15-09-09

Illegale wapenverkoop voor Iran

symbols4Terwijl FN voor 11,5 miljoen euro wapens levert aan Khadhafi, levert de VS via illegale tussenpersonen wapens aan Iran. Dus niet rechtstreeks, zoals FN, waarvan de PS de grootste aandeelhouder is.

Iran ontvangt vanwege het embargo hoogtechnologisch US militair materiaal via verschepingen naar Maleisië. En daar zorgt een Maleisische tussenpersoon op een illegale manier voor de verdere verkoop naar Iran. Dat zeggen Amerikaanse onderzoekers en analisten die met het onderzoek zijn belast.

De Verenigde Staten hebben al sedert 2008 minstens zes overtreders vervolgd en veroordeeld in minstens zes gevallen waar Maleisië bij betrokken is. De leveringen bevatten volgens de gerechtelijke dossiers ondermeer onderdelen voor bommenwerpers en materiaal dat Iran nodig heeft voor het verder zetten van haar nucleair programma. Verdere verschepingen aan Maleisië worden nu onderzocht.

5
De verschepingen tonen aan hoe moeilijk het is voor de justitie in de VS om militaire geheimen en materiaal weg te houden uit Iran, aan een land dat wordt beschuldigd door de VS, nucleaire wapens te ontwikkelen en terrorisme (Hezbollah) te sponsoren.

Tussenpersonen opereren eveneens vanuit de Verenigde Arabische Emiraten en Dubai.

De verschepingen via Maleisië werden echter opgedreven ongeveer een jaar geleden na de ineenstorting van de export in de Verenigde Arabische Emiraten, zegt Steven Pelak, hoofd van departement van justitie contraspionage in Washington.

default “We’ve seen a lot more being now diverted through Malaysia in particular,” Pelak said in an interview. “We have seen Iranian front companies there and we’ve seen an increase there since there’s been a tightening in Dubai.”

Militaire goederen werden eveneens illegaal verscheept naar China, die volgens het leger al eerder hadden geprobeerd om lange afstandsraketten en duikboottechnologie te bemachtigen van de VS.

Maar China wimpelt de beschuldiging van spionage in het rapport af als onbewezen, zegt de Chinese Wang Baodong, woordvoerder van de Chinese ambassade in Washington.

De Iranese regering maakt zelfs een ‘shopping list’ – een- verlanglijstje voor de dingen die ze graag willen hebben en geven het dan gewoon mee aan de tussenpersoon die de gewenste spullen zoekt in de VS of ergens anders, zegt Pelak.

Wanneer er één land er tussenuit valt, dan zoeken de tussenpersonen gewoon een ander land , zegt David Albright, voorzitter van het Instituut voor Wetenschap en Internationale veiligheid in Washington en voormalige inspecteur wapenonderzoek in Irak.

De Malaise activiteiten vormen een dreiging, zei Albright in een interview, “het geeft Iran de mogelijkheid haar militaire nucleaire mogendheid te versterken”. Vorig jaar werd er nog op een illegale manier belangrijke elektronica verstuurd naar Iran via Dubai en Maleisië. Sommige van deze elektronische onderdelen werden teruggevonden in een berm langs een Iraakse weg na een bomaanval.
De verschepingen naar Maleisië hebben toegenomen, zegt Albright, omdat het moeilijker gaat via Dubai, en je een verkoper in de VS moet vinden die bereid is het te versturen naar een valse eindgebruiker.

De Maleisische eerste minister Najib Razak wil geen commentaar geven, en Afdal Hashim, een woordvoerder van de Maleisische ambassade in Washington wil geen telefoon noch e-mail beantwoorden.

Ondertussen heeft de VS al klachten neergelegd tegen bepaalde bedrijven zoals o.m. ITT Corp. Die 100 miljoen dollar moest betalen nadat ze zich schuldig verklaarde aan twee criminele en illegale verkopen.

Tot nu toe werden er in totaal al 145 overtreders aangeklaagd voor illegale transporten van geheime militaire technologie, materiaal en uitrusting. Bijna de helft van de gevallen die in 2008 werden behandeld betroffen leveringen die gingen naar Iran of China, zegt het Amerikaanse departement van Justitie.

In maart was er een klacht van de VS, waarin werd gezegd dat de Iranees, Majid Kakavand, aan het hoofd stond van een internationaal netwerk dat duizenden militaire en commerciële onderdelen kocht bij Amerikaanse bedrijven en illegaal verscheepte naar Iran en Maleisië. De ontvangers waren onder meer twee Iranese militaire bedrijven die te maken hebben met het nucleair en ballistiek raketten programma van Iran.

Kakavand heeft daarvoor een bedrijf in Maleisië, ‘Everertop Services’ om producten te kopen van de VS en Europa en te verkopen aan Iran.

Het is niet geweten of Evertop Services momenteel nog actief is, het bedrijf kon niet meer worden gelokaliseerd op het oude adres, maar kan ondertussen al gemakkelijk onder een andere naam opereren.

