips/redactietips_2eNiveau/1.563750

Gepost door: 1MT | 15-07-09

Bel 20 Waarom nog besparen vanwege de crisis? Een politieker zou moeten verder kijken dan zijn neus lang is, of toch tenminste zo ver als de beursgoeroes, want die weten het wél. Bel20 + 3% vandaag. Het klaart weer op, maar onze politici weten weer van niks. In Engeland was de enige die de crisis voorspelde trouwens ...Nick Griffin vd BNP.

Geldproblemen? Bel 20!

Gepost door: Wannes | 15-07-09

PvdA Over moslims in Nederland wordt volgens het Rotterdamse raadslid Fouad el Haji gesproken ‘alsof ze allemaal streng gelovig zijn’. ‘De meeste Marokkaanse moslims in Nederland zijn seculier’, zegt El Haji. ‘In het politieke landschap is daar geen podium voor. Daarmee doe je hen tekort. Dat zijn de natuurlijke bondgenoten van de PvdA.’ El Haji zegt hiervoor tot dusver bij de partijtop geen gehoor te krijgen. Hij bepleit een lobby voor deze groep in de PvdA.

De raadsleden bekritiseren een te inschikkelijke houding jegens gelovigen. Over het gemeenteloket dat een Utrechtse PvdA-wethouder eerder dit jaar opende in een moskee, zegt El Madkouri bijvoorbeeld: ‘Als bestuurder of politicus moet je dat niet eens in je hoofd halen. Daar is geen autochtoon positief over en terecht ook. Het is een openbare voorziening waar hij zich niet welkom voelt. Terwijl die voor iedereen toegankelijk hoort te zijn.’

‘We praten over moslims in Nederland alsof ze allemaal streng gelovig, orthodox zijn. Waar we het vaakst over spreken als wij elkaar tegenkomen op partijbijeenkomsten is dit: wij bestaan kennelijk niet. En met ons duizenden anderen. Mensen die het pijn doet om weer een fundamentalist op tv te zien. Verschrikkelijk! Omdat het lijkt of hij dus alle moslims in Nederland vertegenwoordigt. En dat is verre van waar. Er zijn bijvoorbeeld ook veel moslims die niet naar de moskee gaan, zoals ik.’

‘De meeste Marokkaanse moslims in Nederland zijn seculier. Maar zij lopen daar niet mee te koop. En in het politieke landschap is daar geen podium voor. Daarmee doe je hen tekort.’


De PvdA is een elitaire partij van hoogopgeleiden geworden en verliest daardoor het contact met de traditionele achterban in veel wijken. Dat zegt PvdA-minister van Onderwijs Ronald Plasterk woensdag in een interview met het AD. Dertig jaar geleden hadden PvdA-politici tenminste nog ouders die niet zo geleerd waren, maar nu ook dat is veranderd, is de afstand wel erg groot geworden, meent de bewindsman.


Het is mooi geweest. De (linkse) elite is de Wilders-stemmer zat en komt in verzet. ‘Je moet tegen de burger durven zeggen: u zeikt!’Ze waren de laatste jaren zo’n beetje heilig, de kiezers van Fortuyn, Verdonk en Wilders. Die moest je serieus nemen. Je moest begrip hebben voor hun angsten. Erkennen dat ze een punt hebben. En vooral: luisteren, heel veel luisteren. Dat is over.

‘Wie nu nog achter Wilders aanloopt is net zo verantwoordelijk als de mensen die in de jaren dertig achter Hitler aanliepen’, waarschuwt cultuurhistoricus en publicist Thomas von der Dunk.

Hij is lang niet de enige die het heeft gehad met de Nederlanders die achter populisten aanlopen. Columnisten en publicisten, vaak uit de linkerhoek, schrijven het tegenwoordig gewoon op. Misleide, bekrompen, bange zielen zijn het. Xenofoben. Met abjecte opvattingen.

