30-10-09

Het 'beest' werd schuldig bevonden!!

Het beest (niet te verwarren met dieren) Erwin Lodders werd door de assisenjury over de hele lijn schuldig bevonden aan verkrachting, foltering en brutale moord op het achttienjarig meisje Gabby Hessels in 2007.

Maar zelfs al krijgt die kerel levenslang, zal hij waarschijnlijk toch ooit weer vrijgelaten worden. Want elke misdadiger krijgt, in tegenstelling tot hun slachtoffer(s), een tweede kans.

Normaal betekent een levenslange opsluiting in België wel degelijk dat de veroordeelde levenslang kan worden opgesloten. Levenslange opsluiting is in België bijgevolg niet – zoals dikwijls het geval is - gelijk aan 30 jaar. Ons land kent evenwel geen vorm van levenslange opsluiting waarbij de veroordeelde niet om zijn voorwaardelijke invrijheidstelling kan verzoeken en dat wordt meestal toegestaan vanwege goed gedrag e.d.
Ook tijdens de gevangenisstraf mogen ze al ,op weekend, of buiten de gevangenis werken. Dat dit vaak heel nare gevolgen heeft, bewees onlangs weer zo een ‘braaf manneke’ die tijdens zijn ‘weekendje vrij’ eventjes zijn ouders ging vermoorden.

De vraag is of iemand zoals Lodders wel een tweede kans moet krijgen. Volgens mij niet. Goed gedrag in de gevangenis is helemaal niet zo moeilijk voor criminele psychopaten als Lodders, wat kunnen ze anders doen… meisjes om op een gruwelijke manier te folteren, verkrachten en om te brengen zijn daar niet.

Het spijt hem, zegt hij nu! Ja, dat zal wel... het spijt hem dat hij gepakt werd, meer niet!

Voor dergelijke gevallen zou men misschien toch eens mogen denken aan het ‘verlossende spuitje’!!

14:38 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

In principe ben ik tegen de doodstraf omdat er altijd fouten kunnen optreden in een onderzoek, er kunnen altijd valse getuigenissen afgelegd worden. Allemaal heel moeilijk te controleren.

Verder is het heel gevaarlijk als een krankzinnige staat (zoals bv. het links-liberale België) over de doodstraf zou beschikken; want ik vrees dat er dan heel veel nationalisten (en 'gevaarlijke' andersdenkenden) een 'spuitje' zouden krijgen.

Maar als men werkelijk zeker is van de schuld. En als er bv. meerdere slachtoffers zijn, of een kind (zeker in geval van meerdere kinderen) het slachtoffer is van moord en/of verkrachting en marteling....dan mogen ze het monster dat daar verantwoordelijk voor is afmaken. Liefst door middel van ophanging.

Tegen bepaalde misdaden (oa. kindermoord, marteling, groepsverkrachting, serie verkrachting) moet HARD worden opgetreden. Niet zozeer om de dader te straffen (hoewel dat natuurlijk ook meespeelt), maar in de eerste plaats om ervoor te zorgen dat er geen nieuwe slachtoffers bijkomen. Iemand effie opsluiten, of wat therapie geven en daarna weer los laten veroorzaakt enkel meer smerigheid, pijn en lijden. En dus moet men kiezen:

- oftewel komt de dader op de eerste plaats = therapie en gevang.

-oftewel zorgen we dat er geen nieuwe slachtoffers bijkomen, en dat er echte gerechtigheid plaats vindt voor de nabestaanden van de slachtoffers = bedreiging uitschakelen.

Ik denk dat de meeste wel weten wat zorgt voor een veiligere wereld en wat de boel enkel rotter maakt.

Gepost door: Alexander | 31-10-09

In de krant van vandaag stond dat een 80-jarige vrouw een dief had verjaagd met een niet geladen geweer. Hij wist dat natuurlijk niet en sloeg op de vlucht. Inplaats van die dief te zoeken gaat men het kranige oude dametje vervolgen. Illegaal wapenbezit is al een eerste aanklacht.

