19-08-09

Directrice atheneum Antwerpen werd bedreigd.

hanging1_1
Overspelige vrouwen worden opgehangen - maar de directrice van het atheneum in Antwerpen willen ze ook wel zien hangen.Na al de herrie die was ontstaan na het hoofddoekenverbod in het Arheneum van Antwerpen, wou de directrice Heremans een tegemoetkoming doen door aparte kleedkamers voor moslima’s te installeren. Ze konden daar hun hoofddoek afzetten bij het binnenkomen en terug rond hun hoofd wikkelen vooraleer ze terug de straat op gingen.

Vaak was het andersom, en droegen de meeste meisjes de hoofddoek op school onder druk, beweerde de directrice voordien. Dat is best mogelijk maar de druk bestaat niet alleen op school maar ook erbuiten. Na jaren de moslims te hebben gekoesterd in haar school, krijgt ze nu de ware aard van de islam te zien en blijkbaar is ze daar nu heel erg van geschrokken.

"Ik werd enkele weken geleden herkend door drie radicale moslimmannen. Die mannen zeiden dat ik zweepslagen hoorde te krijgen en moest worden opgehangen. Op 1 september zouden ze met duizend man aan de schoolpoort staan. Dat is geen gesprek meer op basis van gelijkwaardigheid", vertelde ze aan de GvA.

Ze hoopt op de steun van de progressieve moslim, dan zal ze nog lang kunnen wachten, als die er al zijn, dan zijn ze bang van de extremisten die er de plak zwaaien. De moslims in Antwerpen zijn niet anders dan die in Molenbeek of om het even waar in de wereld. Een progressieve moslim, die de koran bekritiseert en in vraag stelt, leeft meestal ondergedoken zoals Salmon Rushdie of ze hebben constant beveiliging nodig zoals Afshin Ellian maar de meesten houden gewoon hun mond en doen er alles aan om maar niet op te vallen in hun gemeenschap.

De enigen waar ze misschien nog een beetje begrip zal van krijgen, maar dan wel in het geheim, zijn sommige moslimvrouwen. Maar die zullen dat nooit openlijk toegeven, want dan is hun leven in gevaar.

Ondanks jaren moslimpamperen heeft de directrice er blijkbaar niet veel bij gewonnen. Niets anders dan een volledige ‘zwarte’ school waar extremisten zoals Nordin Taouil en zijn trawanten het voor het zeggen hebben.

00:18 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Niets mis mee Uiteindelijk is de situatie niet anders dan op andere scholen
tegenwoordig hebben de ouders het overal voor het zeggen op scholen, en nu ook .
En maakt U geen zorgen, als de school de orders van de ouders niet opvolgt, dan zijn er ook sancties.
Wat is het verschil ?
Zichtbaar en onzichtbaar, dat is al.

Gepost door: Siberx | 19-08-09

De realiteit is toch net weer even iets anders... Of paste de inhoud niet met uw ideetjes? Lees anders eens het paginagrote artikel over Nordine Taouil (Imam wil straf voor mannen die directrice Atheneum bedreigden).

Gepost door: DV | 19-08-09

DV, ik zei het al eerder dat je een zeer vermoeiend mens bent. Ik weet zelfs niet wat je bedoelt met 'mijn ideetjes'.
Ik heb inderdaad de GvA nog niet gelezen, sommige mensen werken ook wel een beetje.
Maar werd wel al op de hoogte gebracht door het comité via een SMS die het schandalig vinden dat de GvA een extremist zoals Nordine Taouil de hemel inprijst om de publieke opinie te sussen.
Maar bedankt voor de link, dan moet ik het nu niet zelf gaan opzoeken.
Ik denk toch wel dat ex-moslims meer ervaring hebben dan jij, denk je ook niet?

