31-08-09

Hogere belastingen? We zitten al bij de hoogste in Europa!

De vakbonden bemoeien zich vaak met zaken die hen niet eens aangaan. Zo pleitte ACV-voorzitter Luc Cortebeeck vorig weekeinde voor hogere belastingen om het budget van de sociale zekerheid te redden. Sterke schouders moeten volgens hem de zwaarste lasten dragen, zou het niet beter zijn dat veel meer schouders de lasten dragen zodat het wat beter verdeeld wordt?
Waar bemoeit hij zich mee? Hij...die zelf miljoenen euro's schept op de rug van de arbeiders?

Wat voor zin heeft het nog te werken om meer dan de helft te moeten afgeven voor al diegenen die teren op arbeid van anderen? Indien er een tekort in de sociale zekerheid is, dan ligt het niet aan het inkomsten, maar aan de uitgaven.

Waar blijft de pensioenleeftijd van 65? Hoeveel allochtonen leven van een uitkering? Wie betaalt het onderhoud van de vele illegalen? Waarom moet Vlaanderen jaarlijks meer dan 11 miljard voor Wallonië ophoesten?

En waarom is er zo weinig controle op de zogenaamde invaliden die stelen van de echte invaliden en gehandicapten? Waarom wordt er niet gecontroleerd op wat die mensen die jaren leven van invaliditeit en ziekenkas in hun vrije tijd doen? Ik ken er persoonlijk al zeker vijf die rugklachten veinzen maar zeer actief zijn in het zwart voor eigen rekening.

De actieve bevolking zijn de slaven en de echte invaliden, gehandicapten en zieken zijn de slachtoffers van die bedriegers. In de VS worden die mensen wel gecontroleerd. Zelfs gefilmd. Toen ik twee jaar geleden in de VS was, zag ik op TV hoe ze iemand konden klissen die net bij de controlearts buitenkwam op krukken. Eens om de hoek nam hij zijn krukken onder de arm en begon hij te rennen naar zijn auto. Op dat moment werd hij gefilmd en gevat.

Ook mensen die psychiaters raadplegen kunnen op een ontzettend gemakkelijke manier voor de rest van hun leven genieten van invaliditeit. De psychiater schrijft een briefje voor de werkgever dat ze het werk niet meer aankunnen en ze worden betaald door de ziekenkas, na een bepaalde tijd worden ze automatisch op invaliditeit gezet.

Iemand belde mij op om haar verhaal te doen. Zij wist niet eens dat ze nu plots ‘invalide’ was geworden. Omdat ze dat in geen geval wou heeft ze werk gezocht in een totaal andere richting. Maar familiebedrijfjes sollen blijkbaar ook met mensen van goede wil. Het liep helaas slecht af voor haar, omdat achteraf bleek dat die werkgever enkel iemand zocht voor de periode dat de eigen dochter bevallingsverlof had. Ze werd toen afgedankt (door het bedrijf van De Velde in Lokeren) omdat ze zogezegd niet voldeed, terwijl dat dus absoluut niet de echte reden was.

Een ander geval dat ik te horen kreeg was van een studente. Tijdens de verlofperiode hadden heel veel jonge mensen een studentenjob. In het shoppingcenter te Sint-Niklaas verkoopt er iemand Australisch ijs. De hele verlofperiode door vroeg de uitbater studenten die hij een week liet werken, en ze daarna niet uitbetaalde omdat ze zogezegd niet voldeden. Zo kreeg hij de hele zomerperiode gratis hulp.

Maar ook dat wordt niet gecontroleerd. Hoe kan je nu jobs creëren als al die maffiose praktijken niet aan alle kanten worden aangepakt?

In een periode van crisis moet men geen belastingen verhogen maar de uitgaven verminderen. Minder beambten, minder regeringen, minder parlementen en minder profiteurs. Nog meer belastingen? Dan wordt het tijd dat de werkende slaven in opstand komen en van zich laten horen!

01:56 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

pensioen 65 Leuk te vernemen dat men zo het sociaal stelsel wilt redden.
Zeker voor diegenen die meer dan 40 jaren zullen mogen werken.
Want dat systeem is nu toch niet de meest eerlijke.
Waarom dan geen belastingen verhogen ?
Omdat de rijken meer zouden moeten afdragen ?
Laten we het deftig doen,en onfair handelen.

Gepost door: Siberx | 31-08-09

De commentaren zijn gesloten.