Spionage en illegaal geheimen naar landen zoals Pakistan of Iran overbrengen is niet nieuw. Ook Nederland heeft schuld hieraan toen ze de Pakistaanse atoomspion Abdul Qadeer Khan, die in Nederland studeerde (en spioneerde), perfect geïntegreerd en Nederlands sprak, in het Fysisch Dynamisch onderzoekslaboratorium (FDO) in Amsterdam en bij de Ultracentrifuge Nederland en Almelo zijn gang lieten gaan.

De Pakistaanse spion werd door laksheid van de BVD pas veel te laat opgemerkt. Hij was al veilig in zijn vaderland teruggekeerd toen men, mede door de waarschuwingen van collega Veerman, die zelf geheel te goeder trouw was, begreep dat men met een zeer ernstig geval van atoomspionage te maken had. Want Khan ontwikkelde met de kennis die hij in Nederland vergaarde, in Pakistan 'zijn' kernbom. Die kennis is volgens Veerman later ook in Irak terechtgekomen.

In De Morgen van zaterdag 13 december 2008 staat in een VN-rapport dat een Congolese zakenman uit Brugge al jaren wapens levert aan allerlei Afrikaanse rebellenleiders en dit via de luchthaven van Oostende. Daarnaast vermeldt dit rapport dat verscheidene Belgische bedrijven grondstoffen verhandelen die afkomstig zijn uit de gebieden die door de moordenaars en verkrachters van Oost-Congo worden gecontroleerd.

iranship


Somalische piraten creperen na het kapen van een Iraans vrachtschip ... dat blijkbaar de ingedriënten voor WMD's vervoert.

In de Verenigde Staten werd dit jaar een Belg, Monsieur, opgepakt die wordt verdacht van wapensmokkel naar Iran. Hij wordt woensdag voorgeleid voor een rechter in de staat Alabama en riskeert in totaal 65 jaar cel.

De Hasseltse raadkamer heeft dinsdag (aug.2005) de aanhouding bevestigd van vijf verdachten, die vorige vrijdag in de cel belandden op verdenking van betrokkenheid bij een grootschalige wapensmokkel vanuit de wapenfabriek FN in Herstal. (P-90 wapens).KLIK HIER

300px-P90TAC 'In 1998 heeft FN honderd mitrailleurs van het type P90 geleverd aan Jordanië, bestemd voor speciale troepen die de koninklijke familie beschermen. Via de Zwitserse firma Thomet et Brugger zijn de P90's uiteindelijk in Nederland beland. Van daaruit zijn ze doorverkocht aan wapenhandelaars en particulieren in Finland, Zwitserland, Nederland en België. Vier van de "Jordaanse" P90's zijn in september 1999 aangetroffen in een wapendepot van M. Kok, een handelaar in drugs en wapens die in Nederland opgesloten zit.'

Exportation of firearms and ammunitions account for a little more than 8 billion francs. Saudi Arabia is the main customer of the Belgium industry and accounts for 60% of the exportations (4.7 billion).(9) The European countries represent only 15.8% of the total, 1,3 billion and the almost total went to countries of the European Union or of NATO. 73% of Belgium firearms sales are to countries in development. (Is dat de reden dat de wapens van Europese burgers in beslag worden genomen?

Londen, 6 sep. Een vrachtschip dat in juni op de Atlantische Oceaan verdween, de Arctic Sea, vervoerde Russische S-300 raketten naar Iran. Dit hebben „bronnen in Moskou en Tel Aviv” gezegd, volgens de Britse krant The Sunday Times.


32
Hypocriet is ons land in ieder geval, als je op google nog maar illegale wapenhandel intikt, is België er zo goed als altijd bij.
En misschien mag ik daar nog iets aan toevoegen vanuit eigen ervaring?

Ik heb het nog nooit eerder verteld, maar what the fuck… waarom zou ik nog langer zwijgen?

Begin jaren ’80 werkte ik als boekhoudster voor een Zuid-Afrikaans bedrijf.

Intabex Belgium nv , Belnor House. Ankerrui 12-14. B-2000 Antwerp was een bedrijf dat tabaksblaren kocht van plantages over de hele wereld.
Er waren twee boekhoudafdelingen. De Belgische boekhouding waarvoor ik ook de btw aangiften e.d. deed, en aangezien het bedrijf ook een Zwitsers handelsregister had, ook de volledige Zwitserse boekhouding.
Een tamelijk onduidelijke en ingewikkelde constructie waarbij ik nooit de echte facturen te zien kreeg, iemand uit Rhodesië kwam regelmatig de te boeken facturen met de hand op een vel papier schrijven die ik dan moest boeken. Bij de betalingen, sommen met een ongelooflijk aantal nullen achteraan, stond evenmin enige uitleg. Eenmaal in de maand kwam iemand uit Zwitserland de gegevens ophalen.

