19-08-09

Halve voetbalploeg naar Guantamo voor één gevangene

De Gazet van Antwerpen schrijft dat Leterme ‘enkele experts’ naar Guantanamo stuurt om de nodige voorbereidingen te treffen voor de komst van één ‘inmate’ naar ons land.

Enkele experts? Maar liefst zes man mogen op reis naar ginder om de man voor te bereiden op zijn komst naar een land waar alles mag en alles kan, zolang je maar moslim bent. Is die reis met een halve voetbalploeg mee opgenomen in het tekort op de begroting? Wie zal dat betalen? Nog enkel de 72 maagden ontbreken om die man te laten denken dat hij in de hemel zal zijn aangekomen. Want hier mag hij meteen vrij rondlopen en zal in zijn onderhoud worden voorzien.

Slijmbal De Gucht had, toen hij nog minister van Buitenlandse Zaken was, aan Obama beloofd dat België er meer zou opnemen, vijf om precies te zijn, maar door de publieke weerstand werd het er uiteindelijk maar één.

Waarom hij niet terug naar zijn eigen land kan is een raadsel. Als hij uit Afghanistan komt is hij toch safe? Hij kan meteen terug de Taliban vervoegen die daar nog altijd zeer actief is. Maar nee, hij moet naar hier komen. In Brussel zitten al enkele Taliban, dus zal hij zich wel onmiddellijk thuis voelen. En wie weet is zijn wrok tegen het westen nog zodanig gegroeid door wat hij in Guantanamo heeft meegemaakt, dat hij meteen een aanslag op het NAVO hoofdkwartier kan beramen.

Portugal neemt er twee, Frankrijk, Engeland, Ierland en Spanje nemen er ook, maar Duitsland aan wie gevraagd werd 17 Uyguren op te nemen, en waarin Duitsland aanvankelijk had toegestemd, roert zich niet meer. Het probleem werd voor hen opgelost door een klein eilandje in de Pacific die zegt ‘trots’ te zijn om die mensen te mogen opvangen. Ik vraag mij af of die ene voor ons er dan ook niet bij kon…

Het ministerie van buitenlandse zaken in de VS is blij dat er zoveel ‘Europese vrienden’ gevangenen willen opnemen, want tenslotte waren zij het die schande spraken over het gevangen houden van die mensen in Guantanamo, zeiden ze.

Waarom neemt de VS de gevangenen die om de één of andere reden niet terug kunnen naar hun eigen land niet zelf op? Moeten we een Taliban als politieke vluchteling beschouwen? De VS is heel wat groter dan het ons landje, minder overbevolkt en woestijnen hebben ze daar ook. Bovendien hebben zij hen gevangen genomen en niet wij.

Foto’s van Guantanamo kunt u hier bekijken: http://www.msnbc.msn.com/id/21135124/displaymode/1107/s/2/framenumber/1/*Uyguren zijn moslims en, volgens sommigen, nazaten van de Turkse handelaars, die eeuwen geleden de Zijderoute volgden vanuit Xi'an. Zij vestigden zich in de omgeving en vermengden zich met de Chinese bevolking. Ze worden ook Yuechi of afstammelingen van de Hunnen genoemd. Toch bestaat er geen absolute zekerheid over hun afkomst.


*Ook tijdens de Culturele Revolutie waren de Uyguren de kop van jut. Rode gardisten dwongen hen varkensvlees te eten. Ouderen moesten in het openbaar met varkenskoppen wandelen. Moskeeën werden gesloten, het onderricht van het Arabisch en het schrift werden verboden. Dwangarbeid werd bij voorkeur opgelegd op vrijdag, de zondag van de moslims. De meerderheid onder de Uyguren leeft nu in het autonoom gebied Xinjiang. Zij leven als halve nomaden en zijn in hoofdzaak landbouwers. Het zijn moslims, die… wodka drinken.


Bron: http://www.1world2travel.com/article.php?articleID=760>http://www.1world2travel.com/article.php?articleID=760


Maar blijkbaar zijn sommigen fanatiek genoeg om mee te vechten met de Taliban in Afghanistan.

15:57 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Profiteurs Wie gaat er nu in augustus niet graag naar Cuba op staatskosten? Verrassend dat het er niet meer zijn. Ik dacht trouwens ook dat daar honderden inmates zaten, het valt eigenlijk nog mee.

Gepost door: Wannes | 19-08-09

ELKE dag val je van je stoel al je de krant leest. Ligt het aan mij of aan onze zogenaamde beleidsmakers-en dragers. Ik doe echt mijn best om nog ergens in te geloven in onze huidige structuur, maar het lukt me niet. Wij leven in een schilderij van Delvaux... Hoe lang gaan de mensen deze waanzin nog pikken?

Gepost door: Tarkus | 19-08-09

Geen zorgen... ...hier gaan ze toch lopen. Is het niet met een ladder, dan zal er wel iemand klaar staan met een helicopter. We kunnen onze eigen criminelen niet eens vasthouden. En dat zijn slechts kleine jongens vergeleken met Taliban strijders, die vliegtuigen kapen, bommen leggen en lid zijn van een wereldwijd netwerk van georganiseerde misdaad, waarvan de leden de dood niet vrezen om in naam van Allah verderf te zaaien bij dhimmi's zoals u en ik.
Laat maar komen. En als hij morgen niet ontsnapt, zal hij overmorgen wel vrijkomen uit humanitaire redenen, zoals Abdel Basset al-Megrahi, die 270 mensen vermoorde en hun families tekende voor het leven. Want de arme jongen gaat dood aan kanker, hij verdient toch niet om te sterven in een cel zeker?