'Opstand van elite'
Ze krijgen een steuntje in de rug van de minister van Binnenlandse Zaken. In het linkse weekblad Vrij Nederland pleitte Guusje Ter Horst voor een ‘opstand van de elite’.

‘Waar ik op dit moment naar snak is dat de intellectuele elite van Nederland in opstand komt. Dat er een tegenbeweging op gang komt van mensen die zeggen: we hebben genoeg van de vergroving, de samenleving die extreem-rechts propageert is niet het Nederland waarin wij willen leven. Hun stem hoor ik te weinig.’

Ter Horst vraagt zich in het interview openlijk af wat voor problemen Nederland nu eigenlijk heeft. ‘Materieel gezien hebben we het nog nooit zo goed gehad.’ En toch al die onvrede. Onderbuikgevoelens. Meer kan de minister er niet van maken. En ze vindt het tijd voor actie. Tegen het ‘gebrek aan respect, het onderlinge wantrouwen en de opvattingen van slecht geïnformeerde mensen’.

Uitgeluisterd
Slecht geïnformeerde mensen. Daar hoef je niet naar te luisteren. Die hebben geen punt. Die hebben het bij het verkeerde eind. En dat moet maar eens gezegd worden. Het interview met Ter Horst is niet minder dan een breuk. Voor Fortuyn werden burgers met zorgen over de multiculturele samenleving genegeerd. Daarna trok vooral de PvdA de wijken in om, al dan niet met een half oor, te luisteren. Ter Horst is nu de eerste politicus die laat weten dat ze er klaar mee is. Ze is uitgeluisterd. Die lastige burgers moeten de autoriteiten eens vertrouwen.


Gepost door: Wannes | 16-07-09

Lapland “Tear down Rosengård, Hammarkullen and Tensta and send those living there to Norrland and Lappland [in Sweden’s far north]. There they can be integrated, learn Swedish, be de-Islamified, and be happy,” wrote Mårtensson, referring to areas in Malmö and Stockholm with high concentrations of immigrants.
---------------
Martensson is een door de overheid ingehuurde asieladvocaat. Daar is nu om onbegrijpelijke redenen een eind aan gekomen.

Gepost door: Wannes | 16-07-09

Wannes? @Wannes “There they can be integrated, learn Swedish, be de-Islamified, and be happy”
Goed bedoelt van die advocaat maar het zou toch dweilen zijn met de kraan open.


Gepost door: stradi | 17-07-09

schepen denderleeuw Die Derderleeuwse schepen heeft ongelijk: Spaanse villa's zijn wel mooi!
Maar hij heeft ook gelijk: Spaanse villa's horen in Spanje, en niet in Vlaanderen...........
Net zoals de islam hier niet hoort! Toch?

Gepost door: fokus | 17-07-09

Te koop Spaanse villas passen perfect in vlaanderen. Die van mij is te koop:

Gepost door: Don Quichote | 17-07-09

10.000 Nu hebben we niet alleen een minister die niet tot 100 kan tellen (Freya), maar ook nog één die geen 100 m rechtdoor kan gaan (Daerden).

En asiel wordt opgelost zoals ik reeds voorspelde: met 10.000 individuele heimelijke regularisaties per jaar. Door de CDh, en die zijn al minstens zo links als de open vld. We hebben er zelf om gevraagd, 9 op 10 belgen stemden op democratische partijen. Alleen Europa kan ons nog redden.

Gepost door: Wannes | 17-07-09

Crisis zei u toch? Als VW Porsche overneemt, krijgt de baas van Porsche, Herr Wiedeking, een gouden handdruk van 100 milj euro.

En korter bij huis: het concert van Madonna in Werchter vorige week was uitverkocht. 68.000 hulpbehoevende fans hadden er elk 80 euro voor over om de diva te horen playbacken; Het leek het Eurosongfestival wel.

