02-12-09

Kopten in Egypte of The Rubbish people – II

koptische-kerk


De islamitische terreur gaat steeds verder in Egypte. In 2006 waren ook al ernstige aanvallen op Kopten, waarbij mensen werden ontvoerd en onder dwang bekeerd tot de islam. http://www.volkskrant.nl/buitenland/article190786.ece/Kopten_in_Egypte_woedend_over_gedwongen_bekeringen

Nadat de ‘varkensgriep’ uitbrak, die wij, om niemand van het ander geloof te schofferen, - behalve dan de Mexicanen, de Mexicaanse griep hebben genoemd, hebben de Egyptische moslims alle varkens van de Kopten gedood.
Wie het filmpje heeft bekeken KLIK HIER weet dat de meeste Kopten een miserabel leven lijden onder het moslimregime.
En wie al in Egypte is geweest, heeft ze gezien op de vuilnisbelten aan de rand van Caïro.
En weer worden Kopten aangevallen door gewelddadige moslims.

Maar hoort u daar iets over in de pers? Hoort u De Witte van het CGKR zijn afschuw uitspreken over zoveel ‘racisme’ en 'intolerantie'??
Schrijft Luc Van Der Kelen nu over de Egyptische 'fascisten'?? Nee!!! Want ze hebben het veel te druk met de Zwitsers te veroordelen die op democratische wijze tegen de verdere bouw van minaretten hebben gestemd.

Wie zich niet verzet tegen de verdere islamisering van Europa staat gelijk met de collaborateurs van het naziregime, want ik ben ervan overtuigd dat ons hetzelfde lot staat te wachten als de christenen in Libanon, de christenen in Darfoer, de Assyriërs in Turkije en de Kopten in Egypte.

In het Katholiek Nieuwsblad stond op 27/11 volgend bericht;

Gewelddadige moslims vallen kopten aan in Egypte

Farshoot ligt 300 mijl ten zuiden van Cairo. Plunderingen, vandalisme en brandstichting veroorzaakten minimaal 1 miljoen dollar aan schade. Kopten blijven nog steeds binnen uit vrees voor hun leven.

Veel kopten zijn aangevallen en verwond, zegt de Coptic American Friendship Association (CAFA). Een koptische priester, Benjamin Noshi, liep een schedelbasisfractuur op tijdens de aanvallen en ligt nu in het ziekenhuis. Bijna 3000 moslims plunderden minstens 50 winkels van christelijke eigenaren, waaronder juweliers en apotheken. Veel families zijn uit hun huizen gezet door islamitische inwoners.De aanvallen werden uitgelokt door het gerucht dat een twintigjarige christen, die momenteel in hechtenis zit, een relatie was aangegaan met een twaalfjarig moslimmeisje.

De koptische bisschop van Farshoot, mgr. Kirollos, zei echter dat de aanvallen ruim van tevoren waren ingepland. Hij suggereerde dat de directeur van een islamitisch instituut in de stad de studenten had aangezet tot de aanval op de christenen. De bisschop bekritiseerde ook de veiligheidsdiensten, die uit het zicht verdwenen op het moment van de aanvallen. Ze verrichtten geen enkele arrestatie en negeerden de roep van slachtoffers om hulp.

“Het is inmiddels duidelijk dat het georganiseerde geweld zich uitbreid naar meer en meer dorpen met als enige doel de christelijke levens en bedrijven, terwijl de politie toekijkt”, bericht de CAFA. “De laatste 90 dagen vonden er minstens zeven gelijksoortige aanvallen plaats op christelijke dorpen. Minimaal vijf kopten werden daarbij vermoord. Ook zijn vele koptische meisjes en vrouwen ontvoerd en gedwongen de islam aan te nemen met behulp van de Egyptische autoriteiten.”

CAFA deed een beroep op Amerikaanse en internationale mensenrechtenorganisaties de Egyptische regering te verzoeken onmiddellijke actie te ondernemen en christelijke levens en bezittingen te beschermen.Volgens CAFA leven er ongeveer 18 miljoen kopten in het Midden-Oosten.Citaat uit: De geschiedenis van de Kopten - Kopt betekent Egyptenaar -

"Na minder dan twee jaar van gevechten en politiek gemanoeuvreer tussen de Arabieren en de Byzantijnen ging Cyrillus naar Babylon bij Cairo om de Arabische veldheer te ontmoeten. Op 8 november, 641 ondertekenden beiden de overeenkomst, die eiste dat de totale Romeinse troepenmacht zich zou terugtrekken en een vergoeding van 2 dinar oplegde aan alle mannen en een belasting aan alle landeigenaren. De enige twee partijen aanwezig waren de Moslim Arabieren en de Christenen, die een land overgaven dat niet eens van hun was.

