17-08-09

Wat kon u niet in uw krant lezen?

In de Planckenbergstraat te Deurne wordt een tweede verdiep verhuurd aan een ‘sans papier’, met andere woorden, een illegaal uit Afrika.
Die man krijgt regelmatig aanvallen van hysterie en werd al een paar keer door de politie opgepakt, maar steeds weer vrijgelaten. Zo heeft hij ooit alle deuren in zijn woning met een bijl kapot gehakt en nadat de politie hem had meegenomen – en weer vrijgelaten – zette hij zijn werk verder en ging ook de deuren bij de onderburen kapot hakken, zelfs de voordeur moest eraan geloven.

Natuurlijk was de huisbaas daar niet zo gelukkig mee, want ook al betaalde (waarschijnlijk) het OCMW de huur van de ‘sans papier’, de huisbaas moest steeds weer de schade aan het huis zelf betalen en na lang werken via een advocaat, moet de Afrikaan het pand nu eindelijk verlaten op 25 augustus e.k.

Een vrolijk baasje is het soms ook wel, vooral 's nachts. Dan speelt hij loeiharde Afrikaanse muziek en zingt uit volle borst mee.
Het spreekt dus vanzelf dat de buren daar niet zo gelukkig mee zijn en hem vanwege alles wat ze er al hebben mee meegemaakt, liever zien vertrekken dan blijven. Maar omdat niemand graag voor ‘racist’ wordt uitgescholden, en misschien ook wel door het feit dat de Afrikaan een grote forse kerel is, hield iedereen zijn mond.

Vorige vrijdag heeft hij echter zijn huisbaas, die in het buitenland woont opgebeld met de mededeling dat hij het huis ging opblazen, want dat hij toch niets te verliezen had. Hij zou de gaskraan openzetten en als iemand het licht aanstak …’boem!’

Die halve gare meende het ook!

Naast het pand is een winkel en de klanten hadden al gas geroken, maar niemand kon precies zeggen waar de gasreuk vandaan kwam. Ondertussen had de huisbaas vanuit het buitenland iemand anders van de buren opgebeld en gevraagd om de politie te verwittigen. Groot alarm, brandweer, mannen van de gas, politie…de straat werd afgezet, de omringende huizen moesten hun rolluiken naar beneden laten en iedereen moest zijn huis verlaten. Iedereen, behalve de Afrikaan, want hij was al eerder verdwenen. Zo radeloos was hij nu ook weer niet, dat hij er zelf zou inblijven.

Ze zijn het huis binnengegaan, gezocht en uiteindelijk vonden ze in de kelder de gaskraan die was stuk geslagen, zodat het gas ongehinderd kon ontsnappen. Doordat de geur van het gas ook door het keldergat ging, hadden klanten van het winkeltje ernaast en buren het al eerder geroken.

“Stel je voor dat er net iemand een sigaret had opgestoken aan dat keldergat”, zei een buurvrouw toen ze terug naar huis mocht, “dan hadden we hier misschien niet meer gestaan”. Ze ging op de stoep van haar huis zitten en werd misselijk. Waarschijnlijk van het gas dat nog steeds laag bij de grond hing.

De politie vroeg haar nadien om het huis in het oog te houden en te verwittigen als de Afrikaan zou terug komen. Ze deed wat ze kon, maar zelfs de politie kan niet verwachten dat iemand de hele tijd voor zijn raam gaat zitten met de telefoon in de hand. En ondertussen was die kerel waarschijnlijk teruggekomen. Hij had gewoon de sleutel terug gekregen op het politiekantoor. (Meldt men mij daarnet, blijkbaar schort er iets aan de communicatie bij de politie tussen de ochtendshift en de avondshift).

Dat open raam werd opgemerkt door de buurvrouw die meteen de politie verwittigde. Maar de vogel was al terug gaan vliegen.

Uiteindelijk werd hij nadien toch opgepakt, maar de onderzoeksrechter heeft hem terug vrijgelaten. Want in feite was deze ‘sans-papier’ toch een brave jongen, het had erger kunnen zijn, hij had de boel kunnen laten ontploffen en dat heeft hij niet gedaan.

Zelfs de politie begrijpt niet wat de onderzoeksrechter bezielt.
En de illegaal? Die lacht de buurt uit en roept dat hij toch niets te verliezen heeft.
De 25ste komt dichterbij en niemand in de buurt slaapt nog gerust. Tot aan die datum kan er nog veel gebeuren…
VTM heeft meer dan een uur gefilmd, maar er werd tot nu toe niets over uitgezonden.

16:04 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Er bestaat racisme in dit land. Maar waarom het omgekeerd racisme wordt genoemd ... ?

