14-10-09

Turkije nog niet klaar voor de EU

Turkiye_gr

EU berispt Turkije over godsdienstvrijheid en discriminatie homo's, staat er vandaag in de krant.

Wie denkt dat Turkije ooit klaar zal zijn om toe te treden tot de EU is een dromer. Ondanks ze onze gevangenissen komen controleren is er in Turkije op gebied van mensenrechten nog niet veel veranderd. Ze hebben nog altijd hun eerwraak, hun homohaat, hun gedwongen huwelijken.

Zolang de fanatieke islamitische Erdogan het voor het zeggen heeft, zal er in dat land niets veranderen. De enige reden dat Turkije tot de EU moet toetreden en wij Europeanen geslachtofferd worden is omdat Turkije met zijn sterk leger voor de VS een belangrijke bondgenoot van de NAVO is. Maar de liefde van Turkije voor de VS is al lang niet meer wat ze was sedert Erdogan aan de macht kwam.

De enige reden dat hij dolgraag tot de EU wil toetreden, is om Europa te onderwerpen zoals hij aan een Turkse krant vertelde tijdens een interview: “Europa is ziek, en enkel de islam kan haar genezen”.


Erdogan1


“"De minaretten zijn onze bajonetten, de koepels onze helmen, de moskeeen onze kazernes en de gelovigen onze soldaten"
- Recep Tayyip Erdogan, Leider van de Islamitische partij AKP.Turkije moet aanzienlijk meer vaart zetten achter de hervormingen om te kunnen toetreden tot de Europese Unie. Dat staat in een rapport dat de Europese Commissie morgen presenteert, maar vandaag al is uitgelekt.
Specifiek noemt de Europese Commissie de gebrekkige vrijheid van meningsuiting, de persvrijheid, godsdienstvrijheid, rechten van vakbonden, de grote macht van het leger en discriminatie van homo's. "Eerwraak en gedwongen huwelijken blijven een ernstig probleem'', aldus het rapport.

De EU Commissie snapt het echter niet goed. Ze willen het ‘machtige’ leger aan banden leggen en de macht aan de regering overlaten, terwijl nu net het leger ervoor zorgt dat de staat seculier blijft. Geen enkele islamgeschoolde militair geraakt er binnen, hoe erg Erdogan ook zijn best doet.

De EU stelt ook vast dat Turkije nog steeds Cyprus boycot, ondanks beloften om daarmee op te houden. Turkije erkent Cyprus niet als land, en laat daarom geen schepen of vliegtuigen toe uit het EU-land Cyprus. Brussel dreigt echter nog niet met sancties, om lopende gesprekken tussen Turkije en Cyprus niet te verstoren.

Het enige pluspunt is dat de grens tussen Armenië en Turkije terug geopend werd, maar veel vertrouwen heeft de Armeense bevolking er niet in. De Turken willen nog steeds de genocide niet erkennen.

islamofascisme

Wanneer Turkije tot de EU wordt toegelaten, zal dat het grootste land met de meeste inwoners zijn binnen de Europese Unie. Bijna 80 miljoen inwoners, waarvan minstens 60 miljoen Anatoliërs zullen ervoor zorgen dat Europa zoals we het nu kennen volledig tot de verleden tijd zal behoren. Een land met zoveel inwoners zal een grote, zoniet dé grootste inbreng hebben waarbij kleine landjes zoals het onze niet meer zullen meetellen. Duitsland en Turkije worden de Europese leiders, na een eeuw oorlog voeren zullen ze dan uiteindelijk hun doel hebben bereikt.

05:05 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren


Vertaling van hoofdstuk 4 uit het boek 'Islam and Terrorism' van de voormalige moslim Mark Gabriel over Jihad. Mark Gabriel was professor islamitische geschiedenis aan de Al Azhar-universiteit van Cairo in Egypte.

Toen ik net was ingeschreven bij de Universiteit van Al-Azhar in 1980 volgde ik een college getiteld Koraninterpretatie. Twee keer per maand kwamen we bij elkaar om de lezingen te volgen van een blinde sheikh die populair was onder de studenten vanwege zijn passie voor de islam.
Zijn radikale kant was echter duidelijk. Iedere keer als hij in de koran een verwijzing tegenkwam naar Christenen of Joden vermaakte hij zich ermee om de Christenen 'ongelovigen' te noemen, en de Joden 'kinderen van varkens'. Hij maakte duidelijk dat hij hoopte de gloriedagen van het Islamitische rijk via de jihad terug te laten keren.
Op een dag gaf hij ons studenten de gelegenheid om vragen te stellen. Ik vroeg me al lange tijd af: "Waarom leert u ons steeds over de jihad? Hoe zit het met de andere verzen in de koran, die praten over vrede, liefde en vergeving?"
Meteen kreeg hij een rood gezicht. Ik kon zijn woede zien, maar ik zag ook dat hij ervoor koos deze te beheersen. In plaats van tegen me te schreeuwen greep hij de kans om zijn positie voor 500 luisterende studenten te versterken.
"Mijn broeder", zei hij. "Er bestaat een hele soera (hoofdstuk) met de naam 'Oorlogsbuit'. Maar er is geen soera met de naam 'Vrede'. Jihad en doden zijn het hoofd van de islam. Neem ze weg, dan neem je het hoofd van de islam weg."

Gepost door: stradi | 16-10-09

De commentaren zijn gesloten.