Gepost door: Janice | 19-08-09

veel mis mee ! het gaat er hem om dat de directrice bedreigd werd omwille van haar beslissing om de hoofddoek te verbieden in haar school.
het is in dit land ver gekomen dat hier een aantal moslim-extremisten onze mensen komen bedreigen met de dood als zij hun goesting niet krijgen. wij betalen fortuinen opdat dat volk zich hier zou aanpassen aan onze normen. wij doen de ene toegeving na de andere. waar zitten nù meneer voorhamme en co ? zij créeren een "aparheid" ipv zich te integreren. en dan dreigen ze nog om de directrice te slaan en/of op te hangen! en daar is 'niets mis mee' ? ik vind dat er al veel te veel mis gelopen is ! het wordt de hoogste tijd dat de overheid hier ingrijpt in plaats van te pamperen en de eventuele relschoppers hard aanpakt en desnoods terug stuurt naar land van herkomst ! ik vraag me af of ze ginder ook zo hard van toren moeten blazen ?

Gepost door: jos | 19-08-09

Jos Voorhamme zegt privé ook wel andere dingen dan op de politieke tribune hoor! Allemaal trouwens.
Ze zijn gewoon schijnheilig voor de 'stemmekes'.

Gepost door: Janice | 19-08-09

Dien imman is een schijnheiligaard van de eerste graad. Hebben we hem al ooit zijn landgenoten zien veroordelen voor hun ongewenst gedrag tegen de autochtonen? Ik denk van niet. Hij is waarschijnlijk op het matteke geroepen na zijn oproep tot het boycotten van het Atheneum waarbij hij duidelijk liet zien hoe "gematigd progressief" hij is. Islam betekent vrede, maar dat wil wel zeggen dat de vrede er pas komt als ieder mens moslim is geworden.

Gepost door: lies | 19-08-09

Janice dat bedoelde ik juist . voorhamme was de eerste om 'halal-vlees' te promoten in de Antwerpse scholen als ik me niet vergis. nu EISEN de moslims dat de hoofddoek gedragen wordt in die school. wat gaat het morgen zijn ? natuurlijk is het de sossen enkel om de stemmen te doen. voor de rest kunnen ze de moslims missen als kiespijn. (uitspraak sos tobback)

In 1995 lanceerde Tobback zelf een boekje met de titel Zwart op Wit. Hij schreef het niet zelf. Dat deed Jörgen Oosterwaal, de huidige hoofdredacteur van Humo - althans op momenten dat Guy Mortier buitenshuis is. Tobback vergeleek asielzoekers met 'meeuwen op de stort'. Hij vond dat ze hier niets te zoeken hadden.

Louis Tobback (SPa) in Humo, 5 maart 96, blz. 39: “Ze komen hier als meeuwen op een stort zitten omdat het makkelijker is dan thuis te vissen of de grond te verbouwen”

maar dat belet de sossen niet om er binnenkort nog eens een pak geregulariseerden op het "belgisch stort"("stort": goed gezien van tobback) te laten neerstrijken ( ).

Gepost door: jos | 19-08-09

Ja inderdaad, dat herinner ik mij nog. Soms vind ik Tobback wel 'ne goeie', zolang hij maar niet op ons wil kloppen.

Gepost door: Janice | 19-08-09

DV vindt Talouil gematigd! Wat schrijven ex-moslims? Een van deze Marokkaanse moskeeën is El Mouslimin in de Jan Palfijnstraat.

Dit is dé moskee waar de terreurgroep ‘Groupe Islamique Combattant Marocain’ aanwezig is. Het is een zéér groot gebedshuis waarin fundamentalisten zich thuis voelen.

De vroegere imam, Nordin Taouil, was een echte voorvechter van de gewapende jihad tegen de westerlingen en joden. Zijn agressief denken en handelen heeft er toe geleid dat 90% van de jongeren in deze moskee zich geroepen voelt om hun leven te geven voor de gewapende strijd. Hij is ook dé persoon die je moet contacteren als je een fysieke opleiding wenst te volgen in het buitenland (voornamelijk Pakistan en Algerije). Vandaar dat de Marokkaanse inlichtingendienst in deze moskee is geïnfiltreerd.

Terroristen van ‘Groupe Islamique Combattant Marocain’ vinden in deze Antwerpse moskee een veilig onderkomen. Velen van hen worden in Marokko gezocht voor het plegen of voorbereiden van aanslagen.

