18-08-09

Sommigen weten het wel.

10:25 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Straf voor een voetbalfan in Saoedi-Arabië Zou dat hier ook niet helpen bij hooligans?

Gepost door: Janice | 18-08-09

die snapt het inderdaad...nu nog Allah en we zijn rond zweepslagen voor het veld op te lopen,straffe kost.Ik begin al langer hoe meer symphatie te krijgen voor die sharia.Ik wacht in spanning op een reactie van onze rood-groene broeders van liefde .want het is toch een cultuur die zij bepamperen...Ik vond die reactie van een lezer niet slecht...stel je voor dat arabier in zijne "flikker" het veld zou oplopen...wat voor een straf zou die krijgen...ik durf er niet aan denken !! Het was een goed Youtuubeke,veel symphatie zal die niet oogsten,zeker niet bij onze """jongeren"""" want hij spreekt over """werken""""

Gepost door: Rene | 18-08-09

Genen Indrukwekkend moet ik toegeven. Toch zal hij of de koran zijn ras niet in beweging krijgen, want de oorzaak ligt in de genen. Zoals alles genetisch bepaald is.

Gepost door: Wannes | 18-08-09

Economisch succes Westoever is groot economisch succes

NEW YORK - De Westelijke Jordaan floreert economisch. Met een jaarlijkse welvaartsgroei van zeven procent kan het Palestijnse gebied een 'prototype van vrede' worden in het Midden-Oosten.Dat zegt Michael Oren, de Israëlische ambassadeur in de Verenigde Staten. Voor het Wirtschaftswunder op de Westoever baseert hij zich op cijfers van het Internationaal Monetair Fonds.

Oren spreekt van een ,,veelbelovend succesverhaal'' van de Palestijnse economie op de Westelijke Jordaanoever. De economie groeit jaarlijks met zeven procent, de werkloosheid neemt af en de lonen stijgen gemiddeld 24 procent per jaar. De toerismesector zit in de lift, met name Bethlehem zal het aantal toeristen bijna verdubbelen dat zesduizend nieuwe banen heeft opgeleverd.

Oren schrijft het succes toe aan de koers van de Palestijnse Autoriteit, die onder leiding van premier Salaam Fayyad een voorzichtige financiële politiek voert. Mede door de toegenomen veiligheid gaat de bevolking massaal naar winkelcentra en recreatiegebieden. Ook de versoepeling van de Israëlische grenscontroles en de toestemming voor handelstransport met Jordanië en Israël hebben bijgedragen aan de welvaartsgroei.

Het economisch succes op de Westoever staat in schril contrast met de ontwikkeling op de Gazastrook, signaleert Oren. De werkloosheid in het door de Hamas beheerste gebied bedraagt bijna 40 procent. De radicaalislamitische beweging voert een ,,draconische controle'' uit op de naleving van de sharia. En in plaats van te investeren in winkels en restaurants steekt de organisatie miljoenen dollars in raketten en mortiergranaten, aldus Oren.

,,De bevolking van de Westoever bouwt haar soevereiniteit op vanaf onderen'', meent de Israëlische ambassadeur. ,,Het zaad van de 'economische vrede'- waarvan de Israëlische premier Netanyahu sprak - staan in feite al in bloei aan de commerciële skyline van Ramallah.''

Gepost door: Wannes | 18-08-09

Ja, dat heb ik ook gelezen in De Tijd. In Gaza, met Hezbollah en Hamas, zal het nog wel even duren.

Gepost door: Janice | 18-08-09

Hier besteden ze hun geld aan.

Gepost door: Janice | 18-08-09

Als inwoner van Dubai, wil ik toch even nuanceren. De meneer in het filmpje heeft het niet over de "kak"marokanen van Belgie, of kak"algerijnen van Frankrijk, of vul zelf maar in...In Europa namelijk, zijn vooral de arabieren die niet werken, en van de bijstand leven een doorn in het oog van de hardwerkende westerling.
Deze meneer heeft het over de inwoners van de GCC landen. Landen waar het verhaal een klein beetje anders in mekaar zit. Lees, 180 graden.
Hier klaagt de plaatselijke bevolking (lees de locals) (UAE,Qatar,Bahrain,..) constant over de westerse inwijkelingen. Nog steeds werken ze niet, want werken dat hoeft niet, ze hebben geld genoeg en werken, dat doen de westerlingen wel. Ze klagen over hoe door al die westerlingen hun cultuur verdrongen word. Welke cultuur vraagt een mens zich af, 40 jaar geleden woonden ze nog in de woestijn in een tent. De overheid zorgt voor een elk van deze mensen, ze krijgen een gratis huis, gratis onderwijs, gratis leningen van de bank, gratis gezondheidszorg, ze mogen huizen kopen, ze zijn de enigen die een bedrijf kunnen openen hier, en ga ZO maar verder. De westerlingen, die zijn hier 2de rangsburgers, die zullen NOOIT iets of wat van voordelen krijgen. Dus na 30 jaar bijdragen aan de economie, als ze zonder werk vallen worden ze netjes het land uitgebonjourd. Hun lonen liggen aanzienlijk lager, als ze hun middenvinger durven opsteken in het verkeer na een werkdag van 16 uren worden ze GEDEPORTEERD naar het land van herkomst zonder pardon.
Ik kan eigenlijk een boek schrijven, maar vandaag hou ik het kort.
WIE IS ER DAN DE DOMMERIK?