Laffe dieven die oude dametjes overvallen hebben altijd hun dodelijke wapens bij...hun vuisten!!!

Handen dan maar afhakken??

Gepost door: Janice | 31-10-09

De doodstraf in Belgie bestaat !! De doodstraf in Belgie en "beschaafd" Europa bestaat.Bijna dagelijks worden onschuldigen van 0 tot 99 jaar slachtoffer,soms ook nog eerst verkracht of gefolterd, alvorens over te gaan tot de executie,door wurging, dood-slagen , steken of schieten...voor geld,meningsverschil of "just for fun" enz enz...Gelukkig leven wij in een beschaafd land,waar de beulen,het "beestenkrapuul" kunnen rekenen op "steun" de beste pro-deo advocaten,een goede opvang een legertje psychologen, sociale werkers een kamertje ,goed bed , eten,ontspanning en dergelijken die het leven toch niet zo onaangenaam maken.Het voornaamste ...dat lichtpuntje ,ooit weer terug op vrije voeten te komen of af en toe eens een week-endje vrijaf om eens lekker je kind en bomma te gaan vermoorden,zoals onlangs, een kleine misrekening van al die knappe psychologen en dergelijke geleerde bollen,een alleenstaand geval zeggen ze dan.
Hun slachtoffers liggen te rotten in de grond,hun nabestaanden voor het leven getekend door onoverkomelijk verdriet...dat is onze beschaafde maatschappij waar de gezondheidsterroristen zich meer zorgen maken over wat sigarettenrook dan de aanpak van dat beestenkrapuul. Een maatschappij die zichzelf respecteerd moet zijn mensen in bescherming nemen en het beestenkrapuul verwijderen liefst zo goedkoop mogelijk,een koord bv dat kan meerdere malen gebruikt worden want een kogel van een goede kwaliteit kost toch al direct meer dan 1 Euro en dat is dat beestenkrapuul nog niet waard....

Gepost door: Rene | 31-10-09

ik denk, of liever ik hoop, dat de grenzen van het 'pamperen' zo stilaan in zicht zijn. meer en meer gaan er stemmen op om paal en perk te stellen aan de toléro-mentaliteit. ieder weldenkend mens geeft dat vrouwtje gelijk. of ze nu voor of tegen het VB zijn heeft geen belang . alleen de ivoren-toren-bewoners van justitie denken en handelen nog in termen van 'muilkorfwetten'. beetje bij beetje worden die ook uitgehold denk ik ! (hoop ik)

Gepost door: jos | 31-10-09

Soms heb ik ook dat gevoel, dutroux bvb kost ons elke maand 100den euro belastingsgeld, alles is bewezen, zulke mensen zijn niet meer in te passen in de maatscpij, spuitje zou ik echt niet erg vinden

En vermits Janice het blijkbaar niet nodig vindt wil ik zelf wel eens reageren op deze tekst van Alexander;
"verder is het heel gevaarlijk als een krankzinnige staat (zoals bv. het links-liberale België) over de doodstraf zou beschikken; want ik vrees dat er dan heel veel nationalisten (en 'gevaarlijke' andersdenkenden) een 'spuitje' zouden krijgen. "

Van welke strekking je ook bent, dit is pure onzin...

Gepost door: jo | 01-11-09

Jo, "En vermits Janice het blijkbaar niet nodig vindt ..."

Jo, als ik het publiceer, dan heb ik het gelezen en als ik het er mee eens ben dan hoef ik niet te reageren. Reageren op een eigen blog doen weinigen. Ik doe het regelmatig, dus wat is het probleem?

Gepost door: Janice | 01-11-09

het probleem is dat ik me niet kan voorstellen dat jij onderstaand fragment geen onzin vindt. Maar misschien ben ik fout, in dat geval heb ik mij vergist in u.

"verder is het heel gevaarlijk als een krankzinnige staat (zoals bv. het links-liberale België) over de doodstraf zou beschikken; want ik vrees dat er dan heel veel nationalisten (en 'gevaarlijke' andersdenkenden) een 'spuitje' zouden krijgen. "

Gepost door: jo | 01-11-09

Ik had dit niet gezien, maar zelfs dan zou ik het geen reden vinden om zijn reactie niet te publiceren, ik hoef het niet met alles eens te zijn.