De mensen die er werkten kwamen uit Zuid-Afrika, Rhodesië (dat toen op het punt stond om Zimbabwe te worden), Brazilië, Britten, (halve Britten/Belgen) en sommigen hadden wel vier nationaliteiten… Waarbij moet gezegd worden dat hun lonen eveneens vanuit Zwitserland betaald werden, zodat ze hier 30% minder belastingen moesten betalen maar wel van alle voordelen, zoals kindergeld e.d. konden genieten. (behalve de Vlamingen en halve Vlamingen)

Tot ik op zekere dag per ongeluk enkele facturen op mijn bureel kreeg, die per ongeluk waren meegegeven met iets anders.

Ik geloofde mijn ogen niet.
Wapens – chips – bullet free jackets en nog een hoop onderdelen waar ik weinig van begreep. Ik wist niet goed wat ik ermee moest aanvangen, dus ging ik naar de enige Antwerpenaar die op het bedrijf werkte en vroeg hem wat ik daarmee moest doen.
Zijn antwoord was verbluffend: “Afgeven en je mond houden”. Toen ik hem vroeg waarom ik over wapensmokkel zou moeten zwijgen en niet de kranten inlichten, zei hij dat dit niet in de krant zou komen maar dat er wel zou staan “Vrouw teruggevonden in de Schelde”.

Ik was toen twintig jaar jonger en banger en zweeg dus. Maar ik was er in ieder geval niet gerust in, zeker niet toen hij mij daarna meenam naar de haven waar hij moest zijn voor de accijnzen en er een schip klaar lag om te vertrekken naar Ierland dat bewaakt werd door het Belgisch leger. Hij vroeg mij of ik soms dacht dat het Belgisch leger schepen met tabak zouden bewaken…

Toen dacht ik terug aan de commotie op het bedrijf nadat Panorama een programma had uitgezonden over een Zwitserse wapenhandelaar. Alles moest toen verstopt worden, zelfs aan de buitenkant van het gebouw moest de naamplaat verwijderd worden. De man (ik ben na al die jaren zijn naam vergeten) was namelijk een vaste bezoeker op het bedrijf.

b30680_120x90


En de keren dat er rare Afrikaanse mannen met soms wel acht vrouwen naar de bovenste verdieping trokken en er urenlange gesprekken waren, waarbij wij de vrouwen moesten entertainen die geen woord Engels verstonden en wij geen woord Swahili of wat ze ook mochten spreken.

Na elk bezoek wisten we dat er wel ergens een oorlog of een opstand zou uitbreken. In ieder geval, ik hield het voor bekeken en heb zo snel mogelijk mijn ontslag gegeven…het werd mij daar te link.

Later is een collega (half Brits/Vlaams) met een ‘vertegenwoordiger' van het bedrijf getrouwd. Hij zat voornamelijk in India en heeft later ook zijn ontslag gegeven. Zijn verhalen waren heel duidelijk. Ze verkochten wapens aan iedereen die ervoor betaalde. Hij vertelde dat ze soms bange momenten hebben meegemaakt. Wanneer je meegenomen wordt midden in een jungle, omringd door tot de tanden bewapende wilden vooraleer je naar de ‘chief’ gebracht wordt… Nu wonen ze in een rustige omgeving ergens in het Zuiden van Engeland.

18:09 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Er is geen enkele reden om Iran met de vinger te wijzen. Iran valt geen enkel ander land aan.
De VS daarentegen doet vrijwel niks anders dan oorlogen starten en zijn ook de grootste wapenboeren ter wereld met 2/3de van de wereldhandel in wapen die ze voor hun rekening nemen. Iran heeft het recht als soevereine staat om haar leger uit te rusten met nieuwe wapens.

Gepost door: P. Van Damme | 15-09-09

Niet op een illegale manier, en als je denkt dat het voor vredelievende doeleinden is, denk dan maar snel iets anders.
Ik zie liever geen nucleaire wapens in handen van religieuze fanaten die de dood verkiezen boven het leven.
Alleen al daarvoor hebben ze er geen recht op.

Stel je maar voor dat de Taliban in Pakistan (met zijn atoombom) de macht grijpt... denk je dat ze gaan aarzelen om die te gebruiken?

Zie link, ze haddden ze beter laten doen...