De geschiedenisboeken laten dit glorieuze tijdperk eindigen op 640 n. Chr., toen de Christenen Egypte verkochten aan de Arabische Moslims.


Er is blijkbaar nog niet veel veranderd.


Muslims vandalizing, looting and destroying Copts' properties in the town of Farshout, upper Egypt while chanting "The is no god but Allah' and " Allah is greatest"


15:16 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

De varkensgriep werd omgedoopt tot Mexicaanse griep omdat ze ook van mens-op-mens kan worden doorgegeven. Hoe graag u dat ook zou willen, de moslims hebben hier niets mee te maken. Integendeel, wat kunnen de moslims er op tegen hebben dat het varken met zo'n ziekte geassocieerd worden.

Gepost door: 1MT | 02-12-09

Scheve genen De oude Egyptenaren bestaan dus niet meer als ik het goed begrijp. Uitgestorven en vervangen door arabieren. De Kopten zijn NOG vroegere immigranten, maar geen arabieren. Daardoor hebben ze niet het scheve gen dat diepe religiositeit veroorzaakt, en worden ze dus niet onweerstaanbaar aangetrokken tot de islam, zoals arabieren en negers.

Toch, als ik een egyptische kopt was, veinsde ik op z'n minst dat ik moslim was, om alle problemen met die onverdraagzame sekte te voorkomen.

Gepost door: Wannes | 02-12-09

Het doet me zo.n beetje denken aan onze moslim import broeders...de minste aanleiding...of nog maar denken dat....geeft aanleiding tot rellen,nog niet zo gewelddadig als in Egypte maar dat komt nog. Terwijl die varkensmoslims de mensen treiteren vernederen ontvoeren afslagen vermoorden enz... roepen de "verwarde" baarden vanuit hun minaretten op tot "gebed" ......bende religieuse gangsters !! ge zou ze op den duur beginnen "haten" of inderdaad "een"zijdige racist worden, of erger nog je linkse partijkaart in de vuilbak smijten en een motie van wantrouwen uiten tegen dat centrum van J de Witte...en miss Fernandel van de SPa

Gepost door: Rene | 02-12-09

MT Dit weet ik nu pertinent van een dokter dat het Mexicaanse griep werd genoemd omdat je tegen een moslim met de griep niet kunt zeggen dat hij de varkensgriep heeft. Dat is vragen om (op z'n minst) een pak slaag.
Mexicanen vonden het eveneens beledigend en vroegen om het niet meer 'Mexicaanse' griep te noemen, maar daar vegen ze hun voeten aan.

Gepost door: Janice | 02-12-09

Wannes, Egypte ligt in Afrika. Arabieren komen van het Arabische Schiereiland en hebben tijdens hun gruwelijke bekerings-en veroveringstochten heel veel hoge beschavingen vernietigd.

Heeft er trouwens iemand de Amerikaanse ambassadeur vandaag in het nieuws gehoord? "Europa moet niet denken dat Al Qaida hen zal sparen, ze lopen hier evenveel gevaar als de VS en Canada".

Gepost door: Janice | 02-12-09

En hun god haktmaar Islamic terrorism against Coptic Christians in Farshout, upper Egypt

Als je allah-hakbar hoort heeft het altijd te maken met vernielingen, plunderingen, bomaanslagen, stenigingen enz. Zet het geluid af bij het filmpje, je gaat kotsen bij het aanhoren van die oorlogskreet door die bende voorhistorische wilden.
En zeggen dat ons dat ook te wachten staat als we dat kankergezwel laten groeien.

Gepost door: stradi | 03-12-09

Bedankt voor de clip, ik heb het er ineens bijgezet.

Het is verschrikkelijk, misschien moeten we nu ook maar eens brieven sturen naar de VN en mensenrechten...

