14-10-09

Politie heeft messensteker uitgeschakeld.

Ongelooflijk hoe sommige mensen reageren wanneer een politieagent uit wettige zelfverdediging een woesteling dood schiet. Een man gaat als een razende tekeer en gaat met een mes in de aanval, moest die agent zich laten neersteken? Nee, natuurlijk niet. Hij moet zichzelf en de anderen verdedigen.

Sommige lezersbrieven in de kranten waren echt vijandig en lieten alvast uitschijnen dat het om een racistische daad zou gaan. Iemand uit Werchter schreef: “(…) Neen, die mens moest dood. Vanwege zijn kleur?”
Ik vraag mij af of die briefschrijver ook zo zou hebben gereageerd mocht het andersom zijn geweest.

De echtgenote, die aanvankelijk zelf om hulp had gebeld uit angst voor haar ladderzatte, razende echtgenoot, vond hem na het incident ‘toch zo een brave man’.

Over de doden niets dan goeds natuurlijk, en waarschijnlijk werd haar al in het oor gefluisterd dat ze een vette schadevergoeding kan eisen, net zoals de vader van die andere doodbrave en doodgeschoten drugsverslaafde Portugees toen hij een apotheek aan het overvallen was.

Toen de ambulanciers arriveerden ging die kerel woest tekeer, gooide van alles door het raam en stond met zijn mes te zwaaien. Toen de ambulancier naar boven ging haalde de dronken gek met zijn mes enkele keren naar hem uit en bij de derde keer had de ambulancier geluk bij een ongeluk dat hij van een trapje sukkelde zodat het mes net voorbij zijn gezicht zoefde.

Dus belde hij de politie op. Zij riepen de man toe dat hij zijn mes moest weggooien. In plaats van te doen wat hem gevraagd werd ging hij in de aanval. Dat hij die agent geen kus wou geven was wel duidelijk. Dus bleef er voor de politieman niets anders over dan dan zich te verdedigen.

De vraag van de Azerbeidjaanse vrouw, of de politie hier ook elke Vlaamse zatlap neerschiet raakt kant nog wal. De zatlappen bij ons gebruiken niet meteen messen om de ambulanciers en de politie mee te lijf te gaan, maar mochten ze het doen, dan kunnen ze uiteraard hetzelfde lot ondergaan. Zij vond echter dat een beetje pepperspray voldoende was geweest om hem uit te schakelen. De ruimte was volgens de getuigen veel te klein om zonder gevaar voor de anderen pepperspray te gebruiken.

Bij de reconstructie was zij en de nicht van haar man (de volgmigranten dus) ook nog heel boos omdat er geen tolk aanwezig was…ja, zeg!! Integreren is niet alleen profiteren of met messen spelen maar ook onze taal leren en werken.

04:09 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Dronken???? Sinds wanneer worden godsvruchtige moslims die respect eisen voor hun godsdienst dan dronken?

Gepost door: lijntje | 14-10-09

Gezever Zoals je zegt, Janice, er zijn een hoop oelewappers (en dan blijf ik nog vriendelijk), die niets liever doen dan politieMENSEN neer te sabelen. Deze laatsten doen ook maar hun job (dikwijls onder rotomstandigheden) en wagen in dergelijke gevallen ook hun hachje. Mijn grootvader (al 25 jaar dood), 35 jaar dienst als flik zei steeds: "Als er levensgevaar voor ons dreigt zorg ik er voor dat mijn familie mij nog in de Begijnenstraat kan komen bezoeken in plaats van op het Schoonselhof".

Maar ja, in de ogen van vele "burgers" is de politie er alleen maar om hen te "koejonneren" en voor de rest niets.

Het meest frustrerend voor agenten is, dat hun hogere hiërarchie hen zelfs niet steunt (en in Antwerpen zeker niet - Quid Patje Onderlijfke).

Toen ik nog in België woonde, was een groot gedeelte van mijn vriendenkring bij de politie (en neen, was NIET uit opportunisme), en klagen dat die jongens/meisjes deden!!! En niet over hun werk, maar over de TEGENwerking van van hun hiërarchie en ZEKER vanuit het "Schoon Verdiep".

Gepost door: Bob D, Carnac | 14-10-09

Toen ik ook nog in Belgie woonde en mijn dienst deed als politie-inspecteur te Antwerpen heb ik dergelijke situatie's ook meegemaakt weliswaar zonder dodelijke afloop.Ik zou die heldaftige briefschrijvers en al diegenen die menen de politie te moeten uitkafferen ..hunne sm..l en intiem ondergoed eens willen zien bij confrontatie met uitermate
gevaarlijk,agressieve zatte kloten....als politieman kun je moeilijk gaan lopen,als hoge moralist wel.
Nadien beginnen de politiebazen en magistraten ,in alle rust op het bureel alles na te pluizen letter voor letter,in tegenstelling tot de agent die in een fractie van tijd beslissingen moet nemen. Midden jaren 70... een collega uit mijn reeks vuurde op een cafebaas,die een jachtgeweer op hem richtte,hij werd in het been gewond,dus geen levensgevaar maar de procureur oordeelde of veroordeelde de agent dat hij bepaalde tijd geen wapens meer mocht dragen...als reactie , als steun voor onze collega hebben wij toen ,heel het korps van Deurne, onze pistolen afgelegd waarna de "maatregel" werd ingetrokken.
Dat het migratie-wijf die plots beseft dat hare zatte agressieve vent,in de grond toch zone goeie was kan ik nog begrijpen ,zij riekt geld samen met de "getroffen" familieleden...vraag is hoeveel was die vent feitelijk waard,wat zijn de gevolgen voor de maatschappij voor dit "groot " verlies.

In ieder geval wens ik mijn collega (ex) veel sterkte toe want in feite is hij het enige slachtoffer

Gepost door: Rene | 17-10-09

De commentaren zijn gesloten.