27-11-09

Id al-Adha

Vandaag begint een gruwelijke dag voor sommige dieren zoals geiten, koeien, schapen en kamelen. Want in de twaalfde moslimmaand is de Hadj, dan gaan moslims naar Mekka. Elke moslim moet minstens één keer in zijn leven naar Mekka gaan en op de tiende dag worden de dieren geslacht als offer.

Het gebruik is gebaseerd op het oude (joodse) testament dat Mohammed leerde kennen in Israël tijdens zijn buitenlandse reizen voor zijn werkgeefster, en latere vrouw Chadïdja. Om zijn vele bemoeinissen in de joodse synagogen werd hij overal uitgelachen en aan de deur gezet. Dat weerspiegelt zich dan later ook in de haat tegenover de joden in de Koran dat in bijna elke Sura voorkomt.

De islam leent het taalgebruik en woorden van het jodendom en het christendom, maar het verandert deze meestal op minder subtiele wijze.

Dit offerfeest komt voort uit het deel waarin Abraham bereid was zijn zoon te offeren, maar God op het laatste nippertje liet weten dat het niet nodig was. Uit dankbaarheid heeft Abraham dan een schaap geofferd.
In de koran staat een licht gewijzigde tekst, want daarin viel het schaap uit de hemel vooraleer het kon geofferd worden.

Hoewel de offerdieren enkel ritueel mogen geslacht worden (hand op het hoofd van het dier leggen en de keel oversnijden) in de buurt van de Ka’ba of heilig huis op heilige grond en dus niet op grond van ongelovigen… gebeurt het hier op de meest afschuwelijke wijze in slachthuizen met de hulp van foltertoestellen en de steun van Westerse Dhimmies .

Het verschil tussen het christendom en de islam is dat Christus aan het kruis stierf om deze ‘bloederige’ gebruiken te bannen. Om alle kwaad uit te wissen en alle zonden te vergeven was geen bloed meer nodig, dat werd vervangen door brood en wijn. Het ultieme zoenoffer werd zijn eigen dood aan het kruis. Het oude testament gebruikt dieren-en graanoffers als boetedoening voor zonden. Het nieuwe testament leert dat het offer van Christus aan het kruis voor ééns-en-voor-altijd is. Het is dus niet langer vereist dat christenen dieren offeren. Voor moslims die geen dier kunnen slachten mag ook een ‘zakaat’ gegeven worden aan de armen. Een geschenk of geld, maar moslims in het Westen beweren dat dit onjuist is, en de koran doet er nogal wazig over.

Voor het islamitisch offerfeest worden in het Westen duizenden dieren op de meest gruwelijke en sadistische manier afgemaakt, terwijl de religie dit helemaal niet voorschrijft. De dieren huilen van angst en pijn tot ze uiteindelijk in hun eigen bloed stikken. HLN - Belgie/photoalbum Gruwelijke-beelden-uit-Belgische-slachthuizen.dhtml

En Gaia – schokkende beelden

In Noorwegen, Zweden, Zwitserland en IJsland zijn slachtingen zonder verdoven verboden. Is onze regering, waarvan de premier een partij vertegenwoordigt dat begint met de C van Christelijk, dan minder ‘beschaafd’ dan die andere Europese landen dat ze deze dierenmishandelingen en folteringen, kortom, deze barbaarse praktijken toelaat?


14:10 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Pin En waaruit bestaat die verdoving dan bij 'humaan' slachten? Vlg mij wordt er gewoon een stalen pin in de hersenen vh dier geschoten, ofwel wordt de kop er gewoon afgehakt (bij kippen en kalkoenen).

Ik kan er mij niet echt druk over maken. Wie zich al eens goed diep gesneden heeft met een vlijmscherp voorwerp, weet dat je het vaak niet eens voelt, en het pas doorhebt als je plotseling bloed ziet stromen. En ik denk dat de beesten vervolgens snel en pijnloos doodbloeden, vermits alle zenuwen zijn doorgesneden.

