19-09-09

Extremistisch netwerk van Nordine Taouil

>NBN_A11_IMAM2_MM_jpg_250


Foto: Nieuwsblad


“De Antwerpse imam Nordine Taouil is een extremistische moslim”. Dat zegt Alain Winants, de grote baas van de Belgische Staatsveiligheid. Enkele weken geleden lekte er plots een onthullend rapport over ‘moslimextremisme in Antwerpen’ uit naar de media. De verantwoordelijke voor dit rapport is het ‘Vlaams Comité voor Ex-moslims’. Imam Nordine Taouil wordt in het rapport beschuldigd van extremistische activiteiten.


Enkele Marokkaanse moskeeën in het Antwerpse prediken eveneens haat en onverdraagzaamheid. Jongeren worden er aangespoord om te gaan studeren op madrassa’s in o.a. Pakistan, Jordanië en Syrië. Via deze islamitische scholen worden ze in contact gebracht met fundamentalisten die hen proberen te overtuigen om nog een intensere geestelijke en bijkomende fysieke training te ondergaan. Zo komen de jongeren uiteindelijk terecht in opleidingskampen van terreurorganisaties zoals Al Qaeda. Ongeveer 50% van hen wordt doorgestuurd naar Afghanistan, Kashmir, Irak of Tsjetsjenië om te strijden in het belang van de jihad. De overige 50% keert terug naar België … Er lopen dus jongeren in de Antwerpse straten rond die een intensieve jihadopleiding hebben gekregen. Beangstigend toch!

Een van deze Marokkaanse moskeeën is El Mouslimin in de Jan Palfijnstraat. Dit is dé moskee waar de terreurgroep ‘Groupe Islamique Combattant Marocain’ aanwezig is. Het is een zéér groot gebedshuis waarin fundamentalisten zich thuis voelen.

41POCACAI2DMNACA2NTYGKCAEP7D5SCA7HKAC3CA06GJO7CA706OVBCA8S9KUTCA7L9FWTCAMG924LCAYDD09QCALZK1MOCA97I7LYCA1UHIBVCAOMDK5QCAB4VT7FCAMSJABHCAUF3TDQCAS7MZ9VDe vroegere imam, Nordine Taouil, was een echte voorvechter van de gewapende jihad tegen de westerlingen en joden. Zijn agressief denken en handelen heeft er toe geleid dat 90% van de jongeren in deze moskee zich geroepen voelt om hun leven te geven voor de gewapende strijd. Hij is ook dé persoon die je moet contacteren als je een fysieke opleiding wenst te volgen in het buitenland - voornamelijk Pakistan en Algerije -. Vandaar dat de Marokkaanse inlichtingendienst in deze moskee is geïnfiltreerd. Terroristen van ‘Groupe Islamique Combattant Marocain’ vinden in deze Antwerpse moskee een veilig onderkomen. Velen van hen worden in Marokko gezocht voor het plegen of voorbereiden van aanslagen.’


Dit staat in het betreffende rapport en het ‘Vlaams Comité voor Ex-moslims’ neemt haar woorden niet terug. Onze info over de heer Taouil is onder andere gebaseerd op getuigenissen van meerdere ‘insiders’ binnen de Antwerpse moslimgemeenschap. En blijkbaar bevestigt ook de Belgische Staatsveiligheid dat deze info niet uit de lucht gegrepen is.

Nordine Taouil is geen eenzame extremist. Volgens onze informatie speelt de imam een cruciale rol binnen een omvangrijk netwerk van moslimfundamentalisten dat vertakkingen heeft tot in Algerije, Jordanië, Syrië en Pakistan.
De uiterst radicale organisatie ‘Jongeren Voor Islam (JVI)’ werkt samen met Nordine Taouil om Antwerpse moslimjongeren te radicaliseren en hen naar extremistische koranscholen in het buitenland te sturen. JVI telt naar eigen zeggen ongeveer 1000 leden in het Antwerpse en heeft haar zetels in Hoboken, Berchem en Boom. Ze staat bekend voor haar sympathie voor de terreurorganisaties Hamas, Al Aqsa Martelarenbrigades en Islamitische Jihad. Zo staat het ook ‘letterlijk’ in een rapport dat enkele jaren geleden werd opgemaakt door de Federale Politie. Voor koranlessen, Arabische taallessen en allerlei lezingen kan je steeds bij hen terecht. Het ‘speciale’ aan JVI is dat de voertaal voor al haar activiteiten Nederlands is. De vereniging is daarom enorm populair bij Marokkaanse jongeren én bekeerlingen die de Arabische taal niet machtig zijn.

