31-08-09

Directeur Vlaams Huis New York nu al in opspraak

Op 25 februari jongstleden opende minister-president Peeters het Vlaams Huis in New-York met als doel een centraal Vlaams aanspreekpunt te creëren en Vlaanderen te promoten in de Verenigde Staten.

Maar het Vlaams Huis in New York werd nog maar pas opgericht in februari dit jaar, of het komt al in opspraak.

De Standaard schreef gisteren dat ze via Jean-Marie Dedecker informatie hadden gekregen dat het Vlaams Huis vaak een beroep doet op de vennootschap van Fontaine. Een bedrijf dat hij samen met zijn vrouw heeft opgericht. En…directeur Philip Fontaine zou via zijn vennootschap duizenden dollars factureren aan het 'Flanders House New York'.

Waarom moeten we een Vlaams huis hebben als ze dezelfde technieken toepassen als Franstaligen in een ‘Belgisch Huis’? Frauderen om zichzelf te verrijken op de kap van de belastingbetaler? Sluiten dat ding… Het lijkt mij sowieso overbodig. Ik heb nooit goed begrepen welk nut een dergelijk Vlaams Huis kan hebben in de VS. Onze chocolade moet niet meer gepromoot worden in de States, die kennen ze daar goed genoeg, maar of ze ook weten waar ons land ligt? Daarvoor zal er wel niet voldoende interesse zijn. Volgens de doorsnee Amerikaan ligt België in Brussel, laat staan dat ze weten waar Vlaanderen ligt.
De Vlaamse regering zou beter wat meer investeren in Vlaanderen zelf.

22:11 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.