En dan zwijg ik nog over de 100 milj euro die voor een voetballer worden neergeteld. En over de superwinsten waarmee de amerikaanse (= joodse) banken weer uitpakken.

De crisis werd gemaakt door de beursjoden, die lage beurskoersen willen zien, want daarmee zijn veel grotere schommelingen en dus winsten mogelijk. En de politiek en de media zijn er weer eens ingetuind. Of heet dat medeplichtig?

Gepost door: Wannes | 17-07-09

partij van de alochtonen Wannes? ‘We praten over moslims in Nederland alsof ze allemaal streng gelovig, orthodox zijn. Waar we het vaakst over spreken als wij elkaar tegenkomen op partijbijeenkomsten is dit: wij bestaan kennelijk niet. En met ons duizenden anderen. Mensen die het pijn doet om weer een fundamentalist op tv te zien. Verschrikkelijk! Omdat het lijkt of hij dus alle moslims in Nederland vertegenwoordigt. En dat is verre van waar. Er zijn bijvoorbeeld ook veel moslims die niet naar de moskee gaan, zoals ik.’

De enige reëel bestaande scheidslijn tussen islam en islamisme is die in de hoofden van vrede- en harmoniezuchtige westerlingen, die niet kunnen geloven en begrijpen dat er onder de gevestigde wereldreligies een religie bestaat die buiten het kader valt en daarmee de zo gevreesde uitzondering vormt. Ze hebben een dusdanige enorme angst voor de consequenties van zo’n gedachte, dat ze hun ogen krampachtig voor de realiteit gesloten houden.

”Islamisten” en ”gematigde” moslims gaan dus dagelijks met elkaar om, ze kennen elkaar, zijn vrienden van elkaar, wisselen met elkaar van gedachten, ook over religieuze zaken. Vaak zijn ze afkomstig uit dezelfde familie, hadden ze dezelfde opvoeding. Tegen de gangbare mening in zijn ”islamisten” zelden arm of onopgeleid. Maar het wordt nog onduidelijker: zelfs bij één en dezelfde persoon kan de toestand ”islamist” respectievelijk ”gematigde” moslim veranderen – en dit zelfs meerdere keren in zijn leven. Een ”islamistische” Ibrahim kan een ”gematigde” Ibrahim worden – en omgekeerd – en in uitzonderingsgevallen zelfs meerdere keren tijdens zijn leven.

De vragen

Als de ”gematigde” islam inderdaad zo fundamenteel verschilt van het ”islamisme”, zoals westerlingen denken, dan kun je automatisch de volgende vragen stellen:

Ø Waarom protesteren er niet dag in dag uit miljoenen als gematigd bekend staande moslims in hun landen en in de steden van de rest van de wereld tegen die ”islamisten” die blijkbaar de leer van de islam zo verkeerd hebben begrepen en daarmee het aanzien van hun zogenaamd toch vreedzame religie besmeuren?

Ø Waarom organiseren gematigde moslims niet eenzelfde soort grote demonstraties, zoals we die in verband met de publicatie van de Mohammed-karikaturen hebben gezien, waar ze zich op affiches en spandoeken helder en duidelijk van de islamisten distantiëren?

Ø Waarom worden er van de kant van de islamitische intellectuelen geen boeken uitgegeven waarin ze voor iedereen het verschil tussen de goede en de kwade islam begrijpelijk uitleggen?

Ø Waarom zenden islamitische televisiezenders niet dag en nacht reportages over de islam en talkshows met islamdeskundigen uit waarin ze zo’n duidelijk verschil maken tussen de islam en het islamisme dat iedereen het kan begrijpen?

Ø Waarom worden er bijna nooit doodsfatwa’s tegen ”islamisten” als ze, zoals beweerd wordt, daadwerkelijk vijanden van de islam zouden zijn?

Ø Waarom keren de voorbidders in de moskeeën van de wereld zich niet uit alle macht tegen die ”islamisten”, die toch blijkbaar de koran helemaal verkeerd interpreteren?

