01-10-09

Leuke dingen voor de mensen.

Caroline Gennez en haar partijgenote Mia De Vits met elkaar in de clinch voor de camera over Frank Vandenbroucke.

th_11605_Caroline_Gennez_1_122_447loDat het intern bij de Sp.a niet meer zo vlot wisten we al, maar dat ze het nu ook al niet meer binnenshuis houden is nieuw. In feite hadden ze met hun pover resultaat bij de laatste verkiezingen al helemaal niet meer in de regering mogen zitten, maar ze hebben het toch voor mekaar gekregen en vervingen een redelijk goede minister voor een niet verkozen nieuwkomer.

Minister Lieten, voormalig directeur-generaal van De Lijn die politiek verlof neemt.

lietenOndanks Lieten zelf verklaart dat ze nooit meer naar De Lijn terugkeert trekt ze ondertussen wel nog een deel inkomen van De Lijn.
(En dan mag de bevolking zich niet afvragen waarom ze nog ‘verplicht’ moeten gaan stemmen!!!)

Tijdens de septemberverklaring van Kris Peeters vorige woensdag, werd Mia De Vits geïnterviewd door Linda De Win van de vrt waarbij De Vits het duidelijk niet eens was met de beslissing van Gennez die Vandenbroucke had gedumpt ten voordele van de ‘niet verkozen’ Lieten. "De redenen die aangehaald worden voor het aan de kant schuiven van Vandenbroucke, zijn niet voor alle militanten evident", zei ze.

158_pxy_32139590_28127643Dat er heel wat onenigheid bestaat binnen de socialistische partij over de afdanking van één van haar beste - zoniet de enige - vertegenwoordigers is bekend en dat ze daar bij de volgende verkiezingen zullen op afgerekend worden staat nu al vast. Maar Gennez vond dat Vandenbroucke liever gezien werd bij andere partijen dan binnen de eigen partij, en daarom werd hij opzij geschoven.

Toen Gennez daarna geïnterviewd werd en te horen kreeg wat De Vits had gezegd, was ze het er ‘absoluut mee oneens’ zei ze. En wou liefst zo snel mogelijk van onderwerp veranderen.

"Ik weet dat u het plezant vindt om te blijven stoken", reageerde een bitsige Gennez. Het interview werd dan maar afgerond en Gennez nam haar plaats in het parlement, naast Mia De Vits, weer in. Meteen was duidelijk dat beide dames de discussie verder zouden uitvechten in het halfrond. Dreigende gebaren en hevige woordenwisselingen waren daar het zéér levendige bewijs van, schreef de GvA.Zijn de dagen van Gennez - de poulain van Steve Stevaert - geteld?

Deze zomer stapten verscheidene verkozenen uit Vlaams-Brabantse sp.a-afdelingen op omdat ze zich niet kon vinden in de keuze voor Ingrid Lieten in plaats van Frank Vandenbroucke.

Vandenbroucke, die nochtans de beste score haalde in Vlaams-Brabant, werd na de regeringsonderhandelingen toch niet opnieuw tot Vlaams minister gekozen.

Provincieraadslid Arlette Caes uit Leuven heeft woensdag aan de Vlaams-Brabantse sp.a-afdelingen gevraagd om het voorzitterschap van Gennez te evalueren.
Bron GvA

18:25 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Van VLD tot LDD, van Vlaams Belang tot SP.A, zulke dingen gebeuren nu eenmaal, al stellen ze de politiek in een slecht daglicht.

Gepost door: 1MT | 02-10-09

Gennez zou beter terug gaan tenissen, dat kan ze ook niet, maar dat is wel minder gevaarlijk voor België.

Gepost door: Bob D, Carnac | 02-10-09

GENNEZ BINNENKORT EINDELIJK IN DE PAARDENKOERS ? Het is overduidelijk (en met Vandenbroecke zullen alle verstandige mensen het beamen):
Gennez zou beter meelopen in de paardenkoers!
MET ZO'N TANDEN WORDT DAT DE OVERWINNING!
Bovendien zullen onze ander meisjes zich bescheiden terugtrekken!

(met excuses aan de paarden die waardig meelopen in de koers!)

Gepost door: Michel | 02-10-09

Mijn paarden voelden zich beledigd...

Gepost door: Janice | 02-10-09

Boomerang in de partij Toen ik hoorde dat Bert den Bleiter Anciaux de SPA rangen ging vervoegen was ik een tevreden man.
Bert de politieke terminator zou de verfoeilijke kaviaarsocialistische partij om zeep helpen, edoch Robert Stevaert (Fidel's vriendje) zag het gebeuren zij vaarwel aan zijn goeverneurschap en nam op de achtergrond de touwtjes (als vanouds) in handen.
Bert Anciaux geneutraliseerd en Stevaert en zijn kliek tevreden...
Reden tot juichen heeft hij niet want het is (o ironie) zijn poulain madam Geneze zelf die de partij (van de kameraden) onderuit zal halen.
Ze is goed bezig en ik vraag me af of de goeverneurse cafebaas zich en zijn partij nog boven water kan houden, ik hoop alvast van niet.

Ps Frank Vandenbroucke heb ik jaaaaren terug eens ontmoet toen ik licht en geluid assiteerde op evenementen, ik waardeer de man, hij is een zeldzame politieke hoogvlieger (te ijdel jammer genoeg) die beter verdiend dan bij het groot huisvuil gezet te worden door een partijleidster die onbenullen laat plaatsnemen voor regeringsdeelname.

Gepost door: Martin Verstraete | 02-10-09

De commentaren zijn gesloten.