Staatsveiligheid en Federale Politie zijn uiterst geïnteresseerd in het doen en laten van deze alsmaar groeiende organisatie.
Momenteel is JVI zelfs ondergronds gegaan uit vrees voor de veiligheidsdiensten. Ingewijden weten dat de JVI-kopstukken zich nu verder organiseren vanuit moskee El Mouhsinine in de Sint-Lambertusstraat te Berchem en moskee El Fath op de Sint-Bernardsesteenweg te Hoboken. ‘Jongeren Voor Islam’ streeft naar een islamitische staat waarin de 'zuivere' islam primeert, met inbegrip van de sharia.
Diefstal moet volgens hen bestraft worden met het afhakken van handen, muziek en dans zijn verboden, vrouwen moeten de mannen ten alle tijden slaafs gehoorzamen, vrouwen moeten gestenigd worden bij overspel, homo’s moeten aan de hoogste boom opgehangen worden.
Dit zijn ideeën die niet thuis horen in een westerse democratie, maar wel onder een Taliban-regime in Afghanistan.
Deze organisatie ontmoedigt (en verbiedt soms) moslimjongeren om contact te hebben met 'westerse' mensen en propageert aldus apartheid en een conflictmodel. Andere meningen worden niet geduld en de jongeren die de lezingen van JVI bijwonen, raken geïndoctrineerd en zijn uiterst onverdraagzaam tegenover éénieder die er een andere mening op nahoudt. Andersdenkenden worden gewoonweg aanzien als vijanden die bestreden moeten worden. Integratie is voor hen een ongelovige daad en bijgevolg onbespreekbaar. Jammer genoeg slaagt voorzitter Farid Zahnoun -alias Abou Anas-, een wolf in schapenvacht, er telkens in om beleidsmensen een rad voor de ogen te draaien om inmiddels zijn geheime agenda te kunnen bewerkstelligen.

Imam Nordine Taouil begeleidt op zijn beurt honderden bekeerlingen per jaar. Hiervoor werkt hij ook nauw samen met JVI. De imam geeft allerlei lessen aan bekeerlingen in de centra van JVI en geeft ook geregeld lezingen op hun bijeenkomsten. Wat ons vooral verontrust, is dat veel van deze jongeren vaker terecht komt in radicale koranscholen in het buitenland. Ook verschillende bekeerlingen die begeleid worden door de heer Taouil behoren tot deze groep.

JVI heeft contact met verschillende extremistische sjeiks in onder andere Algerije, Jordanië, Syrië en Pakistan.
Deze contacten worden persoonlijk verzorgd door een Antwerpse bekeerling, namelijk Soelayman ibn Haroen.
Deze man is al jaren lid van JVI en is nu één van de ‘raadgevers’ van de organisatie. Hij reist regelmatig af naar verschillende ‘brandhaarden’ van het militante moslimextremisme. Met volgende extremistische sjeiks heeft hij goede contacten: Abou Hafs -Algerije- Said bin Abdul Latif Foudah -Jordanië-, Abdul Hadi al-Kharsa -Syrië -, Adib al-Kallas - Syrië - en Sammy-ul-Haq - Pakistan -.
Elk jaar worden er een tiental Antwerpse moslimjongeren via JVI en Nordine Taouil naar koranscholen van deze sjeiks gestuurd. Saoedi-Arabië is meestal het doorgangsland naar deze madrassa’s. Hierin speelt Nordine Taouil een belangrijke rol met zijn goede contacten in Saoedi-Arabië.

Bovendien werkt een zekere Tarik Touhafi als contactpersoon in de organisatie ‘Taouil Group voor Haj en Umra’ -opgericht door Nordine Taouil -. Deze Tarik staat toevallig ook vermeld als lid van ‘Jongeren Voor Islam’ in de officiële statuten van de vereniging. De link is dus snel gelegd.

