23-07-09

Terug uit Kent.

Terug uit Engeland, uit het mooie Kent. Eerlijk gezegd had ik niet veel zin om terug te komen, we hadden er best nog wat langer mogen blijven.


Toen we er met de boot aankwamen was het tamelijk koud en zeer winderig. De dag nadien was het al heel wat beter en konden we genieten van de mooie omgeving.


England 19-07-2009 048


England 19-07-2009 200England 19-07-2009 070


Eerst inchecken!

Het trouwfeest de dag nadien was erg leuk, er waren gasten vanuit 5 continenten, waaronder ongeveer 50 Australiërs. Er waren er uit Columbia, Thailand, Somalië, gemengd Filippijns/Brits, Californië, Nederland en wij uit Vlaanderen.


finchcocks_musical_museum_wedding_venues

England 19-07-2009 112

In Engeland hoef je niet meer eerst naar een kerk en dan naar het gemeentehuis zoals bij ons, alles gebeurt waar je zelf voor kiest. In dit geval was het in (wat wij een kasteel zouden noemen) een manor - ‘Finchcocks Musical Museum’, gelegen in een prachtig park in het dorpje Goudhurst.

De dag nadien een BBQ in de tuin van de moeder van de bruid, waar een massa eten en desserten klaarstonden.


England 19-07-2009 164
De dagen nadien zijn we gaan rondtoeren, landschappen, kastelen, smalle lieftallige straatjes, antiekwinkeltjes en gezellige terrasjes en vooral…lekkere scones.

England 19-07-2009 067England 19-07-2009 192
Aangezien onze kleindochter erbij was, zijn we ook nog twee dagen naar Londen geweest. (Voor mij alvast genoeg) maar zij kon er maar niet genoeg van krijgen, dus hebben we in die twee dagen heel wat afgelopen. Eerst een rondrit met een bus om haar zoveel mogelijk in één keer te laten zien. Dat was best wel leuk, want je kunt dan overal uitstappen en nadien de volgende nemen die er om de twintig minuten terug langs komt. Trafalgar Square en omgeving, Tower Bridge en aansluitend een boottocht op de Theems, na de middag madame Tussaud… er was zoveel volk dat je bijna niet kon zien waar de wassen beelden stonden… een verschrikking, maar onze kleindochter had ‘the time of her life’ en wou met elk beeld op de foto.

England 19-07-2009 157
’s Avonds gaan eten en dan wou ze ook nog naar Ripley’s ‘believe it - or not’, gelukkig was daar minder volk. En dan met de laatste trein terug naar Tunbridge Wells, waar we logeerden.De dag nadien terug naar Londen…. (pffff)… British Museum stond op mijn agenda, zéér interessant. Maar de rest van de dag was shoppen – Oxfordstreet en natuurlijk ook Harrod’s (chairman Mohamed Al Fayed).

Wij waren kapot maar onze kleindochter genoot met volle teugen ook al had ze nooit genoeg geld en moest ze steeds weer bij ons komen ‘lenen’… wie kinderen of kleinkinderen heeft kent dat wel, dat lenen!

Bij Harrod's heb ik mij trouwens doodgeërgerd aan de volledig gesluierde vrouwen die er massaal rondliepen. Vol goud aan hun armen en vingers, neuzen tussen de meest chique kledij en dan toch nog zo (zie foto) rondlopen.

ALeqM5hbTXtlUIixcIWckzPnUnwf8WdUPAGelukkig hadden we daarna een rustdag en zijn we voor de rest van de dagen in Kent gebleven om nog wat kastelen te bezoeken en met een 19de eeuws stoomtreintje naar Bodiam Castle te rijden.


bodiam1mDe laatste avond hadden we onze vrienden uitgenodigd op een etentje om de dag nadien terug naar Calais te varen, dat we al konden zien vanaf de overkant.18:09 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Moet je in België niet eerst naar het gemeentehuis en dan naar de kerk?

Gepost door: 1MT | 23-07-09

Ja, zoiets...

Gepost door: Janice | 24-07-09

Calvados Aan de vakwerkhuizen kun je nog zien dat de engelsen familie zijn vd normandiers, waar die huizen nog zeer veel te zien zijn en 'maisons a colombages' worden genoemd. Spijtig dat ze ook hun lokale sterke drank, de calvados, niet mee hebben geexporteerd, want die lust ik wel.

Gepost door: Wannes | 28-07-09

Die Normandische huizen kan je ook in Duitsland en Straatsburg vinden, in Engeland is dat toch niet echt dezelfde stijl.
Naar het schijnt hebben de Vlaamse wevers de stijl meegebracht. Ze waren ook al uitgezwermd over de Franse kust, dus zou het eventueel wel kunnen.

Interessante link over de uittocht

Gepost door: Janice | 28-07-09

Amaai, die link is precies een beetje lang.

Ik laat hem even staan, het duwt toch maar enkel de zijkant weg als er op de reacties geklikt wordt.
Ik verwijder hem nadien wel.

Gepost door: Janice | 28-07-09

De commentaren zijn gesloten.