03-10-09

Gazet Van Antwerpen, spreekbuis voor moslimextremisten

“De moskee heeft glazen muren: iedereen mag ons zien.” Zo luidde de krantenkop op 1 oktober 2009 over de radicale Pakistaanse moskee Noor-Ul-Haram in Antwerpen-Noord. Zoals we van ‘Gazet Van Antwerpen’ mogen verwachten, wordt dit extremistenhol voorgesteld als ‘een huis van verlichting en vrede’.

De moskee werd in 1983 opgericht door enkele Pakistaanse en Indische inwijkelingen. Het was dan ook de eerste ‘zichtbare’ Pakistaanse moskee in Antwerpen. Na verloop van tijd werd ook de vzw ‘Antwerp Islamic Association’ opgericht die haar vaste zetel kreeg in moskee Noor-Ul-Haram. Iqbal Qureshi, voorzitter van de vzw en moskee, besloot uiteindelijk om samen te werken met de reeds bestaande Pakistaanse moskee Khatim-Al-Anbia gelegen in de Oranjestraat. Een zeer grote fout van Qureshi. Met deze samenwerking bracht hij namelijk verschillende Pakistaanse moslimextremisten binnen van de dubieuze internationale organisatie ‘Khatme Nubuwwat’. Khatme Nubuwwat (betekenis: ‘finality of the Prophethood’) heeft als missie de wereld te ‘onderwerpen’ aan de wahabitische islam. Deze Pakistaanse organisatie heeft haar Europese hoofdzetel in Londen. Haar filiaal in moskee Khatim-Al-Anbia dient als ‘safehouse’ voor allerlei moslimextremisten op doorreis.


In 2004 besloot de ‘Charity Commission for England and Wales’ de organisatie Khatme Nubuwwat op een zwarte lijst te zetten omwille van banden met Al Qaeda. Via allerlei liefdadigheidsactiviteiten zou de vereniging grote sommen geld pompen in het terreurnetwerk van Osama Bin Laden. Enkele jaren geleden besloot ook de Federale Politie om moskee Khatim-Al-Anbia (zetel van Khatme Nubuwwat) én moskee Noor-Ul-Haram op een officiële lijst van extremistische en terroristische organisaties te zetten. Eerder nog kwam de Belgische Staatsveiligheid tot ontdekking dat in Antwerpen Pakistaanse netwerken actief zijn die het internationale terrorisme steunen. We refereren hiervoor naar het ‘rechercheverslag arrondissement Antwerpen van 5 juli 2002’. In 2005 sloeg ook OCMW-raadslid Marco Laenens alarm toen hij ontdekte dat tientallen Pakistanen die een steunuitkering genieten, verdacht vaak terug naar hun geboorteland reizen, hoewel ze daar naar eigen zeggen bedreigd worden. Bovendien versluizen deze Pakistanen jaarlijks honderdduizenden euro’s naar hun geboorteland en andere dubieuze bestemmingen zoals Afghanistan en Jemen.

Het ‘Vlaams Comité voor Ex-moslims’ heeft al meermaals gewaarschuwd (o.a. in haar rapporten) voor Pakistaanse moslimextremisten in Antwerpen. Ikzelf, voorzitter van het comité, had me jaren geleden in de Pakistaanse moskee Noor-Ul-Haram bekeerd tot de islam. Ik beschuldig de heer Iqbal Qureshi niet van het ‘actief’ steunen van moslimextremisme en terrorisme. Maar hij heeft wel verschillende fundamentalisten van Khatme Nubuwwat toegelaten in het bestuur van zijn vzw ‘Antwerp Islamic Association’ die ook moskee Noor-Ul-Haram beheert. Het gaat om personen die bij politiediensten al reeds bekend waren voor hun activiteiten in de georganiseerde misdaad (o.a. drughandel en overvallen) en het islamitisch extremistisch milieu.


