07-08-09

Politie

politie_17België heeft het hoogste aantal politieagenten, meer bepaald 1 per 256 inwoners, terwijl Nederland er 1 per 434 inwoners heeft.

En zoals we al wisten, heeft Wallonië 45% overheidspersoneel onder de actieve bevolking omdat ze dat vaak gebruiken als enige oplossing tegen werkloosheid, dus wie geen andere job vind, mag daar o.a. 'polies' worden.

Dus hoeft het ook niet te verwonderen dat Wallonië, alhoewel groter in oppervlakte maar minder bewoond, 17 % meer politie heeft dan Vlaanderen dat veel dichter bewoond is en 74 % van de ‘nieuwe Belgen’ voor haar rekening neemt.

Maar blijkbaar hebben onze politieagenten niet zoveel omhanden, want er zijn er bij die tijd vinden om in hun combi, met hun broek op de enkels naar kleine meisjes te zitten loeren…wat zich daar onder dat stuur afspeelt kan je alleen maar naar gissen. In ieder geval, niets strafbaars. De pervert mag niet worden gestraft, we leven tenslotte in Absurdistan en daar is dat allemaal heel normaal.

Ik zou toch eens willen weten wat een landje als het onze doet met 40.900 politiemensen.

Kleine criminelen oppakken alvast niet, en Marokkaanse dubbelparkeerders op de Turnhoutsebaan ook niet. Vooraleer ze daar iemand opschrijven vragen ze wel eerst de naam van de fout geparkeerde wagen op.

Dat is misschien de reden dat ze het politiekantoor in de Marreestraat in Borgerhout vanaf oktober nog enkel tijdens de bureeluren gaan openhouden (Weliswaar tot 21,00 uur ’s avonds, weliswaar in shift, waarbij twee man op tijd door twee anderen zullen worden afgelost), maar in het weekend zal het vanaf dan gesloten zijn. In een district, met 9720 criminele feiten per jaar is er blijkbaar geen politie meer nodig…

Vlamingen betalen driekwart van alle boetes in België, vorig jaar ontving Reynders niet minder dan 57,5 miljoen euro boetegeld, waarvan 42,4 miljoen uit Vlaanderen kwam, 8,6 miljoen uit Wallonië en 6,6 miljoen uit Brussel, maar bijna de helft van de totale inkomsten wordt naar Wallonië getransfereerd. En dan durven die Walen nog ‘van hunne tak’ maken omdat Vlaanderen meer kindergeld wou uitbetalen… net of het komt uit hun zak! Het zal wel eerder angst zijn dat er dan misschien minder in ‘hun zak’ vloeit.

In ieder geval hebben we teveel politieagenten, afvloeien dan maar…vooral diegenen die zich achter bosjes verstoppen op de middenbermen en zeker de helft in Wallonië. En de rest? Laat die maar eens een opleiding gaan volgens in de VS, net zoals 'les gendarme de St-Tropez' destijds.

00:02 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Foutparkeerders Dat selectief verbaliseren in Borgerhout, heeft het parket daar weet van? Ik heb begrepen dat als je Jan, Piet, Joris of Korneel heet je zonder pardon "den boek" opvliegt, en Abdul, Achmed en Mohammed in de meeste gevallen niet?

Gepost door: Metten | 07-08-09

Ik neb en blijf steil de ingruk hebben dat de politie bepaalde voljksgroepen MAG verbaliseren. Het is steeds de gewone politieman in de straat die allezonden van Babylon over zijn hoofd krijgt, terwijl die zelf goed meewillen. Het is gewoon de schuld van zogenaamde PoCo's in de politiek en het parket die heel de zaak verbrodden.
Ik zou de politiemensen, die VB stemmen niet te eten willen geven (gun het ze zeker,maar zou me te duur uitkomen).
En ja, er zitten slechte elementen tussen (waar niet?), en dat die daar niet voor gestraft worden, is laakbaar. Maar ja, in de hoogste politiekringen mag OOK alles (denk maar aan Fernand Foefelberg), dus.....

Gepost door: Bob D, Carnac | 07-08-09

verbetering Lees: NIET MAG ipv MAG. De niet was in mijn keyboard blijven steken-Sorry.

Gepost door: Bob D, Carnac | 07-08-09

Juist Metten, dat klopt.
Mag waarschijnlijk niet van president Patrick.

Gepost door: Janice | 07-08-09

De verdeling tussen de politiediensten is inderdaad abnormaal. Dat moet zeker veranderd worden.

