29-09-09

Luc Vansteenkiste werd vrijgelaten onder strikte voorwaarden.

De Brusselse onderzoeksrechter Wim De Troy heeft Luc Vansteenkiste, die ervan verdacht wordt Fortisaandelen te hebben verkocht met voorkennis, zopas onder voorwaarden vrijgelaten.

Vansteenkiste zat ruim een week in de gevangenis van Vorst op verdenking van misbruik van voorkennis in het dossier-Bois Sauvage. Bij Recticel reageerde men verheugd, schrijft De Tijd. De strikte voorwaarden zijn o.a. dat hij geen contact mag hebben met eventuele andere verdachten, dus ook niet met Karel De Gucht? Ach nee, die werd vrijgesproken. Je moet maar je weg kennen binnen justitie natuurlijk.

19:36 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Er werd nog nooit iemand veroordeeld wegens handel met voorkennis, dus ook dit keer niet, alhoewel het pure diefstal is. De oplossing zit vervat in de koran: beurzen moeten worden afgeschaft, ze zijn het speeltje van joden en witteboordcriminelen, doorgaans bankiers genaamd.

Gepost door: Ibn Khaldoun | 30-09-09

Ach, de Joden komen ook weeral eens aan bod....

Gepost door: Janice | 01-10-09

Het is een feit dat het intrestvrij financieren (zoals dat ook in de islamwereld bestaat) een interessant gegeven is, zeker gelet op de ravages die het bestaande Westerse financiële systeem heeft aangericht.

Gepost door: P. Van Damme | 01-10-09

Er is niemand die je verbiedt je geld in een zwarte sok te bewaren, P. Van Damme.
Maar als je gaat lenen, dan moet je daar uiteraard interesten op betalen, zodat anderen die sparen en hun geld op de bank hebben vastgezet er iets kunnen aan verdienen. Wij kunnen geen geld lenen uit de opbrengsten van oliedollars.

Waar loopt het fout? Aan kredieten die worden verstrekt aan personen die niet kredietwaardig zijn. Je kunt geen 1500 euro per maand verdienen en er 2500 per maand uitgeven. Daar is het in de VS ook verkeerd mee gelopen.
Het waren de Amerikaanse banken die de rommelkredieten hebben aangeboden op de Amerikaanse markt. Daarna hebben ze massa's van deze rommelkredieten samen verpakt in producten die op hun beurt werden doorverkocht aan andere, onder anderen Europese, banken. Deze producten hebben een rating gekregen van een ratingbureau en in veel gevallen was dit een 'AAA' rating. Triple A is de hoogste rating en traditioneel was deze rating ook heel betrouwbaar. De kopers van deze producten met AAA rating dachten dus dat ze met een solide, betrouwbare investering te maken hadden. De kopers wisten niet precies wat ze aankochten en welke risico's daar aan verbonden waren.
Dat die ‘kredietmentaliteit’ ooit faliekant ging aflopen stond in de sterren geschreven. Dat de Amerikaanse staat risico's neemt met zijn reddingsfonds om tot 1.000 miljard rommelkredieten over te nemen van financiële instellingen is hun zaak, dat onze banken mee geïnvesteerd hebben in die Amerikaanse rommelkredieten is dom en zelfs crimineel, want daardoor hebben ze niet alleen de onwetende investeerders bedrogen, maar ook andere banken, die geen schuld hadden, mee in de problemen gebracht. Diegenen die nu klagen dat ze veel geld hebben verloren moeten niet zeveren. De aandelenmarkt is gokken, en dan kan je al eens verliezen, zeker als je niet precies weet in wat je investeert en je vertrouwen stelt in onbetrouwbare bankbedienden.
Behalve zij die verkochten met voorkennis waarvoor de ene wel en de andere niet bestraft wordt. Want ik zou wel eens willen weten hoeveel bankdirecteuren hun goede klanten op tijd hebben aangeraden om te verkopen, en als het mogelijk wordt gemaakt, dan zou je als klant wel gek zijn om het niet te doen.

Gepost door: Janice | 02-10-09

Grappig of triestig? Is dit nu grappig of triestig, uw antwoord? U weet blijkbaar niet wat het islamitisch financieren (een vorm van intrestvrij financieren) inhoudt en u weet evenmin hoe ons huidige financieel systeem werkt.
Wat betreft een inleiding tot het intrestvrij financieren, vanwege professor H. Visser (Vrije Universiteit Amsterdam, neen het is geen islamiet): http://dare.ubvu.vu.nl/bitstream/1871/12687/1/hvisser%20afscheidscollege.pdf

Geld lenen en daar intrest voor vragen is helemaal niet zo vanzelfssprekend als u laat uitschijnen beste Janice. Meer nog, in feite is het in de meeste gevallen een vorm van pure diefstal maar dan wel één die wettelijk toegelaten is en waar gans de financiële systeemzooi rond draait. Leest u eens Ezra Pound z'n opvattingen over "Usura". De oorzaak is NIET dat gezwans over die rommelkredieten en het feit dat men leningen toestaat aan mensen die het niet kunnen aflossen. De oorzaak zit in dit systeem zelf die ervoor zorgt dat er steeds weer nieuwe leningen moeten komen om de private geldcreatie te ondersteunen! Lees eens wat Fractional Reserve Banking betekent. Willem Middelkoop legt je het uit: http://www.youtube.com/watch?v=tEiAVTsyjjY

