11-11-09

Waar zal je zijn op 12 december om 15,15 uur?

Zowel Xavier Malisse als Yanina Wickmayer kregen van het Vlaamse Doping Tribunaal een jaar schorsing opgelegd, nadat ze meermaals in de fout gingen met het opgeven van hun 'whereabouts'.

Dat het invullen van de lijsten via internet niet eenvoudig is voor iedereen, zeker voor mensen die constant de wereld rondreizen mag toch wel duidelijk zijn. Wanneer een aangetekend schrijven naar hun adres wordt gestuurd, zitten ze ergens aan de andere kant van de wereld en tegen de tijd dat ze terug zijn, is het aangetekend briefje ook alweer weg.
Eigenaardig genoeg is die wet strenger in Vlaanderen dan in Wallonië. Humaan is dat niet en democratisch al evenmin, want zolang ons land niet gesplitst is, mogen we toch verwachten dat Waalse atleten op dezelfde manier aangepakt worden. Ze kunnen niet enkel doen en uitvoeren wat hen toevallig goed uitkomt. “Elke Belg gelijk voor de wet”, is blijkbaar ook hier weer niet van toepassing.

Het is toch een reglement waar men zich moeilijk kan aan houden. Je kunt nooit eens impulsief met een vriendin of vriend ergens naartoe, want je hebt ingevuld dat je om 15,00 uur op maandag…. thuis zal zijn. Je moet dus bijna twee maanden op voorhand zeggen waar je zal zijn. Wie kan zo leven?
Gelukkig werd nu bekend dat de procedure om beroep aan te tekenen helemaal niet zo duur is als eerst werd aangenomen, en dat de spelers tijdens de procedure kunnen verder spelen.Soms heb ik de indruk dat Vlaanderen mensen die geld verdienen willen fnuiken en nochtans…zoveel topsporters hebben we nu ook weer niet. Toch niet die hier nog ‘officieel’ wonen.

Ik ben het er helemaal mee eens dat er dopingcontroles moeten zijn, maar die zullen ze wellicht ook krijgen. En wanneer ze in het verleden al altijd clean waren, dan zou men toch wel wat soepeler mogen zijn en ook een betere uitleg geven over het gebruik en het inloggen om die lijst in te kunnen vullen op internet. Blijkbaar komen sportmensen die al gepakt zijn op doping er beter vanaf dan diegenen die hun lijstje niet hebben ingevuld. Raar!

04:00 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Dopingcontrole... is natuurlijk wel nodig, doch het is onbegrijpelijk dat die controle op ieder ogenblik van de dag MOET mogelijk zijn. Normaal zouden die proeven toch maar moeten plaats vinden,laten we zeggen: één tot twee uur voor (of kort nà) een wedstrijd. Wat de sporlui doen tussen toernooien, heeft toch niemand zaken mee?
Die sportofficials in dit noordelijk gedeelte van dit onlandje willen wéér katholieker zijn dan de paus: "om te kotsen" !

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 11-11-09

De commentaren zijn gesloten.