27-07-09

Is dit een straf?

Zover is het bij ons nog niet, maar dat komt nog wel.

Gevangenis(straf) in Oostenrijk.
Een droom voor elke dakloze.
Ik zou toch wel eens willen weten hoeveel recidivisten er in Oostenrijk zijn na hun verblijf in deze 'resort'.


Herschaalde kopie van untitledgev1Herschaalde kopie van untitledgev2Herschaalde kopie van untitledgev3Herschaalde kopie van untitledgev4Herschaalde kopie van untitledgev5Herschaalde kopie van untitledgev6Herschaalde kopie van untitledgev7Herschaalde kopie van untitledgev8Herschaalde kopie van untitledgev9Herschaalde kopie van untitledgev10Herschaalde kopie van untitledgev11Herschaalde kopie van untitledgev12Herschaalde kopie van untitledgev13Herschaalde kopie van untitledgev14Herschaalde kopie van untitledgev15Herschaalde kopie van untitledgev16

14:51 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Gentse Feesten...een feest?

Kan zich iemand nog de tijd herinneren dat de 'Gentse Feesten' werkelijk een feest was voor iedereen? Nu moet je al opletten dat je niet struikelt over iets en tegen iemand aanbotst, want die iemand zou wel eens een mes kunnen bovenhalen en je voor de rest van je leven (als je al in leven blijft) invalide kunnen maken.


HLN –
"Een 37-jarige man uit Turnhout is vannacht zwaargewond geraakt bij een vechtpartij op de Gentse Feesten. De man kreeg harde klappen en werd ook geraakt aan het oog, meldt het parket van Gent. De artsen konden het oog van het slachtoffer niet meer redden.“

Botsing
"Het incident gebeurde rond 2.15 uur op het Emile Braunplein, vlakbij het Gentse stadhuis. De man uit Turnhout struikelde over een trapje en botste daardoor tegen een man die voor hem liep. De andere man werd onmiddellijk agressief en viel het slachtoffer aan. De dader, vermoedelijk een man van Albanese afkomst, sloeg daarna op de vlucht en is voorlopig spoorloos."


Vandaag stond de man met foto in de krant en zijn oog kon wel nog worden gered, maar hij zal waarschijnlijk blind blijven, waardoor hij zijn beroep als chauffeur niet meer kan uitoefenen.

Een aantal jaren geleden gaf men een documentaire op Canvas over de Albanese cultuur. De geïnterviewden waren nakomelingen van Albanezen in de VS en zij vertelden dat de beginjaren tamelijk ‘bloederig’ waren. Geen wonder als je een cultuur hebt waarbij je iemand mag doden wanneer iemand tegen je aanloopt (al dan niet per ongeluk) of naar je spuwt. Leuke vooruitzichten…

In de beginjaren dat Albanezen naar de VS trokken werd er inderdaad heel wat bloed vergoten. Eremoorden, afrekeningen en (zelfs tot op heden) maffiabendes.
In de documentaire trokken de reporters eveneens naar Albanië om daar meer te leren over de cultuur. Er was niets bij om meteen te zeggen, oké, laat die mensen maar massaal naar hier komen! Integendeel! Misschien zou het nuttig zijn voor de regering om die documentaire eens op te vragen bij de VRT vooraleer ze met de massale regularisatie starten.

Vrienden hebben vorig jaar met de camper een reis gemaakt in Oost-Europa, in Roemenië hadden ze absoluut geen problemen, maar in Albanië moesten ze overnachten op de afgesloten parkeerplaats van een politiestation en kregen ze de raad zo snel mogelijk door het land te reizen. Hallo??

Mensen die bij ons werken hebben twee jaar geleden samengewerkt met Albanezen op een werf ergens in Wallonië. Tijdens de middagpauze begonnen ze een gesprek en de Albanezen vroegen hen of ze al in de gevangenis hadden gezeten. Toen ze zeiden dat dit niet het geval was, reageerde de Albanezen zeer verbaasd, want voor hen was je geen man, als je nog nooit in de gevangenis had gezeten. (Dat zegt wel genoeg, zeker?)