Gepost door: Nadia | 19-08-09

Hey Nadia, lang geleden weeral! Alles oke?

Je hebt gelijk natuurlijk. Ik heb ook gelezen dat 80% van de bevolking in Dubai vreemdelingen zijn, maar dat komt toch maar alleen door het feit dat Arabieren zelf niets kunnen, zoals die man hier komt te vertellen. Wat gaan ze doen als Dubai ingaat op de vraag om alle gastarbeiders terug naar huis te sturen en eventueel geen toeristen meer toe te laten?
Ik denk dat er niet veel eilanden meer zullen bijkomen en nog minder enorme hoge gebouwen.
Bovendien denk ik dat de opgespoten eilanden vlug leeg zullen lopen, want wie wil daar dan nog blijven wonen?
De gastarbeiders mogen dan misschien momenteel de 'dommeriken' zijn, maar wat gaan ze ginder doen als alle olievelden zijn opgedroogd?

Het is zoals sjeik Saïd Al-Maktoum zei: " “Mijn grootvader reed op een kameel, mijn vader reed op een kameel, ik rij in een Mercedes, mijn zoon en kleinzoon zullen een Landrover hebben, maar de zoon van mijn kleinzoon zal weer op een kameel rijden.” Daarmee bedoelde Rashid dat Dubai actie moest ondernemen om het einde van het olietijdperk te overleven. Hij zette in ieder geval het beleid van zijn vader voort en stimuleerde de ontwikkeling van Dubai als toeristische bestemming.
(Dus er is nog veel werk voor jou ginder...)

Misschien ken je hem wel. Inderdaad een verstandig man. Ken je hem?

Gepost door: Janice | 19-08-09

Om nog even terug te komen op de gastarbeiders in Dubai.
Een hele tijd geleden was er een documentaire over Dubai (ik denk op de BBC ofzoiets) en daarin liet men zien dat Dubai ook krottenwijken heeft. Goed verborgen voor alle westerse gasten en toeristen die zich enkel binnen bepaalde zones mogen bewegen.
Nu blijkt dat men ginder een verschil maakt tussen 'gastarbeiders' uit India en Pakistan die daar eerder als slaven worden gebruikt en westerse migranten die men eerder als 'gasten' beschouwt en met open armen ontvangt.
Westerlingen verdienen goed en hebben een luxueus leventje, de anderen wonen daarentgen in krottenwijken - een soort bidonville.

Veel informatie is er op internet niet te vinden, behalve dit hier:

Gepost door: Janice | 19-08-09

Beste Janice, jammer dat ik je verleden keer niet heb gezien toen ik in Belgie was. Ik had een hele waslijst van scherpe onderwerpen voor je bij om eens lekker over te discussieren.

Hetgeen ik bedoel met het woord "dommerik" in voorgaande reactie is niet dat de gastarbeider dom is. Neen neen, nog steeds verdient deze westerse gastarbeider meer dan in het thuisland, MINUS natuurlijk alle voordelen van sociale zekerheid en gezondheidszorg.
De dommerik in mijn ogen is de Belg tout court.

Ik zie hoe de overheid van de Verenigde Arabische Emiraten ALLES doet voor haar staatsburgers, ze worden als het ware op handen gedragen. Daartegenover als een buitenlander 1 verkeerde beweging maakt wordt hij in de gevangenis gegooid of onmiddellijk gedeporteerd, met andere woorden NULtolerantie. Waar ik in mijn reactie naartoe wil, is eigenlijk dat als Belgie een gelijkaardige politiek zou hanteren, dan zouden wij heel snel verlost zijn van het uitschot en krapuul en zouden er minder mensen vies naar MIJ kijken omdat ik zo een mooi exotisch kleurtje heb! ;)

Gepost door: Nadia | 19-08-09

't Ja...waarom kunnen ze hier niet gewoon zijn zoals jij (en nog een paar die ik ken) ... dan waren er totaal geen problemen.

Maar klopt het dat er een enorm verschil wordt gemaakt tussen Aziatische gastarbeiders en westerlingen in Dubai?