Gepost door: Ziende mol | 17-08-09

en één, en twee, en drie.... (geluid aan), en meezingen…..

Gepost door: stradi | 18-08-09

Laat ze het zelf zeggen.

Gepost door: stradi | 18-08-09

het is koeltoer ! zou mt 1 zeggen.

Gepost door: jos | 18-08-09

Stradi, het is inderdaad zo dat sommigen 'het licht' hebben gezien. Maar of die enkelingen de cultuur zullen veranderen valt sterk te betwijfelen. In ieder geval de moeite waard om het uit de reacties te halen.

Gepost door: Janice | 18-08-09

Met opzet? Illegalen die om een of andere reden worden opgepakt worden vrijgelaten of met een papiertje beleefd verzocht het land te verlaten...
Ondertussen zitten er volgens voorzichtige schattingen zo´n 100.000 in het land en is er een massale regularisatie op komst. Ik begin stilaan te vermoeden dat deze situatie met opzet gecreëerd is door de verantwoordelijken op alle bestuursniveaus, van hoog tot laag!

Gepost door: Metten | 18-08-09

zou men armoe lijden om een afrikaantje meer Die arme "sans papier" Afrikaan ,die mens heeft dringend professionele hulp nodig en geld vooral veel geld..Het is zoals onze "primaat" heu premier antwoordde op het "vragenuurtje" wij denken in de eerste plaats aan de "mensen" dat is het verschil tussen jouw partij en de mijne....en die onderzoeksrechter ..die Afrik zo maar laten lopen ?? vergeet het...die Sans Frik heeft zonder pardon ,zeker een papiertje gekregen met de nederlandse tekst ""bevel om het land te verlaten"" dat moet voor die Sans Afrik de schok van zijn leven geweest zijn...misschien kan hij het record breken van die "sans p" die ik ooit eens opsloot die had een hoop aliassen en "7" ZEVEN op zak allemaal bevelen om het land te verlaten....Zou onze DV nu echt geen kamertje vrij hebben om die arme onbegrepen Afrik op te vangen als was het maar een ruimte van 1,50 op 1,50m niet te groot dan kan hij ze opstapelen...hoeveel van dergelijke agressieve idioten zouden er tussen zitten bij die 15.000 gereedgullariseerdenooceenweeers

Gepost door: Rene | 18-08-09

"Europees Hof vindt sociale vrede en politieke stabiliteit belangrijker dan een absoluut recht op vrije meningsuiting".

Dit moeten jullie absoluut lezen!!!

Gepost door: Janice | 18-08-09

USE Het Europees Hof, de Raad van Europa, en de EU hebben alle als uiteindelijk doel de oprichting vd Verenigde Staten van Europa. Om daarin minder verschillende volken te hebben, moeten deze zoveel mogelijk onderling worden gemengd, en moeten bovendien zoveel mogelijk moslims worden ingevoerd. Deze laatsten zouden uiteindelijk ook voor een oplossing vh taalprobleem kunnen zorgen, door het arabisch of het turks als gemeenschappelijke taal in de EU in te voeren.

Eigenlijk is het nog een wonder dat 3 rechters niet akkoord waren. Die worden wsl kortelings 'op pensioen gesteld'.

Gepost door: Wannes | 18-08-09

Visite Een ander probleem met negers (en ook met moslims) is hun enorme familie- en kennissenkring, die met grote regelmaat op bezoek komt. Zo hoorde ik van een zwarte familie met kinderen in een flatgebouw in Turnhout dat op één avond de lift 26 keer op en af ging alleen al voor hen. Gelukkig gaan ze nu verhuizen.

Gepost door: Wannes | 18-08-09

Onze vrijheden verliezen we. "Europees Hof vindt sociale vrede en politieke stabiliteit belangrijker dan een absoluut recht op vrije meningsuiting".

Dit moeten jullie absoluut lezen!!!

Gepost door: Janice | 18-08-09

Zou hij zich inbeelden dat negers meer mogen dan blanken ? Wie zo politiek-correct geîndoctrineerd is dat hij "Afrikaan" tegen een "neger" zegt en zodus blanken(nazaten der kolonisten) of bruinen (Berbers,Arabieren) discrimineert want enkel neger = "Afrikaan") kijke eens naar de dikke Van Dale of op www.vandale.nl :
NEGER : 1) lid van één vd zwarte rassen van Afrika. 2) afstammeling vd negerslaven in Amerika. (Den dikke Van dale is dus niet zo dom om Afro-American te vertalen want men zegt toch ook niet European-American tegen een blanke !!!)

Gepost door: Rechtse Rake Rakker Rolls Royce | 20-08-09

De commentaren zijn gesloten.