Gepost door: Janice | 15-09-09

Ik kies voor...de USA P.Van Damme,iedere politiek heeft zijn "beerput" Amerika zal zeker en vast de grootste wapenboer zijn,het is nogal logisch...het is het grootste en machtigste land. Belgie,boert mee, is iets kleiner maar bekend om zijn "kwaliteit"...De kwestie is "een keuze" te maken. Jij hebt blijkbaar een voorkeur voor Iran. Ik niet ,een land dat een bestuur heeft van "hoeders" met zelf toegekende rechten die "rechtstreeks" van hun hersenschim "Allah" zouden komen,vertrouw ik voor geen "sikkepit"... Waarom ik voor Amerika kies,beste P..VD als die er niet waren geweest,liep jij misschien nu rond met een klein zwart snorreke uit schrik niet opgepakt te worden.Leve de vrijheid beste P...VD....bestaat er vrijheid in Iran ? Leven de mensen in Pakistan Irak Afghanistan enz in vrijheid , zonder angst ? Iran valt geen ander land aan , hebben volgens jou het recht om hun leger te moderniseren,waarom moderniseren ? wat zijn ze van plan met hun atoom knutseldoos...moesten ze kunnen ,durven, dan lag Israel morgen plat.maar die laten niet met hun "ballen" spelen ,beste P..VD die kletsen terug...omringt door miljoenen vijandige moslims durven ze, er niet goed aan beginnen,hunne Allah is dan toch niet zo groot als zij dachten...Ik zou zeggen beste P..VD geef Israel de meest moderne wapens,die gebruiken ze enkel om hun bestaansrecht te verzekeren...hoe zou je zelf zijn!!

Gepost door: Rene | 16-09-09

Ik ben ervan overtuigd dat het nu net dat is wat Pieter en co willen, Rene! Israël van de kaart vegen!

Gepost door: Janice | 16-09-09

@ Rene Het gaat hem niet om een keuze voor Iran of de USA. Het gaat hem wel om stelling nemen tegen imperialisme. En net daarom is een stevige anti-USA en anti-Israël stellingname vanuit Europa te verrechtvaardigen. Dat de Iraniërs zelfs beslissen over hoe ze bestuurd willen of moeten worden, zonder buitenlandse inmenging. Politiek bestuur is niet na te volgen volgens een universeel geldend model! En die liberale nep-vrijheid is gewoon een vervalsing van de discussie. Zionisme is een racistische vorm van imperialisme dat dagelijks mensenlevens eist. Wat mij betreft mogen de Arabieren (al dan niet met steun van de Perzen) dat imperialistische oorlogsstaatje platwalsen, een staatje dat trouwens enkel kan blijven bestaan door achterbaks lobbywerk en vooral het pluimen van de Amerikaanse belastingbetaler. Ik beschouw de USA als een schadelijk iets, destijds hebben ze Europa binnengevallen in 1944 en hun dwaze massacultuur opgedrongen, hun militaire organisatie opgedrongen, nog steeds houden ze militairen in Europa terwijl de Russen al lang d evijand niet meer zijn, ze bevuilen voortdurend radio, tv en ontspanning met hun rommel die hun taal en manier van leven weerspiegelt, enz...

Al diegenen die tegenstander zijn van multiculturalisme en terzelfdertijd pro USA en pro "het Westen", zijn ofwel huichelaars en leugenaars ofwel dommeriken. Want de USA en het Westen, dat IS het multiculturalisme. Nauwelijks enkele weken geleden ging Obama nog de "geneugden" van immigratie gaan bepleiten in Rusland. Zegt voldoende. Melting Pot? neen dank u! Laat de islamwereld maar islamitisch zijn volgens hun visie die zij willen. Net zoals Europa Europees zou moeten zijn zoals wij willen.

Gepost door: P. Van Damme | 16-09-09

@ Janice Inderdaad. Naar mijn mening heeft israël geen bestaansrecht. Het land hebben ze afgenomen van de Arabieren. Er zijn weliswaar joodse en christelijke heiligdommen die misschien beter onder internationaal bestuur kunnen staan, maar de rest van het land behoort aan de Arabieren.

Gepost door: P. Van Damme | 16-09-09

Ze hebben dat land niet afgenomen van de Arabieren. Er leefden in dat woestijnachtige gebied al eeuwenlang Joden en Arabieren samen.

Het valt mij op dat je ze niet Palestijnen noemt? Dus weet je dat ze geen 'Palestijnse' identiteit hebben, omdat dit gewoon niet bestaat? Het zijn inderdaad Arabieren die van overal komen het Israëlische gebied willen veroveren. Een gebied waar ze vroeger, toen het nog een dor land was, absoluut geen interesse voor hadden.

Ik schreef daar al eerder over:

Gepost door: Janice | 16-09-09

Nederlands dagblad Geen bewijs dat Joden Palestijnen verdreven [naar index]
10-08-2009 - nd -


Er is in de bevolkingsstatistieken geen enkele aanwijzing dat de Joodse immigranten in Palestina tussen de beide wereldoorlogen de Arabieren op grote schaal hebben verdreven. De wrok tussen Joden en Arabieren kan daardoor dus niet verklaard worden.

Wel groeide de economie in het Britse mandaatgebied Palestina tot in de Tweede Wereldoorlog spectaculair, jaarlijks met 13 procent. Die groei zat vooral bij de Joodse immigranten, maar ook de Arabische bevolking profiteerde ervan. Tot die conclusies komen dr. H.P. van Dalen en prof. dr. H.A.A. Verbon van de Universiteit van Tilburg, die de immigratie- en geboortecijfers in Palestina tussen 1922 en 1946 analyseerden. Ze publiceerden hun bevindingen afgelopen week in Demos, het blad van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut.