The Money masters, de moeite waard eens te kijken: http://video.google.com/videoplay?docid=-515319560256183936#

Gepost door: P. Van Damme | 02-10-09

Nu zelfs de eu met het bericht komt dat er tekenen van opleving van de economie zijn, zou men verwachten dat de beurskoersen gaan stijgen. Echter wat gebeurde er vorige week? Een sterke DALING van de koersen! Hoe kan zoiets? Dat komt omdat de witteboordcriminelen niet de kranten van vandaag lezen, maar wel die van binnen 6 maanden, want de beurskoersen lopen ongeveer een half jaar voor op de feiten. De banken hebben dus de laatste maanden door massale aankopen aan de door henzelf veroorzaakte superlage prijzen de indexen met meer dan 50% doen stijgen in afwachting van het goede nieuws van de eu. Als dat dan eindelijk komt en de gewone spaarder zijn aandelen inkoopt, verkopen de witteboordcriminelen met 50% winst en strijken hun gigantische bonussen op, waaar ze zopas nog gered dienden te worden door de belastingsbetaler.

De beurzen zijn een duivelse instelling die erop gericht zijn het geld van de rekening van de gewone man op een geraffineerde manier te transfereren naar de rekening van de bank. Kansspelen zoals lotto's zijn in vele landen verboden tenzij ze door de staat ingericht worden, maar veruit de grootste goktent ter wereld, de verfoeilijke beurzen, zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Weg ermee.

Gepost door: Ibn Khaldoun | 04-10-09

Niet slecht voor een zelfbenoemde moslim. Eentje die de beursberichten volgt hebben we nog niet meegemaakt.

Gepost door: Janice | 04-10-09

Dat 'moslimbankieren' van P. Van Damme leunt ideologisch nogal nauw aan bij het communistisch denken, en we weten--de meesten toch--hoe die grap is misgelopen. Een probleem vervangen door een nog veel groter is niet echt een oplossing te noemen.

Het is vrij duidelijk dat er in het financiële bestel meer regulerende en corrigerende factoren nodig zijn. Zolang echter de lucratieve bijverdienste die er voor (gebuisde) politici aan verbonden is niet wordt uitgeschakeld, heeft enige regulering ten goede weinig kans.

On topic: De meest corrupten zoals Degucht blijven via hun loge-connecties buiten schot, anderen waar het 'systeem' meer mee verveeld zit, gaan aan de galg; voorwaar géén fraai voorbeeld van "goed bestuur".

O ja, Mr. Khaldoun, kom nu niet af dat het paradijs in de islam schuilt! De landen waar die het jarenlang voor het zeggen hadden genre Pakistan, Afghanistan, waren en zijn nog steeds schoolvoorbeelden van honger, ellende, corruptie en miserabele levensomstandigheden. Of 't is wellicht weer de schuld van anderen...?

Gepost door: Wienieke | 05-10-09

Dat is gevolg van de aard van de mensen aldaar, niet de schuld van de religie.

Gepost door: Ibn Khaldoun | 05-10-09

Oei! Is dat niet racistisch als je beweert dat het in de genen zit?

Gepost door: Janice | 06-10-09

Wij moslims maken ons niet zo druk over vermeende racistische opmerkingen. Wij aanvaarden tenslotte jullie universele rechten van de mens niet, alleen de onze. Dat jullie onze beschuldigingen van racisme vanwege autochtonen ernstig nemen is jullie probleem, en mede de oorzaak van het feit dat wij jullie landen gaan overenemen.

Gepost door: Ibn Khaldoun | 06-10-09

landen overnemen ??? bobejaanland zeker het enige wat jullie moslims wel aanvaarden zijn,de ziekenkas, leefloon, den dop , ocmw steun en dergelijken iets waar ze in jullie thuislanden nog nooit van gehoord hebben,spijtig geen woord van dank noch blijk van respect voor het land dat jullie alle kansen geeft, integendeel,een grote mond opzetten

Gepost door: Rene | 06-10-09

@Ibn "Wij aanvaarden tenslotte jullie universele rechten van de mens niet, alleen de onze."

Yep, nu komt de ware aard boven. Moslims zijn dus volgens zijn eigen defintie geen democraten maar wel racistische mensen die zichzelf beter voelen dan anderen. Dat vonden de NAZI's ook...

Gepost door: Den Amerikaan | 06-10-09

Ibn Kalkoen we hebben een kerstkalkoen soldaat gemaakt,die we naam Ibn Kalkoen hebben gedoopt.

Gepost door: philip silbernberg | 26-12-09

De commentaren zijn gesloten.