Gepost door: Janice | 19-08-09

Grappig!! Zij is naar buiten toe extreem, fanatiek en gevaarlijk. Binnen is ze precies een beetje anders.

Gepost door: Janice | 19-08-09

Vlaams Comité voor Ex-moslims Ik ben Peter V, oprichter en voorzitter van Vlaams Comité voor Ex-moslims. Ons comité bestaat momenteel uit 5 leden die al hun vrije tijd besteden aan dit initiatief. Ikzelf ben van Belgische origine, ondervoorzitter heeft Nigeriaanse roots, anderen zijn van Marokkaanse afkomst. Het comité is opgericht op 1 januari 2008. Dit jaar nog worden we een officiële vzw. Onze doelstelling: bestrijden van moslimextremisme in Antwerpen dat een bedreiging vormt voor zowel vredelievende moslims, ex-moslims als andersgelovigen. Ikzelf werk nauw samen met de vredelievende Ahmadiyya moslimgemeenschap. Zij strijden ook tegen de alsmaar groeiende groep moslimextremisten. Meer nog, de Ahmadiyya's worden net zoals de leden van ons comité bedreigd met de dood. In Pakistaanse moskee Khatim-Al-Anbia in Oranjestraat heeft imam Abdul Hameed enkele weken geleden een fatwa (=doodsvonnis)uitgesproken tegen de leden van ons comité. Deze extremisten verspreiden ook literatuur waarin bevelen wordt om ongelovigen (ook Ahmadiyya's) uit te roeien. Zelfs literatuur in het Nederlands! Nordine Taouil is juist van hetzelfde kaliber. Nordine weet wel elke keer media en politiek naar zijn hand te zetten omdat hij zo intelligent en welbespraakt is. PS: Lees mijn getuigenis eens in het artikel "De jihadi's van Antwerpen-Noord" in Knack van enige tijd geleden. Vooraleer Knack zo'n artikel publiceert, moet het wel 200% zeker zijn van de betrouwbaarheid van de informatie. WIJ ZIJN GEEN VLAAMS BELANGERS!!! Maar we hebben wel een belangrijk raakpunt, namelijk de strijd tegen moslimextremisme! Vrijdagavond 11 september geef ik in Antwerpen een lezing over het volgende onderwerp: de rol van vrouwenhandel binnen het Antwerpse moslimextremisme. Met exclusieve beelden van verborgen camera en geluidsopnames als ultiem bewijs! Later meer hierover!

Gepost door: Peter | 19-08-09

Peter,mensen zoals jij maken het verschil,je bent zonder enige twijfel een moedige man.Niet alleen zul je moeten opboksen tegen die achterlijke fanatiekelingen maar ook tegen bepaalde politieke partijen die onder de noemer van "verdraagzaamheid" lees "lafheid en eigenbelang" je vzw zeker niet zullen ondersteunen,lees de teksten van DV bv ,blinde zombie's en dat is de enige niet. Het is toch raar dat "onze jongens" meestrijden tegen de Taliban,maar hier in Belgie laat men begaan,omwille van die zogezegde verdraagzaamheid en anti racisme .Het valt me echter op dat ge in hoofdletters benadrukt WIJ ZIJN GEEN VLAAMS BELANGERS...is dat niet de enigste partij die ook de moed heeft om bepaalde miskleumen uit heel dat Islamcircus aan te klagen.Je schrijft we hebben wel raakpunten ,uiteraard ,ik denk dat alle partijen raakpunten hebben als het gaat over een troep extremisten,die de doodstraf uitspreken over "ANDERSDENKENDEN" er moet maar ene idioot rondlopen .Leg in ieder geval klacht neer voor "doodsbedreigingen" zoekt steun bij alles en nog wat komt zoveel mogelijk in de openbaarheid,bekendheid geeft veiligheid en zal er velen toe aanzetten lid te worden of uw VZW te steunen.Ik wil graag een financiele bijdrage leveren,zodat ik daadwerkelijk iets kan doen,om die fanatieke religieuse clown-musicals extremisten een halt toe te roepen...dat ze hun leer en zienswijze verkondigen in de woestijn voor de schorpioenen,de ezels en de geiten,die meer verstand hebben dat die misleide volgelingen.
en ...tenslotte ,ik meen dat oprecht "vrede zij met die vredelievende Ahmadiyya's...want zij eren hun God,hun Allah in alle oprechtheid ,zij misbruiken hun godsdienst niet.

