28-09-09

Van Peel - de 'langste oelewapper'.

6a00e55345009c883300e55365e3a78834-800wi

Heeft de bevolking in een democratisch land recht op inspraak als het gaat over ingrijpende veranderingen die zowel hun leven als hun woonplaats zullen veranderen? Ja?

En als ze inspraak krijgen via een referendum, wat al hoogst zelden is in dit land, moet er dan ook met de uitslag van zo’n volksraadpleging rekening worden gehouden?

U zal geneigd zijn om ‘ja’ te antwoorden, maar … “biep” FOUT antwoord.
Want volgens de Antwerpse schepen Marc Van Peel (CD&V) is de komende volksraadpleging over al dan niet een Lange Wapper over de stad Antwerpen absoluut niet bindend.
De bevolking geeft volgens diezelfde schepen alleen maar een ‘niet bindend advies’ waarmee geen rekening dient te worden gehouden. Net zoals België meestal ook geen rekening houdt met adviezen van de Raad van State.

Maar waarom dan weer een geldverslindend referendum als ze toch hun eigen zin willen doordrijven? De Lange Wapper heeft al bijna evenveel gekost aan studies, onderzoek, sensibiliserende campagnes waar geen kat iets heeft van gemerkt en nu weer een referendum als wat eventueel een bijkomende tunnel onder de Schelde zou hebben gekost.

Zou men niet beter de Liefkenshoektunnel tolvrij maken en eindelijk zorgen voor de doorstrekking van de N41?? Laat al het zware vrachtvervoer, dat meestal uit het buitenland komt en naar het buitenland rijdt, eerst en vooral betalen voor het gebruik (en stuk rijden) van onze wegen, en vervolgens langs de Liefkenshoektunnel gaan en de verkeersproblemen aan de Kennedytunnel zijn dan vanzelf opgelost.

De Lange Wapper wordt voor sommige politici meer en meer een prestigeproject. Antwerpen zal ‘de grootste’ hebben en daarmee uit!

16:33 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

A kan wat prestige anders best gebruiiken!

Gepost door: Ibn Khaldoun | 29-09-09

Verloren zaak, met een brug gaan ze hun imago niet redden.

Gepost door: Janice | 29-09-09

Het commentaar van M Van Peel na de uitslag van het referendum was zielig. Die probeert uit te leggen hoe een voldongen feit, omdat het hem niet uitkomt eigenlijk niet is wat het is.De flauwste politieke speech ik ooit hoorde kwam ook van hem jaren geleden en nu blijkt hij nog geen haar veranderd.

Gepost door: Florence | 20-10-09

In feite had heel Vlaanderen moeten meedoen aan dit referendum, tenslotte moeten ze er allemaal mee voor betalen.

Gepost door: Janice | 20-10-09

De commentaren zijn gesloten.