27-10-09

Onbetrouwbare Duitsers...

Het parlement van de Duitstalige gemeenschap heeft gisteravond een belangenconflict ingeroepen tegen de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde. Van de 25 parlementsleden hebben zich 2 leden van Vivant en één liberaal onthouden omdat ze, terecht, vinden dat ze zich niet moeten bemoeien met een communautaire discussie die hen niet eens aangaat en waar ze niets mee te maken hebben.

Met andere woorden, 70.000 Duitstaligen (of ex-Duitsers) gaan ons 6 miljoen Vlamingen stokken in de wielen steken en verhinderen dat de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde wordt gesplitst. Op welke wettelijke basis kunnen zij een belangenconflict inroepen? Wat hebben zij er mee te maken?
Ik hoop dat er geen enkele Vlaming nog één voet zet in de Oostkantons.

13:21 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

dit gebeurde op vraag van ALLE vlaamse partijen iclusief nva ( 14/11), die het voorstel van het VB , om geen belangenconflict in te roepen wegstemden.

Gepost door: jos | 27-10-09

Ja, ik weet het... wat voor volk is dit?

Een knechtenvolk!!!

En de Duitstaligen verkopen ons voor een voetbalplein. Zoveel zijn wij waard - een voetbalplein!

Gepost door: Janice | 27-10-09

Misrekening! Vrouwe Janice,
Ik was ook erg teleurgesteld. Tot nu toe voelde ik een zekere sympathie voor die mensen: ze zijn een minderheid en je hoort die mensen nooit klagen. Stille landgenoten leken het wel, die zich enkel met hun eigen zaken bemoeiden.
En nu dit! Waar hebben wij dat verdiend?
(En ze spreken nog wel een Germaanse taal.)
Een groet.
De Drs.

Gepost door: Drs. Johan Arendt Happolati | 27-10-09

Dit land kan enkel overleven door tweedracht zaaien. Door mensen tegen elkaar op te zetten, door bevolkingsgroepen tegen mekaar te misbruiken. En nota bene deze keer op vraag van zelfbenoemde "vlamingen" . In een normaal land maakt eendracht macht, niet in dit land. Hier loont tweedracht .
Waaraan hebben we dat verdient, heel juist J.A.Happolati.

Gepost door: ver van Eupen | 27-10-09

Eupen 70.000 inwoners met een eigen regering van 3 ministers en een minister-president. 25 parlementairen plus natuurlijk nog de nodige hofhouding. Als we deze verhouding moeten toepassen op Vlaanderen is bijna iedereen parlementair !

Gepost door: Lowieke Zap | 27-10-09

aber naturlich..meine herren och ik zou die knackwurst und zweinenfretsers nog niet eens kwalijk nemen...zij moeten zoals de Vlamingen ook dansen naar de pijpen van de "vrai parti des Belges"...anders een rood gezwollen opgestoken wijsvinger ...autrement pas de footballvelte...daarbij het zijn "Duitsers" en sedert zij der "krieg" verloren haben ,zijn het dezelfden niet meer...Vlamingen behalve een minderheid die voor de "juiste"partij gekozen hebben ,zijn nu eenmaal een volk van "knechten en meiden" ja-knikkers en platvijgen, die zelfs toelaten dat hun eigen cultuur wordt ondergraven door de middeleeuwen...omwille van een paar exemplaren die er beter van worden...waarom ons dan druk maken over restanten van die ex-ubermenschen....tenslotte wie heeft die wetten mede goedgekeurd die dat allemaal mogelijk maakt.Intussen komen er meer en meer "deftige" franstalige burgers die zich bovendien nog voortplanten in het frans..zoals een bepaalde bevolkingsgroep ,ook een minderheid.het is gewoon een kwestie van "tijd"....en zingen maar ,uit volle borst..ze zullen hem niet temmen, tarara

Gepost door: Rene | 28-10-09

Waarom ze het gedaan hebben Die DG hat ein existenzielles (und das ist wörtlich zu nehmen!) Interesse an
der Stabilität der Föderalregierung und am ruhigen Fortbestand des
belgischen Bundesstaates!

Lees hier het volledige antwoord:

Gepost door: Janice | 28-10-09

De Duitse bevolking van België zal nooit de kant kiezen van het Vlaams Nationalisme of thema's die daar verbonden mee zijn steunen op welke manier dan ook. Waarom? Omdat zij een trauma meedragen (WO2) en alles zullen doen om toch maar niet als nationalisten bestempeld te worden.

Overigens wordt het hoog tijd dat die 'Duitsers' terug bij 'hun' Heimat worden gevoegd. Zij zijn geen Belgen, Vlamingen of Walen maar DUITSERS die gedwongen zijn in hun huidige situatie.

Multicultuur werkt gewoon niet! Elk volk hoort thuis in zijn/haar biotoop.

Gepost door: Alexander | 29-10-09

Ja, ik heb gelezen welk onrecht hen werd aangedaan tijdens de repressie. Maar dat is de reden niet. Ze willen een unitair België behouden uit angst 'für die Moneten'.
Zonder Vlaams geld wordt ook hun welvaart onzeker.

(Moet Frankrijk dan 'Frans' Vlaanderen ook niet terug geven?)

Gepost door: Janice | 29-10-09

De commentaren zijn gesloten.