Ø Waarom bewijzen ze in hun preken en interviews, in hun artikelen en boeken niet dat de koran en Mohammed terreur en moord verbieden – en wel principieel verbieden?

Ø Waarom worden ”islamisten” niet uit de oemma, de gemeenschap van alle islamitische gelovigen, van de islam verbannen?

Het antwoord: de leiders van de ”gematigde” islam doen dat allemaal niet, omdat ze het niet kunnen doen. Ze weten immers dat de ”islamisten” de koran veel beter kennen dan de rest van de moslims – en dat de ”islamisten” uiteindelijk precies datgene willen omzetten wat de koran hen voorschrijft en wat Mohammed hen zelf heeft voorgeleefd. Dat zij – om een lang verhaal kort te maken – de meest gelovige en meest vrome binnen de islamitische oemma zijn.

Gepost door: stradi | 17-07-09

"Gematigde Islam"... bestààt gewoon NIET. De zogenaamde "gematigden" leven gewoon de aanbevelingen van "mo" ter harte.
Die ouwe kamelendrijver leerde aan zijn volgelingen wat takyya betekende.:..schijnbaar vriendelijk zijn onder de massa ongelovigen, doch het vuur van de haat in het hart laten branden TOTDAT men met GENOEG volk is, om de "takfirs" te trotseren, en desnoods, te verslaan.
De meeste Westerlingen DENKEN dat die gasten met een afwijkende levensideologie te vertrouwen zijn, omdat zijzelf niet met zulke "haat tegenover àndersgelovigen" opgevoed zijn.
Véél te laat zullen de Westerse ogen open gaan.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 17-07-09

Verloren stem? Jaja zo is dat idd. En wat de linkse ratten ons altijd voorgehouden hebben, nl dat een stem op het VB een verloren stem is, gaat nu worden weerlegd door de franstaligen het asielbeleid toe te vertrouwen. AsielBELEID? Beter helemaal afschaffen, na Semira Adamu heeft niemand nog het land verlaten. Waarom nog zo'n dure dienst onderhouden? En JMDD zal ook tevreden zijn, want zijn standpunt luidt: ALLE asielaanvragen die na een jaar nog niet zijn goedgekeurd, automatisch goedkeuren.

Ik geef het op om mij te ergeren aan het beleid in dit land, en ik schakel over op leedvermaak met die 90% belgen die voor de islamisering hebben gestemd.

Gepost door: Wannes | 18-07-09

Angicaanse kerk Het is zover: de amerikaanse episcopalen (= anglicanen) hebben de - in Europa althans - reeds zieltogende kerk de doodsteek toegebracht, door homo's toe te laten tot alle kerkambten, en het homohuwelijk kerkelijk te zegenen. Een schisma is nu onvermijdelijk.

Nu de katholieke kerk nog.

Gepost door: Wannes | 19-07-09

Het maakt in feite niets uit of een priester nu hetero of homo is, aangezien ze toch celibatair moeten leven. Dit kan er misschien zelfs voor zorgen dat we meer dan één nieuwe priester per jaar krijgen. Bovendien zou het voor vrouwen ook mogelijk moeten zijn priester te worden.

Gepost door: 1MT | 19-07-09

LDD "Door een zogenaamde instructienota voor de regularisatie van vreemdelingen wordt een algemeen pardon ingevoerd voor alle illegalen en uitgeprocedeerde asielzoekers, als ze maar lang genoeg de wetten hebben misbruikt of overtreden.

Met de criteria die de regering nu heeft afgesproken kan de mensensmokkel zich verder op België richten, want iedereen die hier binnen geraakt krijgt vroeg of laat papieren, en leeft zolang toch op onze kosten.

Vlaamse partijen capituleren

Jean-Marie Dedecker: "Dit is een camouflagenota voor een algemene regularisatie, een algemeen pardon dat een enorm aanzuigeffect zal hebben voor alle mensenhandelaars, en avonturiers van overal ter wereld."

