31-08-09

De moderne melkkoe, de automobilist!

a11De federale regering heeft absoluut geld nodig en omdat Verhofstadt al het hele Belgische patrimonium heeft verkocht om zijn begrotingen te doen kloppen blijft er niet veel keuze meer over. Want sparen op de eigen nutteloze uitgaven is voor de diverse regeringen in dit land ondenkbaar. Waar kan de federale regering het dan nog halen?? De hele koninklijke poppenkast met hun nieuwe bootje het land uitzetten is ook al geen optie...

Bij de autobezitters natuurlijk. Het goudhaantje van de regering!

De overheid verdient waarschijnlijk niet genoeg aan het bos met flitspalen in Vlaanderen, omdat het grootste deel van de opbrengst naar Wallonië gaat, die ginder zelf weinig of geen flitspalen hebben omdat ze volgens Di Rupo op hun privacy gesteld zijn. Veel te dure brandstofprijzen waarop accijnzen plus BTW moet worden betaald. En dan nog autotaks om de rotslechte wegen te mogen gebruiken.

Alle taksen op personenwagens brachten in 2008 alleen al 13 miljard op. Dat is meer dan dat alle bedrijven samen opbrengen aan vennootschapsbelastingen.

Het brengt zelfs zoveel op dat het voldoende is om de volledige rente op de staatsschuld te dekken. Maar blijkbaar is dat nog niet voldoende.

Je hoorde ze al van voor de vakantieperiode afkomen, ecotaks – milieutaks – extra CO² taksen op diesel. Dieselmotoren die trouwens minder CO² uitstoten dan benzinemotoren. En omdat de meeste mensen tegenwoordig met diesel rijden omdat het vroeger gepromoot werd, gaan ze het nu extra belasten!

Gewoon schandalig, want de meeste mensen rijden niet enkel met de auto voor hun plezier, voor de meeste mensen is het een noodzakelijk kwaad dat hen van punt A naar punt B moet brengen omdat het openbaar vervoer op niets trekt, te lang onderweg is of in heel veel gevallen niet eens voorhanden is. Het is dan ook onbegrijpelijk dat de regering geld wil pompen, in GM Antwerpen en anderzijds de automobilisten blijven pesten en uitmelken met alle mogelijke middelen.

23:30 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.