15-09-09

Staatsveiligheid: "Nordine Taouil is een moslimextremist", schrijft Gazet van Antwerpen

14/09 "De Antwerpse imam Nordine Taouil is een extremistische moslim." Dat zegt Alain Winants van de Staatsveiligheid.

"Op basis van onze inlichtingen militeert Taouil, de voorzitter van de Moslimraad, actief in salafistische kringen. Hij zou ook in Pakistan opleidingen organiseren voor Belgische moslims."

Nordin Taouil diende enkele weken geleden een klacht in tegen Filip Dewinter en Peter Velle, voorzitter van het Vlaams Comité voor Ex-moslims. Op de website van het kopstuk van Vlaams Belang staat namelijk een rapport van Velle, waarin hij beweert dat Taouil moslimterroristen ronselt in Antwerpen.

Moslimbloed

Taouil heeft een erg controversiële reputatie. "Moslimbloed is het beste ter wereld", zei hij ooit. "We roken niet, drinken geen alcohol en seks hebben we pas na het huwelijk. Vlaanderen zou ons bloed dus goed kunnen gebruiken." Naar aanleiding van het hoofddoekenverbod riep hij de moslims ook op om hun kinderen niet meer naar school te sturen.


(red.): Sommige mensen wezen in de reacties op andere blogs op het feit dat het rapport hier een week vroeger stond dan op de website van Filip Dewinter. Dat klopt, aangezien ik mee werk in de ‘thinktank’ van het comité voor ex-moslims is het normaal dat het hier eerst verschijnt. De uitspraken van Talouil die GVA hier aanhaalt heb ik er trouwens zelf bijgeschreven en de oorspronkelijke bron van deze informatie is De Standaard. Het stond overigens ook niet in het rapport zelf, maar wel op http://janice-laureyssens-visie.skynetblogs.be/post/7245103/officiele-reactie-vlaams-comite-voor-exmoslim

Het comité is uiteraard erg blij dat de website van Filip Dewinter en sommige kranten onze artikels lezen en overnemen, enkel op die manier komt er beweging in een zaak die al heel lang had moeten worden aangepakt en waarvan Staatsveiligheid nu eveneens zegt dat het hier om een heel gevaarlijke Salafistische/Wahabistische moslim gaat. Met, volgens de media, een kleine aanhang, maar de niet-aanhangers door angst onder druk zet. Bovendien is de aanhang van jongeren die gemakkelijk beïnvloedbaar zijn wel groot. 'Jongeren voor Islam' moet worden opgedoekt.

Het is nu aan Filip Dewinter om het politiek aan te pakken en ik ben er zeker van dat hij het ondanks de doodsbedreigingen die hij opnieuw kreeg via een Nederlandse website, dat zal doen zoals we van hem verwachten.


14:24 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.