Gazet Van Antwerpen maakt bovendien een journalistieke blunder door de mensen van Antwerp Islamic Association (moskee Noor-Ul-Haram / moskee Khatim-Al-Anbia) én de Ahmaddiya moslimgemeenschap als gelijkgezinden voor te stellen in het betreffende artikel. De Ahmaddiya moslims worden door deze mensen immers beschouwd als afvalligen die bestreden moeten worden. Het gaat zelfs zo ver dat er in de twee Pakistaanse moskeeën in Antwerpen lectuur wordt verspreid die aanspoort om de Ahmaddiya gemeenschap uit te roeien. De Ahmaddiya’s streven naar een gematigde islam en herinterpretatie van de koran. Om die reden worden deze mensen door radicale moslims beschouwd als verraders van de islam die gedood moeten worden.


De internationale organisatie Jamaat Tabligh is ook geïnfiltreerd in zowel moskee Noor-Ul-Haram als moskee Khatim-Al-Anbia. Jamaat Tabligh is een extremistische islamitische beweging die strijdt voor een wereldwijd kalifaat. De Duitse overheid en veiligheidsdiensten beschouwen Jamaat Tabligh als een terreurbeweging die actief rekruteert voor de gewapende jihad tegen het westen. Ze wordt er dan ook bij wet verboden. In het verleden zijn er in Duitsland verschillende Tablighi’s gearresteerd wegens betrokkenheid bij terreuractiviteiten. De Belgische zelfmoordterroriste Muriël Degauque die zich in 2005 in Irak opblies bij een aanslag, was actief lid van Jamaat Tabligh. Het ‘Vlaams Comité voor Ex-moslims’ heeft documenten in haar bezit die zwart op wit bewijzen dat Iqbal Qureshi, voorzitter van ‘Antwerp Islamic Association’ en moskee Noor-Ul-Haram, actief betrokken is bij Jamaat Tabligh! We begrijpen niet dat de heer Qureshi zich laat misbruiken door deze gevaarlijke extremisten! Ons comité roept Iqbal Qureshi op om volledig afstand te nemen van Jamaat Tabligh en de nodige inlichtingen te verschaffen aan de veiligheidsdiensten. Ikzelf heb Iqbal altijd gekend als een gematigd moslim die haat en geweld afzweerde. En nu nog steeds geloof ik (als ex-moslim) in de goedheid van deze man.

Het ‘Vlaams Comité voor Ex-moslims’ reikt iedereen de hand uit (ook aan de gematigde moslimgemeenschap) die streeft naar een vredelievende en verdraagzame samenleving.

Peter Velle
Voorzitter ‘Vlaams Comité voor Ex-moslims’

16:59 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Dat zoveel extremisten hierheen komen is gewoon het gevolg van de europese politiek die hen met open armen ontvangt. Die mensen zelf maken gewoon gebruik van de naiviteit van westerlingen, hen valt dus niets te verwijten. Als men er niet eens in slaagt om pakistaanse moordenaars die in hun eigen land gezocht worden door het gerecht, als zodanig te identificeren, wat willen jullie dan eigenlijk nog?

Stop met het beschuldigen van moslims als extremisten en pak uw eigen mensen aan!

Gepost door: Ibn Khaldoun | 04-10-09

Tegen wie zeg je't.

Gepost door: Janice | 04-10-09

Zoals ik hier al ergens schreef: in de islamwereld is een even grote strijd aan de gang tussen fundamentalisten en gematigden, als hier tussen moslims en ongelovigen. Een bewijs hiervoor is het verbod dat door de Al Azhar universiteit in Egypter, het hoogste islamitische gezag, gaat uitgevaardigd worden tegn de niqab, de allesbedekkende gelaatssluier, wagens on-islamitisch. De niqab rukt onweerstaanbaar op zegt men, maar heeft niks met islam te maken, en alles met de beruchte kopieergedrag van pubers, wat ook het plotselinge rookverslaving bij vrouwen verklaart. Zet 10 vrouwen bijeen en na een jaar menstrueren ze gelijktijdig. Veel aangetoond in kloosters.

Gepost door: Ibn Khaldoun | 05-10-09

Bij nonnen weet ik het niet, ben daar niet zo in thuis... maar abnormaal is het niet. Het heeft te maken met de feromonen.
Het is bij dieren ook zo. Ik heb drie teven en één reu en alhoewel het voor mensen reukloos is en enkel hun gedrag beïnvloedt, is het voor de enige reu met een onfeilbare neus voor die zaken momenteel bij mij thuis een helse tijd, want hij ruikt het natuurlijk wel. Met als gevolg dat hij nu bijna dag en nacht huilt als een wolf.