"Het is bovendien een capitulatie van de CD&V en Open VLD voor de druk van de Franstalige partijen, vooral van de linkse PS en cdH, die er alleen op uit zijn hun electoraat uit te breiden."

"Met het criterium van ‘humanitaire redenen' zullen de de verblijfsvergunningen bij tienduizenden het kabinet van staatssecretaris Wathelet (cdH) buiten vliegen. Wij schatten dat er op die manier binnen 3 jaar opnieuw 250.000 ‘nieuwe' Belgen worden aangemaakt, zonder enige controle of bewuste migratiepolitiek."

-----------

En zo gaat dat maar door. Niet te geloven voor iemand die in zijn verkiezingsprogramma had staan dat alle asielzoekers ten laatste na één jaar hun papieren moesten krijgen. Wat een draaikont zeg!

Gepost door: Wannes | 19-07-09

Animo Hoe zit dat hier? Weinig animo me dunkt! In het buitenland vinden ze onze zoveelste 'eenmalige regularisatie' niet eens de moeite om over te berichten! Grappig is wel dat je op tv nooit hoofddoeken ziet als het over sans papiers gaat, terwijl toch iedereen weet dat het in meerderheid moslims zijn. Ze durven gewoon niet, net zomin als de overheden in bv Maleisie of zelfs Egypte: kijk naar hun toeristische reclamefilmpjes op BBC World en, geloof het of niet, je ziet geen enkele hoofddoek. Zou daar toch iets mee mis zijn?

Gepost door: Wannes | 20-07-09

Spaanse villa's Daar wil ik toch even op terug komen.

Ongeveer 10 jaar geleden vonden de Groenen dat de Vlamingen eens moesten afstappen van hun hoevestijl. Ze deden er echt zeer denigrerend over en ook toen heb ik dat verdedigd. Net zoals ik nu die Spaanse stijl verdedig.
Niet omdat ik het mooi vind, in ieder geval niet hier of het zou op een enorm domein moeten staan zonder buren, maar omdat we in een vrij land leven waar iedereen in de mate van het mogelijke zijn eigen geluk mag nastreven. En als iemand gelukkig is met zijn 'Spaanse villa' met die speciale dakpannetjes, wie zijn dan die anderen die menen dat die mensen dat niet mogen bouwen?

Als iemand vindt dat moderne betonblokken lelijk zijn, gaat men die dan ook verbieden omdat die eerder in Rusland passen dan bij ons? En wat met de appartementsblokken? Wat met de vele krotten in de steden? Wat met de moderne en glazen monsterconstructies in Antwerpen die vloeken met de oude gebouwen?

Bovendien heb ik hier nog ergens iets gelezen over de Noord-Afrikaanse bouwstijl. Die is wel erg mooi. Te vergelijken met de oude Italiaanse stijl, vierkant met binnenkoer.
Natuurlijk zijn die niet overal te vinden, hoe dieper je die landen intrekt, hoe armzaliger de woningen worden.

En dan nog iets over de lintbouw.
Lintbebouwing werd vroeger aangemoedigd met een aanlokkelijke bouwpremie. Straten zijn ontstaan door lintbebouwing, want op die manier kwamen er handelspanden, huizen en winkels tot stand. Dat bekritiseren van lintbebouwing is in feite zeer oneerlijk tegenover de mensen die erin wonen. Want het ligt niet aan hen, maar aan de overheid van toen die het zo wou. Bovendien ligt er achter die lintbebouwing nog vaak een oase van groen, zeker buiten de steden.