En indien dat nog niet genoeg is zijn Albanezen ook bezig met een ‘islamitische wedergeboorte’.http://www.saudiaramcoworld.com/issue/199204/albania.s.is.... Een superieure islamitische bewustwording bovenop hun toch al niet echt aantrekkelijke cultuur?? Dat belooft. En kijk ook eens naar wie er zo blij om is? Saoudi-Arabië, een land waar migranten gewoon slaven zijn.

In de VS heeft het bloedvergieten ongeveer 50 jaar geduurd, ik hoop dat het hier zelfs geen jaar meer zal duren vooraleer er maatregelen worden genomen.

In ieder geval stevenen de Gentse Feesten af op het zelfde einde als zoveel andere feesten en evenementen die ‘wij’ gezellig vonden, zoals de beiaardconcerten in Antwerpen, het zal na verloop van tijd (en het aantal doden) eveneens worden afgeschaft.

14:20 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

26-07-09

Meningen kunnen inderdaad veranderen... en hoe!

AWB - Afrikaner WeerstandsBeweging - was beter dan ANC.
(Terre Blanche was de oprichter van deze partij en voor mijn part véél te extreem)
Het klinkt dan ook eerder ongelooflijk. Niet dat de door criminaliteit moegetergde Zuid-Afrikanen het beu zijn, maar dat ze nu een apartheidspartij verkiezen boven het ANC.

Al eerder deed een videoclip de ronde waarin zwarte Zuid-Afrikanen terug een blanke regering willen.

Benieuwd wat Louis Michel daarvan vindt, hij, die vroeger brieven schreef naar blanke boeren om te zeggen dat ze hun grond moesten afgeven aan zwarten. (Niet dat er geen grond in overvloed was, maar ze wilden enkel de gronden waar al minstens driehonderd jaren lang op gezwoegd werd door blanke boeren, net zoals in Zimbabwe).


Lees hier


AfrikanerDefenceMovement_AWB_was_better_than_ANC_shout_black_demonstrators_July_22_2009_amazing[14]

17:52 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

24-07-09

Weeral, het wordt een slechte gewoonte in ons land.

Jaren geleden ging Laurette Onckelinx, toen nog minister van Justitie, naar Marokko. Deze keer niet om haar ex-man uit het gevang LEES HIER te krijgen, maar om te kijken of Marokko haar criminele onderdanen niet zelf aan een gepast ‘onderdak’ konden helpen.
Toen ze terug kwam vertelde ze dat Marokko enkel bereid was om 'zware' criminelen terug te nemen. Wat nu juist onder 'zware' criminaliteit viel en wat onder ‘kleine criminaliteit’, en welke strafmaat daarvoor moest worden toegepast weet niemand. Maar Laurette maakte het snel duidelijk. Alles wat minder dan drie maanden cel kreeg viel onder kleine criminaliteit en moest niet meer bestraft worden met opsluiting.

Wat Marokko betreft weet ik niet goed wat ze bedoelen met ‘zware criminelen’, want tot nu toe was er van de 21 zware criminelen die terug naar huis werden gestuurd, geen enkele Marokkaan bij. Het waren 4 Bulgaren, 3 Polen, 8 Roemenen, 4 Nederlanders en 2 Fransen. (Die laatste kunnen eventueel oorspronkelijk van andere origine zijn, dat weet ik niet).

In ieder geval waren de Marokkaanse voorwaarden zo streng, dat er nagenoeg geen enkele zware crimineel tot nu toe terug moest. Ze mochten o.a. enkel de Marokkaanse nationaliteit hebben en geen Belgische erbij en ze mochten hier ook geen familiale banden hebben.