Gepost door: Janice | 03-12-09

ISLAM IS THE CANCER, CRUISADES ARE THE ANSWER !!

Gepost door: Kafir Harby | 03-12-09

Dat zei paus Urbanus II in 1095 ook en in 1096 zaten ze, gevolgd door een hele volksmassa die ze onderweg hadden opgepikt in Jeruzalem om de heilige stad te verdedigen die in 1076 door de Turkse Seldjoeken werd veroverd.

Op gebied van barbaarsheid moesten de kruisvaarders zeker niet onderdoen, maar de moslims waren al veel langer bezig. Bovendien plunderden de Turken de Oosterse rijke landen leeg en dachten de kruisvaarders dat ze dat beter zelf konden doen.

Gepost door: Janice | 04-12-09

Islamofobie Praten over "islamofobie" terwijl leiders en organisaties in de hele wereld zowat op hun rug gaan liggen om moslims te sussen, is een grap. De waarheid is dat, misschien na de joden, de mensen van Europese afkomst momenteel de meest gedémoniseerde mensen zijn op de planeet, die zelfs systematisch het meest basale niveau van waardigheid en zelfbehoud wordt ontzegd. Maar terwijl het antisemitisme door de media tenminste nog als een probleem wordt gezien, is anti-blankisme volkomen vanzelfsprekend.

Gepost door: stradi | 04-12-09

Romantisch...... De kruisvaarders,ridders op het witte paard met blanke wapens ten strijde tegen de Islaaaaam ,romantisch !! en met "een" nobel doel,de heilige stad te bevrijden van Islaaaam barbaren,heidenen,ongelovigen. (en niet om te roven nochte plunderen, zoals boze tongen durven beweren) Ze hadden in ieder geval chance dat SPa nog niet bestond,toen was de massa,ongeletterde slaven ,sprookjesgelovigen en onozelaars veeel groter en volgzamer dan nu !!...racisten en onverdraagzamen...en heel die troep moedige ridders kon thuisblijven ,verdacht en beschuldigd van "rechtse" sympathieen geplaatst in een cordon sanitair door de toenmalige collaborateur Josepho Gyselimus (de voorvader van ....)

Gepost door: Rene | 04-12-09

Ouwe sok EUROPESE KERKEN HOUDEN JAAR VAN DE MIGRANT
BRUSSEL (KerkNet) – Zeventig afgevaardigden van verschillende Europese Kerken openden eind vorige week in Boedapest, op initiatief van de Commissie voor Migranten in Europa en de Conferentie van de Europese Kerken (CEK), een jaar van de migrant. Daarmee willen de Europese kerken hun inzet voor de migranten duidelijk maken en de onvervreemdbare waardigheid van elke mens onder de aandacht brengen. Het jaar moet plaatselijke kerkgemeenschappen tevens aansporen om multiculturele vieringen in meerdere talen te organiseren en betere psychologische ondersteuning te geven aan illegalen. De Kerken willen in 2010 bij politici in heel Europa tevens aandringen dat asielzoekers na een periode van vijf jaar automatisch een verblijfsvergunning krijgen. Dat voorstel botst echter op sterke tegenkanting.

(Kerknet)

Godfried (Allahfried?) Danneels weet, zo vlak voor zijn pensioen, van geen ophouden. Dagelijks bestookt hij via zijn webstek de goegemeente met zijn ultralinkse demagogie. Waar de Kerk vroeger zieltjes probeerde te winnen op andere continenten met inzet van eigen gezondheid en leven, heet het nu dat 'religie' belangrijk is, niet perse het christendom (zijn eigen woorden in het interview in De Standaard). Dat legt veel uit ntl. Ik zie de ouwe sok nog een tweede carriere beginnen als imam.

Gepost door: Wannes | 06-12-09

Stel je voor, imam Danneels...

Gepost door: Janice | 10-12-09

Niet te geloven he ! Ben deze zomer naar Egypte geweest op Nijlruise.We hebben ook een Koptische kerk bezocht in Aswan.Onze gids was Kopt,het zijn een vreedzame groep mensen waar ik me op mijn gemak bij voelde.Bij moslims ligt dit enigzinds anders.
Tijdens onze terugreis van Luxor naar Hurghada met de bus waren er overal om de paar km.controleposten en wegversperringen.Je voelde toen al dat er iets niet pluis was in dat land.Ben een 10tal jaar geleden ook een paar keer naar Egypte geweest en er is nog niet veel veranderd sindsdien,nog altijd overal geheime politie en militairen die de toeristische plaatsen moeten bewaken.Een heel gevaarlijk land om naartoe te reizen wegens mogelijke aanslagen.

