28-09-09

De VLD wil zichzelf terug 'heruitvinden'.

kXXot9UwBisJEen nieuwe voorzitter voor Open VLD is dringend nodig nu de lege hersenpan, Bart Somers is verdwenen en de interim-voorzitter genoegen heeft genomen met een gewoon jobke als Europees parlementslid nadat het hem (weer eens) niet is gelukt om verder op de Europese ladder te kruipen.
De meeste Europese landen moeten hem niet, maar hij heeft het blijkbaar nog niet door. Ondanks alle moeite die hij deed om Barroso te wippen, ondanks al zijn lobbywerk in diverse Europese landen mocht het niet baten. Ze moesten van ‘da joenk’ niets weten.

Er worden al nieuwe kandidaten voorgesteld. Enkele zonen van oude krokodillen, want liberalen houden het graag ‘binnen’ de eigen familie. “Eigen volk eerst” zeg maar… waarbij toch moet gezegd worden dat de eerste indruk van de zoon van Herman De Croo – Alexander – zeer goed was. Sympathiek en geen dikke nek zoals de andere zoontjes van….

Maar ook Marino Keulen dingt mee naar het voorzitterschap en – God beware – ook Rik Daems (VLD/PS) wil wel een gokje doen.

Verhofstadt, die na zijn eerste (overigens uitstekende) burgermanifesten (geschreven door Paul Belien) ons land financieel naar de rand van de afgrond bracht, maar niet zonder zichzelf te verrijken, is voorlopig nog interim-voorzitter. (Waarschijnlijk heeft hij nooit ‘zijn eigen’ burgermanifesten gelezen!)

Open VLD wil nu zichzelf heruitvinden… Mission impossible? Het zal in ieder geval niet meevallen voor een belgicistische partij zoals Open VLD om zich staande te houden tussen een snel Vlaams nationaliserend kiezerspubliek.

17:32 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

De Open-VLD is waarschijnlijk aan een nieuwe naamswisseling toe: Gesloten-VLD, misschien, om te verwijzen naar het gegeven dat thans de rangen onder liberalen weer gesloten zijn en ze als één man achter hun voorzitter zullen staan, wie dat ook nog mag worden.

Gepost door: Ziende Mol | 28-09-09

De VLD is de partij van de commercanten, en die zijn dus extra gevoelig voor een aalmoes van uit de arabische wereld. De vld blijft ons nog lang goedgezind, let daar maar op.

Gepost door: Ibn Khaldoun | 29-09-09

De VLD denkt dat ze de partij voor de 'commercanten' is, maar overal waar we komen hoor ik dat de meeste commercanten (zo'n typisch Arabisch woord, hé!)al lang op andere partijen stemmen, rechtse partijen.

Gepost door: Janice | 29-09-09

De commentaren zijn gesloten.