01-11-09

Leuven Centraal

pxy_34038234_30101972_256_7689836
Cipier, Sonja De Sadeleer werd vanuit de gevangenis Leuven Centraal met talloze messteken in kritieke toestand naar het ziekenhuis gevoerd.

De reden?

De Iraniër Hussein Mamiani, die in de cel zat vanwege een moordpoging op dokteres Griet Voet in 2008 – wou zijn excuses niet aanbieden aan de vrouwelijke cipier! Hij had haar al herhaaldelijk bedreigd omdat ze een overtreding had gemeld, zoals de regels het voorschrijven.

Haar collega’s die tussenbeide wilden komen werden ook verwond, en uiteindelijk werden ze gered door Luc Van Wolleghem, die zit opgesloten voor het in brand steken van zijn eigen huis, maar met zijn vrouw er nog in (en dat mag natuurlijk niet!)
Hij wierp zich op het slachtoffer om haar te beschermen tegen de uitzinnige Iraniër die als een gek met een schaar bleef steken.

prison_leuven

Nadien sloot de Iraniër zichzelf, samen met zijn kompaan Hemeleers op in hun cel en hebben ze daar een gegijzelde medegevangene nog urenlang gefolterd. De naam van het slachtoffer is Bruni Duplessis en het enige wat over hem bekend is, is dat hij een advertentie plaatste in de Koopjeskrant waarin staat “Man Van 47. Nog in de ... gevangenis zoekt mensen om mee te schrijven, Bruno Duplessis, Geldenaaksevest 64 te 3000 Leuven

Uiteindelijk konden de eliteteams van de politie de cel binnen en werd hij - nadat hij nog eens probeerde uit te halen met zijn schaar - doodgeschoten.
Hemeleers, ook een zwaar kaliber, werd overmeesterd en naar Brugge overgebracht en zal nog ettelijke jaartjes langer mogen brommen voor moordpoging, poging tot doodslag en gijzeling met foltering. Jammer dat er voor hem niet eveneens een kogel was.

Maar wat ik mij afvraag is, waarom niet iedereen eens eerst een cursus ‘islam’ leert vooraleer ze met moslims moeten omgaan. Want blijkbaar weet niemand dat ‘excuses aanbieden aan een vrouw’ voor extremisten zowat de grootste vernedering is die men zich kan indenken. Hadden ze nu echt verwacht dat hij dat zou doen?


_40817738_taser203En waarom worden cipiers niet beter beveiligd? Een stroomstootwapen (tasergun) zou misschien kunnen helpen bij dergelijke aanvallen.

“ Een taserschot, dat afhankelijk van het wapen twee tot twintig seconde kan duren, doet wel verschrikkelijk pijn.


De taser levert niet genoeg energie om het hartritme van een gezonde persoon te verstoren. Moderne tasers leveren één joule aan energie, terwijl de defibrillatie-apparatuur bij de eerste hulp begint bij 200 joule. Een gezond hart moet die ene Joule aankunnen: de gevarenzone begint bij ongeveer 15 joule.”


Als dat niet kan, dan moet de overheid eens eindelijk werk maken van wat het Vlaams Belang al tientallen jaren voorstelt.

Straf laten uitzitten in de thuislanden!!


Dat is eindelijk ook tot professor Brice De Ruyver doorgedrongen, die in een interview met HLN zei, “Ruim 40 procent van onze gedetineerden zijn buitenlanders. Mocht men deze mensen systematisch naar hun thuisland terugsturen om daar hun straf te laten uitzitten, dan zou er geen overbevolking meer zijn.
Waarom wordt dat dan niet gedaan?
Dat zou best mogelijk zijn, mochten we echt akkoorden sluiten met de landen van herkomst en ook bereid zijn financiële steun te bieden.