Wat heeft u hier op te zeggen De Klucht of De Clerck? Wat hebben uw naïeve dwaze vrienden uit de linkse zakkenvullende lobby daar over te vertellen? Ik hoop van harte dat zo'n zware jongen ontsnapt en uw dochter gegijzelt houdt op het vliegtuig naar haar dure vakantiebestemming, betaald met geld dat u verdiende door mijn salaris voor de helft af te romen, de buurt waar ik woon te verkankeren en onze sociale voorzieningen cadeau te geven aan Abdel en Karim, met hun zeven kinderen. Ik hoop, beste Judas-politicus en volksverader, dat u zelf eens achter het stuur van uw wagen vandaan wordt getrokken, terwijl u vanop enkele millimeters afstand in de loop van een pistool mag kijken en u de geur van verbrandt kruit ruikt, vooraleer de sluitspier van uw blaas bezwijkt onder de doodsangst en de pis langs uw benen naar beneden loopt, netjes gade geslagen door al de voorbijgangers, die uit onveiligheidsgevoel en schrik, niets ondernemen om u te helpen.

Gepost door: p0p4rt | 20-08-09

Ja, Janice, en dan zijn ze verbaast dat er tekorten zijn. Dit is algehele nodelozeb geldverspilling op de kap van de brave burger :-(

Gepost door: Rudi | 20-08-09

Confetti Niet alle moslimterroristen zitten in Guantanamo: De Lybische massamoordenaar van Lockerbie werd door de knotsgekke britten vrijgelaten op 'humanitaire gronden'. De ontvangst in de Ummah was een profeet waardig, met confetti en veel Allahu - Akhbars. En de britten, die veinzen weer dat ze verontwaardigd zijn. Want er zijn ook goede moslims, nietwaar.

Gepost door: Wannes | 21-08-09

Pop4art

Die gevangenen zijn vrijgelaten en buiten vervolging gesteld. Het zijn dus helemaal geen taliban, ze zijn enkel onterecht vastgehouden door de Amerikanen. Die dachten dat ze de mensenrechten eens met de voeten konden treden en mensen op te sluiten zonder enige vorm van proces en een marteling hier en daar. Daar is nu echter verandering in gekomen.

Ze moeten dus helemaal niet ontsnappen, al dan niet met een helikopter. En bommen in vliegtuigen leggen, zullen ze ook al niet doen.

Gepost door: 1MT | 26-08-09

Bravo.... Je hebt dan toch haar op Uw tanden gekregen.
Vlaamse groetjes uit Zeebrugge.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 26-08-09

De ironie ... De ironie is dat je nu wel elke reactie [u]moet[/u] lezen om te modereren...

Dank je wel gehersenspoelde linkse landsveraders. Dweep maar met Allah, want de islam heeft ons kebabtenten op elke hoek in de buurt bezorgd.
Ik hoor de jo's en co. al denken: "Vrije meningsuiting?", terwijl ze allen een potje staan te kringmasturberen over het feit dat ze een kritische blog om zeep hebben geholpen.

Dank u wel landsverraders. Als je dan toch zo pro-immigratie bent, bekostig het dan uit uw eigen spaarpot en blijf hier weg.

Gepost door: p0p4rt | 27-08-09

Berichten vol haat Tot nu toe kreeg ik enkele haatvolle berichten, zowel naar mij toe als naar anderen die hier schrijven in de reacties. Dus waarschijnlijk zal het modereren nog een tijdje moeten doorgaan, want ik wil mijn blog niet laten kapot gaan door linksen die er enkel op uit zijn dat ik er mee zou stoppen.

Iemand schreef dat ik dan de tekst bovenaan maar moet veranderen omdat ik hier toch maar enkel mijn mening weergeef. Raar niet? Natuurlijk geef ik hier mijn mening weer, het is dan ook mijn blog. Willen ze hun eigen mening verkondigen, en constant uitvallen naar recht, dan moeten ze maar een eigen blog beginnen. Sommigen hebben daar succes mee...

Desondanks kon iedereen hier met een andere mening terecht, en dat zowel ter rechter als ter linker zijde, ook al was ik het niet altijd mee eens of vond ik het soms ver over. Tot de verwijten beginnen en ze hun geschut uit de WOII bovenhalen of andere deelnemers beginnen uit te schelden, dat kan niet.
Ik vind het bovendien belachelijk om telkens weer dezelfde argumenten te gebruiken tegen rechts. Terwijl iedereen ondertussen al weet ( of zou moeten weten) dat hun klassieke dooddoener, Hitler links was en pas na het einde van zijn vriendschap met Stalin de term 'extreem-rechts' opdook. Stalin niet kon verdragen dat Hitler zich ook links noemde en de term 'extreem rechts' en noemde de nazi's extreem rechts.
Een term die tot op heden nog gretig wordt gebruikt tegen iedereen met een eigen mening dan de geïndoctrineerde linkse volgelingen.

Dus geef het op, jongens, jullie berichten zullen mij zeker en vast niet overtuigen de reactie module terug open te zetten voor iedereen, integendeel zelfs.

Gepost door: Janice | 30-08-09

De commentaren zijn gesloten.