Laurette vond dat destijds blijkbaar een goed voorstel…en daarmee zitten we weer met ontsnappingen van zeer gevaarlijk tuig dat niet achter de muren van onze luxueuze staatsinstellingen wenst te blijven, ook al is het meestal van zeer korte duur. En zo zitten er nog een duizendtal opgesloten die binnenkort ook weer op onze maatschappij zal worden losgelaten. T.t.z. als ze al niet eerder ontsnappen natuurlijk, zoals de 28 gedetineerden in Dendermonde die toen ook al vonden dat het voor hen genoeg was geweest en het samen op een lopen zetten.

Hoe zit dat dan met die netten die twee jaar geleden, na de vorige helikopter ontsnapping, waren beloofd? Enkele stevige palen in beton zouden ook al helpen. Maar dat zal wel te goedkoop en te simpel zijn.

Twee jaar geleden werd er in de regering gesproken over bootgevangenissen. Ons land zou twee boten overkopen van Nederland omdat dit goedkoper zou zijn dan nieuwe gevangenissen bouwen. Ze zouden ook meteen kunnen worden ingezet omdat de bouw van een gewone gevangenis jaren duurt. Nederland zet die boten uit op de Schelde, en dat is nu niet bepaald een aantrekkelijk idee om na te volgen. (Liever zo ver mogelijk op zee… misschien zijn de zeegoden met ons…)

Maar nu de CD&V aan de macht is, zij die destijds het hardst hebben geroepen op de parlementaire oppositiebanken, blijft het oorverdovend stil.
En onze premier? Hij laat maar massaal regulariseren om zo snel mogelijk en zonder zorgen met de camper door Australië te kunnen trekken…

14:01 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

23-07-09

Wat is er gebeurd?

En nu 'back to business'. Want er is niets dat je zo weer in de realiteit gooit dan te lezen dat er weer massaal zal geregulariseerd worden. Het is bovendien zeer verontrustend dat het in handen is van Franstaligen die, zoals men weet, wel regulariseren, maar de nieuwkomers vooral in Vlaanderen dumpen en zelfs al spreken over ‘gezinshereniging’, waarvan we weten dat dit enkel hier zal gebeuren en nooit ‘ginder’.
En terwijl ze aan het onderhandelen zijn over de blijkbaar duizenden die zullen geregulariseerd worden, zijn er al nieuwe asielzoekers aan een actie begonnen om vast te kunnen leven in ons toch al bankroete land. En de dag nadat ze geregulariseerd zijn, gaan ze een visum aanvragen om hun thuisland te kunnen bezoeken. (Zo gevaarlijk is het daar…).

Wat is er hier gebeurd terwijl ik weg was? Wat is er gebeurd met de federale regering? Is Turtelboom niet meer in de picture? Ik schreef hier al eerder dat alle belangrijkste portefeuilles in handen zijn van de Franstaligen en nu kreeg zuipschuit Daerden ook nog pensioenen??

Wij zijn het enige land ter wereld waar de meerderheid wordt bestuurd door de minderheid, hoelang gaan we dat nog slikken? Hoelang gaan we verdragen dat er meer Waalse ministers dan Vlaamse in de federale regering zitten en bovendien alle belangrijke posten, waar veel Vlaams geld is mee gemoeid mogen bekleden? In andere landen was er al lang een burgeroorlog uitgebroken, of was er een coup gepleegd op de regering. Maar wij, geduldige Vlamingen, wachten af. We stellen al onze hoop op de Vlaamse regering omdat we weten dat het van daaruit zal moeten komen. Maar ondertussen betalen de 58 procent Vlamingen in dit land bijna 64 procent van de totale Belgische belastingfactuur. Eén derde meer dan de andere gewesten!!!

