29-11-09

Geen minaretten in Zwitserland!!

zwitserland_minaret_261446d
Een overgrote meerderheid stemt via referendum tegen het bouwen van nieuwe minaretten in Zwitserland. In feite staat dit gelijk met stemmen tegen het bouwen van moskeeën.

Net zoals IJsland, Liechtenstein en Noorwegen, maakt Zwitserland geen deel uit van de Europese Unie, misschien daarom dat er nog een echte democratie bestaat waarin de stem van het volk wordt gehoord en de grondwet navenant wordt aangepast.
Zoiets is in het nieuwe Europa ondenkbaar geworden.

Het referendum is een initiatief van de nationaal-conservatieve Zwitserse Volkspartij #SVP#. In Zwitserland wonen zowat 400.000 moslims. De Zwitserse regering sprak zich op voorhand tegen het voorstel uit omdat ze vreesde dat een goedkeuring gevolgen zou kunnen hebben voor de relaties met de Arabische wereld. Bange blanke mannen zitten dus overal, vooral bij de groenen die al lieten weten dat ze overwegen om de zaak aanhangig te maken bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

Waar blijven de groenen dan met de ‘rechten van de Europese Zwitser’?? Zijn die dan niet meer van tel, net zo min als de stem van de inwoners van de Europese lidstaten?

19:49 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Bravo Schweiss al heeft mijn buurvrouw Fatiha haar abonnement op de 3 suisses opgezegd...
Ze mogen wel nog gebedsruimtes bouwen maar geen minaretten...Maar zover zijn we nog niet.
Ik persoonlijk zou ook voor zo'n verbod gestemd hebben...Ik bedoel;zie je al een Zwitserse alpenweide met op de achtergrond een minaret?En Heidi met een hoofddoek?En kamelen in plaats van paarse Milka-koeien?En een Zwitsers zakmes met een kromzwaard?Als ik als toerist naar Zwitserland gaat dan verwacht je ook Zwitserland te zien!

Gepost door: Tiberius | 29-11-09

57% 57% een overgrote meerderheid noemen is nogal enthousiast uitgedrukt, maar desalniettemin is het een sensationele en onverwachte uitslag, gezien de prognoses. Benieuwd hoe de Mensenrechtenjustitie in Straatsburg dit gaat veroordelen. Ik zie Zwitserland de Raad van Europa en hun extreemlinkse mensenrechten nog verlaten. Gevolgd door Italie.

Gepost door: Wannes | 29-11-09

Minaretten Het zich uitspreken tegen de bouw van minaretten, impliceert niet dat men tegen de bouw of inrichting van moskeeën is. Je kan tegen de minaretten zijn omdat zij het typisch karakter/ uitzicht van een landschap of stad verandert en toch niet tegen de belijdenis van een godsdienst in een of andere ruimte zijn.

Gepost door: pol | 29-11-09

Wat Tiberius hier schreef is 'to the point', als hij naar Zwitserland reist, wil hij een Zwitserse Alpenweiden zien zonder minaretten!

Klopt helemaal, want minaretten in het Westen zijn overwinningsymbolen en moeten hoger zijn dan kerktorens.

Erdogan zei het al "Minaretten zijn onze bajonetten".

Lees een Zwitserse krant.(zie link)

Die Initiatoren um die Schweizerische Volkspartei (SVP) hatten auf Plakaten vor einer "schleichenden Islamisierung" der Schweiz gewarnt. Minarette wurden als Symbol eines islamischen Machtanspruchs gewertet.

Gepost door: Janice | 29-11-09

EU-aanpak De EU veroordeelt de zwitsers, en beveelt de regering aan: laat de mensen stemmen tot de uitslag u bevalt, zoals wij dat deden met de europese grondwet. Die zwitsers moeten nog veel leren over democratie.

Gepost door: Wannes | 02-12-09

78% Jean-Paul Costa, baas van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, heeft Links een nieuwe uppercut bezorgd. Het is voor het eerst dat een besluit van een ganse bevolking gaat aangevochten worden zegt hij, en dat is voor hem ook een nieuw probleem.

De linkse Der Spiegel zorgde ongewild voor NOG een slag in het gezicht van Links: zij waren zo overtuigd dat hun duitse lezers helemaal anders zouden stemmen als de zwitsers, en dus plaatsten zij een rondvraag op hun site: Mogen er in Duitsland nog minaretten gebouwd worden? Toen na twee dagen bleek dat de minarettentegenstanders 78% vd stemmen haalden, verdween de rondvraag geluidloos van hun site.


Gepost door: Wannes | 03-12-09

The Spectator - Niet alleen Zwitserland maar heel Europa staat klaar om te revolteren.

Gepost door: Janice | 04-12-09

Muezzin Waarom de moslims zo gesteld zijn op hun minaretten wordt momenteel duidelijk in Hamburg en in Rendsburg, waar ze eisen dat de muezzin zijn luide en klaaglijke arabische gejank mag laten weerklinken over de ongelovigen. Voorlopig alleen op vrijdag, maar we weten hoe de moslims zijn nietwaar...

Gepost door: Wannes | 04-12-09

De commentaren zijn gesloten.