Gepost door: Rene | 20-08-09

Janice, leer lezen Waar schrijf ik dat Talouil gematigd is ? Ik geef enkel een interview dat de zaken enigszins nuanceert.

Gepost door: DV | 20-08-09

poco-pers Positieve artikels over moslims schrijven is de taak vd verenigde poco-pers. Dit blog wil niet het zoveelste kanaal zijn dat de invasie probeert goed te praten.

De moslims, ook de goede, zijn voor alles moslim, daarna turk of marokkaan, daarna pas belg of europeaan. Als het erop aankomt zullen ze dus als één blok reageren tegen ons, nog gezwegen van als het ooit tot een gewapend conflict met één van die landen moest komen. De turken bv, ook de 3e generatie, zijn no g altijd verplicht hun dienstplicht in Turkije te vervullen, ze kunnen dus niet met onze wapens overweg.

En die duitse soldaten die hier om de haverklap binnenvielen, zaten daar ook niet veel goeden bij?

Gepost door: Wannes | 20-08-09

Inderdaad DV, ik zal nooit de islam aanvaarden in Europa, gewoon omdat het geen aanvaardbare religie is en hier niet thuis hoort. Ik zal er (met de pen) blijven tegen strijden zoals mijn grootvader, mijn oom en diens neef (met wapens) vochten tegen de nazi's. Want veel verschil tussen het nazisme en de islam is er niet.


Het is een religie die niet past in onze westerse cultuur, en als je er meer over weet dan ik, dan mag je mij tegenspreken. Is er hier en daar iets dat opvalt, dat goed is, dan schrijf ik er over en als jij iets weet, dan mag je het altijd laten weten. Voorlopig zijn de ‘goede moslims’ heel stil en antwoorden ze op terechte kritiek “Ja, maar…”

Weinigen durven zover gaan als die man op de clip, of Salmon Rushdie, die nog altijd moslim is, maar de koran wil aangepast zien aan deze tijd. De anderen, Wafa Sultan, de Nederlandse auteur van Marokkaanse origine Faoud Laroui (zegt zelf agnost te zijn), Hafid Bouazza (die de moslima's belachelijk wil maken), Mimount Bousakla (die ik zeer goed ken) en nog vele anderen zijn ex-moslims en durven scherpe kritiek te uiten op de koran zowel als op de devote moslims.

Na 15 jaar lang alles te hebben gelezen wat er ook maar verscheen over islam en sharia in vijf talen, en het boek met voorschriften van de ayatollah khomeini – en diverse gesprekken met islamgeleerden te hebben gevoerd (en vragen gesteld) - en ongeveer een jaar verblijf in moslimlanden, ben ik waarschijnlijk wel iets beter op de hoogte dan jij, die denkt dat de islam enkel gaat over hoofddoekjes en kleine ambetante crimineeltjes.

Je zal mij dus inderdaad nooit veel positiefs horen zeggen over de moslims – hun islam en hun koran, daarentegen kan ik wel positieve dingen zeggen over bepaalde mensen, ook al komen ze oorspronkelijk uit een moslimslanden. En zo ken ik er verschillende.

Maar soms schrik ik nog wel eens wanneer een moderne of zoals ze dan zelf zeggen, gematigde moslim, volledig aangepast en zich de westerse cultuur blijkbaar heeft eigen gemaakt over homo’s beginnen, of vrouwen, joden of hun religie, die ze zogezegd niet meer aanhangen.