Ondanks het negatieve rapport van Staatsveiligheid voor Nordine Taouil en de aanwezigheid van JVI op een lijst van extremistische organisaties opgemaakt door Federale Politie, sluiten onze politici de ogen voor deze feiten.
12
Het ‘Vlaams Comité voor Ex-moslims’ roept de Belgische overheid op om harde actie te ondernemen tegen het moslimextremisme en geen compromissen te sluiten met extremisten zoals Nordine Taouil. We willen ook de Belgische Staatsveiligheid feliciteren met hun professionele houding in ‘de zaak Nordine Taouil’. Hopelijk zullen onze politici dan ook een voorbeeld nemen aan het moedige optreden van de Staatsveiligheid.

Het ‘Vlaams Comité voor Ex-moslims’ zal verder gaan met haar strijd tegen het moslimextremisme.
Een persoonlijke boodschap voor de heer Nordine Taouil: “Ex-moslims verdienen ook respect en een leven. Uw koran roept op om afvalligen te vermoorden. Het is ons recht als ex-moslims om onszelf te verdedigen tegen een gewelddadige ideologie die de islam is. Elke moslimjongere die u radicaliseert, vormt een potentieel gevaar. Het is uw taak als imam om moslims te helpen met hun integratie in onze samenleving. U doet juist het tegenovergestelde. Het ‘Vlaams Comité voor Ex-moslims’ roept niet op om mensen uit te sluiten en te vermoorden. Uw salafistische islam wel.”

Vlaams Comité voor Ex-moslims

23:24 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Jongeren worden niet opgehitst tijdens het reguliere gebed in moskeeen, om de eenvoudige reden dat ze er niet naartoe komen. Het publiek bestaat vooral uit volwassenen, dat kan iedereen zien.

Gepost door: Ibn Khaldoun | 20-09-09

@ Ibn Khaldoun

Ik ken persoonlijk al 2 jongeren, uit mijn wijk, die actief betrokken zijn bij "Jongeren voor Islam" in de Sint-Lambertusstraat. Haat spreekt uit hun ogen, iedere keer je hen passeert. Van integratie gesproken !!!

Gepost door: Eloquentia | 20-09-09

Ibn Khaldoun De informatie komt van mensen die ook naar de moskee gaan, dus die zullen het wel weten zeker?

Bovendien kan iedereen inderdaad zien wie er naar de moskee gaat. En daar zijn ook heel wat jongeren bij, veel zelfs en de hele kleintjes gaan naar de Koranschool en af en toe op 'Jihad'kamp in Wallonië.

Gepost door: Janice | 20-09-09

Het toppunt... is dan nog dat Marokkanen maar klagen dat ze geen job krijgen en gediscimineerd worden,en werkloos aan de rand v/d samenleving geraken en radicaliseren....terwijl hun talibangoeroe Nordine een leuke job bij de NMBS heeft en zijn echtgenote onthaalmoeder was...Als zelfs hun Jihad-leider aan een job geraakt dan is er nog hoop voor de rest...Als Nordine zo graag in een silamitisch land wilt leven,dat hij dan naar Saoudi-Arabië gaat...Dan is iedereen gelukkig.Hij met zijn islam en wij zonder.

Gepost door: Patrick | 21-09-09

Talouil Talouil is bij de Lijn verantwoordelijk voor de goede werking van de roltrappen in de Antwerpse metro. Vorige week ging ik op de Groenplaats naar boven... geen enkele roltrap werkte. En naar beneden was er welgeteld één roltrap die het deed.

Veel tijd zal hij er dan blijkbaar niet aan besteden.