Gepost door: Janice | 24-07-09

buiten de klotzaken warom krijgen hier de Meeste zonder papieren onderdak na in een kran te klimmen, of hongerstaking, en dan krijgen ze papieren of 500 euros per dag als zij geen onderdak krijgen! doe ze al in een GROOT vliegtuig en drop ze boven de Ocean of laat een pilot van oost- blok landen aan het stuur (geboeid!) en laat het vliegtuig(gen!) dropen warom moeten wij Belgen voor zulk volg betalen? en ons volk? laten kreperen van de honger! wat is dit nog voor een land? ik? zal zeker naar een ander land verhuizen, blijf in dit klotland niet meer dar de vremde klotzaken het hier voor het zegen heben en niet wij ECHTE BELGEN ben er zeker niet trots op dat ik belg ben

Gepost door: frans | 24-07-09

ik ook niet frans...

Gepost door: Vincent | 26-07-09

dat jij belg bent bedoel ik

Gepost door: Vincent | 26-07-09

Vincent.... vriendelijk blijven, hé!

Gepost door: Janice | 27-07-09

Natuurlijk heb ik geen kritiek op mensen die hard moeten werken om hun eigen huis te bouwen. De overheid had al lang geleden de ruimtelijke ordening moeten organiseren.

Natuurlijk zijn onze steden al lang onherroepelijk verminkt door er lelijke gebouwen in neer te poten.

Bouwstijlen en ruimtelijke ordening bepalen mee de identiteit van land en volk. België (en dus jammer genoeg ook Vlaanderen) bewijst met haar gebrek aan ruimtelijke ordening eens te meer een zeer middelmatig land te zijn.

En wat is vrijheid? Zou een mens minder gelukkig zijn omdat hij niet in een Spaanse villa mag wonen?

Gepost door: Willem | 27-07-09

Ik ben blank, normaal en zie er doordeweeks gewoon uit. Zou ik toch binnen mogen aub als ik beloof een jelaba en hoofdoekje te dragen ?

Gepost door: Jan Modaal | 27-07-09

Er zijn al regeltjes genoeg bij ruimtelijke ordening, Willem. En als rebel heb ik een natuurlijke afkeer van regeltjes en voorschriften.

Jij vindt dat lelijk, oke, ik vind dat ook niet echt mooi, maar wil het daarom nog niet laten verbieden want anderen vinden het dan weer wel mooi.

Ik heb bijvoorbeeld een hekel aan villa's met torentjes, maar wie ben ik om te zeggen dat het moet verboden worden en we een eenheidsworst van kazerneachtige gebouwen moeten neerpoten zoals in Nederland of bepaalde delen van Duitsland?

Gepost door: Janice | 27-07-09

Ik wil er ook nog aan toevoegen dat voor zover ik weet alle buren in de omgeving van 50 meter een bericht krijgen of ze al dan niet met de bouw akkoord gaan, dus...

Als hier dan al iets 'Spaans' moet verdwijnen dan weet ik wel iets anders ...iets dat de laatste tijd met appelen leurt.

Gepost door: Janice | 27-07-09

Ik heb nergens gezegd dat Spaanse villa's lelijk zijn; integendeel: op zich vind ik ze mooi. Het gaat er hier echter niet om of een bepaalde stijl al dan niet mooi is, het gaat er hier om of een mengelmoes van verschillende stijlen mooi is.

Men moet ook geen Spaanse villa's vergelijken met Duitse woonkazernes: in een villawijk staan geen woonkazernes.

Het is gewoon een kwestie van verhoudingen: in sommige landen zijn de natuur en de bewoning meer op elkaar afgestemd. Er is harmonie, het plaatje klopt. Bij ons klopt het plaatje niet, dankzij politici met een gebrek aan visie.

Het is ook zo typisch voor de huidige liberale maatschappij: de bovenmatige appreciatie van het individu en daarmee verbonden het zoveel mogelijk bevredigen van de behoeften van het eigen ego, al moeten daar zelfs hele landschappen voor sneuvelen.

Ik ben ook niet zo een voorstander van regels en voorschriften, maar als rebel heb ik ook een natuurlijke afkeer van de lelijkheid, de middelmatigheid, de chaos en de kitsch van deze tijd.