Tot 1918 was het huidige Israël in handen van het Turkse Ottomaanse rijk. Na de val van dat rijk kwam het in handen van de Britten, en zionistische Joden kregen van de Britten de belofte dat ze in Palestina een Joods thuisland mochten stichten. Dat bracht een enorme immigratie op gang, maar legde ook de basis voor het nog steeds slepende conflict tussen Joden en Palestijnen.

Tussen 1921 en 1927 verdubbelde de Joodse bevolking door immigratie van 75.000 tot 150.000. Rond 1933, toen Hitler in Duitsland de macht overnam, gingen er 180.000 Joden naar Israël. Nog voor de Tweede Wereldoorlog losbarstte, woonden er al 450.000 Joden in het gebied. De Arabieren waren fel gekant tegen de komst van zoveel Joden en betoogden dat dit leiden zou tot verdrijving van Arabische ingezetenen.

Daarvan echter, stellen de Nederlandse onderzoekers Van Dalen en Verbon nu, blijkt niets uit de bevolkings- en migratiecijfers zoals die in 1922 en 1931 door de Britse machthebbers werden bijgehouden, en in 1945 en 1946 door de Amerikanen. Sterker nog: ,,Er zijn daarentegen enkele aanwijzingen dat Arabische en Joodse migratiebewegingen positief met elkaar samenhingen.'' Oftewel: beide bevolkingsgroepen trokken ruwweg naar dezelfde gebieden in vooroorlogs Palestina.Het volledige artikel kunt u lezen in het Nederlands Dagblad van maandag 10 augustus 2009.

Gepost door: Janice | 16-09-09

Ach ja, er zijn tientallen zoniet honderden academici, parlementairen, bedrijfsleiders en nog meer van dat fraais die best wel eens ten dienste willen staan van zionistisch lobbywerk. De realiteit valt niet te ontkennen, de joden zijn altijd een minderheid geweest in dat gebied ook al leggen ze territoriale claims. Palestijnen zijn gewoon een Arabisch deelvolk, een regio gezien vanuit het Ba'athstandpunt, net zoals de Iraki's, de Syriërs, Jordaniërs,... Er is allicht geen enkele internationale kwestie ter wereld waar zoveel negationisme in wordt geduld als in het Arabisch-Israëlisch conflict, en steeds ten andele van de Arabieren. Negationisme is enkel strafbaar en ongewenst als het tegen de belangen van het Uitverkoren Volk ingaat blijkbaar.
Als uitsmijter de geschiedenis van het zionisme:

Gepost door: P. Van Damme | 16-09-09

VL 11tal affiche hij staat op de skynet url

Gepost door: Tiberius | 16-09-09

Info over de wapenverkoop van FN aan Kadhafi.

Gepost door: Janice | 16-09-09

rare uitspraken van P..VD ...dat de Iraniers zelf beslissen hoe ze bestuurd willen worden...dat is nogal een rare uitspraak beste P..VD...ze waren blijkbaar toch niet zo gelukkig met hun herverkozen president...hoeveel doden zijn er niet gevallen tijdens hun protesten,ik kan echt geen symphatie koesteren voor dergelijk regime......"" Van mij mogen ze dat imperialistisch staatje platwalsen""" dat is toch een rare uitspraak beste P..VD en wat met de bevolking allemaal uitroeien de gaskamers in...je geeft me een raar gevoel,ik kan me van de indruk niet ontdoen dat ge spijt hebt dat Hitler zijn droom niet kon waar maken...
Imperialisme of niet...ik heb nooit gehoord dat die openlijk oproepen om mensen ,bevolking of ras van de kaart te vegen...in tegenstelling met de arabieren ,die doen niks anders, ze voeden zelfs hun kinderen op met haat tegen een bepaalde bevolkingsgroep.
Je gaat toch niet ontkennen beste P..DV dat het joodse Volk zowat in heel de wereld voorwerp uitmaakte van spot,vernedering ,vervolging.Israel is hun veilige thuishaven ,tenminste dat zou het moeten zijn want nog steeds worden ze belaagd door bepaalde bevolkingsgroepen waarvoor jij de neiging hebt ze "beschaafd" te noemen.
In ieder geval kun je niet ontkennen dat het Joodse volk,in tegenstelling tot de arabieren, al een enorme bijdrage hebben geleverd tot het algemeen welzijn en de vooruitgang.Onder hen vinden wij de grootste geleerden...Wat ze met Israel gedaan hebben ,een woestijn herschapen tot leefbaar gebied,daar waren hun voorgangers niet toe in staat en nu zeggen deze laatsten...dat is allemaal van ons ,wat ze ook doen in Europa ,ze genieten samen met ons van al de voordelen die wij te bieden hebben en waar wij...en wij alleen voor gevochten hebben...beste P..VD denk daar eens over na...