Gepost door: Dirko | 12-12-09

Maar wel mooi die vaart via de Nijl, hé? Je waant je terug in de tijd van Christus als je naar de oevers kijkt.

Gepost door: Janice | 13-12-09

Dag Janice Dat is waar Janice, dit is een prachtig land maar je voelt je als toerist niet op je gemak tussen de moslims die vrij agressief overkomen. Het begint al bij de landing in Luxor waar dagelijks een groep mannen aan de uitgang van de luchthaven op het gras zitten en de toeristen aanstaren.En het zijn vooral de vrouwen die getaxeerd worden.In de soeks word je overal aangeklampt, iedereen wil je wat euro's lichter maken wat maakt dat je er bijna niets koopt en je er zo rap mogelijk uit de voeten maakt.Je ziet nu wat meer vrouwen (vooral jonge)in het straatbeeld verschijnen, de oudere generatie loopt nog altijd gesluierd rond en komt alleen s'avonds op straat om te winkelen.De eerste keer dat ik er was (1997)toen die 57 Duitse toeristen afgeschoten zijn in Luxor wou ik er nooit meer terug gaan en kijk ben nog 3x geweest maar steeds met argwaan en de nodige reserves.Ik heb ook een verdoken aanslag meegemaakt met de bus op weg naar Aboe-Simbel waar we opzettelijk van de weg gereden zijn en de chauffeur op het laatste nippertje een ramp kon voorkomen.Nee nu weet ik het zeker deze zomer was mijn laatste reis naar Egypte.Ik zou graag wat tekst van jou overnemen om op mijn website over Egypte Nijlcruise te plaatsen, mag dit ?
Groeten van Dirk

Gepost door: Dirko | 15-12-09

Dirko, Doe maar... neem gerust tekst over.

De eerste keer dat ik naar Egypte ging was ongeveer 30 jaar geleden, en toen zag je bijna geen hoofddoeken. Iedereen liep westers gekleed in Caïro en hoofddoeken was iets voor plattelandsvrouwen in kleine dorpjes die nog met geblinddoekte ossen hun land irrigeerden met water uit de Nijl. (Moslims kijken nogal neer op landbouwers, je ziet ze ook hier niet in tuin- en landbouwscholen).
Iedereen was toen supervriendelijk en van jihadisten was er nog geen sprake... De laatste keer dat we gingen zagen we aan de oevers mannen die hun blote kont lieten zien aan de voorbijvarende boten, omdat ze daar niet aanlegden en dus aan de toeristen niets konden verdienen. Een taxichauffeur in Luxor zei ook voortdurend 'daar rijden we niet heen - te gevaarlijk' of als de boot aanlegde zei de kapitein 'blijf dicht bij elkaar en loop snel door - te gevaarlijk' en zo ging het maar door.
In amper 15 jaar tijd was er jammer genoeg heel veel veranderd.
Net als bij ons trouwens...15 jaar geleden had ik ook nooit gedacht dat we hier ooit minaretten zouden hebben van waaruit de imam de gelovigen zou oproepen om te bidden... 5 x per dag, hé!
Wie denkt dat kerkklokken erg zijn, heeft dat gejank door de luidsprekers nog niet gehoord!!!

Gepost door: Janice | 15-12-09

Inderdaad Janice je bent een Egypte kenner, je moet er geweest zijn om achter de schermen van het moslim-extremisme te kunnen kijken. Het gaat de verkeerde kant op met dit mooie land.Moslims voelen zich superieur maar ik vind ze achterlijke egoisten. Tijdens de Paasvakantie vertrek ik terug naar Turkije dit is een veel liberaler land maar toch moet je nog oppassen, vooral in de afgelegen bergdorpen... Daag en bedankt

Gepost door: Dirko | 16-12-09

Kopten Extra pagina aangemaakt op mijn site onder "Gids Reda" met veel dank aan jou voor de tekst...Dirko

Gepost door: Dirko | 16-12-09

De commentaren zijn gesloten.