Dat het sluiergedoe niet islamitisch is, schrijf ik al minstens 10 jaar. Maar dat het sinds kort in heel wat islamitische landen wordt ontraden heeft vooral te maken met het feit dat het in verband wordt gebracht met terrorisme.

En die rookverslaving bij vrouwen zal wel dezelfde oorzaak hebben als de rookverslaving bij mannen zeker? Ik denk niet dat daar een wetenschappelijke uitleg kan voor gegeven worden.

Gepost door: Janice | 06-10-09

Ibn, ik heb sterke twijfels over jouw moslimschap. Als moslim spreek je dan ook Arabisch zeker? Of is dat een 'noektah'.
Je hoeft er nu niet op te antwoorden, ana-b-arzja ba-deyn...

Gepost door: Janice | 06-10-09

Vergelijk de hoofddoek en niqabhype dan maar met de nieuwste rage voor kleuters: de BH. In Australie werd een heuse reeks BH's voor kinderen vanaf 2 jaar geintroduceerd, wegens de grote vraag van de kleuters zelf.

Gepost door: Ibn Khaldoun | 06-10-09

Ja en? Is er nu iets schattiger dan een kleutertje met een bikinietje aan? Dat geldt dan evengoed voor ondergoed. En BH'tjes zijn absoluut niet te vergelijken met de voor ons vreemde hoofddoeken, niqabs of burka's, waarbij naargelang welk vod - (burqa) zware onderdrukking uitgaat en van het andere (hoofddoeken)een agressieve identiteit.

Hel Tetekelem aarabi?

Gepost door: Janice | 06-10-09

Onderwerp: Regering laat Taouil ongemoeid - een schande van de CD&V -

Regering laat Taouil ongemoeid


02.10.2009 15.00u - Volksvertegenwoordiger De Man interpelleerde de minister van Justitie over de beruchte imam Nordine Taouil, voorzitter van de Moslimraad van België. Verwijzend naar een hele reeks feiten, vroeg Filip De Man een doortastend optreden van De Clerck. Maar deze weigert.

De feiten zijn nochtans bekend. Reeds in 2005 bracht de Staatsveiligheid een negatief advies uit toen de imam werd voorgedragen voor de Moslimexecutieve, Taouil was (is) immers een fundamentalist die achter gesloten deuren extremistische uitspraken doet en bijvoorbeeld verkondigt dat een mannelijke geneesheer geen moslima mag onderzoeken. Naar aanleiding van de rellen over de Deense Mohammed-cartoons organiseerde Taouil zelfs een provocatieve moslimwake pal vóór de Antwerpse kathedraal, waarbij het tot zware rellen kwam in de metropool en de Joodse wijk werd belaagd. Onlangs nog bevestigde de administrateur-generaal van de Staatsveiligheid dat hij jongeren ronselt voor opleidingen in de madrassa’s van Pakistan. Taouil is tenslotte ook het heerschap dat deze zomer alle moslimouders opriep om hun kinderen thuis te houden omwille van het hoofddoekenverbod in twee Antwerpse athenea.

Toch weigert de minister van Justitie – verantwoordelijk voor de erediensten - deze fundamentalistische onruststoker af te zetten als voorzitter van de Moslimraad van België. Hoe De Clerck dat rijmt met zijn opzet om – wij citeren uit zijn antwoord in de Kamercommissie - een “Belgische islam” te organiseren, blijft een raadsel.

De CD&V-minister is hiermee trouwens niet aan zijn proefstuk toe: vorige week verklaarde hij openlijk dat moslima’s in het Brussels Justitiepaleis mogen rondlopen met een niqaab (zwart kleed dat enkel de ogen vrijlaat). Elke andere gemaskerde persoon zou meteen opgepakt worden, maar fundamentalistische moslima’s die hun steun betuigen aan de veroordeelde terrorist Nizar Trabelsi worden ongemoeid gelaten.Joris Van Hauthem

Gepost door: Janice | 06-10-09

De commentaren zijn gesloten.