01-09-09

Crisis in de sociale zekerheid?

Ons sociaal opvangsysteem werd na de oorlog in het leven geroepen om mensen verder te helpen die tijdelijk, of permanent door ziekte of handicap, uit de boot vielen. Dat dit systeem de dag van vandaag misbruikt wordt weet iedereen.

Ook de kosten van de ‘vergrijzing’ lopen in de rode cijfers, maar door er altijd maar over te spreken en niets te doen zal het niet vanzelf goed komen. Het is vooral te wijten aan het te vroeg op pensioen gaan van een groot deel van de actieve bevolking.

Mensen gaan minstens tot tot hun 18de of langer naar school, maar willen vaak al op hun 50ste of ten laatste 55ste met pensioen, waarbij sommigen langer pensioen trekken dan de periode dat ze gewerkt hebben. Door de hogere levensverwachting hebben gepensioneerden nog heel wat actieve jaren voor de boeg en ze willen nog van hun leven profiteren. De pensioenen verlagen, is geen optie, we zitten al aan de laagste tarieven van Europa, de bijdragen verhogen evenmin, we betalen al meer dan genoeg aan sociale bijdragen, directe en indirecte belastingen en taksen allerhande. Wat blijft er dan nog over? Iedereen laten werken tot ze een loopbaan van 45 jaar hebben bereikt.

Ook de ambtenaren, die nu vroeger met pensioen gaan en met de grootste pensioenen gaan lopen. Daar moet ook het leger, politie, brandweer, onderwijs enz...bijgeteld worden.

Vastbenoemde ambtenaren krijgen 75% van hun laatste loon uitbetaald. In 2008 schreef De Tijd: “Ditmaal gaan ze nog meer uitgeven aan de overheidspensioenen. ... meer verlof, minder werkdruk, je mag vroeger op pensioen. Dit in combinatie met ambtenaren loon & pensioen is een zeer oneerlijk pakket.”

Oneerlijk, niet alleen omdat de niet vastbenoemde ambtenaren niet dezelfde voordelen krijgen. (Een remedie uitgevonden door de regering). Maar ook oneerlijk tegenover andere werknemers op de private markt en tegenover zelfstandigen die gepluimd worden aan alle kanten, maar een hongerloon als pensioen krijgen.

Wat weinig mensen weten is dat ministers, senatoren en volksvertegenwoordigers al pensioen kunnen krijgen na amper twaalf jaar dienst. Als ze willen dat iedereen een loopbaan van minstens 45 jaar kan voorleggen, dan zouden ze in ieder geval na twaalf jaar politiek, ook nog wel iets nuttig mogen doen tot hun 65ste .

Terwijl ons land ook stilaan overbevolkt geraakt met mensen die steunen op onze zeer verzwakte sociale zekerheid, vond onze overheid het blijkbaar nog niet genoeg. Asielzoekers en politieke vluchtelingen moeten vanaf nu niet meer zelf komen. We gaan ze zelf halen!

Morgen zal er een vliegtuig op Zaventem landen met 36 vluchtelingen uit Irak die ons land zelf uit Iraakse vluchtelingenkampen heeft geselecteerd om hen de kans op een nieuw leven te geven. Later deze maand volgens er nog elf, schreef HLN.

Morgen komen dus zestien vrouwen en tien kinderen uit Syrië en drie vrouwen met zeven kinderen uit Jordanië aan. ( Wat is er mis met Jordanië?) En later komen er nog eens elf Palestijnen, drie vrouwen, twee mannen en zes kinderen. Geen van allen kan terug naar Irak uit vrees voor vervolgingen. Er zit een meisje bij die voor de Amerikanen heeft getolkt, waarom kan ze dan niet naar Amerika?

14:53 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

De vluchtelingen zijn allemaal vluchtelingen die uit Irak komen. Ze kunnen niet terug naar Irak, omdat ze daar onveilig zijn omdat extremisten daar "collaborateurs" willen vermoorden (jaja, ook in Irak). Het gaat onder andere om artsen, tolken en dergelijke. In de landen waar ze zich nu bevinden, zijn ze ook niet veilig, omdat die regeringen niet voor voldoende bescherming kunnen zorgen. Bovendien zijn ze stuk voor stuk gescreend. Zo kan men controleren of ze werkelijk aan de criteria voldoen om in ons land te mogen komen wonen.

Gepost door: 1MT | 01-09-09

Collaborateurs vermoorden zoals ze in België hebben gedaan na de oorlog bedoel je?

