16-11-09

Eindelijk!! MR-senator wil subsidies Franstalige anti-racisme organisatie intrekken

vrijdag 13 november 2009
Bron: belga Auteur: svh BRUSSEL -

MR-senator Alain Destexhe heeft vrijdag op een persconferentie de voorzitter van de Franstalige organisatie tegen racisme, anti-semitisme en xenofobie MRAX, Radouane Bouhlal, ervan beschuldigd een anti-blank racistisch discours te houden. Hij vraagt aan de betrokken overheden om hun subsidies aan de organisatie stop te zetten.

De MRAX is volgens de senator teveel gericht op bepaalde gemeenschappen en de organisatie is weinig transparant. De voorzitter lokt bovendien de controverse uit.

Alain Destexhe eiste vrijdag 'dat de overheidsfinanciering van de gevaarlijke relaties van Radouane Bouhlal gestopt worden'. Hij vindt het onaanvaardbaar dat deze laatste de MRAX heeft omgevormd tot een organisatie die zich specifiek tot bepaalde gemeenschappen richt, dat hij zich laat omringen door mensen die Hamas verheerlijken en verklaringen doet die de 'bleekgezichten' stigmatiseert.


En nu nog het CGKR opdoeken...

12:36 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

MRAX en KIFKIF Was MRAX ook niet de organizatie die in combine met KIFKIF die rechtszaak tegen het VB heeft aangespannen om hun dotaties af te nemen? Het zou me nu echt wel een lol zijn als zijzelf hun subsidies kwijtspelen nog voordat het proces van het VB voorgekomen is. over wat ging het weer? Over het "strafbare" feit dat FDW had gezegd dat indien ze 'ergens' foob voor waren het dan islamofoob is... is een fobie nog ook al strafbaar tegenwoordig?
Enfin, ik wacht met ongeduld tot MRAX zijn centjes kwijtgespeeld zijn.
gut ja... de andere partner in die aanklacht was SPIRIT... wie? wel ja heu... ken je die niet (meer)?
en kifkif heeft wegens antisemitisme ook al zijn subsidies van de koning boudewijnstichting kwijtgespeeld. raar toch dat zoiets nooit in de gazet komt hé.
enfin, "wie" hebben het VB nu weer aangeklaagd?

Gepost door: Nele | 16-11-09

Hij vraagt , eist ,maar of ze daadwerkelijk iets zullen doen om die "onpartijdige" (wat zijn naam Radouane Bouhlal toch doet vermoeden) voorzitter van de MRAX ,zullen stoppen en zijn barak sluiten , daar geloof ik niks van , integendeel....Ik denk dat ge de vergelijking kunt maken met indertijd bezet Belgie , de eis om de kantoren van de Gestapo te sluiten....In ieder geval Alain D is een volgende kandidaad voor doodsbedreigingen....
Ik vraag me af is er nu echt maar "ene" senator of politieker die zijn ogen opentrekt ?

Gepost door: Rene | 16-11-09

De commentaren zijn gesloten.