Gepost door: Willem | 27-07-09

Oke, afbreken dan maar, zoals men tien jaar geleden al wou doen met alle hoeven in landbouwgebied die niet bewoond werden door landbouwers en daarom geklasseerd werden onder 'zonevreemd'.

Ik ben waarschijnlijk een beetje bevooroordeeld, want ook mijn hoeve van bijna 100 jaar oud moest er bijna aan geloven...

Een Spaanse villa is dan ook zonevreemd, ze moest maar in Spanje staan.

Gepost door: Janice | 27-07-09

Even zonevreemd als moslims...

En wat die hoeven in landbouwgebied betreft: een oude hoeve hoort volgens mij wel degelijk thuis in een landbouwgebied, waar anders?

Ik begrijp dus niet goed wat dat 'argument' hier komt doen.

Gepost door: Willem | 27-07-09

Die hoeven mogen er inderdaad blijven staan, het zijn de niet-landbouwers die 'zonevreemd' zijn en niet de hoeve waarin ze wonen. Ik had geluk omdat ik een ezel-en paardenfokkerij had en dus 'zone-eigen was.
Ongeveer 12 à 10 jaar geleden wou de regering op die manier 540.000 woningen laten verdwijnen. Een uitdoofbeleid, noemden ze dat. Volledige dorpen werden met deze nieuwe gewestplannen van de kaart geveegd.

Rechtszekerheid hebben die mensen nog steeds niet. Ik heb toen kilometers brieven geschreven en voordrachten gehouden en Dirk Van Mechelen het leven zuur gemaakt. Gelukkig heeft hij zich daar hard voor ingezet.
Niemand begreep het goed, ook het VB niet. Het heeft mij heel wat tijd en inkt gekost om duidelijk te maken wat er aan de hand was. En er zijn nog steeds mensen die denken dat het om buitenverblijven of illegale woningen gaat, maar dat is dus absoluut niet waar. Het gaat om volledig vergunde en legale woningen.
Tot het VB er zich ook voor begon in te zetten, daarna heb ik nog een tijd verder gedaan in Oost-Vlaanderen met Pieter Huybrechts.
Uiteindelijk zei Karel De Gucht dan op tv, "we gaan het toch niet overlaten aan de anti-politiek?", maar dat wat vooral omdat hij te weten kwam dat ook zijn woning in landbouwgebied was komen te liggen en hij dus eveneens een zonevreemde was geworden.

Wat dat er mee te maken heeft? Dat is de reden dat ik huiverig sta tegenover teveel regels en nieuwe wetgevingen op gebied van ruimtelijke ordening. De drama's die daaruit voortvloeien zijn vaak schrijnend. In die periode heeft zelfs iemand zelfmoord gepleegd. Dat is geen enkele baksteen waard, ook al is het een lelijke.

Gepost door: Janice | 27-07-09

Eigenlijk wou ik alleen maar vaststellen dat de ruimtelijke ordening in ons land op geen fluit trekt: lintbebouwing en een mengelmoes van stijlen. Dit is een gevolg van een fout beleid in het verleden. De fouten van vroeger wil de overheid rechtzetten met foute wetten en regels. Als er van het begin af een echt beleid had geweest hadden al die nieuwe, bijkomende regeltjes trouwens nooit nodig geweest.

Het probleem is dat het bij ons al lang te laat is voor een oplossing: je kan inderdaad geen honderdduizenden gebouwen zomaar afbreken. Dat heb ik tussen haakjes ook nergens beweerd. Maar het zou misschien al helpen als er gestopt wordt met onze overgebleven landschappen onoordeelkundig vol te proppen met allerhande bouwsels. Jammer genoeg kan er geen verandering komen met politiekers die enkel maar denken aan de volgende verkiezingen

Gepost door: Willem | 28-07-09

De commentaren zijn gesloten.