Die vele boetes stellen me echter wel tevreden. Het aantal weekendongevallen is in Vlaanderen de afgelopen jaren gedaald, terwijl Wallonië status quo gebleven is en zelfs licht is gestegen. Men betaalt dus blijkbaar een prijs voor het transfergeld. Wat een paradox.

Hoe dan ook moeten het aantal controles en flitspalen en dergelijke in Wallonië gelijkgeschakeld worden met die in Vlaanderen, zodat Wallonië evenveel boetegeld int en er ook daar minder (weekend)doden vallen op de wegen.

Gepost door: 1MT | 07-08-09

GPS En schaf die gemengde ploegen voor flitscontroles ook maar af. Of is dat ook werken, zo de hele dag zitten niksen in de berm met z'n tweetjes?

In ieder geval, mij hebben ze niet meer sinds ik mijn gps met flitswaarschuwing heb.

En wat betreft aantal flikken: in mijn gemeente, naar het schijnt één der veiligste vh land, komt één zwaar crimineel feit om de 4 jaar voor. Ik weet niet precies hoeveel flikken ze daarvoor in het getouw hebben, maar toen een buurmeisje er eens een maand vakantiewerk mocht gaan doen, wist ze na welgeteld één week niet meer wat doen.

Gepost door: Wannes | 07-08-09

Idiote engelsen Nu onze flikkentop zich verslikt heeft in de burka, kunnen we des te harder lachen met de idiote engelsen, die het gepresteerd hebben om voor politieagentes een hoofddoek te ontwerpen voor als ze zich onder het uitverkoren volk der moslims moeten begeven, te beginnen in de mosketen.

En de apartheid wordt nu ook officieel ingevoerd: moslims mogen een islamitische poltieagent eisen bij tussenkomsten in hun nederzettingen, kwestie dat zo iemand beter een eremoord begrijpt bv...

Vanzelfsprekend is het ongelovigen niet toegestaan om een seculiere politieagent te vorderen...

Gepost door: Wannes | 07-08-09

Ja, Engeland is om zeep na zoveel jaren socialisten aan de macht.

Gepost door: Janice | 08-08-09

zwakzinnige britten En het wordt nog beter: in engeland hebben ze agentes op pad gestuurd gekleed in burka en andere islamitische vermommingen, simpelweg om leren aan te voelen wat het is een moslim te zijn...

Ik zie het Koekelberg ook nog doen..

Gepost door: Wannes | 08-08-09

reuzenpoortmoord "er wordt gezegd" dat er beelden zouden zijn van héél late feestverlaters na een trouwfeest in de zaal Reuzenpoort, de nacht dat daar de pastoor vermoord werd. Er "wordt ook gezegd" dat die beelden op bevel van onderlijfke niet mochten gebruikt worden!

Gepost door: d cornelis | 08-08-09

Ik kreeg zo den indruk toen ik stillekensaan aan het eind van mijn carriereke was gekomen dat de neiging bestaat om de politie om te vormen tot een soort sociale helper,want ge moogt niet dit ,je mag niet dat ,je moet altijd beleefd blijven ook al slagen ze op je smoel..om zichzelf te beschermen tegen allerlei zever en om niet te worden uitgescheten als racist rest er enkel nog het uitschrijven van boetebonnekens...Behalve de speciale korpsen de POSA enz wat die allemaal mogen ,kunnen en doen !! een gewone agent die naar hun voorbeeld zou werken ,die wordt zowiezo "afgeschoten" dus beste burger we hebben nog wel iets achter de hand

Gepost door: Rene | 08-08-09

Scoutskamp Scoutskamp aangevallen door een bende jongeren, en we denken allemaal hetzelfde... Hoe zou dat toch komen?

Gepost door: Wannes | 09-08-09

Klopt D.
De pastoor van de achterliggende pastorij had vroeger gevraagd of hij een deur mocht maken tussen de twee panden, zodat hij sneller op de Turnhoutsebaan kon i.p.v. een hele omweg te moeten maken.

Die avond was er een Marokkaans trouwfeest. Toen (volgens de camera's) iedereen naar huis ging, zijn er veel later nog twee mannen buitengekomen. De dag nadien vonden ze de pastoor vermoord terug...er werd nooit een ernstig onderzoek ingesteld en alles werd in de doofpot gestoken. De mensen spreken er nog over, mar dan wel op fluisterende toon.