Gepost door: Rene | 17-09-09

Als de Iraniërs menen dat hun bestuur onvoldoende naar hun luistert, zullen zij op termijn zelf wel voor een ander bestuur zorgen, wees gerust (hetzelfde geldt voor Noord-Korea). Een politiek bestuur kan niet aan de macht blijven tegen de wil in van “le pays réel”, nooit, vroeg of laat valt het boeltje in elkaar. Er is dus geen enkele reden om zich te gaan bemoeien als buitenlandse macht vanuit dat oogpunt.
Israël mag wat mij betreft inderdaad volledig verdwijnen. Voor de joodse inwoners die niet willen blijven in die Arabische staat, moet de mogelijkheid bestaan om hen te laten verhuizen naar de VS, waar nu al lang meer joden wonen dan in Israël zelf. Israël wordt tenandere toch in stand gehouden door de Amerikaanse belastingbetaler. Of dat nu “ontwikkeld” is of gewoon één grote zandbak, dat is niet van tel! Het is Arabisch land en wat de Arabieren daarmee doen is HUN zaak.
Blijkbaar is Hitler voor sommigen van jullie een onmisbaar “argument” (ahum) in het verdedigen van jullie mening, ik heb zo de indruk dat jullie Hitler meer nodig hebben dan neonazi’s.
Het is logisch dat de Arabieren hun kinderen van jongs af aan al opvoeden met weerstand tegen de zionistische bezetter van een deel van hun land. Dat dit botst met de politiek-correcte mietjes-opvattingen in westelijk Europa over opvoeding is evident, hier is het al een drama wanneer een kind een speelgoedwapen krijgt of gezonde strijdlust laat blijken.
Als de joden het onderwerp van spot en vervolging uitmaakten, dan moet daar een reden voor zijn. Waarom gebeurde dit doorheen de geschiedenis zovele keren? Ontkent u bijvoorbeeld dat de joden in zeer grote mate oververtegenwoordigd waren in belangrijke goed betaalde financiële, economische, politieke en wetenschappelijke functies in het Duitsland van de jaren ’20?
Ik ontken zeker niet dat joden al belangrijke wetenschappelijke en culturele bijdragen aan d emensheid hebben geleverd, net zoals ik dat ook niet wens te ontkennen van de Arabieren en de oude islamitische wereld (ik heb zo’n vermoeden dat u dat wel doet). U hebt gewoon een probleem met volkeren en culturen die anders leven dan u, die anti-westers zijn in levensstijl en opvattingen, u bent tegen gezonde diversiteit en meent dat gans die Arabische (of bij uitbreiding islamitische) wereld maar een s de Westerse bestuurs- en omgangsvormen moet aannemen, dat hun religie in het liberale pluralisme moet ingepast worden, enz…

Gepost door: P. Van Damme | 18-09-09

Iedereen doet datgene waar hij goed in is. Bij Joden is dat nu eenmaal de financiële wereld, zakenwereld en wetenschappen.

Je doet net of Duitsland was het grote slachtoffer omdat ze hun oorlogsschulden moesten betalen van WOI. Als ze geen oorlog waren begonnen dan hadden ze die schulden niet gehad.
Bovendien was het Frankrijk die erop stond dat ze verder moesten betalen, de VS en Engeland waren bereid om die schulden kwijt te schelden.

Wat je daar zegt over de Arabieren (Arabisch schiereiland) klopt inderdaad niet. Alles wat zogezegd van hen komt, werd gestolen van andere volkeren tijdens hun bekerings-en veroveringstochten (zoals bvb. 'Arabische cijfers', die in feite uit India komen).

En ik heb geen probleem met geweertjes voor kinderen. Als ze speelgoedgeweertjes gebruiken als kind proberen ze het later niet met echte als volwassenen.

Ik heb totaal geen probleem met volkeren en culturen die anders leven dan wij, zelfs op het platteland leven mensen anders dan wij. En indien het waar zou zijn wat jij beweert, dan zou ik dus ook een probleem moeten hebben met orthodoxe joden, Indiërs of Chinezen? Sorry, totaal niet, je kunt mij zelfs af en toe in hun wijk vinden.
Ik heb echter een heel groot probleem met ingevoerde achterlijkheid, profitariaat, criminaliteit en de uiterst gevaarlijke islam.

En waar ik mij in feite wel aan erger? (En dat maakt mij echt 'strijdvaardig', hé!)
Aan mensen die proberen mij te ontleden zonder mij te kennen, en dus maar wat uit hun nek liggen te kletsen.

