31-08-09

Voetbal een Feest?

Nog nooit zag ik zoiets schandaligs gebeuren op een voetbalveld. Niet dat ik elke avond naar de voetbal zit te kijken, maar ik heb ook nog nooit gehoord of gelezen in de kranten dat er iemand op zo’n brutale wijze een been van een tegenspeler in stukken trapt zoals Witsel heeft gedaan bij Wasilewski. Het boterde al een tijdje niet meer tussen Anderlecht en Standard en blijkbaar werden de spelers van Standard opgehitst vooraleer de match begon, want de match leek eerder op een straatgevecht, schreven de kranten vandaag.

Witsel zegt nu dat hij het niet opzettelijk deed, terwijl er uit de foto’s duidelijk blijkt dat hij het wel degelijk met opzet deed. Het is gemakkelijk om daarna ‘sorry’ te zeggen.

Zelfs al geeft men Witsel het voordeel van de twijfel is er maar één straf mogelijk voor hem. Laat hem alle kosten betalen en een schadevergoeding en laat hem niet meer spelen zolang Wasilewski niet meer kan spelen. Met een dubbele open beenbreuk kan dat een serieus tijdje duren.


Bekijk foto's op HLN:
http://www.hln.be/hln/nl/1285/Jupiler-League/photoalbum/d...


Blijkbaar dacht men er bij Knack ook zo over: http://www.knack.be/poll

12:47 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Ik vind het een goed idee om hem, even lang te schorsen als het slachtoffer. Tot maximum een jaar, want als hij de gevolgen ervan kende, had hij het natuurlijk niet gedaan.

Gepost door: 1MT | 31-08-09

benieuwd Ik ben benieuwd wat mijn straf zal zijn als ik een medewerker van de concurentie zijn schenen eens aan diggelen schop .
Zou ik er ook van af komen met een tijdelijke schorsing ?

Gepost door: Siberx | 31-08-09

Schorsing Zulke zaken verdienen een levenslange schorsing. Een ongeluk kan gebeuren, maar zoals dit gebeurd is, zijn opzettelijke slagen en verwondingen. Is ook de schuld van de gemiddelde supporter: het eerste het beste crapuleke, dat iets of wat beter tegen een balleke kan stampen dan zijn (normale) medemens wordt de hemel in geprezen en waant zich God. Prachtig voorbeeld voor al die kleine "sjotterkes", die die gasten zien als een "groot voorbeeld". Temeer dat sommige van die "kleine sjotterkes", dan nog opgezet worden door (sommige, in dit geval slechte) trainers, die hun wijsmaken "als je er niet tegen op kan, onderuit halen". Wat werd er altijd gezegd "Sport verzacht de zeden", inderdaad, maar geld niet en daar draait het hem om. Persoonlijk weiger ik naar sportwedstrijden te gaan kijken, waar veel geld bij betrokken is. En daarom kan ik naar praktisch geen enkele manifestatie gaan kijken, zonder mijn principes te verraden. En zoals jij zegt,Janice, sorry is heel snel gezegd. Is ook veel makkelijker dan zijn ene hersencel te laten werken en zich niet verlagen aan het "verneuken" van andermans carrière.

Gepost door: Bob D, Carnac | 31-08-09

levenslang Sorry, maar spijt komt na de zonde. Voor mij werd Witsel levenslang geschorst, nooit meer op een voetbalplein voor competitie. Tweede mogelijkheid levenslang een vergoeding afdragen voor de pijn en het leed door hem aangedaan.Hetgeen hier gebeurd is mag men niet minimaliseren, het is maar de vraag of de gedupeerde speler ooit terug zal kunnen functioneren zoals voordien.

Gepost door: greet | 31-08-09

Ik vind toch dat enkele hier overdreven reageren. Natuurlijk moet Witsel een straf verdienen die als een flink voorbeeld mag gelden. Ook voor andere voetballers.

Het lijkt echter wel alsof sommigen denken dat Witsel in zichzelf dacht: ik ga die kerel eens een dubbele openbeenbreuk schoppen. Dat is natuurlijk niet het geval.

Anderlecht en Standard zijn al enkele jaren aartsrivalen. Natuurlijk is er dan rivaliteit. Niet alleen tussen de supporters, ook tussen de spelers zelf. Onzichtbaar duw- en trekwerk, af en toe eens wat zichtbaarder duw- en trekwerk dat bestraft wordt met een rode kaart en diens meer.

Wat Witsel gedaan heeft is niet goed te praten en hoort niet thuis op een voetbalveld. Hij reageerde echter impulsief in een fractie van een seconde. Eenieder van ons zal iets gelijkaardigs al wel eens meegemaakt hebben; iets doen waar je een seconde later al spijt van hebt. De ene keer met ernstiger gevolgen dan een andere keer. Ik vind niet dat je dan levenslang gestraft moet worden.

Trouwens, de man die nu een openbeenbreuk heeft, heeft Witsel een tijd geleden zelf zwaar in de rug getrapt. Dat leverde naar verluidt een litteken op.

Gepost door: 1MT | 01-09-09

De kranten staan er vandaag vol van, en de reacties zijn navenant. De meeste lezers willen Witsel levenslang geschorst zien. Volgens mij wat overdreven, voetbal is nu eenmaal geen feest, maar oorlog, zoals elke sport waar veel geld mee gemoeid is, dus een straf zoals ik hier al eerder schreef lijkt mij gepast.

Maar volgens één van de lezers hier mag iemand die nog nooit voetbal heeft gespeeld ook geen commentaar geven. Ik denk niet dat er hier veel mensen meer bij voetbal betrokken zijn geweest dan ik zelf. Mijn (overleden) echtgenoot speelde voetbal in eerste provinciale, dus ondanks ikzelf een andere sport uitoefende maakte voetbal voor een groot aantal jaren ook deel uit van mijn leven.

Als iedereen zou moeten zwijgen over sporten die hij of zij nooit zelf heeft gespeeld, dan zou het heel stil worden denk ik. Ook de kranten zouden maar een dun blaadje sport kunnen publiceren. En dan zijn sommigen verbaasd dat ik de reacties modereer, terwijl dit gewoon een puur staaltje van discriminatie is ten opzichte van vrouwen.

Beste jongen, met ‘duuzend Chinezen, maar niet met de ‘deze’...

Gepost door: Janice | 01-09-09

Kom, mensen,

Dit is gewoon een arbeidsongeval. Kan geen kwaad dat die jongens zich eens bezeren tijdens het 'werk'. 't Is natuurlijk eens wat anders dan op de catwalk lopen!

Gepost door: Tarkus | 02-09-09

De commentaren zijn gesloten.