Zijn wij gek of onnozel? Ik denk beide. Er MOET iets gebeuren. Vlaanderen MOET onafhankelijk worden en haar eigen huishouden beheren. En de niet verkozen ‘premier’? Ach, die maakt zich geen zorgen, hij gaat midden in een crisis wat rondtoeren in de uitgestrekte Australische vlakten, terwijl hij hier een chaos achterlaat!
Misschien brengt hij wel wat verdrukte 'aboriginals' mee want die hadden we hier nog niet.
Steek die dan maar in Wallonië in de nabijheid van Daerden, ze zullen elkaar zeer goed begrijpen.

Soms hoop ik op een organisatie als Sinn Fein, minder gewelddadig dan de IRA, maar toch genoeg kabaal maken om de schrik erin te krijgen en de zaken te bespoedigen. Of gaan we nog maar eens 180 jaar wachten?

18:48 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Terug uit Kent.

Terug uit Engeland, uit het mooie Kent. Eerlijk gezegd had ik niet veel zin om terug te komen, we hadden er best nog wat langer mogen blijven.


Toen we er met de boot aankwamen was het tamelijk koud en zeer winderig. De dag nadien was het al heel wat beter en konden we genieten van de mooie omgeving.


England 19-07-2009 048


England 19-07-2009 200England 19-07-2009 070


Eerst inchecken!

Het trouwfeest de dag nadien was erg leuk, er waren gasten vanuit 5 continenten, waaronder ongeveer 50 Australiërs. Er waren er uit Columbia, Thailand, Somalië, gemengd Filippijns/Brits, Californië, Nederland en wij uit Vlaanderen.


finchcocks_musical_museum_wedding_venues

England 19-07-2009 112

In Engeland hoef je niet meer eerst naar een kerk en dan naar het gemeentehuis zoals bij ons, alles gebeurt waar je zelf voor kiest. In dit geval was het in (wat wij een kasteel zouden noemen) een manor - ‘Finchcocks Musical Museum’, gelegen in een prachtig park in het dorpje Goudhurst.

De dag nadien een BBQ in de tuin van de moeder van de bruid, waar een massa eten en desserten klaarstonden.


England 19-07-2009 164
De dagen nadien zijn we gaan rondtoeren, landschappen, kastelen, smalle lieftallige straatjes, antiekwinkeltjes en gezellige terrasjes en vooral…lekkere scones.

England 19-07-2009 067England 19-07-2009 192
Aangezien onze kleindochter erbij was, zijn we ook nog twee dagen naar Londen geweest. (Voor mij alvast genoeg) maar zij kon er maar niet genoeg van krijgen, dus hebben we in die twee dagen heel wat afgelopen. Eerst een rondrit met een bus om haar zoveel mogelijk in één keer te laten zien. Dat was best wel leuk, want je kunt dan overal uitstappen en nadien de volgende nemen die er om de twintig minuten terug langs komt. Trafalgar Square en omgeving, Tower Bridge en aansluitend een boottocht op de Theems, na de middag madame Tussaud… er was zoveel volk dat je bijna niet kon zien waar de wassen beelden stonden… een verschrikking, maar onze kleindochter had ‘the time of her life’ en wou met elk beeld op de foto.

England 19-07-2009 157
’s Avonds gaan eten en dan wou ze ook nog naar Ripley’s ‘believe it - or not’, gelukkig was daar minder volk. En dan met de laatste trein terug naar Tunbridge Wells, waar we logeerden.De dag nadien terug naar Londen…. (pffff)… British Museum stond op mijn agenda, zéér interessant. Maar de rest van de dag was shoppen – Oxfordstreet en natuurlijk ook Harrod’s (chairman Mohamed Al Fayed).

Wij waren kapot maar onze kleindochter genoot met volle teugen ook al had ze nooit genoeg geld en moest ze steeds weer bij ons komen ‘lenen’… wie kinderen of kleinkinderen heeft kent dat wel, dat lenen!

Bij Harrod's heb ik mij trouwens doodgeërgerd aan de volledig gesluierde vrouwen die er massaal rondliepen. Vol goud aan hun armen en vingers, neuzen tussen de meest chique kledij en dan toch nog zo (zie foto) rondlopen.