Gepost door: Janice | 01-11-09

@ jo @ Van welke strekking je ook bent, dit is pure onzin...

jo01-11-2009, 12:46:28
De "onzin" van links -liberaal belgiè hebben we aan de lijve mogen ondervinden in Brussel met de betoging tegen de Islam twee jaar geleden , de tolerantie tegen Vlaams -Nationalisten is 0,niks nougabollen, onzin is wat anders!!

Gepost door: lowieke staal | 02-11-09

Maar Lowieke of je er nu voor of tegen bent, het zijn net die links liberalen die totaal ANTI-doodstraf zijn, dit kan toch niemand ontkennen (Janice zal u dat bevestigen indien echt nodig...). En in dat licht is wat Alexander schreef dus je reinste onzin. Vlaams nationalisten, nougabollen of islam hebben hier niks mee te maken.

Gepost door: jo | 02-11-09

Dat klopt, en in feite ben ik ook tegen de doodstraf, dat schreef ik hier trouwens al ergens...maar soms ...

Gepost door: Janice | 02-11-09

Ik ben tegen de doodstraf: enerzijds omdat men eventuele fouten niet meer kan rechtzetten, maar nog veel meer omdat ik mensen als Dutroux of dat laatste stuk crapuul het niet GUN dat ze een VERLOSSEND spuitje krijgen. Liever heb ik dat ze effektief LEVENSlang krijgen en dus constant zullen wéten dat ze nooit niemals jamais nog buiten zullen geraken en bovendien zou ik ze zelf voor hun kost en inwoon laten werken. 12 uur per dag, 14 uur, 16 uur, maakt niks uit: niet werken: geen eten/verwarming/weetikveel. Dàt gun ik zulke crapuleuze sujetten.

Gepost door: Nele | 04-11-09

Spuitje? Het is natuurlijk niet omdat onze justitie een grap is en ze de opgelgde straffen (in dit geval levenslang) niet kunnen of mogen hanteren volgens de letter, dat wij ons ook moeten laten afglijden tot moord. De doodstraf is altijd af te keuren, ook al neemt de emotie het soms van ons over.

Gepost door: tarkus | 04-11-09

wat kost een koord.... of een kogeltje....wat kost de onderhoud van een opgesloten monsterkrapuul, per dag ?? wat is het voordeligste ?? is het inderdaad een vorm van beschaving een maatschappij die zijn "monsters" in vele opzichten bepampert ?? .............. tarkus...afglijden tot "moord" ? doodstraf altijd af te keuren ? Ik ben met mijn pro doodstraf nog altijd veel "humaner" dan Nele bv...het is inderdaad geen lolletje om achter slot en grendel,de rest van...of vele ,vele jaren te moeten doorbrengen...in Belgie valt dat nog mee in sommige landen is dat een hel . Ik ben indertijd uit hoofde van mijn beroep veel in kontakt geweest met moordenaars van het "monsterachtige" type...ik denk bv aan die man die enkele jaren geleden zijn vrouw en kinderen afslachtte te Merksem...Ik heb nooit de indruk gekregen dat die een "straf" ondergingen. Alleen al het idee dat sommige van hen ooit weer op vrije voeten komen doet me huiveren , zeker als ik aan hun slachtoffers denk. Iemand die in staat is zijn medemens voor de lol of voor geld te vermoorden zijn GEEN mensen zoals U of ik maar weerzinwekkende monsters die ge moet plattrappen zoals een "kakkerlak....dat is ook een vorm van "beschaving" Het zou beter zijn als Justitie een beetje meer "emotioneel" zou reageren ,dat zou het grappige van hun uitspraken, die ze inderdaad niet kunnen of mogen hanteren een beetje verdoezelen.

Gepost door: Rene | 04-11-09

De commentaren zijn gesloten.