Zo had ik laatst een discussie met een Tunesiër (die weliswaar nog in Tunesië woont) die zei dat hij zijn zoon zou vermoorden mocht het een homo zijn. Ik probeerde hem ervan te overtuigen dat die daar dan niet zelf voor gekozen had, maar hij beweerde dat het aan de opvoeding lag. Je kon er gewoon niet over praten met die man. Over de plaats van de vrouw hebben ze meestal ook zo hun eigen ideeën, alhoewel hij samenwoonde (in Tunesië) met een Hollandse die absoluut niet van plan was zich te onderwerpen. Of de relatie zal blijven duren, betwijfel ik dus wel.Toen de Taliban in Afghanistan zo te keer ging tegenover vrouwen en meisjes, werd in de VS een organisatie verder gezet van een vrouw die in Afghanistan als martelares werd gedood. Ik heb de vrouwen financieel gesteund om hun strijd om het recht op onderwijs en het uitoefenen van een beroep verder te zetten. (Dat moesten ze toen in het geheim doen maar omdat ze niet mochten werken, hadden ze ook geen inkomen, dus hadden ze steun nodig vanuit het buitenland).

Als je denkt dat ik alleen ben met mijn kritiek, denk dan vlug iets anders. Mimount Bousakla wou zelfs de koran laten herschrijven door vrouwen.

Citaat uit de Standaard (zie link):
“Een Tunesisch denker noemde zijn boek 'La maladie de l'Islam', een Amerikaans arabist, peetvader van de arabistiek, schreef een werk met de omineuze titel 'What went wrong with islam?', een Nederlands hoogleraar en publicist schreef over 'Het drama van de multiculturaliteit', een ander sprak in verband hiermee over 'een arena', nog weer iemand anders gewaagde van een vergelijking tussen islam(isme) en nazisme, een Egyptisch-Amerikaanse vrouwelijke psychiater noemt de islam gewoon 'achterlijk', een Somalische vrouw die liefhebbert in Spinoza waarschuwde voor het expliciet vrouwonvriendelijk en djihadistisch karakter van de koran, en zij kon het beslist weten”.Dus ja, ik heb kritiek en ik vind de islam een gevaarlijke doctrine, desondanks heb ik vrienden in zowel Vlaanderen als Tunesië, Algerije en zoals je al kon zien, ook in Dubai. Wat jij moet leren, DV, is dat er een verschil is tussen een religie en tussen een mens met een andere nationaliteit. Ik denk dat je dit af en toe wel eens door mekaar gooit. En wat criminelen betreft? De onze hier opsluiten en de anderen (waarvan ik dan wel de nationaliteit of het land van herkomst van noem) met heel de familie terugsturen naar het landwaar ze oorspronkelijk vandaan komen.

En tenslotte een citaat uit een boek van een vrouw die haar strijd tegen de islam heeft voorgezet tot aan haar dood.

“Ik vind het schandelijk en ontdek in alles de opkomst van een nieuw fascisme, een nieuw nazisme. Een fascisme, een nazisme dat nog onverbiddelijker en des te walgelijker is omdat het gevoed wordt door de hypocriete goeddoeners (de politiek correcten), de progressieven, de communisten, de pacifisten, de katholieken of zelfs de Christelijken, die de brutaliteit hebben iemand zoals ik, die de waarheid uitschreeuwt, een label op te kleven.

Orliani Fallaci


De organisatie waar je zo verwoed naar op zoek bent via google werd nog maar pas opgericht. Het is niet zo eenvoudig wanneer je weet dat al één persoon werd vermoord en de anderen constant doodsbedreigingen krijgen via hen GSM.

Maar het komt nog wel. Alles op z'n tijd.
En ja, ook al is er geen enkel lid betrokken bij het VB, weten ze dat ze op ons kunnen rekenen, want wat zij nu vertellen, zeggen wij al een eeuwigheid.

Gepost door: Janice | 20-08-09

DV Even verduidelijken...Peter WAS moslim.