Gepost door: Janice | 19-08-09

Hummm...het ligt veel gecompliceerder dan dat. Ik weet dat de media ervan houd dit soort propaganda naar het westen te sturen van ocharme de indierkes, die hebben het zo slecht. Maar om nu te zeggen dat alle aziaten hier worden uitgebuit en dat alle westerlingen hier leven gelijk God in de hemel en pap eten met gouden lepeltjes is een zeer kortzichtige beschrijving van de situatie. Je moet hier ook al wat langer zijn, om te beseffen hoe de vork in de steel zit.
Ik behoud mij voorlopig van commentaar, dan heb ik nog wat te vertellen in september als we ene gaan pakken. :)

Gepost door: Nadia | 19-08-09

Maar nu hou ik je aan je woord, hé!!!

Gepost door: Janice | 19-08-09

Zemen Ik ken een jong koppel dat enkele jaren in Dubai en Koeweit hebben gewoond. Hij werkte er voor een int. firma, zij ging niet werken. Ze hadden er een prinselijk bestaan in een luxe compound, in zover zelfs dat, toen ze terug naar hier verhuisden, de vrouw een inzinking kreeg omdat ze zelf het huishouden moest doen en de ramen zemen.

Gepost door: Wannes | 19-08-09

Hello Wannes, ja inderdaad voor de economische crisis dit jaar toesloeg, waren er wel veel van deze gevallen bekend. Wij noemen dat soort madammen Jumeirah Janes.
Maar tegenwoordig is het meer van ditte:

http://www.gva.be/nieuws/buitenland/aid849714/antwerpse-familie-in-dubai-kan-eindelijk-naar-huis-2.aspx

Vele expats kunnen hun huishuur niet meer betalen en worden in de gevangenis gegooid na 3 maand achterstand. Sommige slapen in hun dikke jeeps nu op het strand, te trots om naar huis te gaan en tegen familie en vrienden te vertellen dat het Dubai avontuur uitgelopen is op een financieel fiasco.

En dan even back on topic:
Hulp voor het huishouden kost eigenlijk niets in vergelijking met Belgie, en veel westerlingen maakten daar graag gebruik van. Ik zag mensen in het weekend in de malls lopen met hun nanny schoorvoetend volgend, hand in hand met de kinderen. Dan zie je ze in de supermarkt en de nanny duwt het karretje vooruit, terwijl mevrouw en meneer inladen. Die nannies verdienen nog steeds 4 keer meer dan in hun eigen land en zijn blij dat ze die job hebben, wat mij vooral verontrust is dat mensen hun kinderen liever laten opvoeden door een vreemde omdat het toch oh zo handig is en goedkoop daarbovenop.

Gepost door: Nadia | 19-08-09

Gestolen! Vrouwe Janice,
Ik heb uw filmpje gestolen. Voor op mijn weblog, bedoel ik...
Waarvoor excuus.
De Drs.

Gepost door: Drs. Johan Arendt Happolati | 20-08-09

Muezzin Dat de moslims overal in europa partijhoofdkwartieren annex gebedsruimte annex gerechtszaal annex bibliotheek annex trouwzaal (samengevat ook wel mosketen genoemd) inclusief minaretten oprichten heeft zo zijn reden. Het is nl maar de 1e stap. De 2e stap bestaat onvermijdelijk uit de oproep tot gebed vanop hun vuurtorens. De muezzin (zo heet die ambrasmaker) zal ons al van in het holst vd nacht in luid en klaaglijk arabisch duidelijk maken wie de wereldheerser is.

In Rensburg (D) was er aanvankelijk weinig protest tegen een moslimhoofdkwartier met bijhorende raketten. Maar islam komt nooit 'een beetje', en zo werd deze week de logische volgende stap aangekondigd: de muezzin. Het eerste protest vd 'Goedmensen' die de moskeet hadden goedgekeurd laat zich reeds horen. Wordt vervolgd...

Gepost door: Wannes | 20-08-09

Drs. Johan Arendt Happolati Doe maar, het is toch mijn filmpje niet. :)

Gepost door: Janice | 20-08-09

Een Islamitische week 95 doden op één dag in Irak, een verbluffende reeks aanslagen in Afghanistan, aanslagen in Dagestan, zware gevechten in Mogadishu, 100.000 mensen gevlucht in Jemen, 30 terroristen aangehouden in Saudi Arabie, aanslagen in Grozny, Tsjetsjenie, aanslag op waterkrachtcentrale in Rusland opgeeist door islamisten, massamoordenaar Lockerbie vrijgelaten voor handelsakkord met Lybie, enz enz.

Het gaat goed met de islam, dank u.

Gepost door: Wannes | 22-08-09

De commentaren zijn gesloten.