06-10-09

Taliban Stefan De Clerck heeft een andere kijk op de niqab dan het hoogste islamitische gezag in Egypte

ALeqM5hbTXtlUIixcIWckzPnUnwf8WdUPAHet hoogste islamitische gezag in Egypte heeft gezegd dat ze een religieus decreet zal uitvaardigen tegen de toenemende tendens om vrouwen volledig te sluieren in een niqab en daarmee de goede gewoonte om het gelaat te tonen verdwijnt.
Sjeik Mohammed Tantawi, decaan aan de AL universiteit, zegt dat het gebruik niets te maken heeft met het islamitische geloof. Alhoewel de meeste moslimvrouwen in Egypte hoofddoeken dragen ziet men grotere aantallen vrouwen die zich hullen in de niqab. Het dragen van een niqab is sterk verbonden aan de radicale tendensen van de Islam.
Toen sjeik Tantawi een school voor meisjes bezocht in Caïro vroeg hij de studenten hun niqab te verwijderen. Volgens de Egyptische krant al-Masri al-Jom waren de meisjes verrast toen ze hoorden dat het slechts ging om een traditie, die geen verband houdt met godsdienst of de koran.

Stefaan-De-Clerck_thumbnailHet is dan ook totaal onbegrijpelijk dat Stefan De Clerck niet wil optreden tegen de Wahhabistische en extremistische imam Talouil in verband met de rellen rond het hoofddoekenverbod en de CD&V minister openlijk verklaarde dat moslimvrouwen in het Brussels justitiepaleis mogen rondlopen in een zwarte niqab (dat enkel de ogen vrijlaat), om er hun steun te komen betuigen aan de veroordeelde terrorist Nizar Trabelsi.
Kan Stefan De Clerck hiervoor niet veroordeeld worden wegens vrouwendiscriminatie? Toont hij hiermee niet duidelijk zijn minachting tegenover de Westers geklede vrouwen? Het is niet alleen schandalig en crimineel, maar vooral beledigend’!!

19:01 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Die meisjes hoorden het al donderen in Keulen, dus is het logisch dat De Clercq totaal van niets weet. De Clerck weet trouwens nooit van niets, in geen enkel dossier heeft hij al ooit een zweem van bekwaamheid kunnen aantonen. Dat de PS hem gedoogt is eigenlijk alleszeggend.

Bovendien heeft De Clercq dezelfde kwalijke eigenschap als de meeste politici van traditionele partijen, met name het blijvend ontkennen van de waarheid, ook al staan ze erop te kijken.

Gepost door: Wienieke | 06-10-09

In the Arab world's rush to embrace everything Western ? fast cars, drink, gambling ? many of the women felt alienated and unwanted, as the age-old structures of life collapsed.
No longer were marriages arranged: now you had to find a husband through seduction and feminine wiles. Many quickly discovered that competing with Western women, wearing the same clothes and make-up and living independent lives, made them uncomfortable.
"It made us feel like sex objects, as if men were only judging us by our looks", she told me.
Covering your head made a public statement of "treat me like a person, not a sex object". But there was never any element of subjugation in Ganima's decision. It was one that I found easy to respect.

What burqa wearers don't have to play is the comparison game that is the lot of Western women ? who, no matter how confident, are permanently judging themselves against often impossible images of feminine perfection.
Many Muslim women in this country may well be telling the truth when they say that they wear the full veil out of choice. And choice is something that is intrinsic to a liberal society. Wearing the veil cuts a woman out of our society, a society which embraces freedom and opportunity. But why should our values be the only ones that are 'right?' and what, at the end of the day, is wrong with difference?


Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-410376/What-really-feels-like-wear-burqa.html#ixzz0TBGalKPoGepost door: Ibn Khaldoun | 06-10-09

Vrouwe Janice,
Een vrouw pakt graag uit met haar talenten: een mooi snoetje, een guitige blik, en ja, waarom niet, lange benen en vrouwelijke vormen. Is dit verwerpelijk? Welneen, het is de natuur en dus 'de aard van het beestje'. En was dit niet het geval, wellicht was het menselijk ras reeds lang uitgestorven; U begrijpt wel wat ik bedoel. Ik vind het dan ook doodjammer als men de vrouw (en dus ook de man) dit plezier ontneemt en het beschouwt als afkeurenswaard. Het onderdrukken van het instinct van de vrouw om te behagen, is volkomen tegennatuurlijk.
Bart De Wever heeft het in een televisie-interview eens mooi gezegd: in de islamwereld neemt men de verleiding weg; in het westen hebben de mannen geleerd zich te beheersen.
Met vriendelijke groeten,
Drs. Johan Arendt Happolati
man

Gepost door: Drs. Johan Arendt Happolati | 07-10-09

Een wijze man zei ooit: "beheersing onderscheidt de hogere levensvormen van de lagere levensvormen". En daar sluit ik mij volledig bij aan. Een vrouw mag best haar schoonheid tonen zonder dat zij hoeft te vrezen voor verkrachting.

Gepost door: Alexander | 07-10-09

ff off topic, maar begrijp ik de Vlaamse Groenen nu beginnen terug te komen van de multikulturele samenleving??