Er is welgeteld één dokteres bij en één tolk. Ze werden inderdaad gescreend, maar dat kennen we. Als België screent mogen zelfs taliban naar hier komen.
En waarom zouden ze niet terug naar Irak kunnen nu er een 'democratische' regering werd aangesteld? De president is toch ook pro-Amerikaans?
En dan de grote vraag? Wie gaat die mensen hier onderhouden? Zullen ze niet leven op kosten van de sociale zekerheid ten koste van onze eigen mensen?
Beseft iedereen wel goed hoeveel armoede er hier heerst? Wie niet helpt kan het natuurlijk niet weten. Ik ben bereid jullie even mee te nemen als ik nog eens met kleren en voedsel naar de daklozen trek.

Gepost door: Janice | 01-09-09

Ik was er natuurlijk niet bij (evenmin als u), maar ik denk wel dat er degelijk gescreend is. Vandaag stond er een interview met de twee screeners in de krant en zij zegden dat ze toch heel wat volk hebben kunnen 'betrappen'. Vrouwen die beweerden dat hun mannen door de taliban vermoord waren en dergelijke, wat na onderzoek niet bleek te kloppen.

Dat Irak een democratie geworden is, is hoop ik toch een grapje? Ja, er zijn verkiezingen, maar er zijn geruchten dat die niet goed verlopen zijn. Bovendien kennen de extremisten een grote opmars. Getuige: de afgehakte wijsvingers van kiezers op verkiezingsdag. (Zonder vinger/vingerafdruk kon je niet geldig stemmen).

Die mensen zullen ook begeleid worden als ze naar werk zoeken. Enkele kandidaat-vluchtelingen hebben uiteindelijk nog afgehaakt, omdat ze meenden dat ze in ons land enkel een toekomst hadden als poetsvrouw of iets dergelijks. Zulk een toekomst zagen zij niet zitten. Die dokter zal na een cursus Nederlands wel als arts aan de slag kunnen en met die tolk moet ook iets aan te vangen zijn.

Die mensen hebben toch wel bewezen dat ze niet anti-westers zijn, door samen te werken met de Amerikanen, niet? Liever hen dan iemand die naar hier komt uit luxe.

Gepost door: 1MT | 02-09-09

Tussen 2007 en 2014 stijgt de Belgische overheidsschuld van 280 miljard tot zo'n 430miljard euro. En dat is, met de huidige tempoversnelling, wellicht nog een onderschatting.Dit is een stijging van de staatsschuld met 15.000 Euro voor elke Belg op 7 jaar tijd.
Ongelooflijk!
NMBS heeft een schuld van 158 miljoen Euro, nog een krantenkop van vandaag.
En ... Vlaamse werkloosheid stijgt met 21%.
Over de Belgische werkloosheid wordt niet meer gerept om het niet nog dramatischer te maken.
Cortebeeck van het acv is heleaal van slag.Vreest een ongeziene toename vd werkloosheid de komende maanden.
Overde jeugd spreekt hij in termen van "verloren generatie".
En in Hertoginnendal gaan ze het allemaal oplossen!
De Federale Regering met de immer goedlachse Onckelinckx voorop waarin de Vlamingen een minderhei zijn en de meerderheid weet hoe je schulden kunt maken.
Dit loopt niet goed af!

Gepost door: luc houben | 02-09-09

MT, waarom neemt Amerika ze dan niet?

Bovendien gaat het om het faillissement van onze sociale zekerheid. Ik denk niet dat ze door de eindeloze vlucht asielzoekers binnen te laten de financiële toestand gaan redden.

Gepost door: Janice | 02-09-09

En... Obama vindt de verkiezingen in Afghanistan toch ook een succes? Er werden alleen maar wat vingers afgekapt en er vielen doden, maar voor de rest... viel het wel mee.

Lees zeker ook de reacties in de kranten.

Gepost door: Janice | 02-09-09

Amerika neemt ook vluchtelingen op, net als talloze andere landen van de VN (Frankrijk, Duitsland ...). Tegenover hen nemen we er minder over.

En het succes van de verkiezingen in Afghanistan is natuurlijk relatief. Het kon erger, maar als je al schrik moet hebben dat je vingers afgehakt worden als je gaat stemmen ...

Gepost door: 1MT | 02-09-09

evennaaste ?? ja , hier en daar vindt je er ene als ze het "uitschot" van vreemde multicriminele ,Belg gemaakt of niet,buiten zwieren dan is er genoeg plaats om "degelijke mensen" een kans te gunnen een nieuw leven op te bouwen in ons land.Het wordt hoog tijd dat onze justitie en politieke "lijders" een onderscheid gaat maken tussen "mensen" en "beesten" in mensengedaante..een "mens !" verdient aandacht en heeft recht op hulp...een beest daarentegen heeft geen mensenrechten !! Het is mijn overtuiging dat zelfs 1MT mij volledig gelijk zal geven...

Gepost door: Rene | 04-09-09

De commentaren zijn gesloten.