04-08-09

Moeten we nog verschieten? Weeral een ontsnapping!

Herschaalde kopie van untitledGevangen

Deze keer niet 'ons ma' maar zwaar bewapende gangsters.Uit het Brusselse justitiepaleis aan het Poelaertplein hebben twee zwaar bewapende gangsters vanochtend drie gedetineerden bevrijd. Ze namen de benen toen ze werden voorgeleid voor de correctionele rechtbank (zittingzaal 01.4). Ze moesten zich verantwoorden voor een brutale maar mislukte homejacking in Londerzeel, in november vorig jaar. Omdat ze al een zwaar strafblad hadden, riskeerden ze een zware straf.

Bevrijd door handlangers

Oussama Trimini Langeri (28), Youssef Oulad Has Chaib (27) en Abdelhakim Akil (27) moesten zich samen met een andere verdachte voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor een mislukte homejacking in Londerzeel, eind vorig jaar. Toen ze de zaal werden binnengeleid en de handboeien werden losgemaakt, doken twee gemaskerde en gewapende handlangers op. Die hielden de aanwezigen onder schot en dwongen iedereen om op de grond te gaan liggen.


LEES HIER VERDER

16:26 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Ik zeg het al jaren: WAAROM in godsnaam nog steeds dat aloude gebruik waarbij iedere keer dan een gevangene in voorarrest moet worden voorgeleid en dus worden gebracht tot in het gerechtsgebouw??

Is het niet een véél beter idee om de heren rechters en advocaten (meestal is dit niet meer dan 5 mensen), te vragen zich te verplaatsen naar de gevangenis om dan, ergens in een speciale kamer, dáár de gevangene laten voorkomen en te beslissen over zijn voorarrest? Dan is er GEEN vluchtrisico, en kan er enorm worden bespaard op al die 'groene busjes/taxi's' die dagelijks over de Belgische wegen moeten bollen enkel en alleen maar om naar een gerechtsgebouw te geraken. Want ja, 't is niet omdat je bijvoorbeeld in Antwerpen in het gevang zit dat dat ook betekent dat je dan in het Antwerpese gerechtsgebouw moet voorkomen: dat kan net zo goed in Brugge of Ieper zijn. Dus rijden ELKE weekdag van die groene gevangenisbusjes kriskras door 't land om gevangen af te droppen. Gevaarlijk (vluchtrisico), geldverslindend (brandstof en werkuren van bewakend personeel) en in feite totaal onnodig de dag van vandaag.

Ik heb het nog meegemaakt dat, omdat er maar één gevangene moest voorkomen, er geopteerd werd om geen busje in te zetten, nee, dan namen ze maar een taxi. Dus 1 gevangene, geflankeerd in de taxi door twee agenten, meer dan een uur rijden naar de bestemming. Daar moesten ze dan uiteraard nog een paar uur wachten totdat de zaak van de gevangene voorkwam (ondertussen liep de meter van de taxi gewoon door -kassa kassa-). Om dan uiteindelijk te moeten horen (nog geen minuut nadat de gevangene eindelijk voor de raadkamer verscheen): ZAAK UITGESTELD! En dus: hop, met de ganse santeboetiek weer met de taxi return to sender. Onvoorstelbaar geldverslindend, en dit gebeurt dagelijks!

Dat kan allemaal vermeden worden als de rechters zich gewoon zelf zouden verplaatsen naar de gevangenis. Maar nee, DAAR voelen ze zich echt wel te goed voor. Stel je voor! Een rechter die zich zelf zou moeten verplaatsen! Ongehoord!

Maar zelfs als dat echt niet bespreekbaar zou zijn is er in feite nog niets aan de hand. Het probleem kan immers ook worden opgelost met een videolink vanuit de gevangenis naar de rechtbank. Iedere gevangenis zou dan een 'videokamer' kunnen inrichten. (waarom ook niet, ze hebben wel andere soort kamers voor het 'intiem bezoek'?). Zo zouden de gevangenen zich niet meer moeten verplaatsen en hoeven de rechters dat ook niet te doen. Vandaag de dag technisch perfect mogelijk, en de investeringskost is vermoedelijk op minder dan een jaar uitgewonnen.

Maar nee hoor... teveel moeite... laat alles maar verderbollen zoals het bezig is, ook al verslindt dit geld dat het niet normaal is. Tjah...

Gepost door: Percy | 04-08-09

Belabberd Onlangs gelezen dat het belabberde imago van Belgie Kris Peeters wel eens parten zou kunnen gaan spelen in zijn Opel-besprekingen. Iedere week een belgenmop erbij, alleen wijzelf kunnen er blijkbaar nog mee lachen.