Gepost door: Janice | 18-09-09

U maakt er zich wel vrij gemakkelijk van af door te stellen dat “iedereen doet waar hij goed in is” natuurlijk. De macht van de joden in Europa en daarbuiten is voornamelijk mee ontstaan met het kapitalistische systeem en het vragen van intresten op geldleningen. De vraag moet gesteld worden of die macht dus rechtvaardig te noemen valt en of een etnische gastgroep het recht mag hebben om oververtegenwoordigd te zijn in bepaalde maatschappelijke functies in een gastland. Want hoewel de joden weliswaar al eeuwen in Europese steden aanwezig zijn, toch zijn ze nog steeds een etnische minderheid die tot een ander volk, het joodse volk, behoren. Er is naar mijn mening geen reden om deze joodse etnische gast-minderheid anders te aanzien en anders te behandelen als pakweg de Congolese, Turkse of Marokkaanse gasten die hier verblijven. Dat de joden “minder bezig zijn met diefstal van saccochen” zou nogal kort door de bocht zijn. De oorzaken van de Tweede Wereldoorlog liggen op diverse vlakken, maar er kan gezegd worden dat Duitsland in belangrijke mate tot oorlog gedwongen werd en dat de oorzaken buiten haar eigen wil en zelfs buiten die van het Hitler-regime moeten gezocht worden, die oorlog zou er 9 kansen op 10 ook onder een ander bestuur zijn gekomen. Het Dictaat van Versailles was misdadig, maar het gaat ook om een veel bredere, diepere tegenstelling die tot op de dag van vandaag nog bestaat, namelijk de strijd tussen het Atlantisme en de thalassocratische macht (VK/USA) en het continentale Europa dat een Europees of Euraziatisch blok nastreeft (zie Brzezinski-doctrine). In de periode 1900-1945 leefde in Duitsland héél sterk een afkeer van de Engelse Wikingergeist met haar “Händlertum”, het typisch westerse commercie-denken en handelen dat zich diametraal stelde tegenover het Arbeiter- und Bauerntum, land bewerken en goederen produceren op het continent, er sluimerde ook een tegenstelling in tussen liberalisme (vrijhandel voor de commercie) en socialisme (Der Arbeiter als nieuwe held), dat niet mag verengd worden tot louter nationaal-socialisme maar zeer breed moet aanzien worden.

Het is typisch maar ook o zo verkeerd bij wat ik islamhaters noem (nogal sterk vertegenwoordigd in het VB), om de islamwereld per definitie als achterlijk voor te stellen. Er is een tijd geweest dat de islamwereld wetenschappelijk aan de top van de wereld stond, maar alle beschavingen kennen opgang en verval. Om maar twee namen te noemen: Ibn Khaldoun en Ibn Sina. De culturele hoogstaandheid van de Arabische wereld valt niet te ontkennen, kijk naar de cultuurschatten in pakweg Syrië en Irak (die laatsten worden nu massaal weggeroofd uit het land door criminelen, veelal van Amerikaanse afkomst). U hebt een probleem met “de islam”. Ik vind dit lachwekkend, zoals de meest praat van islamhaters eigenlijk. Met welke islam hebt u een probleem? Die van de Soennieten of van de Sji’iten die mekaar naar het leven staan sinds de Ba’athpartij niet meer aan de macht is in Irak en de westers-liberale plutocratie zegeviert mits geweld in dat land? Wat met de Alevieten, zijn dat christelijke moslims of islamitische christenen? Of is alles wat islam is slecht, en dus meer dan een miljard mensen op de planeet? Allemaal uitroeien? Waarmee je automatisch elke zin voor realiteitsbesef en geloofwaardigheid verliest. Laat die islamitsiche volkeren, gemeenschappen,… toch gewoon zichzelf zijn in hun eigen thuislanden zonder zich te bemoeien, zonder hen van “achterlijkheid” te beschuldigen,… en laat ons gewoon hard optreden tegen al wie een vinger uitsteekt naar ons Europa. Waar u moeite mee hebt (en Rene ook, net als de meeste andere islamhaters), is dat de islamwereld in al haar variëteit gewoon in belangrijke mate haar eigen cultuur invult zoals zij dat wensen en zich niet laten vermurwen door het consumentisme en multiculturalisme zoals de rest van de wereld mee wordt ingepakt tot glorie van de “Bilderbergs”, de machthebbers in Washington en hun meelopers elders in het Westen. Protesteert u ook tegen orthodoxe joden die hun vrouw niet mogen aanraken of is dat dan plots geen teken van “achterlijkheid” en vrouwonvriendelijkheid? Protesteert u ook tegen de gigantische witteboordencriminaliteit van grote kapitalisten of is het enkel Moustafa die een handtas heeft gepakt?

