06-09-09

Het liedje van Clouseau

In feite vind ik heel dat gedoe rond het liedje van Clouseau wat overdreven. Zangers en andere BV’s hebben toch al weinig zin voor realiteit omdat ze er gewoon niets vanaf weten en ook weinig interesse vertonen om het communautaire en vooral economische probleem in ons land te begrijpen.

Maar omdat iedereen recht heeft op een vrije mening, mag hij volgens mij gewoon zeggen en zingen wat hij wil. Alhoewel hij misschien toch beter eerst zijn zus even had geraadpleegd, die in de gemeenteraad van Sint-Genesius-Rode zetelt, en dus heel goed weet waarover het gaat.

Dus Clouseau houdt van Wallonië en de Franstaligen.
Wel, ik hou ook van Wallonië en ook van haar inwoners. Ik hou trouwens ook van mijn buren, maar dat betekent niet dat ze hun hele leven op mijn kosten mogen leven. Dat betekent evenmin dat zij hun zegje mogen doen over de eventuele investeringen die ik doe of welke regels er in mijn huishouden gelden. Ze moeten mij ook niet komen vertellen wat wij met ons geld mogen doen en hoe ‘solidair’ wij met hen moeten zijn. Wanneer zij baas spelen in hun eigen huishouden en ik bestuur dat van mij, dan gaat alles prima.En zo zou het ook met Vlaanderen en Wallonië moeten zijn. Ieder zijn eigen inkomsten en huishouden.

En Brussel? Maak Brussel een Europese hoofdstad, een soort Washington DC, waarbij DC staat voor District of Columbia, voor Brussel zou dat dan zijn DE, district van Europa. Een Brussel DE met een eigen lokaal zelfbestuur, betaald door Europa. Stemmen kan dan ook alleen maar voor het eigen bestuur en niet voor de rest van de twee staten, Vlaanderen of Wallonië.

Washington DC is tamelijk klein, maar enkele vierkante kilometers, met Brussel zou men hetzelfde kunnen doen. Brussel kan kleiner dan de 19 gemeenten die er nu deel van uitmaken. De gemeenten die nog overwegend Vlaams zijn kunnen terug naar Vlaanderen worden overgeheveld.

In Washington DC bestaat ongeveer 7,9% van de bevolking uit Hispanics en Latino's, 60% is van Afrikaanse oorsprong en 2,7% van Aziatische oorsprong, dus ook goed met Brussel vergelijkbaar.

’t Is maar een ideetje!!

01:31 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Blijven brainstormen Al lijkt het volgens mij een goede oplossing .
Wat de b.v;'s betreft en hun zin voor realitiet.
ministers zijn hetzelfde toegedaan .
Geef de ministers een leefloon, en hun zin voor realiteit zal helemaal anders zijn .

Gepost door: Siberx | 06-09-09

groot gelijk siberx Een leefloon een een appartementje in de seefhoek
voor alle "progressieve" politiek "correcte" ministers en hun zonder haatstraat aanhang, mets er een hoge muur rond ,voor een beter multicultureel 'inzicht'

Gepost door: lowieke staal | 07-09-09

De commentaren zijn gesloten.