Gepost door: Janice | 20-08-09

nog een poging om DV's te genezen van het correcte virus Goede tekst Janice ,je doet er alles aan om mensen te waarschuwen ten koste van je vrije tijd die je normaliter voor meer aangenamere zaken zou kunnen besteden.dat zal zelfs DV ook niet ontgaan zijn en je meer dan 1 miljoen bezoekers.Als onze "D"eftige "V"oorvechter van de Islam nog niet helemaal "hersendood" is moet hij na het lezen van uw tekst toch serieus in de haren beginnen krabben,tenminste als hij die nog heeft (gelukkig zijn er andere plaatsen waar hij in de haren kan krabben)
Het is toch heel eenvoudig te bewijzen dat "godsdienst" een kwestie is van opvoeding ,niets meer, niets minder,moest die Nordin door Katholieke ouders zijn opgevoed dan was hij nu waarschijnlijk een hevige "pilaarbijter"
Wanneer Islam of wat dan ook een vrijgeleide betekent voor eremoorden,zweepslagen,steniging,onderdrukking van de vrouw en......nog een heel waslijstje...bovendien het feit dat zij op bepaalde plaatsen elkander uitmoorden , allemaal in naam van Allah....dan moet je toch toegeven beste DV dat heel dat Islam circus niet veel heeft te maken met een "godsdienst"

Toegeven aan de Islam,het bepamperen ervan onder de noemer van "verdraagzaamheid" anti-racisme enz is zich akkoord verklaren ,met bv het discrimineren van Homo's,ze worden nog niet vermoord maar dat komt nog wel als er nog veel,steun, DV's bijkomen...zich akkoord verklaren met de dracht van "kopvodden" een baanbreker voor de "boerka's' en dergelijke circus-atributen...in bepaalde restaurants,verbod om pintjes te drinken omdat een paar verwarde baarden dat zo hebben beslist, geen varkensvlees meer enz enz ...Dan ga jij DV proberen uit die droge Islam citroen nog wat sap te persen. De Koran moet dringend herschreven worden,moeilijk kan dat niet zijn,desnoods wil ik het doen,in het vertellen van sprookjes ben ik een "krak" met grote ogen zaten mijn kinderen indertijd te luisteren,maar in tegenstelling tot Moslims hadden zij hun twijfels over de echtheid van het verhaal en stelden mij vragen...De Moslims geloven alles en stellen geen vragen,kunnen en mogen ze niet anders loert de dood...

Gepost door: Rene | 21-08-09

Eén agressief mannetje dat de steun krijgt van leerkrachten uit de mei-68-generatie, kan een hele klas onder de knoet houden en mensen slaan niet zo makkelijk de handen in elkaar.

Gepost door: Adelbert | 21-08-09

Van Hecke En de positieve discriminatie van moslims gaat onverminderd door: Er wordt NOG meer geld gevraagd voor het onderwijs aan hardleerse muzelmannen:


"Die groep jongeren (sic) die hun talenten niet voldoende ontwikkelen via de school vormen een tijdbom onder de samenleving", aldus Van Hecke, baas van het katholiek onderwijs.

Hoezo Mieke, ook al aan 't paniekzaaien? Er zijn toch ook vele goede moslims?

Gepost door: Wannes | 21-08-09

Gematigde moslims onder vuur Bosnië, augustus 2009

Reiss-ul-Ulema Mustafa Ceric, leider van de Bosnische moslims heeft scherpe kritiek geuit op gematigde moslims en op Bosnische Serven. Hij wil dat de sharia wordt opgenomen in de Bosnische grondwet.
Ceric deed zijn oproep tijdens een massale bruiloft waar twintig stellen in het sharia-huwelijk traden: 'deze bruiloft is nog maar het begin.. Ik hoop dat dit de komende jaren steeds vaker gaat gebeuren’. Mogelijk is de bruiloft bekostigd door de Libische leider Khadaffi.
Sharia huwelijksrecht betekent dat mannen polygaam mogen zijn, vrouwen hebben nauwelijks rechten en moslims mogen niet trouwen met niet-moslims.
Ceric deed in mei stof opwaaien door zijn opmerking ‘Niets kan de moslims in de Servische regio Sandzak scheiden van de Bosnische moslims’. Ceric verheerlijkt de Ottomaanse invallen op de Balkan, waarbij de plaatselijke bevolking tot de islam werd bekeerd.
Sinds de burgeroorlog van 1992 – 1995 krijgen radicale vormen van de islam steeds vastere voet in Bosnië.