U spreekt zo graag van “vooruitgang”. Welke vooruitgang, naar waar? Want als u een richting aangeeft (“we moeten vooruit”), dan is er ook een richting en een einddoel? Wat moge dit dan zijn? Vooruitgang is niks anders dan nog zo’n leeg liberaal begrip, een dooddoener dat in stand moet worden gehouden in een in verval zijnde maatschappij dat elke zin voor strijdbaarheid, offerbereidheid, spiritualisme, zelfrespect,… heeft verloren. Dus klaagt men maar over die groepen die dit wel nog hebben om de eigen leegheid te verstoppen. Het probleem is niet de islam maar wel de eigen lafheid, luiheid en leegheid bij de eigen bevolking die er gekomen is door de maatschappij die jullie net zo fervent willen verdedigen en ja, daar is “de islam” een gevaar voor.

Gepost door: P. Van Damme | 19-09-09

Beschaamd Alle beschavingen kennen opgang en verval, maar zij die in verval zijn, houden zich normaal gesproken gedeisd of worden gekoloniseerd door intelligentere beschavingen. Zo niet mijn islam, die zich dank zij de oliedollars en het collaborerende westen geroepen voelt om hun vervallen beschaving aan de wereld op te dringen. Ik ben beschaamd. Krijg ik dan nooit een opvolger?

Gepost door: Ibn Khaldoun | 19-09-09

De kracht en macht van de Arabische wereld wordt door zowel islamhaters als door islamfundamentalisten sterk overschat. Militair en economisch stellen zij niks voor. De oliedollars verdwijnen in de zakken van de sjeiks en hun entourage om er luxezaken mee te kopen. De olierijkdommen worden niet gebruikt om de landen een economische ruggengraat te geven die noodzakelijk is om bijvoorbeeld langdurige oorlogen aan te kunnen. De Arabische wereld heeft ook niet de nodige voedsel- en watervoorraden om haar eigen bevolking of legers te kunnen onderhouden. Hun wapensystemen kopen ze elders aan en inzake onderhoud en onderricht ervan zijn ze eveneens afhankelijk van de leveranciers (USA, Rusland, VK, China, Frankrijk,...).

Gepost door: P. Van Damme | 19-09-09

Veel van wat je hier nu schrijft, (of verwijt),schreef ik over ergens anders op deze blog. Dat heb je met nieuwkomers, je moet steeds weer opnieuw beginnen.

En nee ik ben ook niet akkoord met wat sommige orthodoxe joden doen. Zelfs Henri Rosenberg schreef er over destijds, maar hij gaf het op na een hele boel tegenwerking.
Maar niet alle joden zijn orthodox, integendeel vormen ze een minderheid.
De schatten die momenteel in Afghanistan worden opgegraven (die de Taliban nog niet hebben kapot geslagen) worden opgegraven door Afghanen zelf, en worden verkocht om er wapens mee te kopen voor de Taliban. Het is waar dat de Amerikanen die stukken meenemen naar de VS, ik hoop alleen dat ze beseffen wat ze in handen hebben en ze in een museum plaatsen zoals de Engelsen deden met wat ze in Egypte hebben weggesleurd. (Maar je hebt gelijk, als het land ooit stabiel wordt, moeten die stukken volgens mij terug. En dat geldt ook voor de stukken die nu in het Londense British Museum staan.

Bovendien is er maar één islam maar vele stammen. Afstamming speelt hierbij een rol, de ene meent af te stammen van Mohammed zelf, de anderen van zijn neef, weer anderen willen een terugkeer naar de pure islam zoals die was tot 700 jaar na de dood van Mohammed. Maar er is maar één islam, en één koran.

Ik ben mij trouwens niet door het VB gaan verdiepen in de islam, maar al dertig jaar ervoor. Ik heb er een jaar voor uitgetrokken om de islam van dichtbij te leren kennen in diverse landen.
Ibn Khaldoen mag dan misschien een uitzondering geweest zijn omdat hij afstamde van Jemenitische Arabieren die in Spanje (Andalusië) verbleven waar de islam een periode van Verlichting hebben gehad. Maar die tijd is al minstens 6 à 700 jaar voorbij, van dan af is de islamitische wereld achteruit gegaan. Bovendien zijn heel wat van die kunstwerken waar je het over hebt van vóór de islamperiode, en kan je de Perzen, Egyptenaren en nog andere volkeren moeilijk als Arabieren betitelen.

Maar ik moet nu weg en heb geen tijd meer om hier nu nog op in te gaan.
Het zal voor later worden.

Gepost door: Janice | 19-09-09

Maar de oliedollars worden ook gebruikt om overal in het westen moskeeen te bouwen, en om overal waar moslims wonen het salafisme op te dringen. Wie het geld heeft, heeft de macht, vraag dat maar aan de joden.

Oh Allah, breng eindelijk verlichting aan Uw volgelingen!

Gepost door: Ibn Khaldoun | 19-09-09

En misschien binnenkort ook Islamitische scholen (Madras)

Gepost door: Janice | 19-09-09

En Pieter, de dreiging komt niet van buitenaf, of toch niet rechtstreeks, maar van binnenuit, van wat zich hier al heeft genesteld.

Gepost door: Janice | 19-09-09

De commentaren zijn gesloten.