ALeqM5hbTXtlUIixcIWckzPnUnwf8WdUPAGelukkig hadden we daarna een rustdag en zijn we voor de rest van de dagen in Kent gebleven om nog wat kastelen te bezoeken en met een 19de eeuws stoomtreintje naar Bodiam Castle te rijden.


bodiam1mDe laatste avond hadden we onze vrienden uitgenodigd op een etentje om de dag nadien terug naar Calais te varen, dat we al konden zien vanaf de overkant.18:09 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

09-07-09

Weg tot 20 juli

Ja, het is zover, morgen vertrekken we naar Engeland. De zoon van vrienden stapt in het huwelijksbootje en van deze gelegenheid willen we gebruik maken om wat rond te toeren. Misschien even naar Schotland...we weten het nog niet precies.

In ieder geval neem ik een laptop mee, je weet maar nooit dat ik moet wissen!!
Jullie weten dat deze blog in het oog wordt gehouden, dus hou het proper, hé?

Ik vraag mij wel af of de vakbonden onze uitstap niet gaan afkeuren en het 'decadent' gaan vinden. Stel je voor, een ondernemer die twee weken op reis gaat in tijden van crisis. Zou dat wel mogen?
Ze kunnen nog niet eens verdragen dat een werkgever een feestje geeft voor zijn zoon die achttien werd. Hadden ze nog niet genoeg werk met het verklikken van werkgevers die 'de beste man/vrouw op de gepaste plaats' wilden hebben? Gestapo...daar dacht ik aan toen ik het in de krant las.

En dat is nog niet alles.
Je mag ook geen Spaanse villa meer bouwen. Want dat is lelijk, zegt de schepen van ruimtelijke ordening in St.Pieters-Leeuw.

Eigenaardig, als we buitenlanders op bezoek krijgen willen ze hier steeds 'huizen kijken' want dat is nu toevallig het enige wat in ons land wel mooier is dan in het buitenland. De verscheidenheid, en niet de unitaire kazerneachtige gebouwen die we kennen van in Nederland en Duitsland.

Tot binnenkort...

00:31 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

02-07-09

De Gulden Sinjoren

De Gulden Sinjoren hebben mij gevraagd u allen uit te nodigen:


gulden_sinjoren


nodigen uit

11 JULIVIERING

ANTWERPEN

H. Conscienceplein


Zaterdag, 11 juli 2009,
vanaf 14.00 uur tot 18.00 uur


Muziekkapel en vendeliers VNJ

Scheldekoor o.l.v. Jan Fossey

Toespraak door Jürgen Constandt, alg. dir. Vlaams & Neutraal Ziekenfonds

Optreden van De Vaganten

Samenzang met het publiek o.l.v. de studentenverenigingen Fratres Coniuncti, KVHV, NJSV en NSV!


Doorlopend:
kinderanimatie
delen wij vlaggetjes uit
infostands van de deelnemende verenigingen

23:34 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

01-07-09

Is er een psychiater in de zaal??

Ik ga mij onthouden van verdere commentaar, maar ik stel mij wel de vraag uit wiens brein deze affiche is ontsproten. Ziekelijk en beledigend!

Nadat de schepen van cultuur, Fatima Bali, in Borgerhout heeft beslist om op de 11-juli viering, het feest van de Vlaamse gemeenschap Afrikaanse muzikanten op Berberse muziekinstrumenten te moeten laten spelen in de zaal Roma, en daarenboven nog 5 euro inkom te vragen, dacht ik dat we als Vlamingen niet harder konden beledigd of gediscrimineerd worden, maar toch slagen ze er weer eens in.

Een Belgische tricolore hanenkam op de IJzerbedevaart? Een hoofddoek aan de toren waarop staat AVV/VVK? Staat die halfwilde (vermoedelijke) zanger er op als voorbeeld van de Vlaamse ontvoogdingsstrijd?