Gepost door: Wannes | 04-08-09

Het wordt hoge tijd dat onze Fre en DVD hun Moslim moeder theresia fobie stillekensaan in twijfel beginnen te trekken. Ze hadden veel commentaar op die Vlaamse moeder die gedreven door haar oneindige moederliefde haar "stouterik" hielp ontsnappen.Voor onze twee Moslim Damiaanfiguren Fre en DVD was dat een godsgeschenk om het VB nog eens goed zijn vet te geven...maar tegenover die ene Vlaamse naam, gevluchte misdadiger, staan er een pak Mohamed-achtige figuren ...,ontsnapping per helicopter+ bankovervallen, nu weer een raid op het justitiepaleis met vertoon van wapens, de Gentse feesten en lokeren,allemaal zonen van Allah ,de minderheid de onbegrepenen,de kansarmen,de gekwetsen,de oogappels van groen en rood....allemaal de schuld van wie ?? het VB beste Fre-dvd ?? de enigste partij die er IETS WIL AAN DOEN ..of de schuld van de huidige politiek correcte "tutters" die maar laten begaan en voor wie de harde aanpak niet eens bespreekbaar wordt.Het VB heeft oplossingen maar uw broekscheitende correcte politiek onbekwame onozelaars ,beste DVD en Fre...uit vrees om niet als rechts of erger nog als VB symphatisant te worden aanzien,durven ze gewoon niet toegeven dat VB verder heeft gezien dan de neus lang is. Mettertijd zullen ze wel "IETS" moeten doen,maar feitelijk het is al te laat

Gepost door: Rene | 04-08-09

Zèlf kan ik ook.... wel lachen om die "klucht" in het Justitiepaleis, doch mijn lach heeft veel meer weg van de grimas dat een boer trekt die tandpijn heeft.
Want, bij goed nadenken over die kwestie, moet een mens zich toch wel afvragen hoé het komt dat die gewapende gangsters binnenkwamen in de gerechtszaal nèt op de ogenblik dat de laatste gangster van zijn boeien ontdaan was.
Het was dus wel "goed getimed" want het is ondenkbaar dat die twee gemaskerden (en gewapenden) urenlang bij voorbaat hadden zitten wachten op een bank in die gang.
Dààr moet er toch wel een medeplichtige vanuit de zaal het "GO-teken" doorgespeeld hebben.
Als men dàt niet onmiddelijk nà de "overval" gecontrolleerd heeft, is het nu toch al véél te laat om die eventuele "mol" te vinden.

Eén ding is zeker; de positie van Declerck is nu toch onhoudbaar als minister van Justitie...wij wachten af....

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 04-08-09

ze hebben tegenslag DV en onze fre waren zeker in feeststemming toen eindelijk de burka respect afdwong en niet "zomaar" aan controle kon worden onderworpen ,een kleine stap van de "voorsteller" een reuzenstap voor de "mensenrechten" maar de kritiek en het ongeloof over het meest idiote voorstel ooit, was zo groot ...dat die verlichte geesten met de staart tussen de benen vertrokken... indien niet, waren die ontsnapte zonen van Allah waarschijnlijk in burka gekleed een beetje aan het rondwandelen in het Brusselse ,of deden een babbeltje met een agent over het weder bv.. Maar alles is nog niet verloren er is nog altijd het hoofddoek ! beste fre-dv de meeste van die arabische gangsters hebben een mooi fijn smoeleke ,mits zij zich behoorlijk scheren zien zij eruit als een "moslima" de kopvod doet de rest.

Gepost door: Rene | 05-08-09

Marwa Bij verkeerscontroles of bij het begeleiden van deurwaarders zijn de flikken gewapend, zoals enkelen al met de dood hebben moeten vaststellen. Om zware criminelen te bewaken niet.
In Duitsland wél, daar heeft een russische duitser vorige maand de gesluierde Marwa doodgestoken voor de ogen vd rechter. De politie kwam te laat tussen en schoot lukraak. Daarbij werd per ongeluk de echtgenoot van Marwa zwaar gekwetst, die zijn vrouw ter hulp geschoten was. De moslims wereldwijd zijn in alle staten om zoveel islamofobie.

Gepost door: Wannes | 05-08-09

Guantanamo Bay Ben benieuwd of de Amerikanen nu ingaan op het voorstel van Karel De Klucht om hun gevangen hier over te brengen, als Guantanamo Bay sluit.
Misschien laten ze gangsters hier lopen om plaats te maken voor de Guantanamo Bay-gevangenen. Oh wacht...
Wat een stom figuur slaan we toch al weer. "Zet ze maar hier !!", zei De Klucht, hier zitten ze goed. Of misschien kunnen we prins Filip sturen om de relaties tussen België en de VS te begunstigen.

Idioten...

Gepost door: p0p4rt | 06-08-09

Vrij Maar wie zegt dat ze hier gaan opgesloten worden?

Gepost door: Wannes | 06-08-09

En toch komen ze... Leterme, de nieuwe minister van buitenlandse zaken zei eerst dat er geen spreke kon zijn om Guantanamo Bay gevangenen hier op te vangen.
Na zijn bezoek aan de VS veranderde zijn mening, "er moet worden over onderhandeld", zei hij nu, "want in hun eigen land zijn ze niet meer welkom". Waarover?? Over het aantal of over de vraag of ze hier al dan niet moeten opgesloten worden? En waaruit besluit Leterme dat ze hier wél welkom zijn?

Gepost door: Janice | 06-08-09

De commentaren zijn gesloten.