04-11-09

Wie wordt premier.

Nu het zo goed als zeker is dat Van Rompuy de nieuwe president van Europa zal worden, is er heel wat heisa ontstaan in de Wetstraat. Maar trekt Van Rompuy zich daar iets van aan? Nee, helemaal niet. Hij geniet weer van een ‘welverdiende’ vakantie aan De Haan aan zee en past ondertussen als goede grootvader op zijn kleinzoon.

Wie zal hem opvolgen in de federale regering? In feite is er maar één keuze mogelijk. De man met de meeste stemmen, dus Yves Leterme die naar het schijnt ‘veel goesting’ heeft om af te maken wat hij ooit met veel moeite begon vooraleer de Fortis saga hem de das omdeed.

Uiteraard staan de socialisten nu te springen om nieuwe verkiezingen in de hoop er terug bij te horen. Waarschijnlijk zal hen dat na de Gennez mailintriges weinig nieuwe stemmen opleveren. Het zou wel eens de totale ondergang kunnen worden.

Maar ook de Franstaligen laten van zich horen. Vooral de Michellekes willen graag baas spelen en indien dat niet kan, willen ze graag de vacante job voor buitenlandse zaken waarnemen. Nochtans bleek die keuze in het verleden al niet zo gelukkig. Louis Michel papte nogal graag aan met de verkeerde vriendjes in Afrika en schoffeerde de ‘boeren’ in Zuid-Afrika. Om nog niet te spreken over de heisa die hij maakte en de ‘Belgen’ opriep om niet meer op reis te gaan naar dat verdomde naziland Oostenrijk, nadat bekend werd dat de inmiddels overleden Jörg Haider daar mee in de regering zat. Dat die man op een democratische wijze werd verkozen, maakte hem niets uit. België kent tenslotte geen democratie, dus…
Zeer waarschijnlijk zijn de Michellekes in heel wat ‘serieuze’ landen geen graag geziene gasten meer.

Wie hebben we dan nog… Reynders? Geen kans… De Brusselaar Steven Vanackere die in 2006 nog op de lijst van Joëlle Milquet stond? Dan mogen we zeker zijn dat de splitsing van B-H-V er nooit komt en dat integendeel de federale kieskring zal worden uitgebreid over heel Vlaanderen en dat Brussel nog eens zo groot wordt ten koste van nog meer Vlaams grondgebied.
Kan iemand zich dat al voorstellen? Di Rupo, Onkelinx, Reynders, de Michellekes of Maingain en Happart op de kieslijsten in heel Vlaanderen?
Nee, Toch?

Dus niemand is geschikt en blijft er niemand anders over dan Yves Leterme …of het cordon zou moeten wegvallen en Gerolf Annemans wordt eerste minister. Ik ben er trouwens zeker van dat hij die taak uitstekend aankan. Hij heeft zeker de ervaring en de ‘vijf minuten’ moed!

15:36 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.