Trouwens, er worden miljoenen dieren elke dag door andere dieren opgegeten, toch ook zonder verdoving?

En de (vegetarische) hindoes slachten op dit ogenblik honderdduizenden dieren af in één week tijd, als offer voor hun goden, dus veel heeft het niet vandoen met bijbel of koran.

Gepost door: Wannes | 27-11-09

Het gaat om de manier waarop het gebeurt. Bij moslims gaat het niet snel. Die dieren zien erg lang af tot hun longen vollopen met bloed en ze uiteindelijk stikken in hun eigen bloed.
Ze liggen erg lang te kermen van angst en pijn. Dat gebeurt bij normale slachtingen niet. Ze krijgen een ijzeren pin in de kop geschoten en zijn meteen weg.

Met het bloed smeren moslims ook de hoofden van baby's in...
Die mensen zijn gewoon bloedzuchtig!!!
Moslims vinden dat ze in het kader van de vrijheid op godsdienst het recht hebben om dieren te martelen, maar dat hebben ze niet. Godsdienstvrijheid kan nooit dierenfoltering goedkeuren en ze mogen geen handelingen doen die tegen de wet van het land waar ze wonen ingaan.

Gepost door: Janice | 28-11-09

Men moet gewoon wettelijk verplichten dat dieren met verdoving geslacht moeten worden, zodat het pijnloos is. De dieren in het Gaia-filmpje worden trouwens niet echt halal geslacht. Men snijdt wel hun slagaders door, maar halalvlees moet ook geslacht worden terwijl de woorden 'Allahu Akbar' uitgesproken worden en het beest in de richting van Mekka is gekeerd. Dat is in die slachthuizen niet het geval. De moslims worden dus ook bedrogen. Bovendien verkopen de slachthuizen het vlees ook als 'gewoon' (lees: niet-halal) vlees. Lekker goedkoop, want men moet gewoon een mes kopen en geen machine om elektrische schokken te geven of kogels af te vuren.

Gepost door: 1MT | 28-11-09

Kogels ? Maar 1MT toch, denk jij werkelijk dat men een KOGEL door de kop schiet van runderen?
Het gebeurt met een (soort) pistool, waarin men een "losse" patroon steekt. Door de haan van het pistool over te halen,komt er een gasdruk vrij...die gasdruk duwt een PIN uit het wapen.
Vermits die pistoolloop midden op de schedel van het te slachten dier drukt, schiet die pin enkele centimeter dwars door het been, en veroorzaakt in feite een "schedelbreuk".
Na het wegnemen van dat pistool, prikt men IN DIE OPENING met een lange priem zodat het kleine ruggenmerg (in de nek) vernietigd wordt én de dood intreed na 3 à 4 seconden nà het schot.
Hoe vlugger die priem haar werk gedaan heeft, des te malser is het vlees; want: een te slachten rund dat éérst vooraf gestresseerd was (door slagen bv.) of door tè lange doodsstrijd, bezorgt gegarandeerd TAAI vlees (door samengetrokken spieren).
Nadat het dier gevild is en, in de lengte doorgezaagd, kan de "slachterchef" al controlleren of het dier leverbaar is aan de slagerijen; wees er maar zeker van dat de slachtploeg dat een gestresseerd karkas aflevert, een dikke sigaar zal roken...dit dier zakt voor minstens de helft in waarde omdat "het" dan nog ènkel goed is voor "corned beef" en salami.

Naschrift: die geslachtte geiten en schapen zijn ALLEMAAL TAAI DOOR DE STRESS, doch het speelt niet veel rol voor die "mensen met een àndere levensideologie dan de onze", want...zij laten het zooitje uuuuurenlang sudderen in hun felgekruide bereidingen.
Elk z'n goesting, doch alleszins de mijne niet.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 28-11-09

Overtredingen bij het gruwxelijk slachten Kijk hier eens:

Gepost door: Janice | 29-11-09

De commentaren zijn gesloten.