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=5D2FRJ8M

Gepost door: erdebe | 07-10-09

Dag ERDEBE Ik denk dat de groenen nog steeds voor de multiculturele samenleving zijn, en zij niet alleen, maar dat er gewoon een minimum aan wederzijds respect moet zijn.

Gepost door: Hugo Van Damme | 07-10-09

Ibn, ik denk dat diegenen die pleiten vóór de niqab, gewoon een lelijke snuit hebben en daarom ook voorstander zijn van gearrangeerde of zelfs gedwongen huwelijken (anders geraken sommigen -man/vrouw - niet van 't straat).

Dat mannen eerst kijken naar een mooie en leuke verschijning is toch normaal? Vrouwen kijken ook eerst naar het uiterlijk, jammer genoeg lopen de George Clooney's hier niet zo dik bezaaid rond, en vallen de meeste mooie mannen al af na een eerste gesprek. Maar de keuze moet blijven.

Het kan niet dat, zoals onlangs in de krant stond, dat een tachtigjarige zijn tienjarige vrouw bij een tante die haar verborg gaat buitenhalen onder het toeziende oog van de politie. Dat dit uiteraard weer in een islamitisch land gebeurde zal wel niemand verbazen, zeker?
Of willen jullie dat hier ook?

Gepost door: Janice | 07-10-09

In Kairo spelen zich nu gelijkaardige taferelen af als in Antwerpen: meisjes die hun gezichtssluier niet willen afnemen, en dreigen naar een andere school te gaan. Vrouwen hebben nu eenmaal hun eigen ijzeren willetje, en daar kan geen man tegenop, zelfs niet de hoogste geestelijke van de islam.
En in Engeland wil een school dan weer te spannende jeans verbieden, wat opnieuw tot dezelfde verontwaardigde reacties leidt. Niemand kan een vrouw gebieden wat ze al dan niet mag aantrekken, zij zijn de baas, de mannen zijn hun werkvolk. Althans in het verwijfde en decadente westen, in het middenoosten en in afrika is het bijna andersom.

Ik heb dat trouwens eens opgezocht omdat het zo veelzeggend is: het gemiddeld aantal dodelijke arbeidsongevallen in belgie per jaar, verdeeld naa geslacht. Mannen: 50, vrouwen: 2. En daar zijn dan nog ongevallen van en naar het werk inbegrepen, alsmede grote tragedies zoals die gasramp. Samengevat: vrouwen zijn gewoon niet vertegenwoordigd op de industriewerkvloer. Mar geen haan die over discriminatie kraait, dat argument wordt alleen bovengehaald als het over directiejobs gaat. En dan klagen die vrouwen NOG!

Gepost door: Ibn Khaldoun | 07-10-09

Waarom zouden we ook, hé??

En welke vrouwen hoor je klagen? Enkel diegenen die gestenigd worden?

Gepost door: Janice | 07-10-09

Erdebe Ik zet de link die je doorgaf hier even, dat is makkelijker!

Gepost door: Janice | 07-10-09

Ja, Luckas Vander Taelen is wakker geschoten, er zullen er ongetwijfeld nog volgen. Ik merk het ook in Borgerhout. Na enkele jaren, en dan vooral wanneer de kinderen naar school moeten, trekken ze terug weg of ze brengen ze naar exclusieve 'witte' scholen die wat verder weg liggen.

Gepost door: Janice | 07-10-09

@ Janice

Waarom denk je dat de internaten terug in trek komen ? Ik ken ouders uit Borgerhout die hun kinderen naar het Berthout-instituut in Mechelen sturen, omdat in hun buurt het onderwijs ondermaats is, en waar er meer "nieuwe Belgen" spijbelen, dan er op de schoolbanken zitten, met als resultaat dat 1 op 7 nooit een diploma behaalt. En dan maar klagen dat ze geen kansen krijgen op de arbeidsmarkt.

Gepost door: Eloquentia | 08-10-09

Indien we vanaf dat punt moeten starten om hun kansen op de arbeidsmarkt te verhogen dan is er nog veel werk aan de winkel.

Gepost door: stradi | 08-10-09

In de krant Het Laatste Nieuws, dat aan de reacties te zien allen nog door vlaams belangers wordt gelezen, las ik zeer recent dat vrouwen sinds 1972 nog nooit zo ongelukkig zijn geweest, en nooit zo agressief.

Komt omdat ze geen gezin meer hebben, en hun aangeboren zorginstinct niet meer kunnen botvieren.

Maar er is hoop: moslims zijn al met 1.57 miljard, tegenover 2.2 miljard christenen. Niet slecht om 600 jaar later begonnen te zijn. Laat dan maar een paar individuen ex-moslim worden.

Gepost door: Ibn Khaldoun | 08-10-09

Die agressiviteit hebben ze misschien al geleerd van de moslims?
Bovendien is het wel nodig dat vrouwen een beetje agressiever worden, de tijd dat ze zich lieten doen is voorbij.
Watch it boys!!!

Gepost door: Janice | 09-10-09

De commentaren zijn gesloten.