Gepost door: Wannes | 21-08-09

Halal voor alleman !!! Tot 6 keer toe heb ik in de voorbije maanden een mail gestuurd aan Voorhamme, met de vraag, of hij ons, inboorlingen, kon garanderen dat NIET-MOSLIMS in Antwerpse Stadsscholen, NIET-HALAL voorgeschoteld kregen; ook tijdens bosklassen. Een antwoord is hier nooit op gekomen.

Dus heb ik mijn eigen contacten aangesproken. En wat blijkt hieruit ? Dat tijdens bosklassen alles HALAL is, ook voor de inboorlingen, lees NIET-MOSLIMS. Met Joden, atheïsten, christenen, hindoes enz... wordt geen rekening gehouden, want HALAL VOOR ALLEMAN !!!

Gepost door: Eloquentia | 22-08-09

Halal voor niemand Er moet nergens halal voeding worden voorzien. Wie speciale eisen heeft, moet maar zelf zijn eten meebrengen. Of naar een halal bos trekken.

Gepost door: Wannes | 22-08-09

Open deuren en beurzen... (Uit P-Magazine) P-Magazine pakt wel vaker uit met straffe reportages. Zo brachten ze een tijd terug het onthutsende verhaal van buitenlanders die hier zonder moeite een rijbewijs op de kop tikken, zonder een examen af te leggen en zelfs als ze niet eens met de wagen kunnen rijden. Een kwestie die door senator Nele Janssegers (Vlaams Belang) onder de aandacht werd gebracht. Deze week schiet het weekblad P, onder de titel "Het grote regularisatiecadeau" met scherp op het zopas afgesloten asielakkoord: "De nieuwe Belgen komen!"

Volgens P-Magazine werd er in Marokko uitbundig feest gevierd. Het blad doet uit de doeken hoe Hamid binnenkort naar België komt en de overheid gaat belazeren. Hij zal reizen met het paspoort en het visum van zijn broer Abdelaziz, die hier al jaren woont. Met het vliegtuig kan het niet, want dan nemen ze vingerafdrukken, maar met een tourbus of boot kan het ongehinderd. Eens hij voet heeft gezet op Belgische bodem, zal Hamid zonder moeite aantonen dat hij hier al lange tijd verblijft en in aanmerking komt voor regularisatie. Dat is allemaal geregeld.

"We hebben al een (vals) arbeidcontract voor Hamid", zegt zijn broer. "We hebben ook papieren opgesteld die aantonen dat Hamid hier vroeger al heeft gewoond en gewerkt. En mocht zijn dossier toch worden afgekeurd, dan nemen we een advocaat of stappen we naar de Raad van State. Ondertussen blijft hij bij ons. En lukt zelfs dat niet, dan trouwt hij gewoon een Belgisch-Marokkaanse vrouw in België. Zo heb ik het zeven jaar geleden ook gedaan. Ik huwde een Belgisch-Marokkaanse uit Molenbeek die ik nog nooit gezien had. Onze vaders kenden elkaar en die twee hebben een akkoord gesloten."

Abdelaziz vertelt zonder veel schroom dat Marokkaanse vrouwen goed in de markt liggen en veel geld waard zijn. "Marokkaanse families krijgen een pak geld als ze hun dochter uithuwelijken om de man zo van een legaal statuut te voorzien." Volgens Abdelazziz staan er alleen in zijn dorp al tientallen mensen te trappelen om de grote sprong naar België te wagen.

"Wij hebben echt feestgevierd om de nieuwe regularisaties. Veel broeders en zusters kunnen straks de Belgische nationaliteit aanvragen. Voor ons is de procedure echt een godsgeschenk." Neem even een borrel om te bekomen van het hallucinante verhaal. Bereid u alvast voor op de komst van een leger nieuwe Belgen én op de bijhorende factuur, want die is natuurlijk voor de belastingbetaler. Van Rompuy en zijn bondgenoten mogen fier zijn op hun werk. "Inch Allah", besluit P-Magazine. 't Is maar dat u het weet.

Gepost door: p0p4rt | 23-08-09

De commentaren zijn gesloten.