30-10-09

Waalse maffia - Reynders' diensten kosten de schatkist 110 miljoen euro

Didier Reynders, de slechtste minister van Financiën die ons land ooit heeft gekend vindt het helemaal niet dringend om een topambtenaar die jarenlang naliet BTW te innen, in ruil voor etentjes en reisjes, te dagvaarden. Want hij heeft nog tijd, zegt hij, die dingen verjaren maar na vijf jaar en dat is maar pas volgend jaar oktober en bovendien is de ambtenaar toch al met pensioen.

"De ambtenaar heeft intussen al beroep aangetekend tegen zijn strafrechtelijke veroordeling. De zaak is al in maart dit jaar ingeleid voor het Brusselse hof van beroep. Op 9 februari volgend jaar zal de 15de kamer van het Brusselse hof van beroep de zaak verder behandelen. In de vertrouwelijke briefwisseling tussen Financiën en het Rekenhof wordt de 'enorme schade' voor de Belgische schatkist in de verf gezet", besluit De Tijd.

Die Ierse pubs waarvan er eentje vlak tegenover de parlementaire gebouwen ligt en een redelijk goed bezocht wordt door regeringsbeambten, ministers en parlementairen zal er toch niets mee te maken hebben zeker?

In ieder geval, terwijl iedereen weer moet inleveren en het enorme tekort op de begroting moet worden opgevuld door de gewone man/vrouw te pluimen is dit weeral eens het zoveelste schandaal waar Reynders niet moet voor aftreden.

Waarom zou hij het dan erg vinden als Vlaanderen belastingen zou betalen in Vlaanderen, aan de Vlaamse regering? Blijkbaar heeft de federale regering het geld toch niet nodig!Indien alle Vlamingen nu eens zouden weigeren hun belastingen te … ach, dat doen ze toch niet!
In ieder geval moeten we er voor zorgen dat dergelijke ministerportefeuilles in Vlaamse handen blijven, maar ook die zijn niet allemaal te vertrouwen als ze in de federale regering zitten. Die hebben liefst een regering van ‘stilstand’ en zonder zorgen, want die zijn voor morgen!

01:06 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.