01-09-09

20 miljoen tekort, sommigen spreken van 30 miljoen.

euro17Vandaag begint de federale regering terug te werken. Nu ja, werken? Ik denk niet dat er veel ministers wakker liggen van de staatsschulden en het tekort op de begroting, want ze konden allemaal niet ver genoeg met vakantie gaan om zeker niet te worden lastig gevallen met kleinigheden als begrotingstekorten, een crisis of staatsschulden. Het enige wat hen interesseert is hoe snel ze het geld van een ander in hun eigen zakken kunnen krijgen. Cliché? 't ja... ‘Money makes the world go round…’ en in de media komen, ja, dat doen ze ook graag.

De eerste minister is absoluut niet bezorgd, want hoe kan je anders het land in een diepe crisis achterlaten om te gaan rondtoeren in de middle of nowhere? Er was gewoon niemand meer. Geen koning (door niemand gemist) en geen ministers. Ze hadden hier met alle gemak een coup kunnen plegen.

Terwijl de staatsschulden steeds groter worden en de belastingsinkomsten het eerste half jaar zijn gezakt met 18%, stevent het begrotingstekort af op 20 miljard. Maar is het niet véél plezanter voor TV-kijkend Vlaanderen wanneer je als premier in De Laatste Show kunt komen vertellen over je avonturen in Australië, inplaats van de mensen eerlijk te vertellen dat ze binnenkort de broeksriem moeten aanspannen want dat het land financieel failliet is en zij het gelag weer eens zullen moeten betalen?
Geef het volk brood en spelen, maar zelfs dat zal voor heel veel mensen binnenkort een zware uitgave worden.

Vorige week sprak ik met een Russische vrouw. Zij was ingenieur en had een redelijk goed loon naar Russische maatstaven, vertelde ze. Ze was nu gepensioneerd en kreeg 500 euro per maand. Ze had een vriend in Antwerpen en omdat ze hier niet mag blijven wonen, moet ze alle drie maanden het land uit waarna ze dan telkens weer een visum etc. moet aanvragen om terug te mogen komen. In Rusland kan ze met die 500 euro per maand, en alle levensnoodzakelijke middelen even duur als hier bij ons, amper overleven. Waarmee voedde ze zich dan, vroeg ik haar? (Want na amper twee maanden in ons land sprak ze al behoorlijk Nederlands) Met brood geplet in een beetje melk…

man94Ik zou eens willen weten hoeveel mensen dat hier ook al moeten doen om in leven te blijven. Mensen met een klein pensioen, zieke mensen met torenhoge onkosten voor dokters en medicijnen….

De Europese Commissie heeft enkele maanden geleden van het begrotingsprogramma van Van Rompuy brandhout gemaakt. Veel overheidsuitgaven waren er niet eens in vermeld. (Uit schaamte?)

Tegen 20 september moet er in ieder geval een nieuw en adequaat programma klaar liggen. Wanneer het gaat om één of ander verbod voor de bevolking, dan zwaait de overheid meteen met de vlag van Europa, maar eigenaardig genoeg trekt Van Rompuy zich weinig of niets van Europa aan als ze zelf op de vingers worden getikt.

In feite bewijst hij hiermee dat een federale regering totaal overbodig is. Geef Vlaanderen de mogelijkheid om zichzelf te besturen, want anders gaan we er allemaal zwaar onder lijden. Ook de 'sterke Vlaamse schouders'.

13:10 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Ministers hebben toch ook het recht op vakantie? Het klopt ook niet dat het land moederziel alleen achter werd gelaten. Er was altijd wel een minister, vice-premier en dergelijke present in geval van nood.

Gepost door: 1MT | 01-09-09

Ja, wie dan?

Gepost door: Janice | 01-09-09

Wel in dit geval, bijvoorbeeld. Milquet ging als waarnemen premier een rouwregister tekenen.

Gepost door: 1MT | 02-09-09

Da's om te lachen, zeker? Als zij Vlaanderen een loer kan draaien zal ze het zeker niet laten liggen.

Gepost door: Janice | 02-09-09

Ik zie het verband niet tussen iemand een loer draaien of een rouwregister tekenen?

Gepost door: 1MT | 02-09-09

Het ging niet over het tekenen van een rouwregister, het ging over het land vertegenwoordigen in tijden van crisis. En daar is zij zeker niet de juiste persoon voor.

Gepost door: Janice | 02-09-09

Ze was dan ook geen tijdelijke alleenheerster.Het is niet zo dat ze rap rap alle wetten zou kunnen veranderen. Trouwens, als er een echte noodsituatie zich voorgedaan zou hebben, bestaat er ook nog zo iets als een vliegtuig, waarmee de premier binnen de 24 uur hier zou kunnen staan.

Gepost door: 1MT | 02-09-09

Ben jij al eens in Australië geweest? Met een mobile home in de Australische wildernis? Het is onmogelijk om terug in het land te geraken binnen de 24 uren en paraat te staan om een noodsituatie aan te pakken.


Trouwens...hij pakt ze zelfs niet aan als hij hier is.

Gepost door: Janice | 02-09-09

De commentaren zijn gesloten.