Gepost door: Janice | 09-08-09

"In ieder geval, mij hebben ze niet meer sinds ik mijn gps met flitswaarschuwing heb. "

Dat is typisch wannes. Op alles kritiek geven (vooral op de beleidsmakers) maar dan wel de flitsers ontlopen en u dus niet aan de maximumsnelheden houden.
UW belang telt, de veiligheid van andere weggebruikers zal u worst wezen. He typeert de filosofie van extreemrechtse rukkers zoals jij.

Gepost door: Dirk | 11-08-09

Bergaf Geachte Heer Dirk (is dat dezelfde die hier nooit meer ging terugkomen?),

Ik zie geen ongerijmdheid in kritiek geven op alles en de flitsers ontlopen, want ook daar heb ik kritiek op, en nog geen klein beetje. Ik heb iets tegen wegpiraten, zoals iedereen, maar ik vind het misdadig dat iedereen die aan de snelheden rijdt die decennialang toegelaten waren, nu ineens als wegpiraat aanzien en beboet wordt. Idd, overal werd ineens 20 kmh vd max snelheid afgetrokken: 90 werd 70, 70 werd 50 en 50 werd 30. Vooral dankzij Het Kind, Bert A. En tegelijk werd het flitspalenwoud aangelgd en de monsterboetes ingevoerd. Dat was er net iets te veel aan voor mij, die al jaren zonder ongevallen rondrij en ineens bedacht werd met de ene boete na de andere. En waar gaan de vrijende flikkenkoppeltjes dan nog staan ook? Daar waar iedereen van nature te hard rijdt, in een bergaf bv, of vlak na het bord 'bebouwde kom', of op een brede rechte weg zonder enige bebouwing waar ze borden van 70 hebben neergepoot puur uit provocatie en geldhonger.

Maar ik zie dat je jaloers bent en ook zo'n toestel wilt. Het is te koop in gespecialiseerde winkels, Aldi (€115,-) bv, en standaard staan er alle flitspalen van Europa op. Indien je ook de vrijende bermkoppeltjes erop wil, dan moet je een speciaal programma (€ 30,-) downloaden van:

Gepost door: Wannes | 11-08-09

En typisch linkse rukkers maken heel graag ambras, zien achter alles een groot rechts gevaar...slaap jij nog wel goed, Dirk?

Gepost door: Janice | 11-08-09

ja hoor vooral als ik hier nog eens kom lezen wat voor stereotiep gebzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....

Gepost door: dirk | 11-08-09

Goed zo. Ben altijd al heel sociaal geweest en help graag mensen in nood.

Slaap lekker.

Gepost door: Janice | 11-08-09

ambulancier Niet alleen onze politiebeambten hebben het naar hun zin in de berm:


Krijgt ambulancier orale seks of is hij aan het troosten?
Een ambulancier uit het Englese graafschap Yorkshire heeft de lastige taak om een hoorcommissie te overtuigen dat hij geen orale seks van een vrouw heeft gehad in zijn ambulance, maar dat hij haar probeerde te troosten. Dat meldt Metro.

Op en neer
Lastig omdat het hele gebeuren op een beveiligingscamera van de parking van het ziekenhuis opgenomen was en redelijk duidelijk te zien was dat het hoofd van de vrouw op en neer ging. Ook blijkt hoe de getrouwde ambulancier David Brammer achterover leunde in een houding die er iets te genotsvol uitzag voor iemand die aan het troosten was.

Veertien minuten
De beveligingsbeambte, die het hele zaakje niet vertrouwde en zijn camera inzoomde, wordt als getuige gehoord maar kan niet met zekerheid zeggen of de vrouw nu in zijn schoot aan het huilen is of toch echt iets anders aan doen is. Al met al heeft de paramedicus de schijn flink tegen zich. Tijdens de hoorzitting werd de 14 minuten durende video vertoond. Achter gesloten deuren, weliswaar. (eb)

Gepost door: Wannes | 12-08-09

De opleiding in de VS hebben ze al gevolgd en enkel met de bedoeling er eigen volk eerst mee te treiteren. Zoals u zegt: ze kijken eerst goed naar het ras, voor ze zich afvragen of ze iemand een keer goed liggen gaan hebben. In Nederland kun je honderden kilometers rijden zonder een politiewagen te zien. In Brussel vind je er om elke hoek van de straat klaarstaan om Vlamingen te pesten.

Gepost door: Ziende Mol | 12-08-09

Zijn de bronnen voor dit bericht ook op internet te vinden?

Gepost door: Ziende Mol | 13-08-09

De bronnen stonden gewoon in de gazet deze en vorige week. In Het Laatste Nieuws.

Gepost door: Janice | 13-08-09

De commentaren zijn gesloten.