Ook Yves Pernet beschrijft zijn weerzin op zijn weblog: http://yvespernet.wordpress.com/


'Vlaanderen is er voor iedereen', kan men lezen op de affiche. Neen, 'dit is ons land' en sommige evenementen zijn er enkel voor Vlamingen - omdat enkel zij een verleden delen!Herschaalde kopie van AFF%2082ste%20IJZERBEDEVAART%202009

13:47 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Gorillas

Meer dan 95% van het DNA komt overeen met dat van ons, na de chimpansee (99%) staan ze het dichtst bij de mens.

13:07 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Longkanker - hangt er iets in de lucht in België??

300px-Verbodenteroken


Vanaf juli volgend jaar mag er nog enkel gerookt worden in cafés die geen eten serveren, of toch niet meer dan een reep chocolade of chips. Alhoewel de horeca het al moeilijk heeft, streeft men bij de overheid blijkbaar naar nog meer faillissementen. ’t Gaat schijnbaar nog te goed met onze economie.

De meeste politici vinden deze maatregel goed, en sommigen vinden het zelfs niet streng genoeg. Ik vraag mij af waarmee zij zich bemoeien. Heeft niet iedereen zelf het recht om in zijn eigen zaak, zijn eigendom te beslissen of er al dan niet mag gerookt worden? Laat hen aan de deur een bordje hangen “Hier wordt gerookt” of “Hier is het verboden te roken” – dan hebben de klanten de keuze.

Nu merk je trouwens ook dat in zaken waar een aparte rookruimte is, er vaak in de rest van de taverne geen kat meer zit. Ook de niet-rokers komen vaak liever bij de rokers zitten, omdat het daar ‘gezelliger’ is. Rokers zijn blijkbaar socialer dan niet-rokers, wanneer je buiten gaat staan leer je andere mensen kennen, je praat met iedereen en ook daar komen niet-rokers het ‘sociale’ gezelschap vervoegen uit eigen vrije wil.

Een verbod op roken in de horeca is ook hypocriet. Want als het gaat om het dodental te verlagen als gevolg van roken, dan moet men het roken helemaal verbieden, maar ook cannabis, want één jointje staat gelijk aan 10 sigaretten om nog maar te zwijgen over de schade die cannabis aanricht aan de hersenen.

Longkanker kan ook andere oorzaken hebben. Blootstelling aan fijne asbestvezels in het verleden. Vrijkomende dioxines (Umicoreschandaal). Dieseluitlaatgassen, dieselrook bevat circa 480 verschillende chemische stoffen waarvan er minstens 40 een schadelijke werking op de longen uitoefenen, zoals stikstofoxiden, formaldehyde, benzeen en zwaveloxide.Bakkers, metaalbewerkers… maar alles wordt blijkbaar op de nek van de rokers geduwd.

De fanatieke professor Blanpain wil een totaal verbod in de horeca, ook voor zaken met een aparte rookruimte, zegt hij. Een beetje overdreven, ook al ontken ik in geen geval dat roken kankerverwekkend kan zijn of in ieder geval niet gezond is, maar onderzoekers negeren wel de cijfers uit het buitenland.
Want in Japan worden er per persoon 1000 sigaretten meer gerookt per jaar, en het sterftecijfer ligt er beduidend lager. 71 op 100.000 rokers en in ons land hadden we in het rapport het hoogste aantal met 325,4 per 100.000 rokers.
Dus moet er nog een andere reden zijn waardoor mensen longkanker of andere ziektes krijgen in ons land.

Ook in vergelijking met andere Europese landen bijten we de spits af.

De lichtgrijze streep is België.

Longkanker bij mannen

o2418
Longkanker bij vrouwen.

o2419
Er hangt hier dus bij ons wel duidelijk meer in de lucht dan alleen maar sigarettenrook...

12:45 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |