13-09-09

Filip Dewinter redt het debat in de Zevende Dag

Eindelijk mocht Filip Dewinter nog eens deelnemen aan een debat in de Zevende dag. En het mag wel eens gezegd worden dat hij het tamme debat heeft gered en als enige heeft gezegd waar het op staat in verband met de eventuele sluiting van de Opel fabriek in Antwerpen. De rest, Sven Gatz (VLD), De Caluwé (CD&V) en Van Velthoven (Sp.a) durven nog steeds de waarheid niet onder ogen zien en hadden het steeds maar over Europa, waar zij al hun hoop op vestigen. Terwijl het toch wel duidelijk mag zijn dat Merkel in Duitsland voor het ‘eigen volk eerst’ is gegaan.

De tamme houding van de Vlaamse overheidspartijen, die blijven hopen dat Europa het wel voor hen zal oplossen, werd hier nog maar eens geïllustreerd door de houding van hun drie vertegenwoordigers rond de tafel die lieten zien hoe besluitloos en ongeïnteresseerd ze waren in het drama dat zich zeer waarschijnlijk binnenkort zal voltrekken in Antwerpen. De 10.000 mensen die men een rad voor de ogen wil draaien zullen hen waarschijnlijk niet snel vergeten.

In het daaropvolgende hoofddoekendebat verweet Filip Dewinter terecht de anderen dat ze nooit de verwittigingen van het Vlaams Belang ernstig hadden genomen en steeds maar wilden bemiddelen. Hij haalde hierbij het citaat van Winston Churchill aan dat ‘een bemiddelaar iemand is die een krokodil voedsel geeft in de hoop dat ze hem als laatste zal opeten.’ Wel, die krokodil maalt niet om de hand die haar voedt. Wanneer die krokodil meent dat het voedsel dat ze krijgt niet voldoende is en niet aan haar wensen voldoet, zal ze haar weldoener opeten zonder pardon.
Het was in ieder geval wel leuk te zien dat de drie anderen met de mond vol tanden zaten te kijken zonder er meteen een antwoord op te vinden. Zelfs geen neerbuigende oneliner!

18:37 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.