25-09-09

Hoofddoek dragen uit vrije wil?

Dat hoofddoeken niet altijd worden gedragen uit eigen vrije wil bewijst het artikel dat vandaag in de krant staat. Drie Pakistaanse broers worden ervan verdacht dat ze de 32-jarige Claudia Lalembaïdje uit Schaarbeek om het leven brachten. De moord zou gepleegd zijn omdat de vrouw weigerde een hoofddoek te dragen... Dat klopt met wat een moslimvrouw ooit zei, 'Onze angst is groter dan onze wil om ons te verzetten".


En in Iran wordt het godsdienstfanatisme met de dag erger.
Voor vrouwen is het daar bijna niet meer leefbaar. Maar ook voor sommige Perzen wordt het met de dag moeilijker.
Nu heeft de Iraanse politie handelaars in de hoofdstad Teheran gewaarschuwd dat ze geen etalagepoppen meer mogen gebruiken met 'vrouwelijke vormen'.
Ook stropdassen in etalages en de verkoop van vrouwenondergoed door mannen zijn nu verboden. Bij een overtreding wordt de eerste keer gewaarschuwd, daarna volgt celstraf. Uiteraard voorafgegaan door de nodige zweepslagen.

14:46 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Khalkoun....kom dr maar in.

Gepost door: erdebe | 25-09-09

Bedenking Allemaal goed en wel dat je de nodige aandacht schenkt aan problemen hier op aarde .
Wat op een ander gebeurt zijn onze zaken niet .
Wat hier gebeurt des te meer .
Als we hier iets te zeggen willen hebben, moeten we ons beperken tot het hier .
Want de mensen op een ander , hebben evenveel rechten als wij .
Dus, het is mooi dat van op een ander aan te kaarten, zo mogen zij dat ook .
In hun visie en mening .
Wat botst met onze beschaving, net zoals het vlaams belang botst met meningen hier .

Gepost door: Siberx | 25-09-09

De drie broers waren moordenaars op de vlucht voor het pakistaanse gerecht. Het huwelijk met de negerin Claudia was nodig om asiel te krijgen in belgie. Claudia was geen moslim en daardoor te naief: wij arabische moslims beschouwen negers immers als slaven, ongeschikt om mee te trouwen. Bovendien werd ze waarschijnlijk aangetrokken door het lef van de criminelen, zoals dat vaak gebeurt met vrouwen. Een gewone passionele moord, die pakistaan slacht immers de kip met de gouden eieren.

En vrouwen in Iran hebben het niet slecht, evenmin als homo's. Deze laatsten mogen zelfs meer als heterokoppels: hand in hand lopen en kussen zijn er immers ook voor heteromannen onderling normaal.

Gepost door: Ibn Khaldoun | 25-09-09

Ibn, maak mij geen 'blaaskes' wijs, hé! Ik ben er een jaar lang gaan rondtrekken in die tolerante islamitische landen. En mannen lopen daar altijd hand in hand, zeker in Noord-Afrika, of liever ... pink aan pink en liefst nog met een geurige bloem achter hun oren. Dus dat betekent niets.

Bovendien heb ik nog geen enkele moslim gekend die toegeeft dat er ook bij hen homo's bestaan... jij bent echt wel een buitenbeentje...

En als er homo's worden 'gevangen' dan worden ze geëxecuteerd.
In Egypte werden enkele jaren geleden alle homo's die ze in het leger hadden gevonden doodgeschoten en in andere landen worden ze meestal opgehangen. In Iran hebben ze zelfs nog gruwelijkere praktijken, daar worden ze op een spies gestoken (langs hun achterste) ,en daar bestaat zelfs een film van, want ze zijn er meestal nog fier op ook.

Die film is te gruwelijk om hem hier te laten zien, maar hij is via mail rondgegaan, dus denk dat heel wat mensen die clip hebben gezien.

Dat de islam zogezegd 'geen kleur' kent is inderdaad een grote leugen. Ik heb nergens zoveel racisme gezien als in Noord-Afrika. Hoe donkerder de medemens, hoe slechter de 'bleke Algerijnen hen behandelen.
Hier worden ze zelfs na de meest gruwelijke moorden nog als 'normale' mensen behandeld. Zoals de zwarte moordenaar die maar vijf jaar kreeg en elk weekend vrijaf kreeg. Tijdens zijn weekendjes uit het gevang heeft hij dan maar in koelen bloede de oma vermoord (en verkracht) en zijn bloedeigen baby van 1,5 jaar.

Ik heb vroeger al geschreven dat er serieuze vodden gingen van komen door die kindsoldaten naar hier te halen en gewoon te laten los lopen bij on s. Die zijn alle besef tussen goed en kwaad kwijt, zelfs hun eigen ouders willen hen niet meer uit angst, maar hier...in het tolerante democratische westen mag alles binnen.
Laat hier alles maar los op de autochtone bevolking...

Gepost door: Janice | 25-09-09

Siberx Sorry, maar dank zij de globalisering is alles wat er in het buitenland gebeurt ook onze zaak. Als Iran een kernbom wil gebruiken, zal het niet in eigen land zijn maar in dat van een ander waardoor wij er evengoed de gevolgen zullen van dragen.
Mishandelen ze hun eigen volk? Dan vluchten ze naar hier en dragen wij er de gevolgen van... dus ik denk dat jouw visie onjuist is.

Gepost door: Janice | 25-09-09

Claudia Lalembaïdje ## Vandaag in de krant ##
In welke krant?

Gepost door: Erwin | 28-09-09

Het Laatste Nieuws, maar de papieren editie, of het ook online staat weet ik niet.

Gepost door: Janice | 28-09-09

Moeten we het ons niet aantrekken? Iran beweert Israël en Europa te kunnen raken

28/09/2009 - Iran heeft een grote test van haar raketten afgerond. De krachtigste raketten die getest werden hebben een bereik van 2000 kilometer. Ruim voldoende om Israël en delen van Europa te bereiken.

Bron: De Standaard

Gepost door: Janice | 28-09-09

De commentaren zijn gesloten.