13-09-09

Imam Taouil spreekt niet voor alle moslims"

Binnen de moslimgemeenschap is er verdeeldheid over het hoofddoekenverbod. Onder meer de Beringse schepen Selahattin Koçak schaart zich niet achter de roep om eigen moslimscholen op te richten.

Wie naar het nieuws op één heeft gekeken kon zien dat de Turkse gemeenschap zich absoluut niet kon scharen achter de dreigementen van de extremistische imam Talouil.
Selahattin Koçak (SP.A) uit Beringen zegt dat hij het "kotsbeu" is dat de Antwerpse imam Nordine Taouil laat uitschijnen dat hij spreekt voor de hele moslimgemeenschap in België. Dat is niet zo, zegt Koçak, en dat toch zeker niet voor mensen van Turkse origine.

Volgens Koçak is imam Taouil enkel gebedsleider bij een Antwerpse moslimgemeenschap en niet meer dan dat. (red. en ook ronselaar van jongeren voor Afghaanse opleidingskampen).
Hij ziet ook geen heil in de plannen van Taouil om eigen moslimscholen op te richten omdat er dan helemaal geen sprake meer is van integratie van allochtonen in de Belgische gemeenschap.

De Beringse schepen verwijt Taouil zelfs dat die zelf het hoofddoekenverbod heeft uitgelokt door het debat daarover aan te zwengelen.


Info: Belga

01:52 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Hier is trouwens de link naar het volledige interview (ook de stukken die niet in Het Journaal te zien waren).

Als ze nu allemaal al eens zo genuanceerd waren als hem, zouden er al een pak minder problemen zijn.

Gepost door: 1MT | 13-09-09

Eerlijk is eerlijk: Koçak bewijst dan toch dat niet alle moslims de wet naast zich neer willen leggen. Wat SK in het interview met de VRT zegt raakt inderdaad de kern van het probleem, maar hij keurt anderzijds ook het principe van hoofddoeken in scholen te dragen niet af.

Gepost door: Antichrist | 13-09-09

Koçak is een Turk en geen Arabier of Noord-Afrikaan en in Turkije mag het ook niet.

Dat maakt een enorm verschil uit, alhoewel de Turken in Istanbul zich er ook over beklagen dat de ingeweken Anatoliërs zich niet willen integreren en hun achterlijkheid meebrengen naar het moderne en Europese gedeelte van Turkije.

Gepost door: Janice | 13-09-09

Een veralgemeend verbod is de enige mogelijkheid om onze westerse waarden en normen op te leggen bij deze groep van onze samenleving die niet begrijpt dat er een scheiding is tussen kerk en staat. Toegeven op dit punt zou catastrofische gevolgen hebben. Het zou hen een morele overwinning geven waar ze in de verste verte geen recht op hebben gezien de werkelijke attitude die ze tegenover dhimmi's hebben, en gezien hun "geef een hand en neem een arm" mentaliteit zou het binnen vijf jaar hetzelfde liedje zijn voor de burka of niqab, want ze hebben toch het recht hun godsdienst te beleven?

Gepost door: Stéphane | 13-09-09

Dat is in ieder geval het soort van Moslims dat kan rekenen op mijn verdraagzaamheid met alles erop en eraan

Gepost door: Rene | 13-09-09

Men zou die hoofddoeken beter toelaten en stimuleren. Integratie van vreemdelingen is niet nodig of gewenst, wel remigratie naar de landen van oorsprong. Laat die mensen hun eigen cultuur, taal en religie! Liefst in scholen van en voor hun eigen gemeenschap. Misschien zal door dit verbod dergelijke scholen ontstaan op aansturen van de heer Taouil, dan heeft dit hoofddoekenverbod tenminste nog één goed gevolg.

Gepost door: P. Van Damme | 14-09-09

Jij gelooft nog in sprookjes, Pieter.

We zouden al blij mogen zijn als de de meest extreme moslims terug sturen, maar nee, hier maken ze die zelfs 'hoofdinspecteur' bij de politie, zoals de 2de in rang bij 'Jongeren voor Islam'. Klik maar op de link. Bart Debie zette dit al in 2003 op internet.
Geen wonder dat hij nooit getuigen vindt bij criminele feiten, hij dreigt ze zelf af als ze durven te getuigen.

Klik rechts hiernaast op: "Extremistische moskeeën en vzw's in Antwerpen" en lees het rapport.

Gepost door: Janice | 14-09-09

In welke periode bevinden we ons? In Europa wonen op dit moment 53,7 miljoen moslims, waarvan 15,9 miljoen binnen de Europese Unie (EU). Dat bericht het Zentral-Institut Islam-Archiv-Deutschland, gevestigd in het Duitse Soest. Het instituut baseert zich op gegevens van de ambassades van Europese staten in Duitsland.

Dus van terugsturen zal niet veel meer in huis komen. Ze zijn zich integendeel aan het 'formeren' en we bevinbden ons in een periode van 'Truce' = uitstel van Dar al-Islam.

De link geeft meer uitleg hierover.

Gepost door: Janice | 14-09-09

in de naam van de vader de zoon enden..... terugsturen lijkt me ook een moeilijke opgave,misschien kunnen we proberen ze te beschaven ,daar waren wij toch straf in, een eeuw geleden.Overal ,in alle uithoeken van de wereld... "Vlaanderen zend zijn zonen uit" gingen wij de "heidenen" bekeren,beschaven,de enige echte onvervalste godsdienst verkondigen...dus beste onderpastoors,pastoors, kardinalen enz ...werk aan de winkel,overtuig onze arme verdwaalde moslimschapen dat hunne Allah maar een flauw afkooksel is van de echte God ,probeer ze vooral te dopen want zonder dat doopsel zullen ze eeuwig branden in de hel...tenminste als ik mijn vroeger godsdienstleraar mag geloven....

Gepost door: Rene | 14-09-09

De commentaren zijn gesloten.