Gepost door: Janice | 21-09-09

goed zo Vrouw van Taouil geen onthaalmoeder meer
16 september 2009, 07:33
Kind en Gezin heeft de erkenning van de vrouw van de Antwerpse imam Nordine Taouil (35) als onthaalmoeder ingetrokken. Dat schrijven Het Laatste Nieuws, De Standaard en Het Nieuwsblad.
De echtgenote van Nordine Taouil werkt al zes jaar in Hoboken als onthaalmoeder bij een door Kind en Gezin erkende organisatie. Ze vangt op dit moment vier kindjes op, allochtonen en autochtone Belgen. Klachten over haar werk zijn er nooit geweest. Gisteren liet Kind en Gezin weten dat de erkenning werd ingetrokken. "We hebben inderdaad besloten de samenwerking stop te zetten", zegt Leen Du Bois van Kind en Gezin. "We vonden dat er bij de onthaalmoeder in kwestie nog onvoldoende garantie bestond voor de integriteit van de kinderen. Haar echtgenoot wordt door de Staatsveiligheid in de pers een extremist genoemd." Taouil zelf reageerde gisteren verslagen. "Ik word gecriminaliseerd en gediaboliseerd zoals men dat indertijd met Dyab Abou Jahjah heeft gedaan. Wat heeft mijn vrouw hiermee te maken? Zij heeft al haar liefde aan die kinderen gegeven. Alle wapens zijn blijkbaar goed tegen mij." (BEH)

Gepost door: lowieke staal | 21-09-09

Ze kunnen moeilijk de ene broodroven vanwege een foto en de andere niet terwijl die een pak gevaarlijker is en jongeren naar opleidingskampen stuurt in Afghanistan en hen hier ophitst met Jihadistische slogans tegen het Westen. En hij verbiedt bovendien ook nog de meisjes naar school te laten gaan, eigenaardig genoeg laat hij de jongens wel de lessen volgen. Maar dat zal wel in de lijn van zijn religie liggen zeker?

Gepost door: Janice | 21-09-09

Verspreekt Taouil zich bij Phara ? Vannacht had ik het genoegen, de totaal onschuldige, geïntegreerde, en integratie-bevorderende, zelf uitgeroepen, vertegenwoordiger, van de islam, mijn TV-scherm te zien vervuilen.

Op de vraag waar hij was, toen hij het nieuws vernam van de uitzending met het hoofd van de Staatsveiligheid, verklaarde hij: Op de "Islamitische" Ambassade van Amerika aan de Regentlaan in Brussel. Hij werd daar echter opgebeld door een "POLITIEMAN" die hem waarschuwde dat er één en ander op til was. Die verspreking van Taouil, bevestigt nogmaals, dat de lokale en federale politie is geïnfiltreerd door islamisten. Daar heeft Peter Velle ook mee te maken gehad, voor zover ik me herinner. Ook wij hebben onze contacten, die ons hier voortdurend voor waarschuwen. Iedere klacht die wij tegen een moslim neerleggen, bij de politie, wordt automatisch doorgegeven aan radicale moslims, die betrokkene, zo nodig, naar de tandarts sturen, voor een nieuw gebit. Ook de Staatsveiligheid (afdeling Frankrijklei-Antwerpen) is geïnfiltreerd, door islamisten, zo wordt ons uit verschillende bronnen gemeld, door moedige mensen bij de Staatsveiligheid.

Gepost door: Eloquentia | 22-09-09

Natuurlijk is dat zo. En het is niet nieuw, het comité voor ex-moslims schreef er nog maar pas over, ik schreef er al over en het Vlaams Belang schreef er al in 2006 over... als ze het nu nog niet weten?!!

Zie link:

Gepost door: Janice | 22-09-09

Maar wat doe je eraan wanneer die jihadisten steun krijgen van de overheid, de politie en de media?? Phara was al helemaal weg van Talouil en Tom Naegels, ook columnist bij de Standaard vond dat de oneerlijke uitschakeling van het VB te vergelijken was met wat er nu met Talouil aan het gebeuren is.
Ze beseffen gewoon niet hoe gevaarlijk die kerel is...
In feite zouden ze hem wat meer voor tv moeten halen en hem gewoon laten praten... na drie zinnen - en zeker als hij wat opgewonden geraakt - praat hij zichzelf vast in zijn leugens.
Maar ze moeten hem dan ook wel het vuur aan de schenen durven leggen, en niet alleen over zijn vrouw en zijn job bij de Lijn spreken.

Ik snap niet dat zoveel mensen - zowel bij de overheid als bij de media - een danige zelfvernietigingsdrang hebben dat ze de realiteit gewoon niet onder ogen willen zien. Het ergste is dat ze heel onze gemeenschap mee in de vernietiging sleuren en de toekomst van onze nakomelingen op de helling zetten.

Gepost door: Janice | 22-09-09

De commentaren zijn gesloten.