Nu zullen we wel 90 miljoen neertellen om een deel van onze gevangenen tijdelijk naar het Nederlandse Tilburg over te brengen. Een pleister op een houten been. Ik geloof er niets van dat er in ons land over drie jaar al een nieuwe gevangenis zal staan”

En hij gaar verder; “Het geweld onder de gevangenen is sterk toegenomen. Vooral de Oost-Europese criminelen die in een geweldcultuur opgroeiden, zorgen voor uitbarstingen. Het geweld dat ze plegen, staat vaak niet in verhouding tot wat ze ermee willen bereiken. Deze mensen zijn onberekenbaar. Dat maakt het voor de bewakers erg lastig.”


Tiens…behalve die 'financiële steun aanbieden aan het land van herkomst'... stond de rest niet in het 70-puntenplan?

47. UITWIJZING VAN CRIMINELE VREEMDELINGEN

Vreemdelingen die een veroordeling oplopen van drie maanden of meer moeten onmiddellijk uitgewezen worden.

48. CRIMINELE VREEMDELINGEN: DE TOEGANG TOT HET GRONDGEBIED ONTZEGGEN

Wie als vreemdeling een veroordeling van drie maanden of meer oploopt, moet onmiddellijk uitgewezen worden; hij wordt ook definitief de toegang tot het grondgebied van ons land ontzegd.

Als er al iemand 'financiële steun moet aanbieden', dan zijn het de landen waaruit die criminelen komen, ter compensatie voor de overlast aan onze bevolking en het verlies van onze mensen die werden vermoord.

18:33 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Aan gezien Iran de mensenrechten niet naleeft, is het uitgesloten dat een westers land aan hen uitlevert. In dit geval was dat dus geen oplossing. Deze kerels waren gewoon psychopaten en hadden nooit in een gewone gevangenis mogen zitten.

Gepost door: 1MT | 01-11-09

Het zal nog erger worden In Australiè heeft men er zo geen problemen mee de meesten komen zelfs niet voorbij de grens,misdaden worden ook strenger bestraft, en de toegewezen tijd wordt integraal uitgezeten,geen positieve discriminatie daar,houden zo!!

Gepost door: lowieke staal | 02-11-09

Oost-Europese gevangenen Om het aandeel van de Marokkanen,Turken en andere moslims in onze gevangenissen niet verder te doen oplopen wordt er over "oost-europese" misdadigers gesproken.Meestal gaat het dan over Bosniërs,Kosovaren en vooral Albaniërs.
Tiens,zijn dat toevallig ook geen moslims ??

Gepost door: Ruzgar Ericson | 02-11-09

Waarom hij de islam haat Over moorden gesproken.

Gepost door: stradi | 02-11-09

knap schot !! Het mooie van het verhaal is dat ze die Iranees hebben neergeschoten,heel kostenbesparend voor de maatschappij.Ik hoop dat de hoog moralisten ,naastenliefdeminnaars het vooral vlug zullen verteren

Gepost door: Rene | 02-11-09

Nagels met koppen Wat die man daar schrijft toont maar weer eens dat
wij gelijk hebben wat de moslims betreft!overal in de wereld maken ze amok en zaaien dood en verderf,een soort Guantanamo zou hier op zijn plaats zijn voor hen, no mercy!!

Gepost door: lowieke staal | 03-11-09

@lowieke staal

Een gekkenhuis misschien ook.

Gepost door: 1MT | 03-11-09

René,
ik vind 'dat knap schot' nogal een korte straf. het had beter geweest hem in zijn eigen land levenslang te laten uitzitten.(in de veronderstelling dat een moslim voor dergelijke feiten zou moeten zitten natuurlijk) bovendien zouden de 'hoog moralisten en naastenliefdeminnaars' misschien nog kontent zijn ook.(denk ik) maar aangezien ik nogal humaan ingesteld ben zou ik de iraniér de keuze tussen de twee mogelijkheden laten.

Gepost door: jos | 03-11-09

De commentaren zijn gesloten.